Skoči na vsebino

Bog

anarhist

Recommended Posts

intucija je vedno racionalna. prepad je pogojen z zavedanjem, tako ne nujno nepremostljiv.

človek ima intuitivno in racionalno spoznavno zmožnost med katerima ni zveznega prehoda temveč nepremostljiv prepad.

Deli na socialnih omrežjih

"Če želiš komu natrpati vlogo Boga,jo naprti SEBI!"....(To je povzetek od knjige "Človek je več").

Vsak od nas je ena od podob Boga,le da se tega ne zavedamo.Tisto,kar smo v svojem bistvu,zavedanje,je skupno vsem.Zavest pa je ustvarjalec vseh predstav,ki gradijo ta svet.Vera v Boga je samo eden od korakov na poti samospoznanju.Naposled opustiš iskanje Boga,kajti dokoplješ se do preprostega spoznanja,da ga ni mogoče najti zunaj sebe.

Nisargatta je zapisal,da si telo,pojavi tudi predstava o svetu in o Bogu,s tem pa tudi strahovi,religije,molitve,žrtvovanja,vse vrste sistemov:pamet,zaradi čudes,ki jih ustvarjamo sami.x?x

Jezus iz Nazareta pa je dejal:Kraljesvo je v tebi.S spoznanjem sebe spoznaš božje kraljestvo.x:)x

:8)::8)::8):

"Če želiš komu natrpati vlogo Boga,jo naprti SEBI!"....(To je povzetek od knjige "Človek je več").

Vsak od nas je ena od podob Boga,le da se tega ne zavedamo.Tisto,kar smo v svojem bistvu,zavedanje,je skupno vsem.Zavest pa je ustvarjalec vseh predstav,ki gradijo ta svet.Vera v Boga je samo eden od korakov na poti samospoznanju.Naposled opustiš iskanje Boga,kajti dokoplješ se do preprostega spoznanja,da ga ni mogoče najti zunaj sebe.

Nisargatta je zapisal,da si telo,pojavi tudi predstava o svetu in o Bogu,s tem pa tudi strahovi,religije,molitve,žrtvovanja,vse vrste sistemov:pamet,zaradi čudes,ki jih ustvarjamo sami.x?x

Jezus iz Nazareta pa je dejal:Kraljesvo je v tebi.S spoznanjem sebe spoznaš božje kraljestvo.x:)x

yea baby

bog je

.

.

.

ljubezen.

hmmm... bemoboga, pa smo spet tam. kaj pa je ljubezen x?x x:Dx

xrainbowx

• Lajkam 2
  • Buuuu 1

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

bog je

.

.

.

.

.

nasilje.

no pa smo spet tam. kaj je nasilje?

seveda, spet smo tam: bog je V S E.

Boš pa sama presodla *razliko*, ko ga boš *srečala* v nasilju al pa ljubezni. x;)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

itak. your choice.

enjoy (v tem kar pač tebi paše). :palec:

... No sama med nasiljem in ljubeznijo izberem raje ljubezen (ker mam stališče da je bog vse, si sam izberem, to kar je dobro zame=kar mi paše bolj).

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

SEM STVARNIK NEBES PA TUDI ZEMLJE

DRAGI MOJI OTROCI

ponosen sem na vas

vidim, da ste na pravi poti in se trudite

samo tak naprej

... ljubim vas ...

I ja tebe volim sinko.

LPhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif

seveda, spet smo tam: bog je V S E.

Najlažje je reči "bog je vse", ki pa v bistvu ne pove ničesar o bogu.

itak. your choice.enjoy (v tem kar pač tebi paše). :palec:... No sama med nasiljem in ljubeznijo izberem raje ljubezen (ker mam stališče da je bog vse, si sam izberem, to kar je dobro zame=kar mi paše bolj).

Ljubezen je ljubezen, nasilje je nasilje, vse je, kar je -- zakaj bi hoteli, da je to nekaj več, da je to bog?

Possible—but highly unlikely.

Najlažje je reči "bog je vse", ki pa v bistvu ne pove ničesar o bogu.

Ljubezen je ljubezen, nasilje je nasilje, vse je, kar je -- zakaj bi hoteli, da je to nekaj več, da je to bog?

v bistvu te/vas moti samo termin... tako mislim. xyesx

lohk rečeš ki, či, ljubezen, stvarstvo, kar češ...

o 'bogu' se ne da ničesar "povedat", dokler "ga" ne doživiš.

Kot je ocean v kapljici vode, je bog v človeku.

Ne rabiš pa "ga" priznavat, saj tudi luna sije in sonce sveti, ne glede na tvoje mnenje o njunem siju, svetlobi, toploti, al sta al ju ni itd. x:)x

Preprosto sta.

Lohk se sončiš v siju, lohk pa ne. še vedno je tvoja izbira (njuna pojavnost in vplivanje pa zato nista nična).

(včas je bla tud men liksirasta [=priskutna] beseda bog, zdaj sem to sprejela, kajti prav tko osladna mi je bla fraza 'ljubim te', pa jo je vseen fajn slišat x:)x - se je je blo čist luštn navadit xDDx)

Tko da, *bog* je tud nasilje, ja, ampak to je zato, ker je bog vse in ima tako tud človek vse to, odvisno pa je, kaj s tem naredi.

Nasilje samo po sebi ne kaže na boga, pač pa da možnost, da človek najde božje v sebi - z odpuščanjem.

Verjamem, da se to sliši nakladanje, vendar je moja (in še marsikogaršnja) *resnica*.

• Lajkam 2
  • Buuuu 1

Picasso

Lahko bi dejal podobno -- lahko se še tako prepričaš in verjameš, a če boga ni, ga ni. Iz tega vidika je tvoja vera prazna, le psihološki efekt, da se potolažiš (tako kot Dedek mraz, astrologija in še kaj).

Razlika je v tem, da zate pomaranča ni zgolj pomaranča, ampak jo projiciraš, da je del boga, medtem ko je zame samo in zgolj pomaranča in v tem je njena lepota. Povezani pa smo itak vsi med seboj --

Possible—but highly unlikely.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...