Skoči na vsebino

Bog

anarhist

Recommended Posts

drugače pa kakor koli zdaj smo prepuščeni samim sabo vašemu bogu je vseeno kaj se z nami dogaja,dal nam je čisto moč se razmnoževati,pobijati in živeti. tudi v bibliji piše ker je eva pojedla sadeš modrosti da smo zakazen prepuščeni samim sabo,kaj pol vi hočete da se klanjam nekomu ki mu dol visii za nas.čisto narobno mišlenje.jaz bom recimoo mojemu otroku pokazala kaj je prav in kaj ne in nikakrčen bog
Deli na socialnih omrežjih

Če verjameš v nevidnost ali ne, je najboljši dokaz za nevidnost elektrika. Ne vidiš jo, pa daj prst v vtičnico.

Sonce tudi še nikoli ni ugasnilo.... Verjemi, da kljub vsemu nismo sami.

Elektrika ni nevidna. Elektrone lahko vidimo in tudi vemo, da je elektrika samo prehajanje elektronov. Samo zato ker je ne moreš videti s prostim očesom, še ne pomeni da je stvar nevidna.

Vetra tudi ne vidiš, pa veš da je samo gibanje zraka. Ali je veter tudi neka čudežna stvar?

(Naše) sonce še ni ugasnilo, a bo pa. Ravno tako kot so ugasnila že druga "sonca" v vesolju.

• Lajkam 3
  • Buuuu 1

Blato je kaotična zmes vode in molekul, večinoma anorganskih. Živa bitja pa gradi neizmerno (dobesedno neizmerno) urejena struktura, ki pa ni pasivna, ampak je proces, zelo natančno urejen in zelo zelo zapleten proces. Preproste zakonitosti kemičnih reakcij res lahko vodijo do zapletenosti samih struktur, ne vodijo pa do kompleksne regulacije delovanja teh struktur. Med blatom in našim telesom je torej bistvena razlika in dejstvo, da smo iz enakih molekul kot blato, dokazuje samo to, da pripadamo planetu Zemlja in nič drugega. Nima blage veze z obstojem ali neobstojem boga. Sicer pa ne govorim o otročji predstavi boga kot nekega bradatega strička, ki namesto nas ureja stvari, ampak o izvoru reda in življenjskih procesov od celice do ekosistemov. Ta izvor (namesto Bog mu lahko rečeš kakorkoli - Prabit, Izvor, Eno, Veliki Duh ...), je duhovne narave in presega naš razum, dosegljiv je samo preko duhovnih spoznavnih poti, ki so jih razvijali duhovno razviti pripadniki vseh kultur tega sveta (in to seveda nima veze z religioznimi institucijami in njihovimi manipulatorskimi zavajanji). Nekaterim ljudem so ta spoznanja neposredno dostopna, drugim pač (še) ne. Razumsko pa lahko trdiš, da smo blato in voda ali pa božji otroci - eno in drugo je pač neka omejena predstava uma in prepirati se o tem je enako brezplodno kot prepirati se o tem, kateri bog je najbolj pravi.
  • Lajkam 1
  • Buuuu 1

Blato je kaotična zmes vode in molekul, večinoma anorganskih. Živa bitja pa gradi neizmerno (dobesedno neizmerno) urejena struktura, ki pa ni pasivna, ampak je proces, zelo natančno urejen in zelo zelo zapleten proces. Preproste zakonitosti kemičnih reakcij res lahko vodijo do zapletenosti samih struktur, ne vodijo pa do kompleksne regulacije delovanja teh struktur. Med blatom in našim telesom je torej bistvena razlika in dejstvo, da smo iz enakih molekul kot blato, dokazuje samo to, da pripadamo planetu Zemlja in nič drugega. Nima blage veze z obstojem ali neobstojem boga. Sicer pa ne govorim o otročji predstavi boga kot nekega bradatega strička, ki namesto nas ureja stvari, ampak o izvoru reda in življenjskih procesov od celice do ekosistemov. Ta izvor (namesto Bog mu lahko rečeš kakorkoli - Prabit, Izvor, Eno, Veliki Duh ...), je duhovne narave in presega naš razum, dosegljiv je samo preko duhovnih spoznavnih poti, ki so jih razvijali duhovno razviti pripadniki vseh kultur tega sveta (in to seveda nima veze z religioznimi institucijami in njihovimi manipulatorskimi zavajanji). Nekaterim ljudem so ta spoznanja neposredno dostopna, drugim pač (še) ne. Razumsko pa lahko trdiš, da smo blato in voda ali pa božji otroci - eno in drugo je pač neka omejena predstava uma in prepirati se o tem je enako brezplodno kot prepirati se o tem, kateri bog je najbolj pravi.

:palec: ja sej točno tak

Mogoče maš celo prav. Verjetnost, da bi se življenje samo razvilo je približno tolikšna, kot možnost, da bi na primer 30 let vsak teden igral loto, in VSAKIČ zadel sedmico. In verjetnost, da imaš prav, je enako velika.

Zakaj se ti zdi verjetnost nastanka življenja po naključju oz. brez posega nekega namišljenega bitja tako majhna? Naj te spomnem, da je bilo v začetnih fazah življenje najverjetneje zelo zelo preprosto, morda celo na meji živega/neživega, kompleksnost je bila posledica, ki je prišla kasneje.

Sicer pa se zavedam, da je to vprašanje jalovo, ker si pač vernik in kakršnikoli razumski argumenti ti ne morejo do živega. Eni verjamete v boga in podobna pravljična bitja, drugi ne verjamemo … in življenje gre naprej ne oziraje se na nobenega od nas.

Possible—but highly unlikely.

Zakaj se ti zdi verjetnost nastanka življenja po naključju oz. brez posega nekega namišljenega bitja tako majhna? Naj te spomnem, da je bilo v začetnih fazah življenje najverjetneje zelo zelo preprosto, morda celo na meji živega/neživega, kompleksnost je bila posledica, ki je prišla kasneje.

Sicer pa se zavedam, da je to vprašanje jalovo, ker si pač vernik in kakršnikoli razumski argumenti ti ne morejo do živega. Eni verjamete v boga in podobna pravljična bitja, drugi ne verjamemo … in življenje gre naprej ne oziraje se na nobenega od nas.

Podatek sem zasledil zadnjič v pismih bralcev v Sobotni prilogi.

Ni pa mogoče govort o tem, da se da z razumskimi argumenti dokazat, da Bog ne obstaj, kot tudi ne, da ne obstaja. Znanost pač še ni prišla do konca. Gre bol za vprašenje zavesti.

A bi tebe lahko kdo prepričal, če vidiš na primer kakšno lepo novo stolpnico, da ta stolpnica nima arhitekta, ampak so delavcem pripeljal material, pa so mal zidal, pa je kar ratala stolpnica? Verjetno nobenega, ki se spozna vsaj mal na arhitekturo, v to ne bi mogli prepričat.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

drugače pa kakor koli zdaj smo prepuščeni samim sabo vašemu bogu je vseeno kaj se z nami dogaja,dal nam je čisto moč se razmnoževati,pobijati in živeti. tudi v bibliji piše ker je eva pojedla sadeš modrosti da smo zakazen prepuščeni samim sabo,kaj pol vi hočete da se klanjam nekomu ki mu dol visii za nas.čisto narobno mišlenje.jaz bom recimoo mojemu otroku pokazala kaj je prav in kaj ne in nikakrčen bog

Delno imaš prav, res smo v veliki meri prepuščeni samim sebi. To pa še ne pomeni, da je Bogu vseeno. Bog je Duh, in njega skrbi predvsem za večno človekovo duhovno bit. Če bi se bolj vmeševal, bi ljudje itak rekli, kaj nam ne pustiš svobode, saj bi mi to sami super znali x:o)x

In ne gre za sadež modrosti, ampak drevo (spo)znanja. In človeštvo bo kmalu spoznalo, kam ga je ta sadež znanja pripeljal. Namesto da bi jedli z drevesa ljubezni :sori: .

In kdo od tebe hoče, da se klanjaš. Bog sigurno tega ne rab, niti ni željan prilizovanja, kot kakšen tuzemski mogočnež. Upam, da boš res pokazala kaj je prav in kaj ne, saj so danes predstave o tem vse bolj zmedene. Eni celo pravijo, da sploh ne obstaja prav in narobe. Itak pa je dandanes vzgoja večinoma usmerjena v pridobivanje znanja in tekmovalnost.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

"What has your God done for you that you couldn't have done for yourself?"

-Jordan T. McQueen

Everything that is Good, because i'm useless .

God Is Goood .

And i am still bad .

Peace with you alll .

Delno imaš prav, res smo v veliki meri prepuščeni samim sebi. To pa še ne pomeni, da je Bogu vseeno. Bog je Duh, in njega skrbi predvsem za večno človekovo duhovno bit. Če bi se bolj vmeševal, bi ljudje itak rekli, kaj nam ne pustiš svobode, saj bi mi to sami super znali x:o)x

In ne gre za sadež modrosti, ampak drevo (spo)znanja. In človeštvo bo kmalu spoznalo, kam ga je ta sadež znanja pripeljal. Namesto da bi jedli z drevesa ljubezni :sori: .

In kdo od tebe hoče, da se klanjaš. Bog sigurno tega ne rab, niti ni željan prilizovanja, kot kakšen tuzemski mogočnež. Upam, da boš res pokazala kaj je prav in kaj ne, saj so danes predstave o tem vse bolj zmedene. Eni celo pravijo, da sploh ne obstaja prav in narobe. Itak pa je dandanes vzgoja večinoma usmerjena v pridobivanje znanja in tekmovalnost.

Dobro povedano, dragi brat Emanuel :palec: xDDx x:)x xDDx :palec:

MsT x8Dx

• 1 month later...

Kaj bi jaz brez *Boga*! xsrcx

(res mi je v neskončno uteho!...)

... škoda za vse, ki tega ne čutijo oz. jih zmoti terminologija x:)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Blagor tebi, če je (nikdar) ne rabiš. x:)x

No sej eni jo najdejo pa npr. v... hrani. ...

(ampak tema je pa Bog x:)x)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Kaj bi jaz brez *Boga*! xsrcx

(res mi je v neskončno uteho!...)

... škoda za vse, ki tega ne čutijo oz. jih zmoti terminologija x:)x

Prečudovito povedano ! ! ! ! ! ! x:Xx xsrcx :2src: xsrcx x:Xx

Podpis ! xDDx :palec: xDDx

Lp + #

• Lajkam 2
  • Buuuu 1

• 4 weeks later...

Alan_new, koliko pa si že doniral, naredil akcij, povabil prijateljev, da darujejo, ustanovijo fundacijo itd? Koliko si jih ti rešil od 26.000 tisoč?

Bog je samo izgovor, da ni treba nič narediti in da se pač nekoga drugega okrivi,.... Bog je v nas samih. Bog je ljubezen,.... In kjer ni Boga, ni ljubezni in če ni ljubezni, potem tudi pomoči in darovanja ni.

• Lajkam 1
  • Buuuu 2

Alan_new, koliko pa si že doniral, naredil akcij, povabil prijateljev, da darujejo, ustanovijo fundacijo itd? Koliko si jih ti rešil od 26.000 tisoč?

Nič. Koliko si jih ti?

Bog je samo izgovor, da ni treba nič narediti in da se pač nekoga drugega okrivi,.... Bog je v nas samih. Bog je ljubezen,.... In kjer ni Boga, ni ljubezni in če ni ljubezni, potem tudi pomoči in darovanja ni.

Ja, se strinjam: bog je izgovor. Predvsem pa priročna namišljena tolažba.

Če bog kot zavestno bitje, ki je ustvarilo svet in ima z njim nek načrt, obstaja, a misliš, da bo spremenil svoj načrt samo zato, ker ko ti kaj ni všeč, moliš k njemu in ga prosiš, naj bo nekaj drugače, kot je?

Jaz verjamem v Boga in imam izdelano mišljenje. Boga vsak razume drugače, pač odvisno koliko imaš razvito zavest ali duhovno zavest, pač več izrazov obstaja, od posameznika pa je odvisno kako bo temu rekel. In o tem diskutirati je težko, ker nihče ne bo imel enake notranje izkušnje, kot ti, niti je ne more enako podoživeti.

Zato se ugovarjati mnenju drugega ne obnese, ker je za vsakega posameznika tisto resnično, kar on sam čuti,....

Se pa veliko vidi o posamezniku in nivoju, ki ga je dosegel.

Jaz verjamem v Boga in imam izdelano mišljenje. Boga vsak razume drugače, pač odvisno koliko imaš razvito zavest ali duhovno zavest, pač več izrazov obstaja, od posameznika pa je odvisno kako bo temu rekel. In o tem diskutirati je težko, ker nihče ne bo imel enake notranje izkušnje, kot ti, niti je ne more enako podoživeti.

Zato se ugovarjati mnenju drugega ne obnese, ker je za vsakega posameznika tisto resnično, kar on sam čuti,....

Se pa veliko vidi o posamezniku in nivoju, ki ga je dosegel.

Točno za to gre - za izdelano mišljenje. Tukaj je ključna domišljija. Vsak si umisli boga, kakor mu pač paše in kar mu najbolje ustreza, zato je tako težko o tem diskutirati, in logično je, da ga vsak "doživlja in razume" po svoje, in je za vsakega resnično, kar sam čuti, kot praviš. Z relativizacijo se koncept boga umešča še više in više v abstrakcije in v pogojenost z interpretacijami, samo da se ni treba pogovarjati o tem in se soočiti, da gre zgolj za miselni konstrukt.

Točno za to gre - za izdelano mišljenje. Tukaj je ključna domišljija. Vsak si umisli boga, kakor mu pač paše in kar mu najbolje ustreza, zato je tako težko o tem diskutirati, in logično je, da ga vsak "doživlja in razume" po svoje, in je za vsakega resnično, kar sam čuti, kot praviš. Z relativizacijo se koncept boga umešča še više in više v abstrakcije in v pogojenost z interpretacijami, samo da se ni treba pogovarjati o tem in se soočiti, da gre zgolj za miselni konstrukt.

To je tvoj koncept. Iz tega ti izhajaš in tako ti vidiš Boga. Že ko te berem vidim, da živiva na drugačnih območji zavesti ali bivanja. Jaz svet drugače doživljam in vidim. Jaz ga ne skušam spraviti na nivo, npr. simbolično povedano 1. čakre. Ampak nad nivo 7. čakre, kamor spada. Kaj hočem s tem povedati. Na 7. nivoju je zaznavanje in dojemanje sveta popolnoma drugačno, kot na 1. nivoju,...

Te vrste izkušnje so individualne in različne za vsakega posameznika, odvisno od nivoja in razvitosti, ki jo je dosegel.

"Inteligentna", "načrtovana" osnova vsega - poimenujte to Bog ali kakorkoli že - je tako razširjen koncept, da je že zaradi svoje razširjenosti vreden preverjanja in razmišljanja, kaj je v ozadju in ni nikakršnih dokončnih dokazov, da ni veljaven, prav tako pa ni dokazov, da je veljaven.

Glede na neverjetno dodelano in kompleksno zgradbo vesolja, kjer vse tako perfektno součinkuje, da lahko obstajajo celo tako razvita bitja, kot smo mi, ki premišljujemo o samih sebi, itd. težko verjamem, da v ozadju ni nepredstavljive inteligence, ki je vse to zasnovala na nam nedoumljiv način.

Vere v Boga ne potrebujem v klasičnem smislu, ampak vesolje je "zavestno" in "inteligentno" vsaj v tem majhnem delčku, ki smo mi sami. Saj nismo zunaj njega. Tudi mi SMO vesolje in imamo inteligenco, znamo ustvarjati - torej vesolje zna namerno ustvarjati, ker smo mi, ki to znamo tudi del njega. Veliko bolj verjetno se mi zdi, da je ta kompleksen sistem nekaj zasnovalo, kot pa da je produkt naključnih procesov. Kolikor lahko opazujemo svet okoli sebe vse součinkuje, nič se ne zdi povsem naključno. Že to, da je vse življenje zasnovano na DNK kodi je tako hudo odbito dejstvo, ki te ne more pustiti ravnodušnega in te pretirano utrditi v prepričanju, da ni nekdo te kode "napisal" oz. sprožil njen razvoj z nekim nedoumljivim namenom.

Če koga zanima poglobljen, odprt, ne črno-bel in dogmatičen pogled na zadevo si lahko prebere tale zanimiv članek Donalda D.Hoffmana o ne-obstoju trdnih dokazov, oz. o indiferentnosti dokazov ZA ali PROTI teizmu:

http://anti-matters.org/articles/17/public/17-17-1-PB.pdf

Odlomek:

"Every one of our perceptions, not just our perceptions of God, can be correlated with neural activity. Surely it is a mistake to take none of our perceptions seriously. To do so would lead to quick and certain death. We must be careful, then, in sorting through which perceptions to take seriously and which not. And the neural facts don’t a priori tell us which way to treat God. If there were no God, and God was simply a figment of our imagination, then we might expect to find the neural correlates of God perception that we do. On the other hand, if there were a God, and God wanted us to perceive God, then one might equally expect to find the neural correlates of God perception that we do. The neural facts are indifferent to the conclusion we should draw here. This indifference of facts holds more generally. There is no evidence from the sciences or elsewhere that logically compels belief or disbelief in God. It is elementary in the philosophy of science that no matter how much data one collects, there will always be infinitely many theories compatible with that data, and that make contradictory predictions about the outcomes of new experiments. It is because the theories of science are not logically dictated (although surely influenced) by the facts that scientific theory building is such an interesting and nontrivial enterprise. The atheist, then, can marshal an array of evidence that there is no God, and the theist that there is. In neither case can the evidence logically prove the claim. Both choices are, equally, a step of faith."

"I must create a system or be enslaved by another mans; I will not reason and compare: my business is to create."

William Blake

To je tvoj koncept. Iz tega ti izhajaš in tako ti vidiš Boga. Že ko te berem vidim, da živiva na drugačnih območji zavesti ali bivanja. Jaz svet drugače doživljam in vidim. Jaz ga ne skušam spraviti na nivo, npr. simbolično povedano 1. čakre. Ampak nad nivo 7. čakre, kamor spada. Kaj hočem s tem povedati. Na 7. nivoju je zaznavanje in dojemanje sveta popolnoma drugačno, kot na 1. nivoju,...

Te vrste izkušnje so individualne in različne za vsakega posameznika, odvisno od nivoja in razvitosti, ki jo je dosegel.

Ti pravim, da ne gre za "nivo zavesti", temveč za domišljijo in prirejanja izmišljotin tvojim takim ali drugačnim potrebam.

"Inteligentna", "načrtovana" osnova vsega - poimenujte to Bog ali kakorkoli že - je tako razširjen koncept, da je že zaradi svoje razširjenosti vreden preverjanja in razmišljanja, kaj je v ozadju in ni nikakršnih dokončnih dokazov, da ni veljaven, prav tako pa ni dokazov, da je veljaven.

"Inteligentni načrt" je morda res zelo razširjen, še posebej v ZDA, kjer ga vsiljujejo v šolski sistem, vendar to mu ne daje nobene resne teže, po mojem mnenju. Saj veš, kakšne bedarije so vse razširjenje, pa to ne pomeni, da so zaradi tega kaj bolj resnične in da delujejo (npr. astrologija, homeopatija, ipd.).

Kompleksnost in trenutna unikatnost Zemlje kot nosilke življenja še ne pomeni, da je v ozadju neka višja inteligenca od nas, ki nas je ustvarila in nas podpira. Kompleksnost je nastala postopoma iz preprostejših oblik.

Ti pravim, da ne gre za "nivo zavesti", temveč za domišljijo in prirejanja izmišljotin tvojim takim ali drugačnim potrebam.

"Inteligentni načrt" je morda res zelo razširjen, še posebej v ZDA, kjer ga vsiljujejo v šolski sistem, vendar to mu ne daje nobene resne teže, po mojem mnenju. Saj veš, kakšne bedarije so vse razširjenje, pa to ne pomeni, da so zaradi tega kaj bolj resnične in da delujejo (npr. astrologija, homeopatija, ipd.).

Kompleksnost in trenutna unikatnost Zemlje kot nosilke življenja še ne pomeni, da je v ozadju neka višja inteligenca od nas, ki nas je ustvarila in nas podpira. Kompleksnost je nastala postopoma iz preprostejših oblik.

"Inteligentni načrt", kot ga omenjam nima veze z idejami "Intelligent designa" ameriških verskih fanatikov Kreacionistov. Mišljeno je dobesedno, tako kot mi stojimo za našimi prvimi poskusi "AI", tako je morda vse skupaj zasnovala neka inteligenca, ki deluje na tako drugem nivoju, da težko kaj o tem sploh rečemo. To je povsem možno, zakaj ne? Dokler ne vem zagotovo tega ne morem ovreči, prav tako pa ne z gotovostjo trditi. Nimam pa nikakršnih simpatij do trditev "Kreacionistov", ki menijo, da je nek Bog ustvaril svet in človeka po svoji podobi pred 5000 leti. :)

Kompleksnost ni dokaz sam zase, res jo lahko interpretiramo kakor želimo. Ampak kompleksnost je mišljena bolj v smislu součinkovanja procesov - že v najbolj osnovnih oblikah - v samih celicah - je neverjetna kompleksnost in dovršenost. Že sami procesi razvoja iz preprostejših oblik do človeka, kot samo-reflektirajoče živali izgledajo neverjetno domišljeni. Ni pa to dokaz, seveda ne. Le izhodišče za razmišljanje, ki pa lahko da enako logično take ali drugačne zaključke. ;)

"I must create a system or be enslaved by another mans; I will not reason and compare: my business is to create."

William Blake

Glede na neverjetno dodelano in kompleksno zgradbo vesolja, kjer vse tako perfektno součinkuje, da lahko obstajajo celo tako razvita bitja, kot smo mi, ki premišljujemo o samih sebi, itd. težko verjamem, da v ozadju ni nepredstavljive inteligence, ki je vse to zasnovala na nam nedoumljiv način.

Pa ne bi bil obstoj takšne nepredstavljive inteligence še bolj neverjeten od našega obstoja? Če smo mi preveč kompleksni, da bi nastali brez "inteligentnega načrta", potem je bila za stvaritev našega inteligentnega stvaritelja potrebna še večja inteligenca in kompleksnost. In za stvaritev te inteligence še večja in tako naprej. Danes znata fizika in biologija precej dobro razložiti, kako je sta se iz preprostih stvari lahko razvila vesolje in življenje v vsej svoji kompleksnosti. Ne razumemo sicer vsega, kar pa še ne pomeni, da moramo luknje v znanju nadomestiti z neko "nepredstavljivo inteligenco". Zavedati se moramo tudi omejenosti svojega razuma, ki pač išče v vsem vzorce, smiselne povezave in namene.

Tudi meni bi se zdelo super, če bi se izkazalo, da ima celotno vesolje nek višji smisel, ki bi ga lahko razumel, a ne bom verjel vanj zgolj zaradi privlačnosti ideje. Ugibamo in upamo pa seveda vedno lahko.

Pa ne bi bil obstoj takšne nepredstavljive inteligence še bolj neverjeten od našega obstoja? Če smo mi preveč kompleksni, da bi nastali brez "inteligentnega načrta", potem je bila za stvaritev našega inteligentnega stvaritelja potrebna še večja inteligenca in kompleksnost.

Pravzaprav ne... ravno obratno - ker imamo mi inteligenco prej kaže na to, da je tudi drugje lahko kaj podobnega oz. da je namerno, načrtno ustvarjanje lahko lastnost vesolja (že v nas je, če ne drugje), ki se odvija tako na nivojih nižjih od našega (naše kreacije - tehnologija, itd.), kot višje od naših. Da pa se tako v mikro kot makro smer razteza neskončnost možnosti pa je dejstvo. Tako da tudi še večja kompleksnost in inteligenca za stvaritev naših morebitnih stvariteljev sploh ni izključena. Moja poanta ni v podpiranju vere, temveč v opreznosti do "vere" v "Ne-vero".

Opcije, da je za vsem neka "inteligenca" ne bi jemal kot manj verjetne od ostalih hipotez in teorij. Kot je lepo zapisano tudi v prej omenjenem članku za to ni logične osnove. Tako teistična kot ateistična verzija zahtevata vero - če trdimo kaj dokončno. Edina trditev, ki ne vsebuje vere je, da preprosto NE VEMO. Lahko pa raziskujemo - pri čemer pa ni nobene osnove, da zavrnemo možnost inteligentne, zavestne osnove vesolja, kot apriori ne-možno in nepotrebno oz. manj verjetno.

William Blake

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...