strucy 16. marec 2012 Prijavi Deli 16. marec 2012 Ja,sam si morš ustvart al najti v sebi enga boga al karkol že,nekej v kar ti verjameš,ne da slediš čredi,tko najlažje najdeš svoj notranji mir. Citiraj strong desire needs strong will Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
viyola 17. marec 2012 Prijavi Deli 17. marec 2012 Dalajlamo je nekoč novinar vprašal"Katera vera je prava?""Tista, ki te naredi boljšega, bolj ljubečega, sočutnega.." Citiraj And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
viyola 17. marec 2012 Prijavi Deli 17. marec 2012 Strucy, zakaj misliš, da je krščanska vera najbolj kruta?V tem se ne strinjam s teboj, ker nikjer v svetem pismu ne piše, naj ubijajo in nasilnopokristranjujejo nekristjane. Vse to je sad človeškega pohlepa po oblasti, ki so ubijaliv imenu Boga. Katerega že? Boga, ki se imenuje človeški ego. Sem kristjanka, vednobolj pa mi je všeč, ali bolje, vedno bližje mi je drugačno dojemanje Boga, ne nekoga nekjezgoraj..V kozmusu je vse živo..zemlja, zrak vsa živa bitja..in da se skozi pretaka trojstvo vsega..materialno, duša in duh.Sodobni človek je osredotočen le na materialno ( verjamem tisto, kar vidim)Življenje je preplet materije, duha in duše..vse troje je med seboj prepleteno in povezano. Zato se učim, ali bolje poskušam videti Boga v vsem okrog sebe..ne nad seboj, okrog sebe. Citiraj And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strucy 18. marec 2012 Prijavi Deli 18. marec 2012 Imaš prav,narobe sm se izrazila,po drugi strani pa je bil bog krut do svojih vernikov,ko jih je preizkušal,kako močna je njihova vera vanj. Zgodba o Lazarju,pa o makabejski materi,ki so ji pred očmi pohabili in umorili sedem sinov... mene je to tako prizadelo. Zakaj take grozote,če je res tako dober in pravičen? Oprostite mi vsi,ki verujete vanj,jaz ne morem,menje to tu mač. Citiraj strong desire needs strong will Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 18. marec 2012 Prijavi Deli 18. marec 2012 Strucy, zakaj misliš, da je krščanska vera najbolj kruta?V tem se ne strinjam s teboj, ker nikjer v svetem pismu ne piše, naj ubijajo in nasilnopokristranjujejo nekristjane.Slabo poznaš t.i. sveto pismo. Res nikjer ni navodil, kako "naj ubijajo in nasilno pokristranjujejo nekristjane", ker (koncepta) krščanstva še ni bilo (nastalo je kasneje), je pa na več mestih jasno izraženo, kaj se mora zgoditi tistim, ki ne spoštujejo božje besede in njegovih zakonov. Če se ne motim, so najbolj sočne podrobnosti v 3. Mojzesovi knjigi (Levitik). Prijetno branje. Dalajlamo je nekoč novinar vprašal"Katera vera je prava?""Tista, ki te naredi boljšega, bolj ljubečega, sočutnega.."Je pa trik v tem, da za postati "boljši, bolj ljubeč in sočuten" ne potrebujemo ne vere ne religije. 1 Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 18. marec 2012 Prijavi Deli 18. marec 2012 Biblija in nasiljehttp://en.wikipedia.org/wiki/The_Bible_and_violencehttp://tinyurl.com/73ounn4 Verjetje v dobro, socutje, prijaznost je stanje Srca, custvene, in mentalne uravnovesenosti, samovzgoje (samorazvoja @ samokultivacije) in NIMA NOBENE zveze z religijskimi pravljicami, dogmami, blodnjami ... "Stric z brado" tam "zgoraj nekje" NEOBSTAJA. To je religijska dogma @ balast ... Temu balastu se vsi duhovniki sami ne verjamejo, sicer ne bi poceli tegale:http://tinyurl.com/6upc78qhttp://tinyurl.com/7493sm9 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
viyola 18. marec 2012 Prijavi Deli 18. marec 2012 Slabo poznaš t.i. sveto pismo. Res nikjer ni navodil, kako "naj ubijajo in nasilno pokristranjujejo nekristjane", ker (koncepta) krščanstva še ni bilo (nastalo je kasneje), je pa na več mestih jasno izraženo, kaj se mora zgoditi tistim, ki ne spoštujejo božje besede in njegovih zakonov. Če se ne motim, so najbolj sočne podrobnosti v 3. Mojzesovi knjigi (Levitik). Prijetno branje. Ne, nikjer ni navodil ali hujskanja k ubijanju. Je pa trik v tem, da za postati "boljši, bolj ljubeč in sočuten" ne potrebujemo ne vere ne religije. Če postaneš in si boljši, bolj ljubeč in sočuten ko ne verjameš v nič, je to tvoja prava vera. Citiraj And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. marec 2012 Prijavi Deli 18. marec 2012 Če postaneš in si boljši, bolj ljubeč in sočuten ko ne verjameš v nič, je to tvoja prava vera.Načeloma se strinjam, samo kako pa to veš?Da je ravno to zdaj tista prava vera.Oz. ali ni ta stavek na nek način nesmiselen?Prava vera, ko ni vere... potem itak ne moremo govort o veri...ne vem no... mogoče sem pikolovska (pa tud mensezdi štekam, kaj hočeš povedat), ampak vseeno... ~~~ "... "Tista, ki te naredi boljšega, bolj ljubečega, sočutnega.." Boljšega, bolj lujbečega... od koga? Od česa? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 18. marec 2012 Prijavi Deli 18. marec 2012 ~~~ "... "Tista, ki te naredi boljšega, bolj ljubečega, sočutnega.." Boljšega, bolj lujbečega... od koga? Od česa?Mislim, da se to nanaša na samega sebe v preteklosti. No, vsaj jaz tako razumem. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. marec 2012 Prijavi Deli 18. marec 2012 Ja, najbrž... pač *od sebe*. ampak vseeno, vsakič ko sem tole zagledala, me je nekak *zmotilo*. ampak stik z *božanskim* ti nudi, da si pač najboljši ti v vsaki stopnji svojega razvoja (in zato težko govorimo o boljši)... pa tudi, to pomeni da v prejšnjem trenutku/situaciji nisi bil dovolj dober [če moraš bit boljši], si pa vedno tolk dober, kot zmoerš bit. ~ v glavnem, men je všeč imet vero. in si je tud ne pustim vzet.kdor je pa ne rabi za svojo furko, pa sem popolnoma pomirjena s tem. (tema je Bog, govorim pa še o veri, ne pa tudi o religiji...) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
viyola 18. marec 2012 Prijavi Deli 18. marec 2012 Boljšega, bolj ljubečega do sebe, do drugih, do živali, do rastlin, do vsega....Mi je včeraj prijatelj med pogovorom dejal, in v tem se zelo strinjam z njim..da je religija največkrat velika ovira v iskanju Boga..ali v širjenju zavesti. Citiraj And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 18. marec 2012 Prijavi Deli 18. marec 2012 Za razumevanje:Pomeni to kar si najprej povedala. Torej da si bolj v stiku s samim seboj.Najboljši si ko si najbolj v stiku s seboj. Čeprav si takrat hkrati bolj tudi v stiku z drugimi.Ko si v stiku s seboj se kvaliteta duše najbolj lahko izraža skozi tvojo osebnost. Neki okvirji religij, verstev ipd, whatever, so lahko na tej poti v pomoč, lahko pa tudi ne. Odvisno. Ni naključno. Posamezniki se najdejo znotraj različnih religij, kot del njihove poti. Del učenja. Nekdo drug se najde v čem drugem, kot del njegovega učenja. Učenje je predvsem zaradi samega sebe. Vsaka oseba religijo, boga, vero ipd, razume, dojema, živi drugače. To pa še ne pomeni da je z njimi karkoli narobe, kot ni narobe z okvirji. Vedno gre za diskurze v posameznikovih interpretacijah znotraj podanih okvirjev. Človek pa določene okvirje v določenem razvoju potrebuje in se zato najde znotraj določenih okvirjev. Tako kot potrebujemo tukaj na forumu okvirje. Torej NE pomeni, da je bil na prejšnji stopnji slabši, temveč da pač ni bil toliko v stiku s seboj. Ok, lahko pa tudi to razumemo kot slabše, čeprav iz vidika enosti ni.Mislim da bolj ko je človek v stiku s seboj, bolj razume potrebo, da so tudi drugi bolj s stiku s seboj. Že kot otrokom so se nam pojavlja vprašanja kaj sem, kam grem, kdo sem, itn... okolje ponuja različne okvirje, ki bolj ali manj omogočajo, da se človek usmeri iz posvetnega, ki mu lahko recimo jemlje preveč energije, v manj posvetno. Torej šele ko oseba čuti potrebo soočati se s takimi vprašanji, se obrne k različnim načinom kako si nanje odgovoriti. Praktično se obrne v samega sebe. Različni okvirji, pa mu to bolj ali manj omogočajo, kot sploh osvestiti se na kakšen način se obrniti bolj v sebe in kaj pomeni obrniti se bolj v sebe, razločevati kaj so kvalitete duše, razločevati osebnost od duše, razločevati in razumeti potrebe, ljubezen, smisel, živeti srečno in izpolnjeno, itn...Določeni okvirji ustrezajo določeni stopnji posmeznika kot razvoju celotne družbe. ampak vseeno, vsakič ko sem tole zagledala, me je nekak *zmotilo*. ampak stik z *božanskim* ti nudi, da si pač najboljši ti v vsaki stopnji svojega razvoja (in zato težko govorimo o boljši)... pa tudi, to pomeni da v prejšnjem trenutku/situaciji nisi bil dovolj dober [če moraš bit boljši], si pa vedno tolk dober, kot zmoerš bit. 1 1 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. marec 2012 Prijavi Deli 18. marec 2012 ... Najboljši si ko si najbolj v stiku s seboj. ... res je.ko pa si najbolj v stiku s sabo, pa si tudi najbolj v stiku z *Bogom*. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 18. marec 2012 Prijavi Deli 18. marec 2012 Da. In najbolj v stiku z vsem. res je.ko pa si najbolj v stiku s sabo, pa si tudi najbolj v stiku z *Bogom*. Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. marec 2012 Prijavi Deli 18. marec 2012 Da. In najbolj v stiku z vsem.ja saj: *Bog* je v s e. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 19. marec 2012 Prijavi Deli 19. marec 2012 Če postaneš in si boljši, bolj ljubeč in sočuten ko ne verjameš v nič, je to tvoja prava vera.Ampak vse to lahko postanem brez vere. Nepotreben koncept, tako kot bog(ogovi). Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
viyola 19. marec 2012 Prijavi Deli 19. marec 2012 Ampak vse to lahko postanem brez vere. Nepotreben koncept, tako kot bog(ogovi). Seveda lahko vse to postaneš brez vere v Boga ali bogove. Ampak, še vseeno si vernik..verjameš v NIČ. Citiraj And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
viyola 19. marec 2012 Prijavi Deli 19. marec 2012 Sveto pismo je zgodovinska knjiga. Govori o neotesanosti ljudi, ki so ubijali in se pobijali med seboj..v imenu svojega Boga..ega, prevlade, nadvlade, oblasti. in..današnja knjiga nebi bila nič drugačna. Se pravi, v dvatisoč letih se ljudje niso..ali nismo naučili nič. Citiraj And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 19. marec 2012 Prijavi Deli 19. marec 2012 Post st. 04:http://tinyurl.com/7agmrxwhttp://tinyurl.com/73k6r4f "Sveto pismo so pisali ljudje.Po interesih tedanjega časa. ..." Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayan 19. marec 2012 Prijavi Deli 19. marec 2012 What's "God"? Well, you know, when you want something really bad and you close your eyes and you wish for it? God's the guy that ignores you. 3 Citiraj ~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 19. marec 2012 Prijavi Deli 19. marec 2012 Seveda lahko vse to postaneš brez vere v Boga ali bogove. Ampak, še vseeno si vernik..verjameš v NIČ.Ne, ne verjamem v nič. Pač nekateri ljudje ne rabimo vere v življenju, saj ni tako težko to sprejeti. Je pa res, da se je že n-tič pojavil en in isti problem: samostalnik "vera" ter glagola "verovati" in "verjeti" imajo več pomenov in podpomenov, ki se med seboj še prekrivajo in je torej normalno, da pride do zmede. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. marec 2012 Prijavi Deli 19. marec 2012 no, ampak sej 'ne verjeti v nekaj' tudi ne pomeni avtomatično 'verjeti v nič'. What's "God"? Well, you know, when you want something really bad and you close your eyes and you wish for it? God's the guy that ignores you. ... ampak pravzaprav je pa Bog tisti, ki se mu lahko kasneje zahvališ za to (da [tista] tvoja želja ni bila uresničena). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strucy 19. marec 2012 Prijavi Deli 19. marec 2012 What's "God"? Well, you know, when you want something really bad and you close your eyes and you wish for it? God's the guy that ignores you.Jap, drži kot pribito! Citiraj strong desire needs strong will Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 19. marec 2012 Prijavi Deli 19. marec 2012 Skrajno otročja in bedasta situacija: prosiš boga (ali zlato ribico) za nekaj, seveda vse ti narediš, potem pa se še zahvališ bogu, ker je bil tako dober, da ti je pomagal. Da kakšnih srečnih naključij niti ne omenjam, potem je sploh uau efekt, da se dogaja nekaj samo zate. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. marec 2012 Prijavi Deli 19. marec 2012 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.