Skoči na vsebino

Bog

anarhist

Recommended Posts

Ja,sam si morš ustvart al najti v sebi enga boga al karkol že,nekej v kar ti verjameš,ne da slediš čredi,tko najlažje najdeš svoj notranji mir.
strong desire needs strong will
Deli na socialnih omrežjih

Dalajlamo je nekoč novinar vprašal

"Katera vera je prava?"

"Tista, ki te naredi boljšega, bolj ljubečega, sočutnega.."

And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years.

Strucy, zakaj misliš, da je krščanska vera najbolj kruta?

V tem se ne strinjam s teboj, ker nikjer v svetem pismu ne piše, naj ubijajo in nasilno

pokristranjujejo nekristjane. Vse to je sad človeškega pohlepa po oblasti, ki so ubijali

v imenu Boga. Katerega že? Boga, ki se imenuje človeški ego. Sem kristjanka, vedno

bolj pa mi je všeč, ali bolje, vedno bližje mi je drugačno dojemanje Boga, ne nekoga nekje

zgoraj..V kozmusu je vse živo..zemlja, zrak vsa živa bitja..in da se skozi pretaka trojstvo vsega..

materialno, duša in duh.Sodobni človek je osredotočen le na materialno ( verjamem tisto, kar vidim)

Življenje je preplet materije, duha in duše..vse troje je med seboj prepleteno in povezano.

Zato se učim, ali bolje poskušam videti Boga v vsem okrog sebe..ne nad seboj, okrog sebe.

And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years.

Imaš prav,narobe sm se izrazila,po drugi strani pa je bil bog krut do svojih vernikov,ko jih je preizkušal,kako močna je njihova vera vanj. Zgodba o Lazarju,pa o makabejski materi,ki so ji pred očmi pohabili in umorili sedem sinov... mene je to tako prizadelo. Zakaj take grozote,če je res tako dober in pravičen? Oprostite mi vsi,ki verujete vanj,jaz ne morem,men

je to tu mač.

Strucy, zakaj misliš, da je krščanska vera najbolj kruta?

V tem se ne strinjam s teboj, ker nikjer v svetem pismu ne piše, naj ubijajo in nasilno

pokristranjujejo nekristjane.

Slabo poznaš t.i. sveto pismo. Res nikjer ni navodil, kako "naj ubijajo in nasilno pokristranjujejo nekristjane", ker (koncepta) krščanstva še ni bilo (nastalo je kasneje), je pa na več mestih jasno izraženo, kaj se mora zgoditi tistim, ki ne spoštujejo božje besede in njegovih zakonov. Če se ne motim, so najbolj sočne podrobnosti v 3. Mojzesovi knjigi (Levitik). Prijetno branje.

Dalajlamo je nekoč novinar vprašal

"Katera vera je prava?"

"Tista, ki te naredi boljšega, bolj ljubečega, sočutnega.."

Je pa trik v tem, da za postati "boljši, bolj ljubeč in sočuten" ne potrebujemo ne vere ne religije.

Possible—but highly unlikely.

Biblija in nasilje

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Bible_and_violence

http://tinyurl.com/73ounn4

Verjetje v dobro, socutje, prijaznost

je stanje Srca, custvene, in mentalne

uravnovesenosti, samovzgoje (samorazvoja

@ samokultivacije) in NIMA NOBENE zveze

z religijskimi pravljicami, dogmami,

blodnjami ...

"Stric z brado" tam "zgoraj nekje" NE

OBSTAJA. To je religijska dogma

@ balast ...

Temu balastu se vsi duhovniki sami

ne verjamejo, sicer ne bi poceli tegale:

http://tinyurl.com/6upc78q

http://tinyurl.com/7493sm9

Slabo poznaš t.i. sveto pismo. Res nikjer ni navodil, kako "naj ubijajo in nasilno pokristranjujejo nekristjane", ker (koncepta) krščanstva še ni bilo (nastalo je kasneje), je pa na več mestih jasno izraženo, kaj se mora zgoditi tistim, ki ne spoštujejo božje besede in njegovih zakonov. Če se ne motim, so najbolj sočne podrobnosti v 3. Mojzesovi knjigi (Levitik). Prijetno branje.

Ne, nikjer ni navodil ali hujskanja k ubijanju.

Je pa trik v tem, da za postati "boljši, bolj ljubeč in sočuten" ne potrebujemo ne vere ne religije.

Če postaneš in si boljši, bolj ljubeč in sočuten ko ne verjameš v nič, je to tvoja prava vera.

Če postaneš in si boljši, bolj ljubeč in sočuten ko ne verjameš v nič, je to tvoja prava vera.

Načeloma se strinjam, samo kako pa to veš?

Da je ravno to zdaj tista prava vera.

Oz. ali ni ta stavek na nek način nesmiselen?

Prava vera, ko ni vere... potem itak ne moremo govort o veri...

ne vem no... mogoče sem pikolovska (pa tud mensezdi štekam, kaj hočeš povedat), ampak vseeno...

~~~

"... "Tista, ki te naredi boljšega, bolj ljubečega, sočutnega.."

Boljšega, bolj lujbečega... od koga? Od česa?

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

~~~

"... "Tista, ki te naredi boljšega, bolj ljubečega, sočutnega.."

Boljšega, bolj lujbečega... od koga? Od česa?

Mislim, da se to nanaša na samega sebe v preteklosti. No, vsaj jaz tako razumem.

Ja, najbrž... pač *od sebe*.

ampak vseeno, vsakič ko sem tole zagledala, me je nekak *zmotilo*. x:)x

ampak stik z *božanskim* ti nudi, da si pač najboljši ti v vsaki stopnji svojega razvoja (in zato težko govorimo o boljši)... pa tudi, to pomeni da v prejšnjem trenutku/situaciji nisi bil dovolj dober [če moraš bit boljši], si pa vedno tolk dober, kot zmoerš bit.

~

v glavnem, men je všeč imet vero. in si je tud ne pustim vzet.

kdor je pa ne rabi za svojo furko, pa sem popolnoma pomirjena s tem. x:)x

(tema je Bog, govorim pa še o veri, ne pa tudi o religiji...)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Boljšega, bolj ljubečega do sebe, do drugih, do živali, do rastlin, do vsega....

Mi je včeraj prijatelj med pogovorom dejal, in v tem se zelo strinjam z njim..

da je religija največkrat velika ovira v iskanju Boga..ali v širjenju zavesti.

Za razumevanje:

Pomeni to kar si najprej povedala. Torej da si bolj v stiku s samim seboj.

Najboljši si ko si najbolj v stiku s seboj. Čeprav si takrat hkrati bolj tudi v stiku z drugimi.

Ko si v stiku s seboj se kvaliteta duše najbolj lahko izraža skozi tvojo osebnost. Neki okvirji religij, verstev ipd, whatever, so lahko na tej poti v pomoč, lahko pa tudi ne. Odvisno. Ni naključno. Posamezniki se najdejo znotraj različnih religij, kot del njihove poti. Del učenja. Nekdo drug se najde v čem drugem, kot del njegovega učenja. Učenje je predvsem zaradi samega sebe. Vsaka oseba religijo, boga, vero ipd, razume, dojema, živi drugače. To pa še ne pomeni da je z njimi karkoli narobe, kot ni narobe z okvirji. Vedno gre za diskurze v posameznikovih interpretacijah znotraj podanih okvirjev. Človek pa določene okvirje v določenem razvoju potrebuje in se zato najde znotraj določenih okvirjev. Tako kot potrebujemo tukaj na forumu okvirje.

Torej NE pomeni, da je bil na prejšnji stopnji slabši, temveč da pač ni bil toliko v stiku s seboj. Ok, lahko pa tudi to razumemo kot slabše, čeprav iz vidika enosti ni.

Mislim da bolj ko je človek v stiku s seboj, bolj razume potrebo, da so tudi drugi bolj s stiku s seboj.

Že kot otrokom so se nam pojavlja vprašanja kaj sem, kam grem, kdo sem, itn... okolje ponuja različne okvirje, ki bolj ali manj omogočajo, da se človek usmeri iz posvetnega, ki mu lahko recimo jemlje preveč energije, v manj posvetno. Torej šele ko oseba čuti potrebo soočati se s takimi vprašanji, se obrne k različnim načinom kako si nanje odgovoriti. Praktično se obrne v samega sebe. Različni okvirji, pa mu to bolj ali manj omogočajo, kot sploh osvestiti se na kakšen način se obrniti bolj v sebe in kaj pomeni obrniti se bolj v sebe, razločevati kaj so kvalitete duše, razločevati osebnost od duše, razločevati in razumeti potrebe, ljubezen, smisel, živeti srečno in izpolnjeno, itn...

Določeni okvirji ustrezajo določeni stopnji posmeznika kot razvoju celotne družbe.

ampak vseeno, vsakič ko sem tole zagledala, me je nekak *zmotilo*.

ampak stik z *božanskim* ti nudi, da si pač najboljši ti v vsaki stopnji svojega razvoja (in zato težko govorimo o boljši)... pa tudi, to pomeni da v prejšnjem trenutku/situaciji nisi bil dovolj dober [če moraš bit boljši], si pa vedno tolk dober, kot zmoerš bit.

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!

... Najboljši si ko si najbolj v stiku s seboj. ...

:palec:

res je.

ko pa si najbolj v stiku s sabo, pa si tudi najbolj v stiku z *Bogom*. x:)x

Picasso

Ampak vse to lahko postanem brez vere. Nepotreben koncept, tako kot bog(ogovi). x:)x

Seveda lahko vse to postaneš brez vere v Boga ali bogove. Ampak, še vseeno si vernik..verjameš v NIČ.

Sveto pismo je zgodovinska knjiga. Govori o neotesanosti ljudi, ki so ubijali in se pobijali med seboj..v imenu svojega Boga..ega, prevlade, nadvlade, oblasti.

in..današnja knjiga nebi bila nič drugačna. Se pravi, v dvatisoč letih se ljudje niso..ali nismo naučili nič.

What's "God"?

Well, you know, when you want something really bad and you close your eyes and you wish for it? God's the guy that ignores you.

~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

Seveda lahko vse to postaneš brez vere v Boga ali bogove. Ampak, še vseeno si vernik..verjameš v NIČ.

Ne, ne verjamem v nič. Pač nekateri ljudje ne rabimo vere v življenju, saj ni tako težko to sprejeti. x:)x

Je pa res, da se je že n-tič pojavil en in isti problem: samostalnik "vera" ter glagola "verovati" in "verjeti" imajo več pomenov in podpomenov, ki se med seboj še prekrivajo in je torej normalno, da pride do zmede.

no, ampak sej 'ne verjeti v nekaj' tudi ne pomeni avtomatično 'verjeti v nič'. x:)x

What's "God"?

Well, you know, when you want something really bad and you close your eyes and you wish for it? God's the guy that ignores you.

xDDx

... ampak pravzaprav je pa Bog tisti, ki se mu lahko kasneje zahvališ za to (da [tista] tvoja želja ni bila uresničena). x;)x

Picasso

What's "God"?

Jap, drži kot pribito!

Skrajno otročja in bedasta situacija: prosiš boga (ali zlato ribico) za nekaj, seveda vse ti narediš, potem pa se še zahvališ bogu, ker je bil tako dober, da ti je pomagal. Da kakšnih srečnih naključij niti ne omenjam, potem je sploh uau efekt, da se dogaja nekaj samo zate. xcivx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...