Skoči na vsebino

Bog

anarhist

Recommended Posts

Ja, obstaja Božiček (božični duh), obstajajo vile, deve, škrati..obstajajoangeli..taki s krili in brez..

In obstaja Wonder Woman! Zadnjič sem šel z njo na pijačo.

Saj bog je vse pomeni isto kot boga ni .

:palec:

Possible—but highly unlikely.
Deli na socialnih omrežjih

....Če imaš ti določeno izkustvo nečesa (recimo t.i. neposredno izkušnjo boga), to še ne pomeni, da bog obstaja kot nekakšna neodvisna entiteta zunaj tebe.

ne vem, če je v celi temi kdorkoli kadarkoli trdil kaj takega (če pa slučajno je, je bil pa zelo v manjšini)

.... Do tedaj pa bom živel, se učil in čudil temu čudovitemu pojavu, ki ga imam čast opazovati, namreč življenju samemu. ...

Super. :palec:

Kaj te pol *vznemirja* Bog oz. to ali kdo misli da je.

a ni vseeno?

...

Praviš da si bil v gibanju 15 let. torej si verjel in iskal.

Pravzaprav me ne čudi, da nisi našel (glede na način, ki se ga *poslužuješ*) in ker nisi našel, zdaj misliš (oz. si se kao 'prepričal'), da ne obstaja.

v redu.

*Bogu* je vseeno. x;)x

• Lajkam 2
  • Buuuu 1

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Iz tega sledi: Dejstvo, da ljudje govorimo o Božičku je dokaz, da obstaja. Če nebi obstajal, nihče nebi govoril o njem.

Božiček torej obstaja, samo to ni na nivoju uma ampak na nivoju spoznanja, presežnosti. Nekje do 30 leta naj bi ljudje spoznali, da Božiček obstaja, žal pa velikokrat ni tako, in ljudje živijo brez tega zavedanja, saj jim razum, ki je iz mrtve materije (približno 1,5 kg mesa), govori nasprotno. xDDx

Zakon. :palec:

Škoda, ker verniki ne bodo znali občudovati tega lepega primera, kako absurdno zvenijo njihovi argumenti za vero v enega izmed bogov.

ne vem, če je v celi temi kdorkoli kadarkoli trdil kaj takega (če pa slučajno je, je bil pa zelo v manjšini)

Hej, mar praviš, da torej bog ne obstaja? Da je zgolj nevrokemični proces v možganih?

Super. :palec:

Kaj te pol *vznemirja* Bog oz. to ali kdo misli da je.

a ni vseeno?

Po eni strani je res vseeno, po drugi pa ni. Saj sem že velikokrat napisal zakaj, se mi ne da ponavljat tega. Sploh pa je nepomembno, kar se tiče teme pogovora.

...

Praviš da si bil v gibanju 15 let. torej si verjel in iskal.

Pravzaprav me ne čudi, da nisi našel (glede na način, ki se ga *poslužuješ*) in ker nisi našel, zdaj misliš (oz. si se kao 'prepričal'), da ne obstaja.

Aha, torej sem iskal na napačen način, ker nisem našel boga. Zanimiva "logika". Ampak povej, kako naj najdem nekaj, kar (zelo verjetno) ne obstaja?

Sploh, zakaj neki bi sploh iskal boga? Katerega boga? Jahveja, Alaha, Zeusa, Svaruna, Ateno, Ištar (ajde, boginje bi še šle) itd.? Življenje je tako čudovito in polno fenomenov za se jim čudit brez potrebe po iskanju nekega namišljenega nadnaravnega bitja.

Hej, mar praviš, da torej bog ne obstaja? Da je zgolj nevrokemični proces v možganih?

ne, jaz pravim da *Bog* (zame) obstaja.

Saj sem že velikokrat napisal zakaj, se mi ne da ponavljat tega. Sploh pa je nepomembno, kar se tiče teme pogovora.

...

a dej. x:o)x

zakaj pa pol debatiraš v debati (o nečem, kar ne obstaja, česar ne vidiš, ne čutiš, ne zatipaš, ti znanstveniki niso naštimal dokazov itd.), če je nepomembno, kar pravijo drugi?

Aha, torej sem iskal na napačen način, ker nisem našel boga. Zanimiva "logika". Ampak povej, kako naj najdem nekaj, kar (zelo verjetno) ne obstaja?

Sploh, zakaj neki bi sploh iskal boga? Katerega boga? Jahveja, Alaha, Zeusa, Svaruna, Ateno, Ištar (ajde, boginje bi še šle) itd.? Življenje je tako čudovito in polno fenomenov za se jim čudit brez potrebe po iskanju nekega namišljenega nadnaravnega bitja.

morda pa je moja logika res napačna, ampak to še nič ne pomeni in vsekakor ne pomeni, da če je moja logika napačna, da je tvoja pa prava.

In ja, če trdiš, da *Bog* ne obstaja, jaz menim, da tvoj način ni bil pravi.

Moje mnenje o tebi in tvojem načinu je moja stvar, kot tudi tvoje o meni in/ali Bogu oz. obstoju slednjega.

se pa tudi meni ne da več.

Uživaj še dalje. :palec:

• Lajkam 4
  • Buuuu 1

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ne, "ko so določena nebesna telesa v določenih položajih," se ne dogajajo naravne kataklizme. To je mit. Pa daj kakšno povezavo, da vidimo, kdo to pravi.

Jaz razumem samo slovensko, slovenskih povezav pa skorajda ni...v poljubno znanstvenih revijah al pa v dokumentarcih so pa itak podnapisi...Ker predvidevam, da bolje obvladaš tuje jezike, ker popaš veliko angleških linkov, te po moje ne bo konec, če se boš sam lotil raziskovanja...Seveda, če te res zanima...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif

Zakaj pa ne bi ti podal kakšno povezavo, da je to mit...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_question.gif Znanstveniki so dokazal, da se je magnetno polje Zemlje zamenjalo vsaj dvakrat, če ne večkrat in z računalniško simulacijo so bila določena nebesna telesa na skoraj istih položajih...spreminjanje polov je eden izmed možnih vzrokov za kataklizme, so še drugi dejavniki, je pa zanimivo da je to sovpadalo s tistim kar so znanstveniki prebral iz brahmanske kronologije, ki opisuje dogajanje za več kot 1,5 milijona let nazaj...zapise o povezavi med planeti in astronomijo ter določenimi manjšimi in večjimi kataklizmami so našli celo v svetiščih v indiji, egiptu, pri Majih in še nekje drugje po svetu...Ne boš verjel, ampak v tem delu se ezoteriki večinoma strinjajo z znanstvenimi dognanji...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif

Mogoče ne bi bilo slabo, če bi se šel igrat skeptika na kakšen znanstveni forum...Predvidevam, da bi že na začetku malo pogorel, ker nekatere tvoje definicije oz. razlage znanstvenih pojmov včasih pridejo malo v navzkriž s tistim kar piše po slovarjih al pa leksikonih...

Malo lahkotnega branja...al boš trdil da je tudi vpliv lune in sonca mit...By the way v starejših civilizacijah sta bila astronomija in astrologija zelo povezani, kot dve veji iste znanosti...I wonder why...http://serve.mysmiley.net/angel/angel02.gif

Zemeljsko magnetno polje

• Lajkam 4
  • Buuuu 1

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Ha ha, še ena iz serije napačnih začetnih premis newagerjev. :palec:

Če se ne motim, trenutno naravni zakoni ne dokazujejo nobenega duha, boga ali kakršnekoli super inteligence, ki bi s tem vesoljem upravljala.

Želela sem povedat, da nekateri verjamejo/te znanstvenikom,znanstveniki pa verjamejo v Boga...Si samo skupek fizičnega telesa in uma?..V vsakem izmed nas je še nekdo..To je duša. To si ti.Židovska kabala pravi, da je duša sestavljena iz treh elementov. Nefesh je nižji,živalski del duše, ki je povezan z osnovnimi človekovimi potrebami.V človeško telo vstopi ob rojstvu.Ruach je srednja duša ali duh.Vsebuje moralne vrednote in sposobnost razločevanja med dobrim in slabim.Neshamah je višja duša ali višji jaz.Je tisti, ki loči človeka od drugih živih bitij.Obstoj duše ni znanstveno dokazan, Duncan McDougall je poskušal stehtati človeško dušo, in s tem hotel dokazati, da gre za materialno in izmerljivo snov.Stehtal jeveč ljudi pred smrtjo in po njej in ugotovil, da je bilo po smrti njihovo telo lažje točno za 21 gramov.Zato, če me sprašujete..kakšen je Bog?..je striček z sivo brado..da, tudi v stričkih s sivo brado je Bog..Najbrž ga z mojim omejenim umom ne morem definirati..In..če si samo skupek celic..kdo in kaj daje življenje tem celicam?..Ti?

• Lajkam 2
  • Buuuu 1

And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years.

Alan new ima kar prav , ni nobenega upravljalca vesolja niti človeka . Narave nihče ne upravlja enostavno samodeluje , zato ni potrebne nobene višje znanosti , človek ravnotako samodeluje kri se pretaka po žilah pljuča se širijo in krčijo dihanje se dogaja ... Sicer pa so ideje o duši ki naj bi bila skrita nekje v telesu stare že tisoče let in teh zgodbic je mnogo . Zanimivo je zakaj sploh ta potreba po duši , zaradi upanja v naslednjo življenje ? kaj je to življenje zdaj res tako ničvredno ? Nasploh se mi zdi vprašanje zakaj nekdo veruje v dušo bolj zanimivo kot opisi in ugibanje kje je in ali je sploh .
  • Lajkam 2
  • Buuuu 5

Circumstance has no value. It is how one relates to a situation that has value. All true meaning resides in the personal relationship to a phenomenon....what it means to "

Christopher McCandless

Primarna in najpomembnejša je zavest, in tista njena manifestacija, ki jo imenujemo življenje. Osnova obstoja ni materialnost. Duša, ki ima vse atribute inteligentnosti in življenja, ni materialna in nima fizičnih možganov.Intelekt ne potrebuje materialnosti za svoj obstoj.Nič, razen kozmične zavesti ne more obstajati.Kozmična zavest, v kateri se dogaja prav vse, kar je in ki se izraža skozi življenje, ki ustvarja vse, kar je. Zavest, življenje in Bog so sinonimi.Zato..zavest, življenje, Bog...kratkomalo biva, v sebi in za sebe..ni je mogoče razložiti z ničemer drugim in ni povezana z ničemer drugim...ničesar drugega namreč ni.To pomeni, je edina substanca, ena in samozadostna, edini nepovzročeni vzrok.Nič torej ne obstaja izven celote vsega, kar je..Bog je vse, kar je, in hkrati edino, kar je.Bog je življenje in vse v življenju.
  • Lajkam 2
  • Buuuu 1

And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years.

:palec:

...ugotovili so namreč, da so določeni življenski ciklusi povezani s številkami, ki so v nekih religijah svete...zakaj recimo neke celice živijo točno 7. dni ali 14. in ne 6 ali 8....itd...zakaj pride do povečanja naravnih kataklizem, ko so določena nebesna telesa v določenih položajih...astronomi so naredili računalniško simulacijo za ne vem koliko tisoč let nazaj...planetki v skoraj istem položaju, na Zemlji povečano število kataklizem...govora je o tistih velikih, ki jih naši zgodovinarji v šoli večinoma sploh ne omenjajo, kamninske usedline in fosili pa dajejo prav lepe dokaze za to...to je bil za njih dokaz, da tudi v vesolju obstajajo določeni ciklusi, ki jih mi ne poznamo in so celo povezani s svetimi številkami...ugotovili in dokazali so še marsikaj kar ne znajo pojasniti...

Na kratko povedano to kar znanstveniki imenujejo ne vem kako vse (sila, ki je odgovorna za vse procese v vesolju), preprosti ljudje imenujejo višja sila, Bog, veliki Duh, Stvarnik, ipd...ime tukaj sploh ne igra bistvene vloge...to je podobno kot če bi bebica klical očeta oče, papa, father, Vater, otac, itd...Različni narodi so pač poimenovali isto stvar z različnimi imeni glede na čas in prostor kjer so živeli ter njihovo miselnost...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

Brez veze se mi zdi neki prepirat in zahtevat dokaze...če še pri znanosti niso točno definirane kam spadajo kakšne stvari...In da exactna znanost zahteva nekaj kar spada pod empirično obenem pa ne priznava njihovih pogledov in zaključkov in obratno se mi zdi prav smešno...dokler pri sebi ne bojo razčistili nimajo kaj delat na področjih, ki jih ne razumejo, ne morejo videti, otipati s čutili in ki jih ne morejo dokazovat z znanstvenimi napravcami...bo potrebno še kar dosti časa, da bodo bili tega sposobni....http://serve.mysmiley.net/angel/angel02.gif

Mislim da ne bereš dovolj pozorno. Nekateri smo ga skozi temo že definirali: VSE

Eno od zmot s katerimi se naduti znanstveniki prepričujejo je, da kar se dokazati ne da, ne obstaja. Hkrati nekateri ob tem pozabljajo, da sta njihova znanje in zavest omejena in da lahko dokazujejo zgolj v okviru njihovih zmožnosti dojemenja in preverjanja, ki pa se spreminja z več zavedanja. Torej več znanja in zavedanja oseba ima, bolj širše okvirje lahko postavi za določanje.

Pomeni, da teza kar se dokazati ne da, ne drži in ne more držati!

Tako tudi nihče ne more dokazati, da vse kar je je ali ni bog. Lahko pa tako sprejmemo in razumemo, če to želimo.

Pravijo da se v vprašanju ponavadi skriva tudi odgovor, če nanj iskreno odgovarjamo. Torej zakaj človek želi verjeti ali verjame v boga, je povezano s tistimi vprašanji, ki sem ti jih že zastavil in na katere odgovore potrepežljivo čakam.

Mislim, da ne bodo povedali, ker si ga ne upajo definirati. Ko je enkrat definiran, je zadeva bolj konkretna in se imamo o čem pogovarjati, medtem pa če kdo reče "bog je vse" ali "boga ne moreš definirati", je praktično konec pogovora, ker sta ti izjavi popolnoma nesmiselni.

• Lajkam 2
  • Buuuu 1

http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!

nekateri to imenujejo bog

ker pa v tvojem konceptu besede bog ki si jo prevzel iz okolja tebi pač ni všeč, to imenuješ življenje, fenomen, znanost, narava, karkoli pač...

nekdo pa pač imenuje bog. štekaš?

dejnsko si tukaj tudi ti tisti ki govoriš o konceptu imenovanem bog in kako naj bi izgledal.

kar praviš je dejansko to, da ne verjameš v določene koncepte o katerih so te "fopali" in ki ti jih je ali ti jih okolje podaja.

s tem ni nič narobe. a mislim da se je smiselno zavedati, da imajo ljudje različne koncepte prepričanj in verovanj ter predvsem tudi izkušenj s tistim kar znajo in ne znajo razložiti in kar tudi znanost zaenkrat še ni razložila in ne razlaga oz. ne dovolj utemeljeno razlaga.

Sm o tem že tukaj pisal eno, dve strani nazaj, a se ne dovolj pozorno bere...

Življenje je tako čudovito in polno fenomenov

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

Ne meči svinjam biserov!

Kaj pa pol, a sta šla k tebi al k njej še na kozarček pred spanjem? x:Dx

In obstaja Wonder Woman! Zadnjič sem šel z njo na pijačo.

Je al pa ni, ali pa malo je, malo pa tudi ni, a je pomembno? Če nekdo reče da ga ni, kaj zdej? Boš vesel, ti bo lažje živeti, ker boš mislil da je drugi nor ker verjame v boga? Bo tvoje življenje lažje, če ti nekdo reče da boga ni? What's the point here anyway?

Če bo jst reku da imam rad rože, boš prišel im mi začel dokazovat, da to kar imenujem imeti rad ne obstaja, ker ni znanstveno dokazano al kaj? x:o)x

Nekdo želi govoriti o bogu, o tem kako dojema to besedo. Nekdo želi govoriti o določenem načinu bivanja, recimo veganstvu, kako on to doživlja in kaj on v okviru tega čuti povedati, nekdo želi govoriti o kolesarjenju, športu, hrani, zdravju, astrologiji, filmu, politiki, glasbi, sebi... kako on to...

ampak ne, more se najdet 513 zagrenjencev, k nimajo kaj drugega počet, k tistim ki se grejo težit, samo zato ker VERJAMEMO ali pa zato ker ne, ali pa zato ker drugače on njih oz. drugih. Think!

Seveda to ni naključje x:Dx

Lahko pa vprašam drugače, "recimo temu za 2 nivoja nižje": Kaj vam je sveto?

Verjamete v besedo sveto, vam karkoli pove?

Ali občutite ali ste kdaj občutili določen občutek, morda prostor, človeka, osebo, odnos do nečesa, ki ga imenujete sveto?

Ali vam je karkoli sveto v vaših življenjih? Vredno žrtvovanja, odrekanja, vašega časa, energije, denarja, bog ne daj celo smrti?

Saj bog je vse pomeni isto kot boga ni .

• Lajkam 2
  • Buuuu 1

Ne meči svinjam biserov!

Eno od zmot s katerimi se naduti znanstveniki prepričujejo je, da kar se dokazati ne da, ne obstaja. Hkrati nekateri ob tem pozabljajo, da sta njihova znanje in zavest omejena in da lahko dokazujejo zgolj v okviru njihovih zmožnosti dojemenja in preverjanja, ki pa se spreminja z več zavedanja. Torej več znanja in zavedanja oseba ima, bolj širše okvirje lahko postavi za določanje.

Pomeni, da teza kar se dokazati ne da, ne drži in ne more držati!

Tako tudi nihče ne more dokazati, da vse kar je je ali ni bog. Lahko pa tako sprejmemo in razumemo, če to želimo.

In ena od tvojih zmot je, da je stališče znanosti takšno, da kar se ne da dokazati, ne obstaja. Kolikor sem bral knjig, poslušam predavanja in se sam učil o znanosti, tega nikjer ne pravi. In seveda ti tudi ni jasno najbolj osnovno: okvirov znanosti ne moreš širiti, ker se znanost ukvarja s tistimi hipotezami, ki so preverljive. Če niso preverljive, se s tem ne ukvarja. Bo šlo zdaj ali bo treba še tisočkrat napisati?

Pravijo da se v vprašanju ponavadi skriva tudi odgovor, če nanj iskreno odgovarjamo. Torej zakaj človek želi verjeti ali verjame v boga, je povezano s tistimi vprašanji, ki sem ti jih že zastavil in na katere odgovore potrepežljivo čakam.

... najprej piskaš in jočeš, da zakaj ne odgovorim, sedaj ko sem odgovoril, pa piskaš naprej, da potrpežljivo čakaš. Ti kar čakaj, sej te ne zares zanima, kar si spraševal.

Lahko pa vprašam drugače: Kaj vam je sveto? Ali vam je karkoli sveto v vaših življenjih?

...

:palec: :palec:

Ista misel me je že parkrat -in spet prejle- spreletela... xyesx

Mislim da zaman pričakuješ (/pričakujeva) odgovor, cinikom namreč nič ni sveto.

.....

Picasso

nekateri to imenujejo bog

In zakaj je potrebno to imenovati bog? Od kje ta otročja potreba? To je isto, kot bi ti pokazal jabolko, ti pa bi mi odvrnil, "nekateri temu pravijo bog". Čemu?

Torej v čem je tvoj smisel bivanja?

Si se začel spraševati :palec:

Alan new ima kar prav , ni nobenega upravljalca vesolja niti človeka . Narave nihče ne upravlja enostavno samodeluje , zato ni potrebne nobene višje znanosti , človek ravnotako samodeluje kri se pretaka po žilah pljuča se širijo in krčijo dihanje se dogaja ... Sicer pa so ideje o duši ki naj bi bila skrita nekje v telesu stare že tisoče let in teh zgodbic je mnogo . Zanimivo je zakaj sploh ta potreba po duši , zaradi upanja v naslednjo življenje ? kaj je to življenje zdaj res tako ničvredno ? Nasploh se mi zdi vprašanje zakaj nekdo veruje v dušo bolj zanimivo kot opisi in ugibanje kje je in ali je sploh .

Ne meči svinjam biserov!

(popravljeno)

Lahko pa vprašam drugače, "recimo temu za 2 nivoja nižje": Kaj vam je sveto?

Verjamete v besedo sveto, vam karkoli pove?

Ali občutite ali ste kdaj občutili določen občutek, morda prostor, človeka, osebo, odnos do nečesa, ki ga imenujete sveto?

Ali vam je karkoli sveto v vaših življenjih? Vredno žrtvovanja, odrekanja, vašega časa, energije, denarja, bog ne daj celo smrti?

:palec: :palec:

Ista misel me je že parkrat -in spet prejle- spreletela... xyesx

Mislim da zaman pričakuješ (/pričakujeva) odgovor, cinikom namreč nič ni sveto.

.....

"Sveto" v religioznem pomenu mi ni nič, ker pač nisem religiozen in v svetost ne verjamem. Seveda pa so mi določeni ljudje, ideje in morda kraji, ki so mi pomembni in ki me osrečujejo, komur in čemur dajem največ veljave v mojem življenju. Verjetno bi v religijskem razumevanju to dojemali kot sveto.

Popravljeno -> Alan_New

In zakaj je potrebno to imenovati bog?

ni nujno, lahko ga imenuješ tudi ljubezen ali ki ali chi al pa čivava, če želiš.

ampak zakaj pa ti potrebuješ opredelitev boga, če te čudi, čemu eni ga zgolj potrebujemo poimenovati?

Picasso

Hm, očitno veš o znanosti manj kot sem mislil oz. daješ tukaj vtis. Namreč postavljaš jo ne ravno primerno luč.

Znanost se NE ukvarja zgolj s hipotezami ki so preverljive! TEMVEČ IŠČE tudi možnosti za preverjenje nepreverljivih hipotez! Med drugim je to tudi del raziskovanja.

Torej če znanost nima stališča da kar se dokazati ne da, ne obstaja, zakaj torej nekateri trdijo da nekaj ne obstaja? x;)x

Ej kolega, zadnjič sem te že opomnil da JAVNO NE ŽALI LJUDI! Tokrat gre prijava uredništvu.

Če nisi sposoben normalno komunicirat in hendlat tvojih čustev, potem se pejt shladit in pridi nazaj, ko boš to lahko.

In ena od tvojih zmot je, da je stališče znanosti takšno, da kar se ne da dokazati, ne obstaja. Kolikor sem bral knjig, poslušam predavanja in se sam učil o znanosti, tega nikjer ne pravi. In seveda ti tudi ni jasno najbolj osnovno: okvirov znanosti ne moreš širiti, ker se znanost ukvarja s tistimi hipotezami, ki so preverljive. Če niso preverljive, se s tem ne ukvarja. Bo šlo zdaj ali bo treba še tisočkrat napisati?

Bebec, najprej piskaš in jočeš, da zakaj ne odgovorim, sedaj ko sem odgovoril, pa piskaš naprej, da potrpežljivo čakaš. Ti kar čakaj, sej te ne zares zanima, kar si spraševal.

Ne meči svinjam biserov!

tvojega odgovora nisem zasledil! (torej odgovorov na spodnja vprašanja, za katera si rekel da naj bom potrepežljiv, češ da boš odgovoril.)

ponavljam:

V boga ne verjameš. V religije tudi ne. V okultno, magijo, paranormalno, duhove, reinkarnacijo, astrologijo ne, do alternativnih ved si posmehljiv in zaničljiv, kot si izgleda do vsega, kar ni uradna znanost in kar uradno ni dokazano.

Ali torej verjameš v ljubezen? Ljubezni menda še niso dokazali, se pa kljub temu mnogi tudi strokovnjaki različnih področij strinjajo, da obstaja. Iluzija ali ne?

Če verjameš v ljubezen, od kje izvira, prihaja, kaj motivira njen nastanek? Če vanjo ne verjameš, kaj motivira iluzijo o ljubezni?

Ali razumeš povezavo med ljubeznijo, mirom, srečo, izpolnjenostjo? Ali ta povezava po tvoje obstaja?

Si izpolnjen, srečen, je tvoje življenje izpolnjeno?

Ker ne verjameš v reinkarnacijo, ali je torej naključje, da se rodimo določenim staršem, v določenem okolju, v določenem času, bolj ali manj revni, imamo določene talente, nagibe, privilegije, sposobnosti, temperament, energijo, torej da živimo zgolj eno življenje?

Kaj je torej po tvoje smisel bivanja tebe, človeka, živali, živega?

Zakaj si? Kdo si?

...mnoga ta vprašanja mnoge ljudi vodijo tudi do vprašanja o bogu, ki pa si ga sleherni človek (ki zanj kot pojem ve) predstavlja drugače oz. ima z njim drugačen odnos ali ima do tega pojma drugačen odnos. Odnos, mnenje ali prepričanje o tem kar razume pod besedo bog.

Kolikor vidimo, je zate sveta znanost. Tisto kar se da ponovljivo dokazati. :palec: Do drugega si pač skeptičen oz. ne priznavaš obstoja nedokazljivega. Sem napisal prav?

sedaj ko sem odgovoril, pa piskaš naprej, da potrpežljivo čakaš. Ti kar čakaj, sej te ne zares zanima, kar si spraševal.

Ne meči svinjam biserov!

Tale izjava se mi zdi pa prav malo smešna...kot da bi dal človeka, ki ne zna vozit v avto, po gasu in ajde da vidimo kaj se bo zgodilo...če bi imel vodenje preko satelitov in kakšno umetno inteligenco v avtu, bi jo dobro odnesel, bi se lepo vozil, če ne pa bi se po vsej verjetnosti kmalu zabil...

Kar se anatomije tiče...kri poganja po telesu srce in majhne kapilarne mišice, pljuča delujejo po principu osmotskega pritiska, dihanje pa deluje kao neodvisno od človekove volje (Vegetativno živčevje: ni pod nadzorom velikih možganov, deluje samostojno brez vpliva naše volje. Živci tega živčevja zbirajo informacije iz notranjih organov nato pa organom pošlejo nazaj ukaze za delovanje.)...vsi ti organi delujejo po določenih "naravnih" zakonitostih...obstaja točen določen ritem srca, vdiha- izdiha, krvnega pritiska...Torej se pojavi vprašanje kdo je programer...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_question.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif

V znanstvenih krogih se pojem "duša" ne uporablja, se pa uporabljajo drugi izrazi kot so energija, sila, fluid, itd...po definicijah, ki so jih podali in ki jih učijo pa ni velike razlike med temi pojmi in dušo...seveda razlike obstajajo, ampak v detajlih...Zgleda, da ima pojem "duša" za nekatere ljudi preveč religiozni pomen in zato takoj dobijo mravljince po koži...

Sicer se pa s pojmom "duša" ukvarja psihologija...to je pa itak ena izmed kao znanstvenih ved (empirična znanost)...pa še en link za hitri predogled, če slučajno kdo ne ve s čim se kao psihologija ukvarja...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/OK2.gif

Predmet in metode psihologije

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Ej kolega, zadnjič sem te že opomnil da JAVNO NE ŽALI LJUDI! Tokrat gre prijava uredništvu.

sem videla, ne rabiš (več) prijavljat.

je tudi mene zmotilo.

probaj it prek tega, če se da, da komu ne damo 'materiala'. x:)x

mislim da se komaj čaka kaj takega, zato pa tudi cinični provokatorski posti, kljub temu, da smo na 67.-ih straneh VSE to že n-krat *razlagali* in če jim razlaga ni bila dovolj, po mojem nima dost smisla, da x-tič ponavljamo isto.

Kar pač vsake tolk počnemo, ker se pustimo sprovocirat.

mislim da se to skratka hoče tako od tebe kot od mene.

zelo si ne želim tega, ampak če vztrajaš, umaknem iz Alanovega posta to, če seveda ne bo sam odstranil ali se opravičil.

Picasso

ni nujno, lahko ga imenuješ tudi ljubezen ali ki ali chi al pa čivava, če želiš.

ampak zakaj pa ti potrebuješ opredelitev boga, če te čudi, čemu eni ga zgolj potrebujemo poimenovati?

To je spet mešanje megle. Tema je bog. Bog, ne žlica, ne miza, ne ljubezen, ne vse, temveč bog. Bo šlo?

Bravo, Marsica :palec:

hecno, ravno prejle sem pomislila, da me Brezo pa nič več ne imenuje 'marsica', tako da sem najprej mislila, da je Brezov post.

ti že veš zase, kaj in če ti je sveto.

kaj je sveto pa še takemu ciniku (recimo njegova lastnina? al pa kej tacga)...

Picasso

Hm, očitno veš o znanosti manj kot sem mislil oz. daješ tukaj vtis. Namreč postavljaš jo ne ravno primerno luč.

Znanost se NE ukvarja zgolj s hipotezami ki so preverljive! TEMVEČ IŠČE tudi možnosti za preverjenje nepreverljivih hipotez! Med drugim je to tudi del raziskovanja.

Seveda išče možnosti, da hipoteze, ki trenutno niso preverljive, morda nekoč lahko preveri (recimo teorijo superstrun). To je napredek. Ampak nepreverljiva hipoteza je pač nepreverljiva in dokler je taka, kaj bi z njo počel razne špekuliral v neskončnost ali pa pač za zabavo?

Torej če znanost nima stališča da kar se dokazati ne da, ne obstaja, zakaj torej nekateri trdijo da nekaj ne obstaja? x;)x

Morda zato, ker je dokazano nekaj drugega in se tebi zgolj zdi drugače?

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...