Skoči na vsebino

Bog

anarhist

Recommended Posts

Kaj je z narekovaji?

Ne, si pa da duhovnost izključuje znanost oz. ju skozi objave ločeval!

Narekovaji so tam. xDDx

Ali sem kje rekel, da znanost izključuje duhovnost?

http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!

Deli na socialnih omrežjih

x:Dx A zato da veš da si lačen, moraš v laboratorij, imet 200 znanstvenikov, da ti dokažejo, da si lačen, da imaš tvojo punco rad, da SI? Zato potrebuješ znanstvenike in znanost?

No, lahko tudi zato, pa študiraš celo življenje, da ugotoviš vse možne funkcije telesa, celic, atomov, itn... a mislim da so nam nekatera razumevanja dana tudi po naravni poti in jih lahko pridobimo tudi drugače, brez ali vsaj manj znanosti, a kljub temu tudi s pomočjo znanja oz. razumevanja. Tako znanost seveda je zelo pomembna, a ne edina ki se sooča z določenimi vprašanji in edina ki prihaja do kvalitetnih zaključkov. Celo več, na nekaterih področjih znanosti je celo tako, da bolj ko se znanje veča, bolj se približuje duhovnosti.

En tak primer je dokazljivo pogosto ugodno delovanje meditacije na človeka v sodobnem svetu.

Da bi nekaj izvedel o svetu in ljudeh, je bolje it v svet med ljudi, kot pa študirati knjige o tem. Sledenje seveda ni odveč, je pripomoček in gre z roko v roki.

Ker ne verjameš v reinkarnacijo: zakaj te zanima v katerem svetu se nahajaš? A boš zato kaj bolje živel, če veš, da na otoku Fidži raste določena rastlina ki ima 3 liste rdeče, 2 pa zelena?

Zakaj te zanima tema o bogu tukaj in se tukaj o tem pogovarjaš?

Če ne verjameš v reinkarnacijo, ali je torej zate življenje zgolj prostor za zadovoljevanje tvojih čutov? Uživanje?

Kakšen smisel ima torej to, da se nekdo poglablja v razumevanje psihe ljudi, da je med zdravniki pogosto veliko samomorov? Kakšen smisel ima da nekdo zelo veliko ve, pa kljub temu zaradi tega ni srečen, ne zna uporabljati tega v življenju? Zakaj se je torej učil, s kakšnim namenom?

Strinjam, a znanje in znanost NI isto. Še manj pa je vedenje!

Zato, da ne umrem od lakote.

Zato, da vem, da jo imam rad.

Zato, da vem, da obstajam.

Predvsem zato, ker bi rad izvedel več o svetu v katerem se nahajam.

Ker me zanima v kašnem svetu se nahajam.

Znanje potrebujem tudi zato, da bom lahko razumel svoje početje.

Ne meči svinjam biserov!

Govoriš o sebi. Jst vsekakor razume vse kar si pisal. Nisi pisal nič posebnega, da ne bi mogel razumeti.

Praktično bežiš od pogovora, ker se zavedaš da bi v kolikor bi hotel ostati iskren, moral soočiti s samim seboj, se preko vprašanj poglabljati vase in bi se ti predstave o tebi, svetu in vsem zamajale. Prav tako sem ti tudi dokazal, da si ti tisti, ki tukaj v temi forsira določene predstave o bogu, in te očitno to moti pri drugih, ker se ti sam s tvojimi predstavami ne moreš soočiti. To tvoj ciničen zaključek dokazuje in je tak: "ti ničesar nisi razumel, s teboj je pogovor nesmiselen".

x;)x

V glavnem si spet pokazal, da nisi razumel ničesar, kar sem napisal. Spet si natrosil kup logičnih napak, nekonsistentno magično mišljenje in nerazumevanje osnov realnosti. Na tak način je "debata" zgolj pingpong. Ne pričakujem, da se strinjaš; imam pa naivno pričakovanje, da boš vsaj razumel. Očitno te precenjujem.

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

Ne meči svinjam biserov!

Govoriš o tebi samem, spet. Namreč ti si prišel v temo ljudem govorit da bog ne obstaja. Dejansko si prišel govorit o tvojih lastnih predstavah o bogu ki jih imaš, da ne obstajajo. Brez da poznaš in veš kakšne so predstave, občutja, doživetja, izkušnje itn, drugih ljudi ki imajo njihove predstave o besedi bog.

Hkrati priznaš, da dokaza o tem da bog je ni, kot ga tudi ni da ga ni, ter da obstajajo stvari ki niso znane.

Torej!? Kdo se tukaj spreneveda, če ne prav ti!

Ja, ja, nevarno je zreti v lastne iluzije in v kakšne bedarije verjamemo. Raje gremo "na teraso gledat galebe in čaplje in se vsako sekundo čudit" nad izmišljenim bogom. Jaz pogledam filmček in grem prav tako ven in se čudim temu čudovitemu življenju, brez potrebe, da bi vanj vpletal koncept boga in magičnosti.

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

Ne meči svinjam biserov!

Problem ni tega, da je premalo znanosti, temveč premalo poznavanja prave duhovnosti.

Namreč besedo duhovnost v večini ljudje razumemo zelo ozko, saj imamo premalo in izkustev znanja o njej.

Torej ne primanjkuje znanosti, temveč znanja. Znanost (ki je omejena) pa k sreči ni edina ki prihaja do znanja in daje znanje.

Ne meči svinjam biserov!

Alan-New, ali verjameš da človek ima auro? Druga nefizična energetska telesa?

Namreč še pred nedavno je mnogo znanosti ni priznavalo in so vse, ki so trdili da obstaja imenovali šarlatani.

Ne meči svinjam biserov!

Govoriš o sebi. Jst vsekakor razume vse kar si pisal. Nisi pisal nič posebnega, da ne bi mogel razumeti.

Praktično bežiš od pogovora, ker se zavedaš da bi v kolikor bi hotel ostati iskren, moral soočiti s samim seboj, se preko vprašanj poglabljati vase in bi se ti predstave o tebi, svetu in vsem zamajale. Prav tako sem ti tudi dokazal, da si ti tisti, ki tukaj v temi forsira določene predstave o bogu, in te očitno to moti pri drugih, ker se ti sam s tvojimi predstavami ne moreš soočiti. To tvoj ciničen zaključek dokazuje in je tak: "ti ničesar nisi razumel, s teboj je pogovor nesmiselen".

x;)x

Ne bežim od pogovora, enostavno se mi ne da več na dolgo in široko. Skoraj vsakega, ki se je umaknil od tvojega pridiganja, si označil, da "beži, ker si ne upa soočiti z resnico". xrolleyesx

Govoriš o tebi samem, spet. Namreč ti si prišel v temo ljudem govorit da bog ne obstaja. Dejansko si prišel govorit o tvojih lastnih predstavah o bogu ki jih imaš, da ne obstajajo. Brez da poznaš in veš kakšne so predstave, občutja, doživetja, izkušnje itn, drugih ljudi ki imajo njihove predstave o besedi bog.

Hkrati priznaš, da dokaza o tem da bog je ni, kot ga tudi ni da ga ni, ter da obstajajo stvari ki niso znane.

Torej!? Kdo se tukaj spreneveda, če ne prav ti!

A ko ti pridigaš in pametuješ drugim o obstoju nekih namišljenih zadev, ki so zgolj tvoje predstave, ne govoriš o sebi? A tvoje predstave so bolj verodostojne, ker ste tukaj verniki v večini?

Problem ni tega, da je premalo znanosti, temveč premalo poznavanja prave duhovnosti.

Namreč besedo duhovnost v večini ljudje razumemo zelo ozko, saj imamo premalo in izkustev znanja o njej.

Torej ne primanjkuje znanosti, temveč znanja. Znanost (ki je omejena) pa k sreči ni edina ki prihaja do znanja in daje znanje.

Ta pravi govori o znanju, potem pa halucinira o energijah, ne da imel znanje, kaj energija sploh je.

Namreč še pred nedavno je mnogo znanosti ni priznavalo in so vse, ki so trdili da obstaja imenovali šarlatani.

Ne, ne verjamem. Avra pa ni dokazana, energijska telesa še manj, saj je tukaj še problem ta, ker newagerji ne razumete izraza "energija" in ga uporabljate kar v tja nekam v tri dni.

Possible—but highly unlikely.

Niti ne. Posplošuješ. Si pa ti mene označil da nič ne razumem. Torej sklepam, da bežiš od pogovora. Prej tudi nisi napisal da ti ni več.

Ne bežim od pogovora, enostavno se mi ne da več na dolgo in široko. Skoraj vsakega, ki se je umaknil od tvojega pridiganja, si označil, da "beži, ker si ne upa soočiti z resnico". xrolleyesx

Ne meči svinjam biserov!

Si pa ti mene označil da nič ne razumem.

Ne, napisal sem, da nisi razumel nič od tega, kar sem napisal. Kar si pokazal z odgovori. Če bi razumel, bi drugače odgovoril.

Jst ne pridigam, govorim svoje mnenje, misli, občučke, znanje itn. Kot pridigo ti sam doživljaš moje pisanje. Sam ji pridodajaš tako vrednost. In ja, govorim o sebi, ali je to napak, o tem ne bi smel pisati?

Kolikor vidim, pa si ti prišel ljudem sem pridigat da boga ni takšnega kot si ti sam predstavljaš!

Ne, moje predstave niso bolj verodostojne, a jaz ne prepričujem druge, da so njihove predstave o bogu zmotne, ti pa to počneš.

A ko ti pridigaš in pametuješ drugim o obstoju nekih namišljenih zadev, ki so zgolj tvoje predstave, ne govoriš o sebi? A tvoje predstave so bolj verodostojne, ker ste tukaj verniki v večini?

Ja, no, sej razumem da ti ni, ampak očitno ti je biti pritlehen.

Enako bi rekel zate: ta pravi drugim govori o bogu in znanju, hkrati pa ne more dokazati da bog ne obstaja in nima osebnih izkustev z bogom (oz. vsaj sam tako misli).

Torej!

Jaz sem govorim O MOJIH IZKUSTVIH! Ti govoriš, da drugi misijo narobe.

Ta pravi govori o znanju, potem pa halucinira o energijah, ne da imel znanje, kaj energija sploh je.

Ne meči svinjam biserov!

Jst ne pridigam, govorim svoje mnenje, misli, občučke, znanje itn.

Jaz tudi.

Kot pridigo ti sam doživljaš moje pisanje. Sam ji pridodajaš tako vrednost.

Verjetno nisem edini, ki doživlja tvoja pisanja kot pridige.

In ja, govorim o sebi, ali je to napak, o tem ne bi smel pisati?

Seveda ni. Zakaj si torej moral to omeniti?

Ne, moje predstave niso bolj verodostojne, a jaz ne prepričujem druge, da so njihove predstave o bogu zmotne, ti pa to počneš.

Mar ne neprestano ponavljaš (+ tebi podobni), da mi, ki ne verjamemo v bogove, nismo dovolj odprti in čuteči za izkusit boga? Kakor da je vaša subjektivna izkušnja dokaz za karkoli.

Mislim da temu ni tako. Kolikor vem se del znanosti ukvarja že zelo dolgo delovanjem auričinega polja.

Kako ap veš da sem jaz newager? Po čem? A vsi newagerji se ukvarjajo s tem? A samo newagerji se ukvarjajo s tem, znanost pa ne? A znanstveniki newagerji ne obstajajo?

Kaj so newagerji? Kdo je newager?

Kako bi ga pa lahko uporabljali? A ni vse energija? A ni energija tista ki sestavlja vse in je vse in je bistvena za vse?

Ne, ne verjamem. Avra pa ni dokazana, energijska telesa še manj, saj je tukaj še problem ta, ker newagerji ne razumete izraza "energija" in ga uporabljate kar v tja nekam v tri dni.

No sej. Kr tako si zaključil, da nič ne razumem. Od vsega kar je bilo napisano. Kljub temu se z menoj pogovarjaš tule in imaš debate in dialoge že precej časa. A se ti ne zdi, da če ne bi nič razumel, da z mano ne bi mogel imeti dialoga in neke razumne debate?

Ne, napisal sem, da nisi razumel nič od tega, kar sem napisal. Kar si pokazal z odgovori. Če bi razumel, bi drugače odgovoril.

Ne meči svinjam biserov!

Tudi, ampak drugim praviš da se motimo, smo newageri in da govorimo v tri dni, itn. Razlika je očitna.

Morda "smo" zaradi nekaterih prepričanj tako imenovani newagerji, morda se v mnogem motimo, morda ne, morda govorimo v trdi dni... a zame to niso naključja, zato zame "v tri dni" ne obstaja. Lahko pa temu rečem tudi prepuščanje, ki pa ima tudi svoje vzroke in follow up, torej nek nauk.

Ravno prej si se skiceval na obratno. Večina ni merilo, tudi v tem primeru ni. Kako ljudje razumejo moje pisanje je njihova stvar. Jaz ne pravim kako mora razumeti moje pisanje in kaj mora misliti, čeprav s svojim pisanjem vsi to direktno ali nedirektno, namenoma ali nenamenoma počnemo, posredno ali neposredno počnemo. Že če pišemo svoje mnenje lahko vplivamo na druge ljudi. Bolj ko to mnenje odstopa od mnenja večine, bolj je lahko nesprejemljivo. To ne pomeni da je napačno. Ker pa so ljudje obremenjeni z različnimi stvarmi, mislimi, čustvi itn,. preidejo nekateri sem po razbremenitev. To počno na različne načine. Kadar jaz ali nekdo drug poda na forum vsebino, ki zahteva več časa, energije in pozornosti, pa je to lahko komu tudi odveč. Prav tako se ljudje vsi rolamo vsak v svojem "filmu" o sebi, svetu, trenutnem doživljanju in tako se nekdo ukvarja konkretno z denarjem, preživetjem, ipd, nekdo drug pa plava v višavah smisla bivanja. Oba sta z energijo bolj na njima trenutno potrebnih nivojih. Zato sta si lahko v komunikaciji, energiji, željah in potrebah trenutno manj kompatibilna.

Prav tako pa je nekdo v fazi, ko se ukvarja predvsem z materialnim okoli sebe, delom, denarjem, ali pa s kakšnimi drugimi problemi kot so materinstvo, kako zanositi, kako prenehati z odvisnostjo, kako najti službo, smisel bivanja, ne biti osamljen, najti partnerja, mir, pozdraviti se, pridobiti znanje o tem kako nekaj početi itn. Jasno da nekdo ki se giblje v določenih energijah, ni vedno kompatibilen z energijo drugih ali večine. Tako in zato je tudi veliko forumov, ki so med seboj različni. Eni so bolj duhovni, drugi povsem materialni, tretji striktno ljubiteljski in koncentrirani, četrti mešani, itn.

Fajn, omenil si najprej ti.

Kdo so meni podobni? Tisti ki mislijo drugače kot ti? Kdo so to? Kakšen sem jaz? Kdo sem jaz?

Aja, kje pa sem to rekel ali pisal? To kar pripisuješ meni, jaz nisem pisal. Očitno si izmišljuješ. Sem pa o čuječnosti nekak sem pisal v odnosu do intuinitivne zaznave. Da je ponavadi bolj nežne sorte in da jo z umom lahko "preglasimo", oz. se odločimo bolj poslušati um kot intuicijo.

A ti veš če jaz verjamem v boga ali ne? A ti veš kaj jaz razumem pod besedo bog? NE, ne veš. Torej zgolj predvidevaš o tem kaj jaz mislim.

Moja "subjektivna" izkustva so meni merljiv in pomemben dokaz ZAME! Če ima kdo podobne izkušnje, se lahko skozi moje najde, eventuleno lastne razume bolje ali obratno. Ni pa temu nujno tako. Jaz tudi ne potrebujem dokaza da so nekatera moja izkustva dokaz za karkoli, saj so dokaz sama po sebi. Kot rezultata imajo nekatere vedenje. Vedenje pa ne potrebuje dokazil, ker ve. Torej so tvoji zaključki iz tega vidika napačni. Mislim da tisti, kar očitaš meni, da nič ne razumem kaj ti govoriš, bolj drži obratno.

Jaz tudi.

Verjetno nisem edini, ki doživlja tvoja pisanja kot pridige.

Seveda ni. Zakaj si torej moral to omeniti?

Mar ne neprestano ponavljaš (+ tebi podobni), da mi, ki ne verjamemo v bogove, nismo dovolj odprti in čuteči za izkusit boga? Kakor da je vaša subjektivna izkušnja dokaz za karkoli.

Ne meči svinjam biserov!

Jaz tudi ne potrebujem dokaza da so nekatera moja izkustva dokaz za karkoli, saj so dokaz sama po sebi. Kot rezultata imajo nekatere vedenje. Vedenje pa ne potrebuje dokazil, ker ve. Torej so tvoji zaključki iz tega vidika napačni. Mislim da tisti, kar očitaš meni, da nič ne razumem kaj ti govoriš, bolj drži zate kot zame.

Vrni se k tistima dvema navpičnima črta, za kateri ti izkušnja govori, da sta različne dolžine, a dejansko sta enako dolgi, kar pa ne moreš vedeti, dokler ne preveriš. In razmisli, kaj to pomeni glede vseh osebnih izkušenj in tvojega "vedenja kar tako."

Mislim da temu ni tako. Kolikor vem se del znanosti ukvarja že zelo dolgo delovanjem auričinega polja.

Aja, to pa je nekaj novega. Saj veš, kaj zahtevam.

Kako ap veš da sem jaz newager? Po čem? A vsi newagerji se ukvarjajo s tem?

Ker kažeš vse značilnosti newage vernika. Ti jih napišem ali jih poznaš?

Kako bi ga pa lahko uporabljali? A ni vse energija? A ni energija tista ki sestavlja vse in je vse in je bistvena za vse?

Energija je sposobnost telesa, da opravi delo. V znanstvenih knjigah za otroke je lepo razloženo. (To ni mišljeno ne cinično ne sarkastično; tam res lahko dobiš uvid v to, kaj je energija.)

Vprašanje je če je to ali je bog ali ne sploh tako zelo pomembno. Po moje ni če pa je pa vprašanje zakaj http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon21.gif

Circumstance has no value. It is how one relates to a situation that has value. All true meaning resides in the personal relationship to a phenomenon....what it means to "

Christopher McCandless

Dobro gre naprej :palec: Torej x:Dx ja pa ti pravim da lahko veš, četudi ne preveriš! Um vedno hoče potrditve, dokaze, to ali ono, vedenje je samo po sebi samo sebi dovolj in ne potrebuje vedeti, ker je ono samo vedenje. Praktično: ob primerih kot sem jih v temi že opisal. Ali pa, hodiš po cesti in prideš do razpotja. Pojma nimaš kje si, a rad bi šel nekam kjer so ljudje. Odločiš se po občutku ali nagibu. Tja kamor te vleče. Lahko pa imaš oz. dobiš tudi zelo jasno in točno sporočilo o tem, kam naj greš z namenom ki ga imaš.

Preberi kaj o dr. Urban Kordešu in kaj počne. Sicer tale prispevek ni ravno o auri, je pa o tem kar govoriva, znanosti in tistemu kar ti ne sprejemaš:

Pogovorni večer (1): Kaj sporočajo zunajtelesne in obsmrtne izkušnje?, 1. del -Ta prispevek je v tem kar midva sedaj govoriva in tudi govorimo.

(1:18:00) Ali je obstoj duše realnost ali fikcija naših možganov? Ali imajo subjektivne izkušnje svojo objektivno resničnost? Kako izmeriti intuicijo? Na tovrstna vprašanja so gostje pogovornega večera z naslovom: ''Kaj sporočajo zunajtelesne in obsmrtne izkušnje?'', ki je potekal v okviru obeleženja 20. obletnice delovanja Duhovne univerze, podali svoja strokovna videnja, stališča in mnenja. Naj jih naštejemo: dr. Urban Kordeš, kognitivni znanstvenik, Sandi Jug, preučevalec zunajtelesnih izkušenj in Darja Cvek Mihajlović iz Duhovne univerze. Razvila se je zanimiva debata, ki nedvomno širi naša obzorja in odpira nove možnosti dojemanja sveta in sebe. Vljudno vabljeni k ogledu celotnega posnetka, kakor tudi krajših video izjav, ki jih najdete spodaj.

(Urban govori na več delih videa; drugi je okoli 25 minute, tretji 42 minute, 68 minuta)

O auri pa ob priliki, k se mi ne da zdej iskat.

Aja, a newagerji imajo svoje značilnosti? :inocent: če se ti da.

Očitno je tudi dr. Urban Kordeš "newager" po tvoje x;)x

Vrni se k tistima dvema navpičnima črta, za kateri ti izkušnja govori, da sta različne dolžine, a dejansko sta enako dolgi, kar pa ne moreš vedeti, dokler ne preveriš. In razmisli, kaj to pomeni glede vseh osebnih izkušenj in tvojega "vedenja kar tako."

Aja, to pa je nekaj novega. Saj veš, kaj zahtevam.

Ker kažeš vse značilnosti newage vernika. Ti jih napišem ali jih poznaš?

Ne meči svinjam biserov!

xg:Dx "energija je sposobnost telesa da opravi delo" oz. energijo. ok. super.

nihče ne pravi da ni ane. ampak je pa še mnogo več energija in mnogo več je iz energije.

Energija je sposobnost telesa, da opravi delo. V znanstvenih knjigah za otroke je lepo razloženo. (To ni mišljeno ne cinično ne sarkastično; tam res lahko dobiš uvid v to, kaj je energija.)

Ne meči svinjam biserov!

ja pa ti pravim da lahko veš, četudi ne preveriš!

Argumentiraj. Po možnosti na primeru črt. Zakaj se jim izogibaš?

Praktično: ob primerih kot sem jih v temi že opisal. Ali pa, hodiš po cesti in prideš do razpotja. Pojma nimaš kje si, a rad bi šel nekam kjer so ljudje. Odločiš se po občutku ali nagibu. Tja kamor te vleče. Lahko pa imaš oz. dobiš tudi zelo jasno in točno sporočilo o tem, kam naj greš z namenom ki ga imaš.

Ob primerih, ki si jih navedel, gre za ugibanja in naključja, ne za znanje.

Aja, a newagerji imajo svoje značilnosti? :inocent: če se ti da.

Na kratko, iz rokava:

- vera v enega izmed bogov, običajno gre za nedefiniranega duha, ki je vse (korenini pa v krščansko-judevskem koncpetu boga);

- vera v novo dobo, v kateri se bomo vsi imeli radi, cedila se bosta med in mleko ... joj, ne, med in mleko pa ne, vegani so proti ... skratka vera v zlato dobo, ki bo oz. počasi prihaja skozi težke čase;

- vera v energijo, nekaj vseprisotnega, tudi bolj ali manj nedefinirano;

- vera v nadnaravno, katerega tako ne imenujete, ker je za vas naravno;

- magično, običajno protiznanstveno mišljenje (znanost je ok, ko potrjuje vaša prepričanja, sicer je omejena, naduta, ipd.);

- močno prepričanje, da je človek duhovno bitje (no, vsa bitja so duhovna) in da je smisel življenja razvoj samega sebe, razsvetljenje, združitev z bogom ali kaj podobnega;

- all natural (samo 100% naravno je najboljše);

- na splošno povzdigovanje vegetarijanstva/veganstva kot moralno višja načina prehranjevanja;

itd.

xg:Dx "energija je sposobnost telesa da opravi delo" oz. energijo. ok. super.

nihče ne pravi da ni ane. ampak je pa še mnogo več energija in mnogo več je iz energije.

Mnogo več? Kaj to pomeni? Definiraj (ali razloži) kaj je energija, da bom vedel, o čem pišeš.

Sej se ne izogibam. Že skos to pravim. Argumentiram ti lahko zgolj z mojo lastno izkušnjo, tako da ti povem; dokaza ti ne morem dati. Če bi se dalj časa družila, morda tudi ne dalj časa, oziroma le če bi z menoj živel, bi lahko spoznal, da taka "naključja" pri meni niso redkost. Torej vedenje, intuicija.

Seveda, ne gre za znanje, ne gre za naključja, ker naključij ni, lahko gre za vedenje, intuicijo, nagib, ipd.

Argumentiraj. Po možnosti na primeru črt. Zakaj se jim izogibaš?

Ob primerih, ki si jih navedel, gre za ugibanja in naključja, ne za znanje.

Ne meči svinjam biserov!

x:Dx evo newagerji; sekta pa to xg:Dx sekta ki ima drugačna prepričanja od (samo) dela znanstvene.

ok, da to so zdej tvoja zelo posplošena prepričanja o prepričanjih drugih oz. newagerji kot jih definiraš.

Torej po tvoje jaz sem newager in verjamem v vse kar si naštel in sem spredalčkan v tvojem umu v newagerja.

Ok, jaz sem newager. Sicer se ne strinjam z vsem kar si podal, ampak nima veze. x:Dx Itaq je useen, a se al ne, bom še zmer po tvoje newager xcivx

Zdej, ker newagerji obstajamo, zakaj te to moti? Praviš da živiš samo enkrat, čemu te torej to moti?

Zakaj se ti zdi pomembno da jaz ali nekdo drug o tem misli tako kot "nas" predalčkaš recimo? Ali se imaš ti zato slabše, če jaz tako mislim? Si zato prikrajšan?

Če Polde verjame v boga ki je dober, ki ima belo brado, in je zato Polde bolj priden kot bi bil sicer xg:Dx zakaj tebe to moti?

V čem je problem torej?

A se ti ne zdi škoda tvojega časa, glede na to da se vsako sekundo staraš in imaš vedno manj življenja, ki ga nikoli več ne bo (po tvoje)?

A se imaš tako malo rad, da kljub tvojemu mišljenju da samo enkrat živiš, druge ljudi tukaj prepričuješ kako boga ni? No, kaj si boš in nam boš priznal tukaj?

Vse je iz, od energije. Vse obstaja zaradi energije. Vse skupaj "drži skupaj" energija oz. je energija. Po moje. x:o)x

-

Če želiš, si poglej video ki sem ga podal, pa bova morda kasneje naprej govorila, če ti bo.

Na kratko, iz rokava:

- vera v enega izmed bogov, običajno gre za nedefiniranega duha, ki je vse (korenini pa v krščansko-judevskem koncpetu boga);

- vera v novo dobo, v kateri se bomo vsi imeli radi, cedila se bosta med in mleko ... joj, ne, med in mleko pa ne, vegani so proti ... skratka vera v zlato dobo, ki bo oz. počasi prihaja skozi težke čase;

- vera v energijo, nekaj vseprisotnega, tudi bolj ali manj nedefinirano;

- vera v nadnaravno, katerega tako ne imenujete, ker je za vas naravno;

- magično, običajno protiznanstveno mišljenje (znanost je ok, ko potrjuje vaša prepričanja, sicer je omejena, naduta, ipd.);

- močno prepričanje, da je človek duhovno bitje (no, vsa bitja so duhovna) in da je smisel življenja razvoj samega sebe, razsvetljenje, združitev z bogom ali kaj podobnega;

- all natural (samo 100% naravno je najboljše);

- na splošno povzdigovanje vegetarijanstva/veganstva kot moralno višja načina prehranjevanja;

itd.

Mnogo več? Kaj to pomeni? Definiraj (ali razloži) kaj je energija, da bom vedel, o čem pišeš.

Ne meči svinjam biserov!

ja aura obstaja, so probal dokazati da ne, tako da so dali recimo škarje na mašino in druge predmete in je povsod pokazalo avro.pol so pa rekli da torej to je sam nateg ker itak predmeti ne morejo imeti avre, glupo vse kar vidimo ima avro saj je vse energija kaj pa drži škatlo skupaj?

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...