Skoči na vsebino

Bog

anarhist

Recommended Posts

Ja, točno tako preprosto VEŠ! Drugače ti ne znam povedat kot tako. Sem ti že vsaj dvakrat napisal, da vedenja ne potrebujemo utemeljevat, ker je samo po sebi vedenje! Vedenje preprosto ve. Vedeti = vedenje.

Kako lahko kar preprost veš? Odgovori na primeru črt! Dokler jih ne preveriš, zmeriš, ne moreš vedeti, da sta enako dolgi, ker ti izkušnja in intuicija pravita, da sta različne dolžine.

Possible—but highly unlikely.
Deli na socialnih omrežjih

A ti bereš kaj ti pišem sploh? Sej sem ti na to že 2x odgovoril. Kako veš, ja pač VEŠ! Ne vem kako, ampak veš. Če te tišči scat, tudi veš. In greš. Če se voziš po cesti (no, tole je dober primer) in imaš prednost da zaviješ na levo, ampak ti nekaj reče, da kljub temu pogledaš na desno in praktično skoraj ustaviš vozilo. No, meni je intuicija nekajkrat rešila življenje, ko sem se še veliko vozil z biciklom po lj. Prav tako sat bila v meni dva glasova: eden ki je rekel pojdi, saj imaš prednost, drugi, ki je jasno rekel ustavi in preveri! in me tako rešil pred nesrečo.

To je to Alan! To je bistvena ločnica med znanostjo in neznanostjo. Znanost temelji na preverljivem in pogosto zanika doživljanje, ki je lahko neponovljivo. Tako kot so neponovljive lahko neke sanje recimo.

Hkrati pa je to lahko vedeje vključeno tudi v praktično življenje, prek intuicije. In tega ti nihče ne more razložit na način kot želiš, temveč lahko to izkusiš zgolj ti sam, da se prepričaš da obstaja, torej dopustiš.

A se ti nikoli ni zgodilo, da si kaj vedel, pa vseeno zanemaril glas in rajši postopal racionalno? (To ne pomeni, da intuicija deluje iracionalno, temveč je ponavadi um ograjen v racionalni obroč s katerim živimo, vzorci, predstavami o svetu, strahovi, logiko, družbenimi normami, itn, med tem ko intuicija ni na tak način omejena in sporoča tudi tisto, kar je lahko osebnosti nelogično, kar izgleda iracionalno, čeprav ni, temveč je dejansko optimalno, saj je vsklajeno v prostoru in času. Pomeni, da je potrebno biti čuječ in odprt, kar pa vedno ni lahko, saj se soočamo med strahovi, raciom in pač intuicijo. To je delo na sebi!

Intuicija vedno zajame širši prostor, med tem ko se glas osebnosti najpogosteje tiče predvsem nas samih, če se tako izrazim.

Za lažjo razlago je tukaj dodatna razlaga ki govori o krožničnem načinu in eliptičnem načinu. Samo itaq ne bereš in te ne zanima, samo pozornost išče tule, ko pa ti podam argumente strokovanjakov, pa jih ne preveriš.

Tukaj je samo izzsek:

"Razdalja med osebnostjo in notranjim bitjem je pravzaprav tako velika, da je iz nivoja osebnosti nepremostljiva. Edina možnost za vaš razvoj in življenje notranjega bitja je, da preidete iz nivoja ujetosti v krožnici v nivo elipse. In za vašo lažjo predstavo: nivo krožnice podrazumeva tudi ujetost v vaš lasten krog, v katerem ste vi, ki opazujete svet, ki je izven vašega lastnega kroga. Če pa se prestavite v elipso, zajamete tudi svet spredaj in zadaj, ki postane drugačno zakrivljen in v celoti zaobjet v vašo zaznavnost."

Kako lahko kar preprost veš? Odgovori na primeru črt! Dokler jih ne preveriš, zmeriš, ne moreš vedeti, da sta enako dolgi, ker ti izkušnja in intuicija pravita, da sta različne dolžine.

http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!

Naj ti bo, za konec.

Zdej, ker newagerji obstajamo, zakaj te to moti? Praviš da živiš samo enkrat, čemu te torej to moti?

Zakaj se ti zdi pomembno da jaz ali nekdo drug o tem misli tako kot "nas" predalčkaš s tvojo definicijo o newagerjih? Ali se imaš ti zato slabše, če jaz tako mislim? Si zato prikrajšan?

Če Polde verjame v boga ki je dober, ki ima belo brado in je zato Polde bolj priden kot bi bil sicer
xg:Dx
zakaj tebe to moti?

V čem je problem torej?

A se ti ne zdi škoda tvojega časa, glede na to da se vsako sekundo staraš in imaš vedno manj življenja, ki ga nikoli več ne bo (po tvoje)?

A se imaš tako malo rad, da kljub tvojemu mišljenju da samo enkrat živiš, druge ljudi tukaj prepričuješ kako boga ni? No, kaj si boš in nam boš priznal tukaj?

Na splošno me moti človeška neumnost in neznanje (v kar uvrščam tako vse svetovne religije kot razna newage verovanja). Moti me, ker nas to pelje nazaj. Zaradi teh otročij verjetij imamo antimedicinsko naravnanost t.i. alternative medicini, ki konkretno škodi ljudem, imamo šarlatane vseh vrst, od astrologov, do vedeževalcev, duhovnih učiteljev različnih duhovnih variant, psihičnih kirurgov, govorcev z mrtvimi itd. itd. Pač ne zavedajo se, kakšno škodo delajo, ko hote ali nehote lažejo ljudem. Razumem, zakaj ljudje verjamejo, vedno se spomnem svojega primera, svojih duhovnih izkušenj, a to ne pomeni, da ne lažejo. Laž je laž, pa naj bo hotena ali ne.

Sicer pa v raznih debatah uživam, sploh tukaj na luninem forumu. Spoznavam, kako močni so obrambni mehanizmi vernikov, vse vaše racionalizacije, ki niso niti malo racionalne, kakšne zanimive logične zmote uporabljate, kako se izogibate konkretnim vprašanjem (ne glede na temo, vedno ko je kaj konkretnega, duhovneži/newagerji zmrznete in se bodisi izogibate ali kar nekaj blodite v tri dni). Vse to mi je v veselje, zato mi ni žal dragocenih minut v tem mojem edinem življenju. Pač vsako minuto uživam, ne glede na to, kaj počnem. A ne pravi duhovnost, bodi celosten v vsem, kar počneš?

In konec koncev, zakaj te moti moje "prepričevanje", da boga ni, sam pa veselo objavljaš slikce klanja živali v temi veganstva in pridigaš, kako je to najbolj etičen način prehranjevanja?

Ne odgovarjaj mi na vprašanja v tem postu, ker so mišljena zgolj zate, da si na njih sam odgovoriš.

A ti bereš kaj ti pišem sploh? Sej sem ti na to že 2x odgovoril. Kako veš, ja pač VEŠ! Ne vem kako, ampak veš. Če te tišči scat, tudi veš. In greš. Če se voziš po cesti (no, tole je dober primer) in imaš prednost da zaviješ na levo, ampak ti nekaj reče, da kljub temu pogledaš na desno in praktično skoraj ustaviš vozilo. No, meni je intuicija nekajkrat rešila življenje, ko sem se še veliko vozil z biciklom po lj. Prav tako sat bila v meni dva glasova: eden ki je rekel pojdi, saj imaš prednost, drugi, ki je jasno rekel ustavi in preveri! in me tako rešil pred nesrečo.

To je to Alan! To je bistvena ločnica med znanostjo in neznanostjo. Znanost temelji na preverljivem in pogosto zanika doživljanje, ki je lahko neponovljivo. Tako kot neke sanje recimo.

Hkrati pa je to lahko vedeje vključeno tudi v praktično življenje, prek intuicije. In tega ti nihče ne more razložit na način kot želiš, temveč lahko to izkusiš zgolj ti sam, da se prepričaš da obstaja, torej dopustiš.

A se ti nikoli ni zgodilo, da si kaj vedel, pa vseeno zanemaril glas in rajši postopal racionalno? (To ne pomeni, da intuicija deluje iracionalno, temveč je ponavadi um ograjen v racionalni obroč s katerim živimo, vzorci, predstavami o svetu, strahovi, logiko, družbenimi normami, itn, med tem ko intuicija ni na tak način omejena in sporoča tudi tisto kar je lahko osebnosti nelogično, kar izgleda iracionalno. Pomeni, da je potrebno biti čuječ in odprt, kar pa vedno ni lahko, saj se soočamo med strahovi, raciom in pač intuicijo. To je delo na sebi!

Non stop to ponavljaš. Izogibaš se bistvenemu: dokler ne preveriš, ne moreš vedeti, da sta črti enako dolgi. Enostavno ne moreš, pa če poseduješ vso intucijo sveta. In tega se izogibaš! Še en konkreten primer: dokler mi niso drugi ljudje povedali in testirali, nisem vedel, da ne ločim nekaterih odtenkov barv med seboj. Nikakor ne bi mogel tega kar tako vedeti, in ko sem mislil, da vem, da vidim barve, se je izkazalo s preverjanjem, da ne. Dalje, tudi marsikateri duševni bolnik, ve, da se pogovarja z raznimi bitji in ve, da so resnični. Si gledal film Čudoviti um? Kar poglej si, kako mora preverjati, ker ne more kar tako vedeti.

Delo na sebi je tudi preverjanja tistega, kar imamo za sveto, kar imamo za intuicijo, kar imamo za dokončno znanje, delo na sebi je tudi upoštevanje dejstva, da smo zelo zelo zmotljiva bitja in nam možgani še kako "nagajajo" (v bistvu pa samo delajo svoje delo) z raznimi vidnimi, slišnimi in drugimi iluzijami. Če tega dela življenja ne upoštevaš, si pač zgolj vernik, ki verjame v duhovne pravljice, in če se še tako po tvojem mennju razvijaš, se samo vrtiš v krogu neznanja. Tega pa ne veš, ker ne preveriš.

Po eni strani vsak dan znova preverjaš različne informacije, po drugi strani pa tistih bistvenih nočeš. Saj ti ni treba, a ne laži nam o znanju, ko kar veš. Ti pač tako doživiš, da je prišlo kar od nekje zunaj, da kar veš, a to ne pomeni, da je na delu kaj izjemnega, duhovnega, nekaj, kar ni naključje. Običajno so ti prebliski intuicije zgolj rezultat procesiranja informacij v podzavesti, potrditvena pristranost, magično mišljenje in tu imaš mitično znanje samo iz sebe.

... ko pa ti podam argumente strokovanjakov, pa jih ne preveriš.

Lepo si to napisal. Kaj, če bi ti napisal, da to pač vem, ker vem, da mi tako govori intuicija, in da se tvoj strokovnjak moti? Torej? Kdo ima prav? Ne moreva oba imeti prav. Očitno bo treba preveriti. Ali pa imaš ti prav? Zakaj bi preverjal, če pa obstaja znanje, ko kar vem.

x:Dx hvala, res si dober z mano

Da, Moti te. Mislim da zato, ker ne razumeš pomena in smisla religij. Torej menim da imaš premalo znanja o njej. Tudi premalo družboslovnega znanja, da bi razumel smisel in pomen religije v razvoju človeka skozi zgodovino do danes.

En primer ki ti ga lahko povem: nekoč smo bili barbari, ropali, kradli in ubijali smo drug drugega. Religija, vere, norme so del te barbarskosti zajezile. Zelo jasen napredek v razvoju so pokazale družbe, ki so religijo, norme in nauke bolj in dejansko vključevale v vsakodnevno življenje, saj so nauki govorili laičnemu človeku tudi o pridnosti, pomembnosti dela, spoštovanju, kreposti, prijateljstvu in mnogih drugih kvalitetah, ki so jih ljudje pričeli v svoje življenje vključevati. Na nekaterih nivojih uspešno skandinavske dežele. Do čim je jug, ki je bil temu rečeno bolj posveten, med drugim tudi zato manj napredoval, kot se predvideva. Ali je temu zagotovo tako, ne vem. Se mi zdi pa smiselno. Seveda pa, ker je religija prav tako neke vrste omejitev, namreč duh je vedno svoboden, duha ne moreš ujeti, se tudi določenih spon religij in naukov počasi rešujemo. Pomeni da se tudi religija konstanto počasi spreminja in prilagaja razvoju in potrebam človeka. Tako kot se mora vse, da preživi, sicer nazaduje in splesni ter propade. Torej religija igra v razvoju človeka zelo pomembno in ključno vlogo. Na tem področju bo še precej "veselo" če se tako izrazim.

Ljudje pa zelo radi posplošujemo in rečemo, to je črno in to je belo, cerkev je dobra cerkev je slaba, komunisti so dobri, komunisti so slabi, itn in tako imamo na eni strani verske fanatike, na drugi popolne ateiste; noben od njih pa ne vidi in razume širše slike pomena nečesa, kar v družbi obstaja in zakaj to v družbi obstaja. Pravzaprav mi vsi vidimo zgolj del slike in smo omejeni v zavedanju. Tako je z mnogimi okoliščinami naših življenj.

Vse kar obstaja je deloma tudi plod določenih potreb določenih ljudi. Torej ni naključno.

Kadar pride zavest, kot je v primeru veganstva, se določena ideja znajde pred zidom utečenosti in navad, ki pa pogosto temeljijo in bazirajo kot ščit pred strahom in drugimi strahovi. Te je pogosto najtežje spreminjati in so najbolj deležne javne kritike. Tako pač je. Modra energija pogosto od nas zahteva spremembe, ki pa se jih naše osebnosti branijo zaradi različnih vzrokov.

Torej to, da nas pelje nazaj se NE strinjam. Lahko nas zgolj blokira, da ne gremo naprej, da se spreminjamo. Namreč DEJSTVA o tem kar govorim so nam vsem zelo vidna sak dan. - določena skupina ljudi želi določeno spremembo, druga, ki ji to ni v interesu, pa se proti tej spremembi bori, itn. Zato je težko, ker imamo premalo znanja in zavedanja o tem, kako spreminjati da bo za vse dobro. Pot višjega jaz in intuicije deluje točno tako! Torej optimalno.

nadaljujem...

Ja, pa kaj čmo, imamo tudi znanstvenike, ki s svojim znanjem ustvarjajo hude zadeve kot so orožje za masovno uničenje, strupe, atomske bombe, rakete, gso, določena slaba cepiva, itn... tak je razvoj spoznanja. "Imamo zalet do oblakov in kulturo prostakov." To nas tudi moti.

Motijo nas lahko vse, dokler ne razumemo zakaj obstaja in kakšen pomen in smisel ima v tem svetu, v tem razvoju človeka.

Predvsem bi nas mislim da moralo motiti naše neznanje in v tem sva zagotovo strinjava. Le da so znanja različna, v čemer se najine poti začnejo deloma razhajati. Jaz sem za znanost odprt in je ne zanikam. A hkrati ne zanikam tudi duhovnosti in alternative. Zame je znanje znanje, so informacije informacije. To še vse na nivoju uma.. dejansko vedenje ali globoka izkustva pa so v življenju človeka ponavadi redka in tista v resnici nekaj več štejejo. Imajo večji pomen za naše življenje in prihodnja življenja.

Da, delajo škode, a delajo tudi koristi. Dejstvo! Pogovarjaj se z ljudmi ki imajo različne izkušnje z alternativo.. mnogim je rešila življenje ali pa vplivala na pomembno izboljšanje in kvaliteto. Nekateri so potegnili slabši konec. V zdravstvu in znanosti ni nič drugače. Poglej statistiko koliko ljudi umre zaradi neprimernih zdravil, neprimerne bolnišnične oskrbe, okužb, itn. Povsod kjer smo ljudje so tudi napake! Naključij ni.

Obstajajo laži in obstajajo izkustva. Nekateri ali mnogi se soočajo z obojim. Po eni strani del osebnosti, ego, bluzi, po drugi strani smo lahko res doživeli, izkušamo ali smo izkusili nerazumljivo, čudeže, itn. Kot sem povedal, nekateri oblutki, izkustva so neponovljiva, Um, ego se nanje veže in jih hoče razumeti, vkalupiti in ven pride popačena slika, in to kar ti kritiziraš. In potem imamo šarlatane. Revež, ki pa je zares nekaj izkusil, samo ga je ego premagal in je iz tega hotel narediti biznis ali neko privat zdravljenje, pa se je vezal na izkušnjo.

Seveda to ne pomeni, da nekateri ljudje zares ne zdravijo alernativno zelo uspešno. :palec:

Haha hha xg:Dx kako zelo lepo ogledalo gledaš. Najbolj racionalen si tukaj dejansko ti, saj ne dopuščaš možnosti izkustva in ga hočeš vedno vkalupiti, prijeti in stlačiti v okvir, normo, pravilo, da ga boš lahko ponavljal, se naj vezal in se tako počutil varnega, ker boš mislil, da lahko kontroliraš. Tako kot mislijo nekateri znanstveniki, vlade, vojske, delujejo s takim nemenom. Torej tega ne moreš zanikati! saj je iz tvojega pisanja tule to zelo jasno vidno. Tako torej "motiš", ne sprejemaš samega sebe, zato te moti, po moje. x;)x

Da, da, tvoj obrambni mehanizem je. Tako kot je bila tvoja predstava o bogu tista s katero se tukaj boriš. S tvojim dvomom se boriš, ker tebi samemu ni povsem jasno, sicer tukaj ne bi pisal in se s tem ukvarjal.

Konkretno sem ti podal pogovor z dr. Urbanom Kordešem, ki se ukvarja s temo o kateri govoriva. Videa nisi pogledal, torej si ti tisti, ki beži pred argumenti.

Nisem povsem prepričan, da vedno uživaš, glede na tvoje jeze x;)x Po moje nisi povsem iskren do mene in predvsem tebe samega. No, ni naključje x:Dx

Mene osebno ne moti, da praviš da boga ni, saj moje predstave o bogu ne omejuješ in tudi nanje nisem vezan, da bi lahko tvoje mnenje kakorkoli vplivalo na mojo predstavo o bogu. Moti pa me, da nekemu človeku, ki potrebuje podporo in ki jo išče v različnih oblikah, med katerimi je to lahko tudi vera, njegova predstava o bogu, zbijaš vero in navdih za življnje, ki ga morda išče skozi religiozna prepričanja.

Namreč dejstvo je, (tega ne moreš zanikati) da vera lahko pomaga ljudem preživljati težke trenutke življenja.

Strinjam pa se, da to verjetno ni moja stvar, da se vmešavam, ampak kot vidiš je tudi meni jasno vidno v veselje pisati tukaj in govoriti o stvareh, za katere mislim da nekaj malega mislim da vem oz. želim s pisanjem izvedeti. Vsaj glede na dolžino in količino mojih objav.

Torej, mogoče boš imel pogum in pogledal podani video, kjer se boš lahko soočil z argumenti strokovnjaka, ne samo tukaj, mene laika.

Kar se tiče teme veganstvo. Podajam realna dejstva ki so vidna in dokazljiva. Ti boga nisi dokazal ali ne dokazal. Torej tvoje sklepaje da boga ni, je zgolj teorija! Klanje živali in ubijanje za prehrano človeka, pa žalostno dejstvo. Žalostno tam, kjer bi lahko človek jedel drugo, ne živalsko hrano, pa je ne, kljub temu, da ima možnost.

Prepozno naznanjeno, pa verjetno tudi upošteval ne bi, saj imam pravico pisati, še posebej če me citiraš.

Naj ti bo, za konec.

Na splošno me moti človeška neumnost in neznanje (v kar uvrščam tako vse svetovne religije kot razna newage verovanja). Moti me, ker nas to pelje nazaj. Zaradi teh otročij verjetij imamo antimedicinsko naravnanost t.i. alternative medicini, ki konkretno škodi ljudem, imamo šarlatane vseh vrst, od astrologov, do vedeževalcev, duhovnih učiteljev različnih duhovnih variant, psihičnih kirurgov, govorcev z mrtvimi itd. itd. Pač ne zavedajo se, kakšno škodo delajo, ko hote ali nehote lažejo ljudem. Razumem, zakaj ljudje verjamejo, vedno se spomnem svojega primera, svojih duhovnih izkušenj, a to ne pomeni, da ne lažejo. Laž je laž, pa naj bo hotena ali ne.

Sicer pa v raznih debatah uživam, sploh tukaj na luninem forumu. Spoznavam, kako močni so obrambni mehanizmi vernikov, vse vaše racionalizacije, ki niso niti malo racionalne, kakšne zanimive logične zmote uporabljate, kako se izogibate konkretnim vprašanjem (ne glede na temo, vedno ko je kaj konkretnega, duhovneži/newagerji zmrznete in se bodisi izogibate ali kar nekaj blodite v tri dni). Vse to mi je v veselje, zato mi ni žal dragocenih minut v tem mojem edinem življenju. Pač vsako minuto uživam, ne glede na to, kaj počnem. A ne pravi duhovnost, bodi celosten v vsem, kar počneš?

In konec koncev, zakaj te moti moje "prepričevanje", da boga ni, sam pa veselo objavljaš slikce klanja živali v temi veganstva in pridigaš, kako je to najbolj etičen način prehranjevanja?

Ne odgovarjaj mi na vprašanja v tem postu, ker so mišljena zgolj zate, da si na njih sam odgovoriš.

• Lajkam 1
  • Buuuu 3

Ne meči svinjam biserov!

Fajn, mislm, tazadnja dva posta. Sej počas se bosta pa navadla pogovarjat.

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Glej, razumski človek danes, ali pa pred 6500 leti, ko je bila naša rasa materializirana na ta Planet, ne verjame N i č ..........

Mogoče ne bi bilo slabo, če bi začel brati kakšne bolj zemeljske zgodbice...al pa take kot sedaj z razlago in pojasnili, ker teli tvoji komentarji in miselnost so za moje pojme res malo mimo...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif

Samo piramida v Gizi je stara več kot 6500 let...okostje človečka, ki so ga našli v Afriki pa okoli 1,5 milijona...če bi dodal tej zgornji številki kakšne tri nule bi bilo bolj realno, vsaj za moje pojme...

Sicer pa brahmanski zaspisi in Biblija omenjajo iste dogodke, samo da v Bibliji manjkajo kakšne dve ali tri nule na koncu- zaradi nerazumevanja in popačenega prevoda...Že čisto preproste arheološke raziskave objektov na bližnjem vzhodu in Egiptu sesujejo kronološki mit cerkve in krščanstva, da tistih v J Ameriki in na Kitajskem sploh ne omenjam...ampak pustimo detajle...

Sicer pa ali ni logično, da če se že je človek materializiral, da bi se tudi spolno razmnoževal (fizično), drugače sploh ne vem zakaj bi se utelesil...what.s the point...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/whistling.gif V bistvu, če bi se človeštvo res tako razmnoževalo, bi bil vsi na podobnem nivoju kot Jezus al pa Buda...sami mađioničarji in psihiki...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Ha hah , xsmx ne, saj to ti pravim da lahko veš, četudi ne preveriš! Amapak tega ne moreš dojeti in razumeti, ker ali nimaš izkustva, ali pa zato ker vse gledaš z raciom, torej oboje.

Podobno kot če bi jaz videl na nebu 1787 zvezd, ti pa bi rekel, da jih ni, ker jih ne moreš preveriti. Videle pa so se zgolj samo danes v tem tisočletju. Ali pa še boljši primer: hodiš ob obali morja in pride velkanski val. Prideš z dopusta in to poveš prijatelju, ta pa reče, to pa ni res, saj ne moreš preveriti ali je bil res tako velik.

Jaz izkustvo vedenja imam. Če ga ti nimaš, oz, misliš da ga nimaš, ne moreš vedeti ali se motim ali ne. Če sem jaz velik val videl, ti pa ne, ne moreš vedeti ali sem ga zares videl ali ne. Lahko zgolj doživiš podobno in tako verjameš, da tak val obstaja. Tako kot lahko doživiš občutek, zavedanje vedenja in preprosto veš, da veš! Če pa ga ne doživiš, pa pač ne veš, da veš. Verjetno zato, ker ti racio preveč nagaja, ali pa tudi kaj drugega. Gre za zavedanje!

Gledal. Fajn filmček.

Strinjam Tudi to je lahko delo na sebi. Ne izključuje drugega dela na sebi, tako kot namiguješ. Obstaja več različnih vrst dela na sebi, če se tako izrazim, za lažje razumevanje. Če smo dovolj odprti in voljni, vse vodi v spoznanje.

Ponovno strinjam da nam "možgani" nagajajo, samo jaz temu ne bi rekel možgani, temveč racio, strah, vzorci, predstave itn. z možgani ni nič narobe, opravljajo svoje delo, če jim dam dovolj hrane in pogojev. x8Dx Kot sem napisal, osebno sem preverjal delovanje intuicije in v praksi pogosto ugotovil da zelo dobro, oziroma odlično ali popolno deluje. Kdor z mano živi, je to deloma tudi izkusil v praksi. Pri nas in svetu pa so tudi šole, ki se s tem tudi znanstveno ukvarjajo, Prav tako se tudi s tem ukvarjajo znanstveniki na strokoven in znanstven, preverljiv način, tak kot ga preferiraš. Med drugim tudi dr. Urban Kordeš.

Kakšnih bistvenih nočem? Ali si jih podal? Jaz sem tebi podal video, kaj si ti meni v vezi s tem kar se pogovarjava? Nič! Torej so tvoje obtožbe neupravičene.

Zmerjaš me za lažnivca in se ponovno spuščaš na nivo bezniške komunikacije. To če jaz lažem ali ne, ne moreš vedeti, saj nimaš nikakršnih dokazov za to. Torej sklepam, da si prišel do točke, ko se braniš samo še z primitivnimi obtožbami, ne vrednimi komunikacije. Skratka nimaš argumentov.

Nikjer nisem napisal da vsak dan znova preverjam informacije. To si se spomnil ti sam, so tvoji zaključki ob površnem prebiranju mojega pisanja.

Nikakor ne, intuicija ni magični um, temveč je lahko povsem konkretna. Primere sem podal. Ne mislim ponavljati. Če ne verjameš, ker sam nimaš takih izkušenj, je to tvoj problem, ne moj. Torej sodiš druge po sebi, kar je zmotno in nespametno.

Če nekaj kupiš in še sam ne veš zakaj, oziroma samo veš da naj bi kupil, ker ti intuicija tako veli, potem pa prideš domov in nekdo potrebuje točno to stvar ki so jo kupil, pač ne gre samo za procesiranje možganov. In če se ti to večkrat dogaja in si to zavestno potrdiš, potem pač počasi začneš razločevati med intuicijo in nižjim mentalom, če se tako izrazim. x;)x Ker pa si ti očitno konstantno v umu, pač še ne razlikuješ.

To je podobno kot bi od mene želel, naj ti z ušesi povem kaj vidim. - evo to je fajn prispodoba. x:Dx

Možno. Po mojem ima prav, saj imam tudi sam nekatera podobna izkustva, ki sovpadajo s tem kar govori. Torej je njegova resnica blizu moje, sovpada. Če ima vse prav, pa ne vem. Niti ne trdim tako.

Tvoja je očitno drugačna, tako kot je tvoja predstava o bogu drugačna od moje ali drugih ljudi.

Torej priznavaš intuicijo, glede na to, da praviš, da ti pravi, da se dr. Urban Kordeš moti? x:Dx

--

Torej kje smo sedaj (brezplačna analiza vredna denarja x:Dx ): ne priznavaš boga kot ga razumeš sam, prav tako drugim praviš, da boga ni, kot ga ti dojemaš sam, boga kot ga razumeš, ne moreš ne dokazati, ne dokazljivo zanikati (kar tudi priznaš), čeprav to verbalno vseeno počneš, torej prepričuje ljudi da boga ni (takega kot ti misliš da naj bi bil).

Ti osebno zaupaš zgolj znanstvenim preverljivim poizkusom katerim sledijo konkretni preverljivi dokazi. Na pobudo, da si pogledaš video strokovnjaka na področju (o katerem v večini govoriva), dr. Urbana K. ki se stvari (o katerih govoriva) loteva tudi na preverljiv z dokazi podpirajoč način, ki ga priznavaš, pa nisi pripravljen pogledati oz. poslušati njegovega mnenja. Istočasno meni očitaš, da ne argumentiram, kljub temu, da sem se zelo potrudil napisati ti po mojih močeh in utemeljiti to skozi moje lastne osebne izkušnje, ki so po moje največ vredne (aja, te so zate nevredne, dokler niso ponovljive in tako dokazljive). x:o)x - V tem pa si naletel na tvoj problem! Torej da očitno sam sebi ne verjameš, temveč potrebuješ izven tebe druge ljudi, neke strokovnjake, ki ti bodo to kar ti sam občutiš, znali tudi ponovljivo in preverljivo dokazati, kljub temu, da se MORDA počasi tudi že sam zavedaš, da to ni možno, saj so nekatera doživljanja, kljub temu, da so realna, neponovljiva in edinstvena. Lahko pa se ponavljajo v drugačnih okoliščinah oz. zgolj takrat, kadar je to optimalno. Torej mislim da je to tvoj glavni problem - dejansko nezaupanje samemu sebi. (pa ne samo tvoj, temveč večine nas ljudi). Zato tudi tako srdito išče dokaze zunaj sebe.

Prav tako nisi odprt za vedeti, oz. nimaš izkustva vedeti ali vsaj misliš da ga nimaš. Oziroma tega ne razumeš kot vedenje, temveč probaš to vedenje racionalizirati na mentalno, ponovljivo in vedno dokazljivo raven, bodisi zaradi tvojega nazaupaja vase, strahu, vzorcev, ipd. Zelo pogost psihološki problem. A vedenje po moje ni inicirano na nivoju mentala, temveč prihaja do nivoja mentala preko drugih nivojev. Pomeni, da je potrebno biti čuječ, da lahko slišimo intuicijo, saj jo lahko preglasimo z raciom. (Biti tudi čustveno dovolj umirjen, satvičen). Ti pa želiš, da ti z raciom razložim nekaj kar racio blokira. Kljub temu mislim, da mi je precej dobro uspelo skozi vsakodnevne človeške primere približati zadevo.

Drugo je na tebi samem. Jst sm dal od sebe veliko.

pa lp x;)x

Non stop to ponavljaš. Izogibaš se bistvenemu: dokler ne preveriš, ne moreš vedeti, da sta črti enako dolgi. Enostavno ne moreš, pa če poseduješ vso intucijo sveta. In tega se izogibaš! Še en konkreten primer: dokler mi niso drugi ljudje povedali in testirali, nisem vedel, da ne ločim nekaterih odtenkov barv med seboj. Nikakor ne bi mogel tega kar tako vedeti, in ko sem mislil, da vem, da vidim barve, se je izkazalo s preverjanjem, da ne. Dalje, tudi marsikateri duševni bolnik, ve, da se pogovarja z raznimi bitji in ve, da so resnični. Si gledal film Čudoviti um? Kar poglej si, kako mora preverjati, ker ne more kar tako vedeti.

Delo na sebi je tudi preverjanja tistega, kar imamo za sveto, kar imamo za intuicijo, kar imamo za dokončno znanje, delo na sebi je tudi upoštevanje dejstva, da smo zelo zelo zmotljiva bitja in nam možgani še kako "nagajajo" (v bistvu pa samo delajo svoje delo) z raznimi vidnimi, slišnimi in drugimi iluzijami. Če tega dela življenja ne upoštevaš, si pač zgolj vernik, ki verjame v duhovne pravljice, in če se še tako po tvojem mennju razvijaš, se samo vrtiš v krogu neznanja. Tega pa ne veš, ker ne preveriš.

Po eni strani vsak dan znova preverjaš različne informacije, po drugi strani pa tistih bistvenih nočeš. Saj ti ni treba, a ne laži nam o znanju, ko kar veš. Ti pač tako doživiš, da je prišlo kar od nekje zunaj, da kar veš, a to ne pomeni, da je na delu kaj izjemnega, duhovnega, nekaj, kar ni naključje. Običajno so ti prebliski intuicije zgolj rezultat procesiranja informacij v podzavesti, potrditvena pristranost, magično mišljenje in tu imaš mitično znanje samo iz sebe.

Lepo si to napisal. Kaj, če bi ti napisal, da to pač vem, ker vem, da mi tako govori intuicija, in da se tvoj strokovnjak moti? Torej? Kdo ima prav? Ne moreva oba imeti prav. Očitno bo treba preveriti. Ali pa imaš ti prav? Zakaj bi preverjal, če pa obstaja znanje, ko kar vem.

• Lajkam 1
  • Buuuu 3

Ne meči svinjam biserov!

Razmnoževanje pa si je Bog-Stvarnik zamislil, da naj bi se med Človeštvom dogajalo z Duhovno Oploditvijo , torej z Energijsko materializacijo v maternico.

No, kot veste, do tega na začetku žal ni prišlo, ker sta šla Adam + Eva prekmalu sexat . Žal.

Zakaj pa je Bog pol namenil spolne organe, sam za okras al kaj x:o)x

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat

Whatever. Kot da pišem zidu.

zakaj?

a komunikacija tule je tebi za to, da 'dokažeš' Sinu oz. ga prepričaš, da Boga ni?

Normalno da 'pišeš zidu', saj tudi on piše zidu.

Ti imaš lahko prepričanje, da Boga ni, ampak a za debato je pomembno *zmagati* v njej?

Da bomo na koncu vsi sprejel tvoje 'argumente' in se strinjali s tabo da ni Boga.

ali si tako to predstavljaš?

Pač ja, vse smo prebrali, fino, hvala za čas in 'argumente'...

pol smo šli pa ven al pa not al pa kamorkol pa srečali *Boga*. xyesx

• Lajkam 2
  • Buuuu 1

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

http://youtu.be/174h9oitVbE

Na zgornji povezavi je en budistični učitelj, ki razglablja o tem, kako je človeštvo razvrednotilo vero ... sej je tak smešn in preprost in tko dramatičen ( ni klasičem budističen učitelj, ne govori počasi z globokim glasom...ampak je hiter in kar mal vreščav),vendar je v Tibetu priznan kot Rinpoče, ma men je fino ga poslušat, pa kljub vsem pretiravanju ima point, bistvo, da bog že ne more biti za to, da bi vso svojo lastno odgovornost prenašali naj, nardili ful napak, potem pa prosili za pomoč Boga in pot bo pa kar vse dobro. V tradicionalnih budističnih deželah se kdaj Budo tako izkorišča in se ga vidi kot tistega, ki bo nekaj rešil zame... osnova budizma je, da ne more nihče kaj rešit zate, da si sam odgovorn, on je sam zgled kaj lahko postanemo, kot smerokaz. Celo obstaja rek, da če bi vse Bude lahko rešle naše trpljenje, da bi ga že zdavnej, pa te moči nimajo, ker more bitje samo obrnt stvari, transformirat svoje misli.

Moje mnenje o Bogu... nimam pojma, jaz sem za izkušnjo... in moja izkušnja pravi, da nisem sam meso, da je lahko moje doživetje bolj celotno, da je lahko moje srce zelo veliko, in da je nekaj v meni , kar se lahko preliva čez vse moje izkušnje, če je srce vsaj mal odprto, kar zelo spreminja in ovrednoti življenje. Pa če temu rečemo Bog nej bo bog, moj učitelj Tine Hribar je raje uporabljal besedo sveto, ker ni toliko vezana na neko veliko očetovsko strogo podobo Boga, da Bog lahko ostane skrivnost. Meni gre sam za to, okej sem v mesu, dobro, to je en del realnosti, a ta ni edini in obstaja del moje realnosti, ki s tem mesom, s temi geni ni zavečno zaraščen. In tisto je meni zanimivo, in tisto ima v sebi potencial biti sveto, biti božje, biti Buda...in zavoljo tega potem skrbim za to meso, ker mi ravno to meso, daje možnost spoznavati, transformirati, se učiti... tudi čez hude padce, če smo iskreni :)

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

x:

Mene osebno ne moti, da praviš da boga ni, saj moje predstave o bogu ne omejuješ in tudi nanje nisem vezan, da bi lahko tvoje mnenje kakorkoli vplivalo na mojo predstavo o bogu. Moti pa me, da nekemu človeku, ki potrebuje podporo in ki jo išče v različnih oblikah, med katerimi je to lahko tudi vera, njegova predstava o bogu, zbijaš vero in navdih za življnje, ki ga morda išče skozi religiozna prepričanja.

Namreč dejstvo je, (tega ne moreš zanikati) da vera lahko pomaga ljudem preživljati težke trenutke življenja.

Strinjam pa se, da to verjetno ni moja stvar, da se vmešavam, ampak kot vidiš je tudi meni jasno vidno v veselje pisati tukaj in govoriti o stvareh, za katere mislim da nekaj malega mislim da vem oz. želim s pisanjem izvedeti. Vsaj glede na dolžino in količino mojih objav.

Torej, mogoče boš imel pogum in pogledal podani video, kjer se boš lahko soočil z argumenti strokovnjaka, ne samo tukaj, mene laika.

Kar se tiče teme veganstvo. Podajam realna dejstva ki so vidna in dokazljiva. Ti boga nisi dokazal ali ne dokazal. Torej tvoje sklepaje da boga ni, je zgolj teorija! Klanje živali in ubijanje za prehrano človeka, pa žalostno dejstvo. Žalostno tam, kjer bi lahko človek jedel drugo, ne živalsko hrano, pa je ne, kljub temu, da ima možnost.

Prepozno naznanjeno, pa verjetno tudi upošteval ne bi, saj imam pravico pisati, še posebej če me citiraš.

:palec:

dobro napisano

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

(popravljeno)

zakaj?

a komunikacija tule je tebi za to, da 'dokažeš' Sinu oz. ga prepričaš, da Boga ni?

Normalno da 'pišeš zidu', saj tudi on piše zidu.

Ti imaš lahko prepričanje, da Boga ni, ampak a za debato je pomembno *zmagati* v njej?

Da bomo na koncu vsi sprejel tvoje 'argumente' in se strinjali s tabo da ni Boga.

ali si tako to predstavljaš?

Pač ja, vse smo prebrali, fino, hvala za čas in 'argumente'...

pol smo šli pa ven al pa not al pa kamorkol pa srečali *Boga*. xyesx

Ne, ne pričakujem, da se strinjate oz. da se sin strinja z mano. Pričakujem pa razumevanje podanih argumentov. In tega razumevanja ne zaznavam. <sarkazem>To mi pravi moja izkušnja, moje "znanje, ko kar vem."</sarkazem> Jasni so mi vsi argumenti s strani religije in duhovnosti, sem bil v obojem in oboje zelo dobro poznam. Vse odgovore, ki jih je podal sin, sem predvidel, saj bi tudi jaz zelo podobno poskušal argumentirati še ne tako dolgo nazaj (že površen pogled na moje stare objave na forumu to lepo prikaže). Če bi se pretvarjal in vam pihal na dušo, sploh ne bi zaznali, da lažem. Skratka, preverjal sem, koliko od vas bo naredilo tisti majhen ključen korak in podvomilo o vsem, kar verjamete, in zares poskusilo razumeti argumente materialističnega/naturalističnega pogleda na svet ali vsaj znanstvenega pogleda. Škoda, ker nisem zen mojster, zdaj bi vas lahko vse pretepel s palico. x:Dx

Daleč od tega, da hočem zmagat. V boju z vernikom lahko bolj ali manj samo izgubim, ker vsak argument stisne vernika v kot in ta se še bolj oklene svoje vere, ker je to edina rešilna bilka, edino, kar pozna. "The constant assertion of belief is an indication of fear." — Jiddu Krishnamurti

Za zaključek. Spomnil sem se, da sem v eni izmed Oshojevih knjig prebral anekdoto, v kateri nek učitelj uči učenca bhakti jogo, totalnega čaščenja boga. Vse kar počne, mora početi za boga, bog mora biti na prvem mestu. In to traja leta. Si lahko le predstavljate, kakšen je postal ta učenec, ko je svoje življenje totalno posvetil bogu. Nekega dne pa mu je mojster rekel, da mora tega boga ubiti. Dokler tega ne bo storil, ne bo svoboden. Žal se podrobnosti ne spomnem in še to, kar se spomnem, je pod vprašajem. x:)x

Popravljeno -> Alan_New

Ne, ne pričakujem, da se strinjate

Hvala.

Daleč od tega, da hočem zmagat.

Dobro zate, ker itak ne boš. Odgovor zakaj si si pa podal že sam (kot vse ostalo). :)

... ker vsak argument stisne vernika v kot in ta se še bolj oklene svoje vere, ker je to edina rešilna bilka, edino, kar pozna. ...

ja, zatečem se k svoji veri (nič se je ne oklepam, kar imam, tega ne morem izgubiti, se pravi se ne rabim oklepat). :)

Za zaključek. Spomnil sem se, da sem v eni izmed Oshojevih knjig prebral anekdoto...

Škoda ker si pomislil ravno na to anekdoto.

Sama jih iz rokava stresem vsaj 10 v hipu iz glave - mal drugačnih. x;)x

(*zanimivo da navajaš Oshota x:)x)

....

Ja, dobro da nisi zen učitelj, ker bi te -med drugim- tvoja palica precej bolela. x:)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Zakaj pa je Bog pol namenil spolne organe, sam za okras al kaj x:o)x

SamO ZatO, da bi tudi manJ Duhovni , oziroma neduhovni ubožci lahko zmogli priti do potomcev, da nebi žalostno propadli .

No, pa za lulat Tud', ... Itaaak, logically http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif xDDx

Za kak okras pa mednožje po mojem mnenju ni , no , ... vsaj moško bingljanje ne .http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gif

Za bejbe že ne rečem, no, ampak dedci smo pa nevem , no, jaz bi rekel da nismo tolk lepi kot so bejbe , če že grdi nismo .

Osho je pa oooOOOooobup od zbluzenega bluzkota . Sem lani gledu en njegov video, pa sem ga TakoooOoooJ Prepoznal , tega bolnika Prebolnega .

Lp + #

med drugim je lahko spoznanje, ki dopušča sprostitev temu, ki prerad tuhta, to,

da se takoimenovani "duhovni" in takoimenovani "materialistični" pogled na svet ne izključujeta.

Spoznanje je na duhovni ravni kar ni nekaj mističnega pač pa samo notranje osebno spoznanje .

V bistvu vedenje tudi ni iz neke druge dimenzije in je isto povezano z umom , isto intuicije ni brez uma da nebi Sin mislil da je kaj novega odkril in pol lahko vse vedel . Pomembno osebno spoznanje se mi zdi to da znanje tudi ni vse , lahko pa z znanjem in zgledom lepo ponazoriš svojo čistost . Glede čistosti si pa sam kot vedno , niti osho ne sam bog nemore kaj dosti pomagat .

Circumstance has no value. It is how one relates to a situation that has value. All true meaning resides in the personal relationship to a phenomenon....what it means to "

Christopher McCandless

Moja najljubša žepna izdaja Biblije "In God we trust"...več ko jih imam v žepu, bolje se počuti moja psiha...http://serve.mysmiley.net/angel/angel02.gif

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/bb/1in_god_we_trust.jpg/220px-1in_god_we_trust.jpg

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

med drugim je lahko spoznanje, ki dopušča sprostitev temu, ki prerad tuhta, to,

da se takoimenovani "duhovni" in takoimenovani "materialistični" pogled na svet ne izključujeta.

Seveda Ne . AAAaaampak, Treba pa Je Vedeti, Kateri Ima Prednost kot Praizvorni "svet" .

Lp + #

Spoznanje je na duhovni ravni kar ni nekaj mističnega pač pa samo notranje osebno spoznanje .

V bistvu vedenje tudi ni iz neke druge dimenzije in je isto povezano z umom , isto intuicije ni brez uma da nebi Sin mislil da je kaj novega odkril in pol lahko vse vedel . Pomembno osebno spoznanje se mi zdi to da znanje tudi ni vse , lahko pa z znanjem in zgledom lepo ponazoriš svojo čistost . Glede čistosti si pa sam kot vedno , niti osho ne sam bog nemore kaj dosti pomagat .

Res je, da moramo Prvi Korak k tej Čistosti narediti sami.x8Dx

Vendar Slej ko prej, Vsi pridemo na Točko/Stopnjo, ko si sami nezmoremo več pomagati .:V:

Takrat nam lahko pomaga Edinole še Stvarnik-Bog, ki nas popelje po Njegovi Poti .http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif

Druge poti žal Ni .:C:

Lp do tedaj.x:)x

B. + #

Moja najljubša žepna izdaja Biblije "In God we trust"...več ko jih imam v žepu, bolje se počuti moja psiha...http://serve.mysmiley.net/angel/angel02.gif

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/bb/1in_god_we_trust.jpg/220px-1in_god_we_trust.jpg

Pisano J e :

"Blagoslovljen naj bo narod, ki je celo na denar natisnil Moje Ime "

In Točno To se je na tem Planetu zgodilo Le Ameriki http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif

Zato se bo Prebujenje Človeštva Začelo Najprej v Ameriki http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif

Tako Pravi Bog-Stvarnik od Večnosti.

Amen. x:)x

lahko pa z znanjem in zgledom lepo ponazoriš svojo čistost .

mislim da čistost nima nobene zveze z znanjem.

najlepše ponazoriš svojo čistost s preprostostjo in iskrenostjo.

Picasso

Res je, da moramo Prvi Korak k tej Čistosti narediti sami.x8Dx

Vendar Slej ko prej, Vsi pridemo na Točko/Stopnjo, ko si sami nezmoremo več pomagati .:V:

Takrat nam lahko pomaga Edinole še Stvarnik-Bog, ki nas popelje po Njegovi Poti .http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif

Druge poti žal Ni .:C:

Lp do tedaj.x:)x

B. + #

Pisano J e :

"Blagoslovljen naj bo narod, ki je celo na denar natisnil Moje Ime "

In Točno To se je na tem Planetu zgodilo Le Ameriki http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif

Zato se bo Prebujenje Človeštva Začelo Najprej v Ameriki http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif

Tako Pravi Bog-Stvarnik od Večnosti.

Amen. x:)x

hej hej ljudje v ameriki povzročajo vojno po celem svatu, sej tebi se to zdi normalno meni se zdi da včasih nimaš sočutja do ljudi.kašna vera je to oziroma duhovnost

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...