Skoči na vsebino

Bog

anarhist

Recommended Posts

Kaj če bi se vidva z Bojantejem raje vrnila iz svojega fantazijskega fanatičnega sveta na zemljo in med ljudi.

V čem sta njuna fantazijska svetova drugačna od fantazijskih svetov tistih, ki verjamete v boga na kakšen drug način? Vsi živite v fantazijskem svetu pravljičnih bitij in magičnosti in se med seboj kregate, katera pravljica, katera fantazija je bolj prava. Patetično.

Possible—but highly unlikely.
Deli na socialnih omrežjih

Meni izgledaš patetičen predvsem ti, ki nimaš miru v tem, da imaš potrebo ljudi prepričevati v kakšnega boga (ki ga imaš v mislih) ali sploh vse kar je lahko pod besedo bog, ni pravilo ali smiselno verjeti. Torej očitno namerno spodkopavaš potrebo ali željo ljudi po verovanjih in prepričanjih.

Hkrati ne želiš sprejeti, da je lahko pod besedo bog vse, da jo nekdo razume kot veter, občutek, navdih, mir, širino, spokojnost, svetlobo, nerazumljeno, čudež ali pa bradatega belega moža, s strelami v roki.

Torej kot sem že povedal, pojasnjuješ in govoriš predvsem samemu sebi, ker imaš ti sam problem s tvojo predstavo o bogu, in tvojimi predstavami o predstavah drugih ljudi, ki jih imajo o bogu, ki ti ne dajo miru.

Seveda pa so lahko tudi drugi vzroki za tvojo potrebo prepričevati v to, da je določena predstava o bogu napačna oz. da je vse kar se lahko skriva za besedo -bog- nesmiselno.

Vprašanje bi seveda bilo sledeče: Ali znanost zanika vse predstave o bogu in vse kar se in se lahko skriva za besedo bog?

Opomba: če boš odgovarjal, boš odgovorjal v imenu znanosti. Si samopomembno pripravljen prevzeti to odgovornost, kot si jo pogosto do sedaj?

V čem sta njuna fantazijska svetova drugačna od fantazijskih svetov tistih, ki verjamete v boga na kakšen drug način? Vsi živite v fantazijskem svetu pravljičnih bitij in magičnosti in se med seboj kregate, katera pravljica, katera fantazija je bolj prava. Patetično.

• Lajkam 3
  • Buuuu 1

http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!

Vprašanje bi seveda bilo sledeče: Ali znanost zanika vse predstave o bogu in vse kar se in se lahko skriva za besedo bog?

Kolikor vem, se znanost z bogom ne ukvarja direktno, ker gre za nepreverljivo hipotezo oz. hipoteze. Najprej je treba definirati boga, potem se lahko preveri. Se pa seveda ukvarja posredno s to idejo na področju psihologije, sociologije, fizike, nevrologije itd.

Verjetno ja. Praktično se znanost ukvarja z vprašanjem ali vprašanji tudi v sklopu tega, kar si nekateri ljudje predstavljajo od besedo bog. Manj logično torej, da istočasno zanikaš vse kar se pod to besedo lahko skriva, med tem, ko je del znanosti odprt do določenih vprašanj. To mi dodatno potrjuje to, da gre predvsem za tvoj osebni problem. Znanost ob tem zgolj opravlja del tistega, kar je njena naloga. Med drugim tudi to, da se sprašuje o nerazumljivem in ne dokazanem na njen način.

Kolikor vem, se znanost z bogom ne ukvarja direktno, ker gre za nepreverljivo hipotezo oz. hipoteze. Najprej je treba definirati boga, potem se lahko preveri. Se pa seveda ukvarja posredno s to idejo na področju psihologije, sociologije, fizike, nevrologije itd.

Dodal bi še zelo pomembno, kar ne razumeš dovolj, sicer ne bi pisal kot pišeš (se nanaša na že prej povedano v citatu spodaj):

Ni toliko pomembno kaj ljudje verjamejo, kot kaj na podlagi verovanja storijo s svojim življenjem oz. kaj na podlagi tega so in kaj oddajajo v prostor.

Hkrati ne želiš sprejeti, da lahko pod besedo bog, nekdo razume tudi veter, občutek, navdih, mir, širino, spokojnost, svetlobo, nerazumljeno, čudež, vse...ali pa bradatega belega moža, s strelami v roki.

http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!

To mi dodatno potrjuje to, da gre predvsem za tvoj osebni problem.

To je pač tvoj film, ki z mano nima povezave.

Sicer pa toliko v obrazložitev: moje mnenje (lahko celo rečem prepričanje), ki temelji na osebnih izkušnjah in neobstoju dokazov za obstoj bogov ali boga, je, da boga ni. Če se bodo našli konkretni in kvalitetni dokazi, bom mnenje (prepričanje) spremenil, kar pa ne pomeni, da bom potem tega hipotetično obstoječega boga tudi spoštoval ali častil.

Ja včasih še primemo za orožje in se koljemo v imenu naše edino prave vere , groteskno je to kaj človek lahko naredi v imenu lastnih idealov. To ni jedro religije, religija je lahko marsikaj, do tega, da je povezana z moralo, da daje nezrelemu človeku še kako pomembne meje( čeprav na silo in s strahom in je v vsemu nekaj bolnega... je to kar imamo zdej kaotičnost in nemoralnost ravno tako problematično, nekaj manjka) ..., da je povezana z vero, tistim notranjim delom človeka, z otrokom v človeku, ki lahko človeku da veliko moč, da naredi, kar je prav in da se bori in vztraja, ko je težko, da spontano ustvarja iz sebe in podobno. Da ne govorim o tem, da tudi znanost ni nekej trdnega in vsevednega, poglej v zgodovino... ves čas se spreminja.. in današnja fizika je vsaj v enih svojih komponentah, če govorimo o kvantni fiziki, zelo blizu metafizike in je bolj živa filozofija od filozofije same. Tko da zame znanost objema stvarnost le na robovih, ima svoje aparate in svoja znanja in na njenem temelju je zgrajen ves tehnološki napredek... vendar, a se ne zdi, da človeku kljub vsemu temu le nekaj manjka, kje je zadovoljstvo, kje je sreča,kljub temu, da so naši hladiliniki in omare polni. Vedno nekaj zmanjka... kje je ta košček... kaj je to, kar lahko zapolni praznino, mogoče pa to lahko naredi vera. Jaz ne vem.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

O Bog, kje si? x:o)x

Dilema: Alan reče da Boga ni ... ta trditev že v osnovi šepa in bi lahko drugi dokazovali, da ga v tem svetu ni moč videti ali zaznati, vsaj neposredno oziroma je resničen Bog onkraj tega sveta. Toda za nekoga, ki niti ne razmišlja širše ali v več morebitnih opcijah, je prepričanje da Boga ni le dokaz, da se naloge iskanja ni nikoli resnično lotil. Kdor se resnično poda na pot iskanja Boga, se kot prvo ne zapleta več v zanke in laži (vidnih in zapisanih!) tega sveta, nato pa išče karkoli kar ima smisla o Bogu in pri tem prevrne vsaki kamen in praktično preizkusi mnoga učenja. V takem tempu iskanja ... kar lahko traja nekaj let ali pol življenja ... se ne bi vnaprej sprijaznil da Boga ni. Kakšnega Boga torej išče iskalec? Takšnega bistva kot je on sam v sebi ... Življenje, Moč, Ljubezen, Zavest o vsem, ... Torej: čemu iskati tole na ravni fizične in čutilne narave, ... jasno je kakšen bo rezultat na osnovi tega ... nikakršen in sklep: Boga nema ... enostavno, kajne? x:)x

Dobro, če sem že tukaj, v tej "dolgi" debati in če sem prepričan da Bog obstaja, potem lahko rečem: Boga ne bi dokazoval na osnovi zunanje vizualne narave, ampak je to bolj problem zaznave samega človeka ... da spozna tisto kar je on sam ... ko duša prepozna nekaj večjega in podobnega, nad-dušo in na tej Poti se pomika naprej in spozna še drugo večjo nad-dušo, vse do vrhovne nad-duše. Še boljša in lažja pa je možnost, da neka vodeča nad-duša, bivajoča v tem oceanu svetov, vodi predano dušo korak za korakom iz materije v območje pravega Boga, recimo temu Nebeško Kraljestvo (to je lahko karkoli za Raj ali pravi dom duši!). V Bibliji je zapisano, da naj bi Jezus pred križanjem povedal svojim zvestim učencem, da gre kmalu tja kamor oni ne morejo in da jim pripravi prostor ... bilo je mišljeno za Nebeško Kraljestvo v katerem je tale vzvišeni Bog Oče. Konkretna težava, kako bi se to preverilo (skozi notranjo izkušnjo!) je ... potreben je resničen vodič, kajti če je Jezus že tam onkraj, v tem Nebeškem Kraljestvu, potem nam ne more pomagati na tem svetu... enostavno ni več mogoče da nekdo ki se je stopil v Nebeškem Kraljestvu, še dela isto nalogo po Bogu ... da bi še naprej vodil (po prepričanju mnogih kristanov in Cerkve!) vernike v Raj, v Nebesa ali podobno. To enostavno ne gre več, ker se je Jezusova naloga končala tisti čas ko fizično umre in logično bi bilo, da On in njegovi učenci kot duše so verjetno že onkraj tega pojavnega sveta, s katerega se duše ne vračajo več. Torej?

Boš moral malo bolj definirat, kje si mene vmešal med tiste, ki verjamejo v boga in pravljična bitja, ker nikjer o tem ne pišem. Ponavadi še spodbijam kake hude izjave, sploh tiste čist skregane z zdravo pametjo. Raziskujem pa dosti v tej smeri, vendar na trdnih tleh, možne razlage vzamem na znanje in spremljam tudi nova odkritja, za razliko od tebe, ki se mi zdi, da vse zavračaš s čimer ustvarjaš blokado.

Če pa že definirram v čem se razlikujeta Lorberjanca, delujeta na najbolj primitiven način širjenja svoje vere, kjer sta onadva in ostali lorberjanci dobri, vsi ostali pa za po novem že izselitev z zemlje v poboljšanje. x:Dx Ne pozabi vse to se nista sama spomnila, to je vse v imenu boga. x:o)x V imenu boga se je že marsikaj počelo, se ve skozi zgodovino.

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat

(popravljeno)

Boš moral malo bolj definirat, kje si mene vmešal med tiste, ki verjamejo v boga in pravljična bitja, ker nikjer o tem ne pišem. Ponavadi še spodbijam kake hude izjave, sploh tiste čist skregane z zdravo pametjo. Raziskujem pa dosti v tej smeri, vendar na trdnih tleh, možne razlage vzamem na znanje in spremljam tudi nova odkritja, za razliko od tebe, ki se mi zdi, da vse zavračaš s čimer ustvarjaš blokado.

Saj sploh nisem mislil nate, tvojo trditev sem vzel samo kot izhodišče.

Toda za nekoga, ki niti ne razmišlja širše ali v več morebitnih opcijah, je prepričanje da Boga ni le dokaz, da se naloge iskanja ni nikoli resnično lotil. Kdor se resnično poda na pot iskanja Boga, se kot prvo ne zapleta več v zanke in laži (vidnih in zapisanih!) tega sveta, nato pa išče karkoli kar ima smisla o Bogu in pri tem prevrne vsaki kamen in praktično preizkusi mnoga učenja. V takem tempu iskanja ... kar lahko traja nekaj let ali pol življenja ... se ne bi vnaprej sprijaznil da Boga ni. Kakšnega Boga torej išče iskalec? Takšnega bistva kot je on sam v sebi ... Življenje, Moč, Ljubezen, Zavest o vsem, ... Torej: čemu iskati tole na ravni fizične in čutilne narave, ... jasno je kakšen bo rezultat na osnovi tega ... nikakršen in sklep: Boga nema ... enostavno, kajne? x:)x

Aha, vrnitev logične zmote: "ker nisi našel boga, pomeni, da nisi pravilno iskal!" Cilj je vernikom bolj pomemben od metode, ali drugače povedano: cilj posvečuje sredstva!

Popravljeno -> Alan_New

Saj sploh nisem mislil nate, tvojo trditev sem vzel samo kot izhodišče.

Mal si se nerodno izrazil pol, ker si napisal tistih ki verjamete......živite........se kregate......

A vidva z Bojantejem bereta iste zgodbice...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/whistling.gif S tem ni nič narobe, če se jo zna pravilno pretolmačit...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

Predpostavljam, da še nisi slišal da grejo tudi planeti skozi evolucijski ciklus tako kot človek...v ezoteriki se govori, da planeti rabijo sedem krogov oz. ciklusov, da zaključijo svojo evolucijsko pot...En krog pa traja po našem štetju na milijone let....Zemlja je od nastanka in do danes šele na polovici četrtega kroga...tako da preden bo zares postala kao duhoven planet bo preteklo še na milijone let...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif

By the way planeti se delijo tudi na svete in nesvete, karkoli že to pomeni...Zemlja je na sredini...povedano drugače- smo najbolj materialistični (fizični- glede na obliko življenja), to pa ne pomeni da smo tudi najslabši v vesolju...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif

Da ne odugovlačim in da povem še enkrat...kdor ne spoštuje materije kot najnižji vidik Boga zelo težko razume tudi ostale zadeve...povedano po domače živi v slepilih in iluzijah...če pa prebere še kakšne duhovne bajke in jih dobesedno razume brez razlage...potem pa lahko rečem samo- več uspeha v prihodnosti- in this or next life...http://serve.mysmiley.net/angel/angel02.gif

Sem slišal za take reči, o katerih se tebi niti ne sanja ne , ne samo za Evolucijsko Pot, ki je Natančno Modro Vodena od Stvarnika .

Res je, da bo preteklo še nekaj časa, preden bo postal ta planet, z napačnim imenom "zemlja" Duhoven Planet.

Ampak jaz in Emanuel Nisva govorila o Duhovni Zemlji, temveč o Poduhovljeni , ki se bo zgodila Kmalu .

In ti bi spoštoval "blato" , kot najnižji vidik Stvarnika, a ?

Potem pa pojdi na wc, in probaj tam spoštovati kar ti prinese rit .

Vidiš, zelo podobno je to pri Bogu in Njegovem razmerju do materije .

Zato tvojih bajk o spoštovanju " blata " žal nemorem sprejeti , in jih lahko podarjaš kakemu drugemu.

Pa študirej zdej še mal .

Lp + #

resnična šola za tvojo dušo je tvoje telo v katerem prebiva ... in ... sploh ji ni lahko

zelo se trudi ta tvoja duša ... ampak telo je zelooo trmasto ... in čvekari po svoje

Ja, to je delno res, in je hkrati res, da to materijalno telo v katerem sem ujet, prebiva tudi na tem Planetu, ki je tudi "šola" zame .

No, na srečo jaz telo brzdam, kolikor se da, in mu ne dopuščam, da bi čvekarilo po svoje, kot to zopet zmotno domnevaš .

Resda včasih kaj uide, ampak, ne tako pogosto kot si ti zamišljaš.

Če pa bi mu to dopustil , potem bi se dogajale same slabe stvari.

No, na srečo Ni tako .

Lp + #

To je pač tvoj film, ki z mano nima povezave.

Sicer pa toliko v obrazložitev: moje mnenje (lahko celo rečem prepričanje), ki temelji na osebnih izkušnjah in neobstoju dokazov za obstoj bogov ali boga, je, da boga ni. Če se bodo našli konkretni in kvalitetni dokazi, bom mnenje (prepričanje) spremenil, kar pa ne pomeni, da bom potem tega hipotetično obstoječega boga tudi spoštoval ali častil.

No, evotigana !!!

Nehvaležno bitje si, veš to ?

Ti bi potlej svojega "hipotetičnega" Boga-Stvarnika sploooh Ne častil , ker te je ustvaril ?

Ah, kaj naj potem Oče naredi z svojim sinom, kateri ga najprej noče priznati, potem ga pa še zaničuje , a ?

Povej mi, kaj naj tak Oče naredi z svojim sinom, ki ga zanika , in trdi , da Očeta sploh Ni ?

Imaš kako idejo okrog tega Vprašanja morda ?

x?x

Ti bi potlej svojega "hipotetičnega" Boga-Stvarnika sploooh Ne častil , ker te je ustvaril ?

Kaj misliš da hipotetično Bog zahteva čaščenje ? zakaj bi ga moral častiti ? Čaščenje vedno zahtevajo posredniki do boga, čaščenje in vdanost, sploh zaželjena je v denarju in materialnih stvareh.

Sem slišal za take reči, o katerih se tebi niti ne sanja ne , ne samo za Evolucijsko Pot, ki je Natančno Modro Vodena od Stvarnika .

Res je, da bo preteklo še nekaj časa, preden bo postal ta planet, z napačnim imenom "zemlja" Duhoven Planet.

Ampak jaz in Emanuel Nisva govorila o Duhovni Zemlji, temveč o Poduhovljeni , ki se bo zgodila Kmalu .

In ti bi spoštoval "blato" , kot najnižji vidik Stvarnika, a ?

Vidiš, zelo podobno je to pri Bogu in Njegovem razmerju do materije .

Zato tvojih bajk o spoštovanju " blata " žal nemorem sprejeti , in jih lahko podarjaš kakemu drugemu.

Če si bil kdaj v domu ostarelih al pa bolnicah si sigurno zasledil pojem odvajalni dan ali odvajalo...nekateri ljudje so zelo veseli, če se lahko poserjejo in tako odstranijo škodljive snovi iz organizma...in pri temu lahko celo rečejo "Hvala Bogu"...in ne pozabit da rastline bolje uspevajo, če se jih gnoji...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif

Duhoven al pa poduhovljen je pa za mene eno in isto...razen če misliš, da je pojem "duhovno" samo tisto kar je high, nefizično, itd...

Besedico "kmalu" boš pa moral malo definirati oz. razložiti koliko je to v zemeljskih letih, vsaj približno, od-do...bajke, ki sem jih jaz slišal pravijo, da se vsaj še 10.000 let (v bistvu dosti več let), ne bo zgodilo nič kaj tako katastrofalnega (kataklizme) da bi povzročilo uničenje celih kontinentov ali držav...razen, če se ne bomo sami pobili med sabo s kakšnimi vojnami...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/OK2.gif

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

....

...

x:o)x x:Dx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Kaj misliš da hipotetično Bog zahteva čaščenje ? zakaj bi ga moral častiti ? Čaščenje vedno zahtevajo posredniki do boga, čaščenje in vdanost, sploh zaželjena je v denarju in materialnih stvareh.

Bog N E m a r a Nobenih Nikakršnih "posrednikov" http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif

Lp + #

ne spreminja se zemlja na način kot misliš ... zemlja ... gaia ... kakorkoli že ... je le tvoja projekcija ...

spreminjaš se ti ... in potem ... ko se spremeniš ... se spremeni tudi gaia ... posebej zate ...

No, vidiš, da neveš kaj mislim , kajti , če bi vedel, potem nebi slabo razlagal tega, kar jaz Vem že veliko let .

Eh, pa saj sem o tem že razlagal, mislim, da že lani, če ne pa letos.

Lep večer , še naprej .

Če si bil kdaj v domu ostarelih al pa bolnicah si sigurno zasledil pojem odvajalni dan ali odvajalo...nekateri ljudje so zelo veseli, če se lahko poserjejo in tako odstranijo škodljive snovi iz organizma...in pri temu lahko celo rečejo "Hvala Bogu"...in ne pozabit da rastline bolje uspevajo, če se jih gnoji...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif

Duhoven al pa poduhovljen je pa za mene eno in isto...razen če misliš, da je pojem "duhovno" samo tisto kar je high, nefizično, itd...

Besedico "kmalu" boš pa moral malo definirati oz. razložiti koliko je to v zemeljskih letih, vsaj približno, od-do...bajke, ki sem jih jaz slišal pravijo, da se vsaj še 10.000 let (v bistvu dosti več let), ne bo zgodilo nič kaj tako katastrofalnega (kataklizme) da bi povzročilo uničenje celih kontinentov ali držav...razen, če se ne bomo sami pobili med sabo s kakšnimi vojnami...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/OK2.gif

Ja, no, vidiš, tooo je pa žal "težko" , kaaajti ; Nič v Stvarstvu ( z Vsemi vseVesolji ki vsebujejo Vsa Vesolja vred ) , se Ne Zgodi Natančno Določeno, In Zato je Žal skoraj nemogoče napovedati te prihajajoče dogodke drugače, kot v Zaporedju : Primer :

Ko se bo zgodilo to + to + to , se bo pa zgodilo še ono + ono + ono .

Zaporedje - sosledje .

Vse ostalo je že zavajanje, Kaaajti : dogodki se ravnajo po Svobodni Volji Ljudi-Človeštva .

Moram iti zdaj, da bom lahko zjutraj kmalu vstal in šel delati .

Upam da že ob 3.00 .

Good Nite' x:)x

x:o)x x:Dx

:palec: x;)x xDDx x8Dx Pa še Res je x:)x

Nite' :8):

Če pa že definirram v čem se razlikujeta Lorberjanca, delujeta na najbolj primitiven način širjenja svoje vere, kjer sta onadva in ostali lorberjanci dobri, vsi ostali pa za po novem že izselitev z zemlje v poboljšanje. x:Dx Ne pozabi vse to se nista sama spomnila, to je vse v imenu boga. x:o)x V imenu boga se je že marsikaj počelo, se ve skozi zgodovino.

Nikjr nism trdil, so so vsi, ki (še) ne berejo Lorberja, slabi.

In če malo pogledamo razodetje (apokalipsa, ki jo RKC in ostale krščanske cerkve priznavajo), poglavje 21;

6"Jaz sem Alfa in Omega, začetek in konec. Žejnemu bom dal zastonj od izvirka žive vode. 7 Kdor bo zmagal, bo to podedoval in jaz bom njemu Bog, on pa meni sin. 8 Toda strahopetci in neverniki, pokvarjenci in ubijalci, nečistniki in čarovniki, malikovalci in vsi lažnivci bodo dobili svoj delež v jezeru gorečega žvepla. To je druga smrt."

In mimogrede, razodetje se konča s Kristusovim prihodom!

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

In če malo pogledamo razodetje (apokalipsa, ki jo RKC in ostale krščanske cerkve priznavajo), poglavje 21;

6"Jaz sem Alfa in Omega, začetek in konec. Žejnemu bom dal zastonj od izvirka žive vode. 7 Kdor bo zmagal, bo to podedoval in jaz bom njemu Bog, on pa meni sin. 8 Toda strahopetci in neverniki, pokvarjenci in ubijalci, nečistniki in čarovniki, malikovalci in vsi lažnivci bodo dobili svoj delež v jezeru gorečega žvepla. To je druga smrt."

In mimogrede, razodetje se konča s Kristusovim prihodom!

Ni mi čisto jasno kaj si hotel povedati s tem razodetjem...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/whistling.gif sem celo šel pogledat to 21. poglavje...

Raz 21-22; Iz 9-10; Ps 111 - BIBLIJA.net - Sveto pismo na internetu

Kar jaz takoj opazim je simbolika črk- alfa in omega in števil- 3, 4, 7, 12...opis kristalov in geometrijskih likov mi je tudi sumljivo...je še par drugih stavri, ampak pustimo to...

Da ne odugovlačim...meni se sploh ne sanja kaj je pomen tega besedila, ker za moje pojme tega ne gre razumet dobesedno...tisto s številkami je pa namig za dušo, subtilna telesa in določene stvari, ki grejo zraven...Predpostavljam, da je to prepis enega starejšega dela, malo prilagojen po krščanski meri, ker se mi ime Kristus zdi nekako vsiljeno. Razen, če ni nek krščanski mistik to ime uporabil kot metaforo ali simboliko za nekaj drugega oz. z nekim določenim namenom...tudi to je možno...

In ker sem jaz preveč glup, da bi razumel take bajke, čakam na podnapise oz. nekoga, da mi pretolmači...http://serve.mysmiley.net/angel/angel02.gif

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Ni mi čisto jasno kaj si hotel povedati s tem razodetjem...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/whistling.gif sem celo šel pogledat to 21. poglavje...

Raz 21-22; Iz 9-10; Ps 111 - BIBLIJA.net - Sveto pismo na internetu

Kar jaz takoj opazim je simbolika črk- alfa in omega in števil- 3, 4, 7, 12...opis kristalov in geometrijskih likov mi je tudi sumljivo...je še par drugih stavri, ampak pustimo to...

Da ne odugovlačim...meni se sploh ne sanja kaj je pomen tega besedila, ker za moje pojme tega ne gre razumet dobesedno...tisto s številkami je pa namig za dušo, subtilna telesa in določene stvari, ki grejo zraven...Predpostavljam, da je to prepis enega starejšega dela, malo prilagojen po krščanski meri, ker se mi ime Kristus zdi nekako vsiljeno. Razen, če ni nek krščanski mistik to ime uporabil kot metaforo ali simboliko za nekaj drugega oz. z nekim določenim namenom...tudi to je možno...

In ker sem jaz preveč glup, da bi razumel take bajke, čakam na podnapise oz. nekoga, da mi pretolmači...http://serve.mysmiley.net/angel/angel02.gif

Brezko, oprosti mi , ampak ti Sploh nisi tolk' "glup" , a veš, ... le mal v napačne vode (H2o-je) te je zaneslo .

Alfa + Omega pomeni začetek + Konec , ki je v začetnem + Končnem, to Je v Stvarniku - Bogu Svetemu Nebeškemu Očetu Ljubezni Najvišjemu od Večnosti : Kjer se Vse začne + Vse Konča http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif

Ja, res je v simbolih pisano vseskup večinoma, ampak, ... nesmeš pa zdej spet pretiravat z Simboliko , ... to pa tud spet Ne .

No, ni nič prepisano iz nekega "originala" , razen pozneje, ko so delali "čistopise" skozi Stoletja, ko se je marsikaj "porazgubilo" .

Si pa dobro sprevidel, da ime "Kristus" Ni Original Krščansko, ker so ga res "Vsilili" pozeje Grki , ki pa so še zmerej pametnejši kot Judje, ki Tega sploh niso Prepoznali .

In ravno Bojante vse ve, vse lahko pravilno presodi, skratka mali in veliki vsevedec.

Bolj kot poduhovljen, se mi zdi da je duhoviten, ali duhoviden.

Ma s kom se grem jaz ukvarjat...............lol :cry:

Španija je lepa ja .

Shamannamo si bil kaj z jezusom zadnje čase le kje se potika ta model http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif

Circumstance has no value. It is how one relates to a situation that has value. All true meaning resides in the personal relationship to a phenomenon....what it means to "

Christopher McCandless

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...