Bojante 18. maj 2012 Prijavi Deli 18. maj 2012 vse je tukaj in zdaj ... je večnost brez začetka in konca ... in v večnosti čas ne obstaja in ... vse poti so prave ... v neskončnem potencialu vseh možnosti ne obstaja ne prav in ne narobe ...ti si tisti, ki sam sebi bluziš prav/narobe zato :taprava je tvoja potin taprava je moja obe in vse so poti popolnosti Hja, za tiste ljudi, ki Ne poznajo Poti, je pol vseeno, ker jim je vseeno kake poti ubirajo, in kam, četudi pot v propad . Žal, takle majo . heeee ... jaaa, tudi to ... če me želiš tako videt Ejga, Glej, Nočem te videti takega, ampak, kaj naj, a naj si lažem da nisi Lp + # Ni tako preprosto. Iz konteksta stare zaveze je vidno, da prihod maziljenega pomeni prihod odrešenika, ne gre samo za to, da se namažeš z olivnim oljem. Ime Jezus pa pride iz besede Jeho šua, skrajšano Ješua, kar pomeni odrešenik pomaga. Ti pa nisi odrešenik, ki pomaga, ampak si žal še sam zelo pomoči potreben Bog je dokončen in popoln, samo mi se razvijamo (ali pa padamo ), da bomo nekoč Njemu podobni. Bog ustvaja človeka po svoji (duhovni!) podobi, kajti človek je duhovno bitje, ki se začasno nahaja v telesu! S prvi delom se strinjam Zaključek pa je čist zgrešen Podpis Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. maj 2012 Prijavi Deli 19. maj 2012 ... včasih rečem Bogu, ne morem verjet, ...Pa (mi) pravi Bog, kar verjemi... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 19. maj 2012 Prijavi Deli 19. maj 2012 zadnje čase res opažam da ljudje iz enega imena povežejo sto razlag naredijo zgodbo in da ima en pomen več besed. jaz sem zelo skleptična ke v različnij jezikih pomenijo recimo iste besede drugače. samo recimo bom se šla samo na izgovorjavo: sed v angleščini pomeni žalosten, v španščini žejo, ali kurba v špančini pomeni ovinek v slovenščini žensko ki se prodaja za denar. torej je treba biti zelo neopredeljen ko preberamo stare zgodbe, biti pozoren kdo jih je prevajal in kakšna kultura je krojila prevajalčevo življenje. kajti tako je tudi prevedel teks. najbolje se je treba dokopati do originala,če je možno, če ne pa čim več različnih prevodov in mogoče potlej ustvariti razlago.čisto psihološko gledano če loveka vprašaš kaj jim pomeni dež pa boš dobil verjetno kar nekaj različnih razlag. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 19. maj 2012 Prijavi Deli 19. maj 2012 ... ja, in ena beseda več pomenov . In, Ravno Zato, da si nebi preveč po svoje razlagali Duhovnih Zapisov, nam je Stvarnik podaril Novo Razodetje, kjer ni "prevodov" , kajti pisano je bilo v Nemščini, iz katere pa se kaj lahko + Nezmotljivo da prevesti v Slovenščino . Hvala Bogu - Stvarniku za To Milost Ponovnega Razodetja . Lep večer vsemskupaj , še naprej, juheeejjjjj B. + # Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 19. maj 2012 Prijavi Deli 19. maj 2012 ... ja, in ena beseda več pomenov . In, Ravno Zato, da si nebi preveč po svoje razlagali Duhovnih Zapisov, nam je Stvarnik podaril Novo Razodetje, kjer ni "prevodov" , kajti pisano je bilo v Nemščini, iz katere pa se kaj lahko + Nezmotljivo da prevesti v Slovenščino . Hvala Bogu - Stvarniku za To Milost Ponovnega Razodetja . Lep večer vsemskupaj , še naprej, juheeejjjjj B. + # kaj v nemiščini????a misliš hitlerja? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 20. maj 2012 Prijavi Deli 20. maj 2012 kaj v nemiščini????a misliš hitlerja? Heh, hehe, pa kaj tebi spet ni jasno ... : http://www.google.si/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=6&sqi=2&ved=0CFwQFjAF&url=http%3A%2F%2Fwww.lorber.artline.si%2Findex.php%3Foption%3Dcom_content%26view%3Darticle%26id%3D47%26Itemid%3D54&ei=_L64T9asBKSg4gSw5tHxCQ&usg=AFQjCNEZ3LWiUu3_fqJg7Ih0kq5ypnTAYQ&sig2=ruTW66ZbxTB7yoPE735YVw Lp + # Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 20. maj 2012 Prijavi Deli 20. maj 2012 zadnje čase res opažam da ljudje iz enega imena povežejo sto razlag naredijo zgodbo in da ima en pomen več besed. jaz sem zelo skleptična ke v različnij jezikih pomenijo recimo iste besede drugače. Jest sem pisal o izvirnem pomenu imen. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 20. maj 2012 Prijavi Deli 20. maj 2012 sveto pismo je bilo v 4. stoletju napisano za potrebe Rima ... torej zdajšnje RKCpreko 12000 izvornih dokumentov je bilo uničenih ... da kdo nebi ugotovil prevare ... in največje zarote zadnjih 1600 let ...vsak papež od prvega do zadnjega je antikrist na 33. stopnji ... torej princ teme ...kdorkoli širi to biblijsko manipulacijo je ali neveden ali agent vatikana ...ali pa tretja varinta : neveden in tako zlorabljen od vatikana jezus je drugačna oseba , kot se go prestavlja ... in če bi se ponovno inkarniral ... se nebi hvalil na glas s tem, ker bi ga vatikan takoj likvidiral ... bil bi prenevarenNa tolo (sem napisu 16 maja) mi še nisi odgovoril, niti nisi komentiral. "V 4. stoletju so v Rimu določili, kaj bodo priznali v nabor Svetega pisma, ne pa, da bi bilo napisano v 4. stoletju Ne pisat neumnosti. Je pa mal hecn, svoje čase je RKC strogo prepovedovala branje Svetega pisma. Še grško se je bilo prepovedano učit, da kdo ne bi bral grškega. So ga pa začel prvi tiskat in širt protestantje oziroma reformatorji, in to v nasprotju z interesi Vatikana, zaradi tega so se začele velike vojne. Če bi Sveto pismo res ponaredili, bi not napisal, da je treba kupovat drage odpustke, da prideš v nebesa. Pa nič takega ne piše not. No, mogoče piše, pa sem spregledal A so bli torej protestantje agenti Vatikana, ker so širl sveto pismo A ne bi bilo za Vatikan lažje, če bi ga sami širl, kot pa da so strogo prepovedal branje, pol pa najel agente, ki so ga širl " Si mogoče kdaj pomislil, da pa mogoče kdo kaj bolje razume od tebe, ne pa da je ali neveden ali agent vatikana ..., ali pa tretja varinta : neveden in tako zlorabljen od vatikana. Si mogoče pomislil, da to, da duhovščina zlorablja vero za svoje egoistične oblastiželjne namen, še ne pomeni, da je vse, kar so posredovali preroki, tudi prevara? Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 20. maj 2012 Prijavi Deli 20. maj 2012 Jap, pravilno razumet...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/yes.gif Kar se pa nakladačev tiče, si pa že sam podal delni odgovor...izvor judovskega znanja je kabala...tudi oni so imeli posvečence, ki so razumeli njihove tekste malo bolj v globino, bolj kot njihovi obični ljudje...jaz samo podajam iste razlage, ki sem jih pač dobil iz drugega vira...bistvo pa ostaja isto...A lahko navedeš vir, ki si ga zgoraj citiral v angleščini. Res je, judovska duhovščina je poznala kabalo, ki jo je skrivala pred ljudmi. In ne samo to, Mojzes je menda napisal 7 knjig, in ne samo 5, pa so zadnji 2 skrili in sta se izgubili. Pa kabalisti so imeli staro knjigo Jehove vojne, bramanska duhovščina pa knjigo Sem skrit (odtod verjetno tudi besde sanskr). Zanimivo pa je, da gre pri obeh primerih za eno in isto knjigo! ... včasih rečem Bogu, ne morem verjet, ...Pa (mi) pravi Bog, kar verjemi...Prav ma Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 20. maj 2012 Prijavi Deli 20. maj 2012 Nooooo, evonas ... ravno iz Duhovnega Sestanka ob večerji Smo sklenili, da se bomo še dobili , vmes pa se še dobro imeli , pa kakšno popili in zapeli Now, cut the crap Resno zdaj , ... razmere so kritične, in nikakor ne rožnate, ... Ampak folku se niti ne saaaaaaaaaanja ne, Kaaaaaj se pripravlja v Ozadju , v "zakulisju" , ki se bo "razprostrlo" kaj kmalu , ... No, potem bo šele "zanimivo" useskup' Lep pozdrav do tedaj, ajd', čaw B. + Goood Brotherz + Good Spirits from Above + Better Brotherz + Sisters + Light Positivers + God's Brothers + ### + Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. maj 2012 Prijavi Deli 21. maj 2012 hmmm ... najbrž se takrat pogovarjaš z bojantejom ali emanuelom ker ... bog bi ti rekel : zavedaj sev bistvu mi ti poveš, kaj bi meni povedal Bog? Pol najboljš da se s tabo pogovarjam, ne z Bojantejem, če ti veš odgovor, ki ga bi meni v določeni situaciji dal bog. Bog mi je ŽE rekel, svoje pogojnike pa uporabljaj pri sebi in zase, ko si boš razlagal, kaj bi ti najverjetneje rekel bog. 1 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Beli lotos 21. maj 2012 Prijavi Deli 21. maj 2012 sicer pa ... kaj pa ti veš kaj so stari spisi in prerokbe ... RKC jih je prepisala po svoji potrebi, originalne vire pa 99% uničila Baje RKC ni vsega uničila ampak jih skriva, strogo zastražene v Vatikanu. Citiraj Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. maj 2012 Prijavi Deli 21. maj 2012 seveda ... saj sem bog ... nič manj kot TI ...... zato, raje ....Seveda, nič manj kot jaz, a ne več kot Bog, s katerim sva se že zmenila okol tegale (in se meniva in se bova še), zato se ne rabiš vpletat kot posrednik med mano in bogom, kot tudi ne izkoriščat boga, da mi poveš, kar mi želiš povedati. Ker sva oba bog, jaz tebe ne poučujem, kako je bolj prav biti bog (in kaj ti pravzaprav pripoveduje bog, tedaj ko govori s tabo). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Beli lotos 21. maj 2012 Prijavi Deli 21. maj 2012 in ker jih skriva RKC , so za nas zopet izgubljeni ... Ja skor ni razlike, razen če po kakem čudežu pridejo na plano ves srednji vek so kurili vse, kar jim ni ustrezalo ... žive avtorje pa kurili na grmadah ... kdo bi vedel kolikokrat v nekih lajfih so skurili tudi mene Za nazaj ne vem, a če bi bilo to sedaj bi mene že skurili, že sam zato, ker nabiram zdravilna zelišča in izdelujem domače pripravke Citiraj Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Beli lotos 21. maj 2012 Prijavi Deli 21. maj 2012 skurla te bo farmacija Tok hudo na srečo še ni, sam zarad zelišč še ne res pa je da zaostrujejo zakone tko, da jih bodo samo oni lahko prodajal. Citiraj Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 21. maj 2012 Prijavi Deli 21. maj 2012 religije varajosicer pa ... kaj pa ti veš kaj so stari spisi in prerokbe ... RKC jih je prepisala po svoji potrebi, originalne vire pa 99% uničila in ko jih tako citiraš, se mi zdiš ali amaterski zmanipuliranecali pa si kak kaplanček, župnik ali kak drugi neinformiranec ali zmanipuliranec ... in potem vse verjameš, če ti gdo reče naj verjameš ...osnovni princip religije je, da verjameš ... ker verjameš lahko poljubno kaj ... danes to, jutri kaj drugega ...osnovni namen religij je, da nimaš pojma ... in te je enostavno manipulirat ...v vso zadevo so vpeljani šele cerkveni uradniki vsaj škofovskega ranga in navzgor, ki so dovolj visoko na satanistični lestvici ...ti pa si le en laufer na šahovnici ko pričneš zavedat, jim postaneš nevaren ... ker ... znanje je moč ... tvoja moč ... religije pa več ne potrebuješ ... in tega se najbolj bojijoKako vem? Kot prvo, dokler v 4 stoletju ni krščanstvo postala uradna vera rimskega imperija, je obstajalo več ločenih, med sabo le rahlo povezanih cerkva ljudi, ki so jih večinoma preganjali, in vsaka je imela svoje na roko napisano Sveto pismo, pa še Judje so imeli svojo staro zavezo, kako bi le lahko vse ponaredili? In kaj konkretno naj bi bilo po tvojem ponarejeno? Kot drugo pa, zakaj so potem v srednjem veku prepovedali branje Svetega pisma, če so ga ponaredili? Se ti to ne zdi mal neumno? Potem naj bi pa po tvoje še najel protestantske agente, da bi švercali Sveto pismo? In jest naj verjamem tem tvojim bedarijam, ki jim ti praviš zavedanje? Ma ti kar svoje bedarije razlagij sebi primernim bedakom, ne pa men. Namesto, da bi odgovoril na moje nadvse preprosto vprašanje, raje nekaj v prazno nakladš pa žališ. Še ogromno rabiš, da boš priel do enga globjega zavedanja. Si kot človek, ki ugrizne v oreh, pa si polom zobe, in je pol prepričan, da so orehi zanič. Ne ločiš med jedrom in lupino, tebi je v tvojem omejenem nivoju dojemanje vse ravno. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. maj 2012 Prijavi Deli 21. maj 2012 Si kot človek, ki ugrizne v oreh, pa si polom zobe, in je pol prepričan, da so orehi zanič. sej taki smo vsi včassih, sploh če oreh prvič vidimo, vemo pa, da je nekaj za pojest. eni pa v avokado ugriznejo, češ, sadež. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 21. maj 2012 Prijavi Deli 21. maj 2012 Kako vem? Kot prvo, dokler v 4 stoletju ni krščanstvo postala uradna vera rimskega imperija, je obstajalo več ločenih, med sabo le rahlo povezanih cerkva ljudi, ki so jih večinoma preganjali, in vsaka je imela svoje na roko napisano Sveto pismo, pa še Judje so imeli svojo staro zavezo, kako bi le lahko vse ponaredili? In kaj konkretno naj bi bilo po tvojem ponarejeno? Kot drugo pa, zakaj so potem v srednjem veku prepovedali branje Svetega pisma, če so ga ponaredili? Se ti to ne zdi mal neumno? Potem naj bi pa po tvoje še najel protestantske agente, da bi švercali Sveto pismo? In jest naj verjamem tem tvojim bedarijam, ki jim ti praviš zavedanje? Ma ti kar svoje bedarije razlagij sebi primernim bedakom, ne pa men. Namesto, da bi odgovoril na moje nadvse preprosto vprašanje, raje nekaj v prazno nakladš pa žališ. Še ogromno rabiš, da boš priel do enga globjega zavedanja. Si kot človek, ki ugrizne v oreh, pa si polom zobe, in je pol prepričan, da so orehi zanič. Ne ločiš med jedrom in lupino, tebi je v tvojem omejenem nivoju dojemanje vse ravno. jaz pa tudi vem da dokler krščanstvo ni prišlo med slovence oziroma med ljudi ki so takrat živeli na naši zemlji smo mi živeli bolje, mislim tudi na obdobje pokrščevanja povej mi kako opravičujete to.pa kdaj so v rimu sprejeli krščanstvo ko je constantin videl da ne more več manipulirat in pobijat svojih vojakov in vseh ostalih,je moral najti en razlog in čudežno se mu je prikazalo in bog mu je dovolil oziroma rekel mu je da bo pod njegovim okriljem zmagal. razloži jezusa na križu to je najbolj satanični simbol od vseh religijah.mrtev človek na križu groza, mene groza obda samo da pomislim na to pa da bi ga še imela v hiši na steni obešenega. rimljani so tako mučili svoje sovražnike. tudi to kako je jezus pribit na križ je laž kajti struktura kosti na dlani nikakor ne bi mogla zdržati teže telesa in na nogah, in pol vse te vaše stigmate k se ljudem prikazujejo na dlani se jim naredijo krvave pike ki krvavijo od česa že? saj v resnici jezus ali kdor koli drug nikoli ni bil pribit tako.tukaj se vidi kaj lahko sugestije in um človeka naredi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 22. maj 2012 Prijavi Deli 22. maj 2012 kako? tako da na tem svetu ne obstajajo samo slovenci! in da če krščanstva ne bi bilo, bi bili morda danes vsi muslimani. morda. pa tudi ne pravim da je to dobro ali slabo, temveč menim, da je krščanstvo bolj povezano in primerno našemu načinu bivanja tukaj v tem delu sveta, kot muslimanstvo, čeprav se meje in religija prepleta, kar ima prednosti inu pa slabosti. zakaj so propadli indijanci, pa so kao super živeli? Dokler smrt in propad nečesa razumemo kot slabo, potem gledamo na stvari tako kot gledamo, omejeno. če v naključja ne verjameš, potem veš, da religije niso naključne. Religije imajo svoj smisel v razvoju človeštva. Bolje so živeli morda kakor kje. Odvisno je tudi kako definiraš besedo bolje. Nekdo ima vse obilje materialnega, pa ni srečen. Zanj to ne pomeni bolje in lahko zavida življenje nekoga, ki je reven, a zato bolj osmišljen.To da je nekdo bolje živel, tudi ne pomeni, da nekatere stvari niso bile potrebne in ki so vzpodbudile določen razvoj in spremembe pri človeku. Če ne veš kaj je lakota, o njej ne razmišljaš. Ko si enkrat lačen, te začne zanimati. Če ti nekdo pove, da je po smrti nič in da živiš samo enkrat, lahko to verjameš in s tem živiš. Ko ti nekdo drug reče, da temu ni tako, se lahko začneš spraševati ali je res ali ne? Religija je skozi nauke prav tako vzpodbudila določena vprašanja. Tako kot so jih verstva pred tem in po tem. In če je človekov namen zavedati se, pomeni, da ima tudi religija neko svojo vlogo v tem procesu. A to je zgolj samo en delček.Religija prinaša tudi določen red in določeno ureditev. Določene okvirje ki so bili so potrebni za določen razvoj človeka. Več o tem sem pisal v temi Ali ste verni. mislim da ne razumeš pomena smrti jezusa, sicer po mojem ne bi razmišljala kot razmišljaš oz. ne bi živela s takim razumevanjem.ampak to je zgolj moje mnenje.gre za simbolizem, ki se udejanja skozi podobo.odvisno je kako pač gledaš na zadevo, kako jo doživljaš in kaj si pustiš doživljati. lahko doživljaš zgolj kot nek kipec, neko osebo, ki je groteskno pribita na križ in ti to vzbuja nelagodje. Lahko pa gledaš in razumeš tudi drugače.tudi meni je bolj kot ne mimo, da se ga obeša naokoli pribitega na križu, kot da je to eno in edino sporočilo, ki ga je prinašal, čeprav za mnoge pomeni bistveno. rajši gledam srečne ljudi, ki prinašajo vedrino. jezus skozi dejanje simboliriza brezpogojno ljubezen, na čemer naj bi v osnovi menda temeljila tudi krščanska vera. ampak ne me za besedo držat, ker sem laik. seveda pa je realnost in razlaga tega, pogosto vse prej kot to. a to ni tako pomembno kot je pomembno to, da se zaradi vere, religije po mojem mnenju, več ljudi trudi živeti bolje, kot bi se sicer. seveda pa je definicija bolje, dokaj relativna zadeva, ki pa zahteva tudi dobro razumevaje zgodovine krščanstva in drugih religij, ter verstev sveta ter predvsem splošnega pomena religije pri ljudeh. Te banalni, laični in površinski približki, ki jih tule trosimo, pa so še zelo daleč od tega razumevanja. Zato je veliko posploševanj in sodbe preprosto mimo, ker po mojem mnenju se dejanski poznavalci ne ukvarjajo s tem ali je narobe ali prav, temveč realnostjo, kjer se govori o segmentih, ne pa toliko celoti. Saj je to podobno, kot bi govorili, češ zakaj vozimo avtomobile, imamo stroje, imamo orožje, šole, izobraževalne inštitucije, sistem, itn.Človek se je in se bo še zelo dolgo časa spraševal zakaj je, kaj je prav in narobe ter kam po smrti. Do tedaj bo obstajale okoliščine kot so religija ali vsaj podobne njej, saj bo vedno skupek ljudi, ki bo v mnenju združen in bo to mnenje uokviril, se v praksi ravnal po teh prepričanjih oz. jih udejanjal skozi življenje; kar morda lahko imenujemo zametek religije ali religiozne, verske skupine. Dejansko vsi živimo po določenih prepričanjih, le da si je nekdo izbral ene okvirje, drugi druge. En bere 10 božjih zapovedi in sveto pismo, drugi D. Lamo, tretji Sai Babo, četrti quotes of the weeek, peti Krišno, šestnajsti psihiatra, devetintrideseti gleda zvezde, stoti kam letijo ptice in hodijo mravlje, petstoti pa vsakega malo in je povsem zmeden v tem kdo je, kam gre, zakaj in kaj je smisel, in kako naj bo srečen in zadovoljen. 1979274 pa hodi v službo in ga zanima kako bi zgradil bazen v katerem bo vsak večer z drugo punco in je zanj smisel uživati življenje kot se le da, ne glede na posledice. jaz pa tudi vem da dokler krščanstvo ni prišlo med slovence oziroma med ljudi ki so takrat živeli na naši zemlji smo mi živeli bolje, mislim tudi na obdobje pokrščevanja povej mi kako opravičujete to.pa kdaj so v rimu sprejeli krščanstvo ko je constantin videl da ne more več manipulirat in pobijat svojih vojakov in vseh ostalih,je moral najti en razlog in čudežno se mu je prikazalo in bog mu je dovolil oziroma rekel mu je da bo pod njegovim okriljem zmagal. razloži jezusa na križu to je najbolj satanični simbol od vseh religijah.mrtev človek na križu groza, mene groza obda samo da pomislim na to pa da bi ga še imela v hiši na steni obešenega. rimljani so tako mučili svoje sovražnike. tudi to kako je jezus pribit na križ je laž kajti struktura kosti na dlani nikakor ne bi mogla zdržati teže telesa in na nogah, in pol vse te vaše stigmate k se ljudem prikazujejo na dlani se jim naredijo krvave pike ki krvavijo od česa že? saj v resnici jezus ali kdor koli drug nikoli ni bil pribit tako.tukaj se vidi kaj lahko sugestije in um človeka naredi. 2 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 22. maj 2012 Prijavi Deli 22. maj 2012 seveda ... saj sem bog ... nič manj kot TI ...vsi smo del boga ... in zato bog zato, raje se pogovarjaj sama s seboj, s pametno deklico, ko iščeš globoke odgovore ... in seveda, pogovarjaj se tudi z bojantejem ... tudi on je bog, tako kot ti in jaz in vsi ostali ... pa tak Lažnivec lažni !!! Jaz Nisem Noben Bog !!! Zapomni si to . Jaz sem le mikro delček Njega. Lp + # Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 22. maj 2012 Prijavi Deli 22. maj 2012 No, to je to. Otroci se kregajo, čigava izmišljija boga je prava. Infantilnost na višku. 3 Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 22. maj 2012 Prijavi Deli 22. maj 2012 Ker je včasih poezija tako močna , da pove več kot dialogi nemira , sem se odločila raje za odlomke iz božanskega oraklja, ki ga je lani izdalaVesna Kravcar .... z naslovom Šepetalka.....Božanski Orakelj.... 2011 .....za vse , ki radi prisluhnejo modrim sporočilom ....in najdejo kakšen odgovor v izgubljeni večnosti bivanja... 91.Darila Vsakič, ko nesrečna tarnaš nad življenjem in obupana iščeš Mojo bližino, sem zelo blizu, a Me ne vidiš. Dal sem ti mnogo darov, a jih ne prepoznaš za zaveso nevednosti, ki si jo stkala, da te ne bi prepoznali, da ne bi videli v tvojo dušo. Dal sem ti možnost, da vidiš lepoto v vsem, kar obstaja, a te je bleščava zaslepila in zato si vsakič, ko te objamem, ko ti želim pokazati ta dar, oblivaš veke s solzami. Vsakič, ko te odpeljem stran od vseh, da bi se v miru pogovorila, jočeš od osamljenosti. Vsakič, ko ti na pot pošiljam trnje, Jaz, ki vidim zvezde na koncu tvoje poti, se spraskana in ranjena jeziš na tistega, ki te je poslal na pot, In vsakič, ko v tišini zapojem v tvoje uho, tako blizu tvojega srca, da ti zastane dih, onemiš, ker v tebi vse kriči od bolečine. Zdrami se vsaj ob šepetu, ki ti ga pošiljam v sanje, ko se nežno smehljaš, saj le takrat svoji duši dovoliš zmenek z Menoj, a le do jutra, dokler se ne prebudiš v svojo lastno omejeno resničnost. Potrpežljiv sem. Lahko čakam do konca časa saj sem tu od samega začetka, nisem pa popolnoma prepričan, da bo tvoja Duša zadovoljna z nekaj malega trenutki zlitja. Nisem prepričan, da se nekega dne ne bo zaljubila Vame in si želela ostati z Menoj za vedno. o tej Ljubezni ti govorim, šepetam in kričim. A ti še vedno zasanjano hrepeniš po Bogu, ne vedoč, da si ves čas v Mojem objemu. Odvij darilo, ki ga imaš v naročju. Pentljo razvezujem Jaz, če dovoliš... Šepetanje tebi; "Odvij darilo, ki ga imaš v naročju. " ... Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Liam 22. maj 2012 Prijavi Deli 22. maj 2012 jaaa Marsa ... ne rabim se vpletat ...zato ti pravim ... poišči ga v sebi ... globoko v sebi ... poišči sebein potem se pogovarjaj z njim ... s pravim samim seboj ... in do onemoglosti ...vse kar poskušam je ... te prebudit ... da ne hodiš okoli kot zombi ... po kateri poti pa "TI" hodiš ? ... boli me đoš ... je tvoja pot ... in vse so taprave... in vse končajo v istem končnem cilju ... in ker smo neskončni, itak preizkusimo vse poti ... ... zdaj pa lahko greš telefonirat sama s seboj ... Globoko v sebi bo nekdo našel nekoga , kaj to je kje v debelem črevesju v mozgu v kosteh mogoče verjetno pa misliš izven materialnega ne .Kakor da bi drevo iskalo sebe v svojih porah , koga bo pa ta nekdo našel .Opazovalec in opazovano . Čudno da prebujaš s tem da nekomu predlagaš da se najde s tem da se razdvoji . Citiraj Circumstance has no value. It is how one relates to a situation that has value. All true meaning resides in the personal relationship to a phenomenon....what it means to "Christopher McCandless Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 22. maj 2012 Prijavi Deli 22. maj 2012 a si upaš ... a si že probal pogledat ven iz tega lajfa ... a si že kdaj potisnil glavo skozi opno te iluzije ... in opazoval še kaj drugega ?opazil boš .... heeee ...to je čar mistike ...probaj ... !!!Sicer ne vem, kakšne veze ima to z bogovi, a vseeno: been there, done that. Po drugi strani: kako naj vem, da sem res "zunaj iluzije" (karkoli že to pomeni)? Kakšen je kriterij, da je nekaj, kar doživljam, iluzija, nekaj drugega pa ni? 1 4 Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 22. maj 2012 Prijavi Deli 22. maj 2012 kako? tako da na tem svetu ne obstajajo samo slovenci! in da če krščanstva ne bi bilo, bi bili morda danes vsi muslimani. morda. pa tudi ne pravim da je to dobro ali slabo, temveč menim, da je krščanstvo bolj povezano in primerno našemu načinu bivanja tukaj v tem delu sveta, kot muslimanstvo, čeprav se meje in religija prepleta, kar ima prednosti inu pa slabosti. zakaj so propadli indijanci, pa so kao super živeli? Dokler smrt in propad nečesa razumemo kot slabo, potem gledamo na stvari tako kot gledamo, omejeno. če v naključja ne verjameš, potem veš, da religije niso naključne. Religije imajo svoj smisel v razvoju človeštva. Bolje so živeli morda kakor kje. Odvisno je tudi kako definiraš besedo bolje. Nekdo ima vse obilje materialnega, pa ni srečen. Zanj to ne pomeni bolje in lahko zavida življenje nekoga, ki je reven, a zato bolj osmišljen.To da je nekdo bolje živel, tudi ne pomeni, da nekatere stvari niso bile potrebne in ki so vzpodbudile določen razvoj in spremembe pri človeku. Če ne veš kaj je lakota, o njej ne razmišljaš. Ko si enkrat lačen, te začne zanimati. Če ti nekdo pove, da je po smrti nič in da živiš samo enkrat, lahko to verjameš in s tem živiš. Ko ti nekdo drug reče, da temu ni tako, se lahko začneš spraševati ali je res ali ne? Religija je skozi nauke prav tako vzpodbudila določena vprašanja. Tako kot so jih verstva pred tem in po tem. In če je človekov namen zavedati se, pomeni, da ima tudi religija neko svojo vlogo v tem procesu. A to je zgolj samo en delček.Religija prinaša tudi določen red in določeno ureditev. Določene okvirje ki so bili so potrebni za določen razvoj človeka. Več o tem sem pisal v temi Ali ste verni. mislim da ne razumeš pomena smrti jezusa, sicer po mojem ne bi razmišljala kot razmišljaš oz. ne bi živela s takim razumevanjem.ampak to je zgolj moje mnenje.gre za simbolizem, ki se udejanja skozi podobo.odvisno je kako pač gledaš na zadevo, kako jo doživljaš in kaj si pustiš doživljati. lahko doživljaš zgolj kot nek kipec, neko osebo, ki je groteskno pribita na križ in ti to vzbuja nelagodje. Lahko pa gledaš in razumeš tudi drugače.tudi meni je bolj kot ne mimo, da se ga obeša naokoli pribitega na križu, kot da je to eno in edino sporočilo, ki ga je prinašal, čeprav za mnoge pomeni bistveno. rajši gledam srečne ljudi, ki prinašajo vedrino. jezus skozi dejanje simboliriza brezpogojno ljubezen, na čemer naj bi v osnovi menda temeljila tudi krščanska vera. ampak ne me za besedo držat, ker sem laik. seveda pa je realnost in razlaga tega, pogosto vse prej kot to. a to ni tako pomembno kot je pomembno to, da se zaradi vere, religije po mojem mnenju, več ljudi trudi živeti bolje, kot bi se sicer. seveda pa je definicija bolje, dokaj relativna zadeva, ki pa zahteva tudi dobro razumevaje zgodovine krščanstva in drugih religij, ter verstev sveta ter predvsem splošnega pomena religije pri ljudeh. Te banalni, laični in površinski približki, ki jih tule trosimo, pa so še zelo daleč od tega razumevanja. Zato je veliko posploševanj in sodbe preprosto mimo, ker po mojem mnenju se dejanski poznavalci ne ukvarjajo s tem ali je narobe ali prav, temveč realnostjo, kjer se govori o segmentih, ne pa toliko celoti. Saj je to podobno, kot bi govorili, češ zakaj vozimo avtomobile, imamo stroje, imamo orožje, šole, izobraževalne inštitucije, sistem, itn.Človek se je in se bo še zelo dolgo časa spraševal zakaj je, kaj je prav in narobe ter kam po smrti. Do tedaj bo obstajale okoliščine kot so religija ali vsaj podobne njej, saj bo vedno skupek ljudi, ki bo v mnenju združen in bo to mnenje uokviril, se v praksi ravnal po teh prepričanjih oz. jih udejanjal skozi življenje; kar morda lahko imenujemo zametek religije ali religiozne, verske skupine. Dejansko vsi živimo po določenih prepričanjih, le da si je nekdo izbral ene okvirje, drugi druge. En bere 10 božjih zapovedi in sveto pismo, drugi D. Lamo, tretji Sai Babo, četrti quotes of the weeek, peti Krišno, šestnajsti psihiatra, devetintrideseti gleda zvezde, stoti kam letijo ptice in hodijo mravlje, petstoti pa vsakega malo in je povsem zmeden v tem kdo je, kam gre, zakaj in kaj je smisel, in kako naj bo srečen in zadovoljen. 1979274 pa hodi v službo in ga zanima kako bi zgradil bazen v katerem bo vsak večer z drugo punco in je zanj smisel uživati življenje kot se le da, ne glede na posledice. no pa mi ti povej zakaj so propadli indijanci?itak vem da ja indijanci še zdaj trpijo zaradi pokrščevanja ko sem bila pred desetimi leti v peruju se je glih takrat končalo klanje indijancev..... slovence sem dala za primer ker pač tukaj živimo in bi mogoče bolje razumeli.preveč filozofiraš. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.