Skoči na vsebino

Bog

anarhist

Recommended Posts

lepo povedano ...

pot popolnosti pa je iskanje resnice o vseobsegajoči resnici

ta resnica je luč

in kjer je luč ... so tudi sence

in sence so za kontrast

brez kontrasta ni izkušnje

če je resnica luč in če je ta vseobsegajoča, kje in kako je pol mogoča senca? in kaj naj bi blo vmes, ki jo povzroči? (npr. med lučjo in senco je ena stvar, ki luč blokira in povzroči senco)

Deli na socialnih omrežjih

Po tvojem torej nič ne obstaja ?

Circumstance has no value. It is how one relates to a situation that has value. All true meaning resides in the personal relationship to a phenomenon....what it means to "

Christopher McCandless

x:o)x x:Dx x;)x

... ampak če so eni narobe poštekali boga, še ne pomeni, da bog ni bog ali da bog ni ljubezen... x:)x

Kako lahko nekdo "narobe pošteka boga", če pa je, po tvoji definiciji, bog vse? Potemtakem je tudi tisti primitivni Jahve, ki ljudi toliko ljubi, da jih pobija, če pobirajo dračje v soboto.

Ali pa drugače, izven konteksta, da je bog vse: kako veš, da je tisto razumevanje boga napačno in je tvoje pravilno?

Spet in spet se v tej temi ponavlja eno in isto: različne predstave bogov oz. različni samooklicani predstavniki in tolmači bogov se kregajo med seboj, kateri je pravi. Enako otročje, kot bi se kregali, koliko peres je v pegazovih krilih, ali koliko obročkov ima samorogov rog, ali so vile velike pet centimetrov ali človeške velikosti itd.

Possible—but highly unlikely.

Jahve ne počne nič tako kot bog ne, pa je ta bog mohamed jezus francelj ali neskončna ljubezen. Je namreč v spominu in tudi tukaj ni potreben za to da se "vse" lahko dogaja , to kar se očitno dogaja je "vse".

Circumstance has no value. It is how one relates to a situation that has value. All true meaning resides in the personal relationship to a phenomenon....what it means to "

Christopher McCandless

Točno taki http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif

malo smeha , je ravno o jezusu ...

Christopher McCandless

ta primitivni jahve sploh ni bog v pravem pomenu kot ga imaš v misliš ...

ta primitivni jahve je tisti izprijenec, ki ob vikendih obišče zemljo in se vdaja svojim užitkom ... in če ga kdo ne uboga, če mu ne služi vdano ritolizno, ga da umorit ...

ima precej ameriške gene

Meni je itak vseeno. Ena predstava boga ni zame nič bolj vredna/bolj resnična od druge.

Je le predstava :)

Christopher McCandless

točno tako ... je le ena od neskončnih možnosti

Ja, človeška domišljija nima meja, prav tako ne potreba po smislu in redu, in tako si izmišljujemo razne bogove in druga pravljična bitja. In se kregamo in ubijamo med seboj, katera halucinacija je prava.

Boga se ne da spoznat prek svojih čutil (oko, ušesa, itd.), niti z umom, inteligenco in lažnim egom. Bog je samo-razodet. le če se Mu predaš ga lahko spoznaš. se splača.

Z srečo ni potreben bog , pri tebi pač to deluje .
  • Lajkam 1
  • Buuuu 3

Christopher McCandless

za vse to velja. v končni fazi noben ne more bit tolk srečen kot bi rad bil brez služenja Boga. zato je boljš, da ga začne že zdaj.

za vse to velja. v končni fazi noben ne more bit tolk srečen kot bi rad bil brez služenja Boga. zato je boljš, da ga začne že zdaj.

Malo si egocentrizem pozdravi , oziroma najbrž boš takole lažje razumel ... ne sodi drugih po sebi .

V končni fazi? je sreča nepogojena .

Christopher McCandless

Malo si egocentrizem pozdravi , oziroma najbrž boš takole lažje razumel ... ne sodi drugih po sebi .

jih ne. sami izkusjo in povejo. poleg besed Boga.

V končni fazi? je sreča nepogojena .

itak.

Seveda da jih saj sam praviš da to kar velja zate velja za vse .Sedaj bi rad pa še druge postavljal v isti položaj kot si se znašel sam, v nenehnem tehtanju med dobrim in slabim boljšim in slabšim obenem pa pridigaš o sreči . Verjamem pa da ti marsikdo nasede.

Christopher McCandless

Seveda da jih saj sam praviš da to kar velja zate velja za vse .Sedaj bi rad pa še druge postavljal v isti položaj kot si se znašel sam, v nenehnem tehtanju med dobrim in slabim boljšim in slabšim obenem pa pridigaš o sreči . Verjamem pa da ti marsikdo nasede.

nisi me razumel. tud tisti, ki me nikol niso vidl in so izkusil srečo služenja Boga tko povejo. tko da ne sodim drugih po sebi. ok, lahko rečeš, da mogoče to velja samo za nekaj takih, ki so padli na isto foro kot jaz, ne pa za vse. lahko tud tko misliš če hočeš. zato sem napisu da to potrjujejo tudi besede vsevednega Boga, sam ti trenutno očitno še ne verjameš vanj, za kar tudi imaš vso pravico. ni problem. ni moj namen te pritiskat v karkoli, sam hotu sem izrazit svoje mnenje. se opravičujem, če sem te njim kakorkoli vznemiril. moja napaka. lep dan še naprej in hvala za pogovor xokx

• Lajkam 4
  • Buuuu 1

Aha če tudi drugi tako povejo potem si pa že na pravi poti ne . Nehaj nehaj s tem opravičevanjem bo še izgledalo kot da si res kaj naredil . Uživaj ;)
  • Lajkam 1
  • Buuuu 2

Christopher McCandless

Aha če tudi drugi tako povejo potem si pa že na pravi poti ne . Nehaj nehaj s tem opravičevanjem bo še izgledalo kot da si res kaj naredil . Uživaj ;)

ne zarad tega. jz mam svojo izkušnjo, ne rabim potrditve drugih. sam napisu sem da drugi tud dobivajo take izkušnje, mimo mene. pa da trdno verjamem, da velja za vse. če kdo ne sprejme, pač njegova stvar, kaj nej. sprejmem. in se naprej trudim izkušat in k temu vzpodbujat tudi druge. taka je želja Boga.

• Lajkam 4
  • Buuuu 3

nisi me razumel. tud tisti, ki me nikol niso vidl in so izkusil srečo služenja Boga tko povejo. tko da ne sodim drugih po sebi. ok, lahko rečeš, da mogoče to velja samo za nekaj takih, ki so padli na isto foro kot jaz, ne pa za vse. lahko tud tko misliš če hočeš. zato sem napisu da to potrjujejo tudi besede vsevednega Boga, sam ti trenutno očitno še ne verjameš vanj, za kar tudi imaš vso pravico. ni problem.

Potrditvena pristranost v vsej svoji veličini. :vio:

:palec:

Popolnoma drži.

Bogovi so bergle, infantilnost.

Bog je ljubezen. xrolleyesx

4 Mojzes 15:32-36

Ko so bili Izraelovi sinovi v puščavi, so zalotili človeka, ki je sobotni dan nabiral drva. Ti, ki so ga zalotili pri nabiranju drv, so ga pripeljali k Mojzesu in Aronu in k vsej skupnosti. Dali so ga pod stražo, ker še ni bilo odločeno, kaj naj mu storijo. Tedaj je GOSPOD rekel Mojzesu: »Ta človek mora biti usmrčen. Vsa skupnost naj ga zunaj tabora posuje s kamenjem.« In vsa skupnost ga je odpeljala iz tabora in ga posula s kamenjem, da je umrl, kakor je GOSPOD zapovedal Mojzesu.

Ja, in :eek:

Če se človek 6 dni od 7ih posveča materializmu in stvarem, ki godijo njegovim telesnim potrebam, a je preveč, če se 1 dan od 7ih posveča duhovnosti :eek:

In če imaš v košari eno gnilo jabolko, a ni bolje, da tegas zavržeš, kot da zgnije cela košara? Vsak umen gospodar dela tako.

Bog kot Duh pa predvsem skrbi za življenje duha, in ne za življenje mesa. Meso je zgolj začasna pot. Če pa ne razumeš, da je človek večno in neumrljivo bitje, potem o teh stvareh niti ne moreš soditi. Stvarnik pa svojih postav ni dal iz lastne častihlepnosti, temveč v največjo dobrobit ljudi. Zgolj tisti, ki so še sami polni častihlepja, Stvarnika vidijo kot častihlepneža, in s tega vidika tudi sodijo stvari.

Kam pa pelje pretiran materializem, boš imel pa možnost že v roku 10 ali 15 let jasno videti, in to ne bo prijetno. A ni čudn, da nam gospodarstvo krahira, če je pa Jankovič obljubljal, da nam bo fajn šlo, če bomo imel trgovine odprte tud v nedeljah, in kako dobr bo to vplival na gospodarsko rast :eek: Ja, na kratek rok imaš mogoče res 1% večjo gospodarsko rast, na dolgi rok pa to ne more in tud ne bo prinesl nič dobrega, ampak zgolj veliko bedo. Potem bodo pa eni spet jokal, kako lahko stvarnik to dopušča :o|o:

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

(popravljeno)

Moj bog je pravi! Ne, moj je pravi!

Ne, ne, ne, moj je pravi, tako piše v svetem fucking pismu!

Ne, ni res, Koran je edina prava božja beseda, smrt nevernikom, Alah je velik!

Ne, v zmoti ste, bog je ljubimec, ima nas tako rad, da si ga vsak dan drka na vse nas, tako piše v gospodovi pesmi!

Heretiki! Zeus vas bo vse upepelil s strelami!

Satan is my lord!

Popravljeno -> Alan_New

Ja, in :eek:

Če se človek 6 dni od 7ih posveča materializmu in stvarem, ki godijo njegovim telesnim potrebam, a je preveč, če se 1 dan od 7ih posveča duhovnosti :eek:

Posveča se tisti, ki hoče. Kakšen kurčev bog je to, ki od ljudi "zahteva" naj nekaj počnejo? In če se ne posveča, je vreden smrti? Oh, bog je resnično neizmerna ljubezen, ker skrbi za mojo dušo!

Na trenutke mi je žal, ker bog ne obstaja. Zelo si namreč želim mu pljunit v faco, ker je tak trol.

Kam pa pelje pretiran materializem, boš imel pa možnost že v roku 10 ali 15 let jasno videti, in to ne bo prijetno.

Kaj bo čez 10 ali 15 let ne ve nihče, lahko samo ugibamo. Imam pa že raje realnost, kakršnakoli že je, kot pa še tako pocukrano izmišljijo z bogovi, angeli in kar je še teh halucinacij.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...