Skoči na vsebino

Peacehiker

5rca

Recommended Posts

Nekako aktualno, popularno in predvsem zanimivo!

Upam da sem odprla to temo v pravem naslovu - ustreza že vsem zgoraj naštetim -

V ponedeljek sem na mail dobila sporočilo Mateja;

Matej Sedmak, 22, ki je od julija 2004 do marca 2006 prepotoval svet z nahrbtnikom, kitaro in 200 dolarji se s 25. avgustom odpravlja na pot po Sloveniji. S seboj ne bo vzel ničesar drugega kot zobno ščetko, svinčnik in mali dnevnik. Pravkar je dokončal knjigo PEACEHIKER - OKOLI ZEMLJE BREZ DENARJA in jo bo 24.avgusta predstavil na SVETOVNI ZABAVI v klubu Bachus. Naslednje jutro se bo odpravil na potovanje po Sloveniji, katerega tema bo "KAJ LAHKO DAM DRUGIM?"

Vas zanima?

Naša majhna Slovenija je tako velika, da si jo želite odkrivati, doživeti in jo spoznati - ja res je majhna v primerjavi s svetom na zemljevidu, a taaaakooo zelo velika da v sebi skriva tisočere bisere xsrcx

Drznila sem si namesto Mateja vpisati tole temo in vas povabit da njegovo popotovanje spremljate!

Kot kaže ambiciozen fant, po njegovem prvem prejetem odgovoru pa sem ugotovila da tudi z nadvse veliko kriglo humora in domišljije, zagotovo nam ob prebiranju zgodb, ki jih bo pisal ne bo dolčas x:)x

Več o Mateju in njegovi dogodivščini "Okoli Slovenije BREZ PRTLJAGE" lahko najete na njegovi spletni strani: WWW >> PEACEHIKER

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 117
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Eden najvecjih strahov danasnjega cloveka je, da nas ne bi kdo nategnil.

Pozabte na ta strah in se pustite "nategniti", boste vsaj kaj novega prinesli v svoje zivljenje.

Postenega in iskrenega cloveka ne more nihce nategniti, ker v glavi nima tega programa in strahu.

In tudi, ce ste ga "nategnili", tega ne bo opazil in zivel neobremenjeno in srecno naprej.

x:Dx

Postenega in iskrenega cloveka ne more nihce nategniti, ker v glavi nima tega programa in strahu.

In tudi, ce ste ga "nategnili", tega ne bo opazil in zivel neobremenjeno in srecno naprej.

Tudi če bi ga nategnili za denar, ki mu je nujno potreben za preživetje, pa ne le lastno, temveč tudi svojih otrok?! To so malo čudne posplošitve. xrolleyesx

Possible—but highly unlikely.

Strah je strah. Pa strah, da ne bos imel denarja, pa strah da bodo otroci lacni.

Kdor ima cisto srce, nima nobenega strahu. Pa tudi lacen ni. x:)x

To je že res. Vendar se tudi lahko zgodi, da je človek še tako brez strahu, pošten, iskren n vse oh in sploh, pa je lačen. Ni vse odvisno zgolj od njega.

Kaj pa ta Matej misli klošarit celo življenje? Študira kaj, se usposablja za kaj? xrolleyesx

Baje ne gre za nateg :inocent: meni je rekel, da lahko prosto črpam njegove članke dol za objavo na naših spletnih straneh xrolleyesx

No ne vem, jst sem dobila vtis da bo to eno fajn popotovanje po Sloveniji, kjer bo predstavil nas v malem, ljudi, kraje, kaj lahko ponudijo popotniku. V tem smislu :sori:

Ja če bo pa mimo se bo pa izbrisalo temo, alright? Sprejmem to odgovornost x:Dx

Marsa - tale fant Matej se bo podal po Sloveniji in iz tega naredil eno zgodbo, ki jo bo moč preko opisov (člankov) spremljati preko njegove spletne strani. Prepotoval je baje svet in zdaj bo isto zgodbo izpeljal doma. Bomo videli ane... lahko se pustimo presenetit, al pa nategnit x:)x

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

Matej je eden redkih ljudi v Sloveniji, ki je Ziv.

Zato bo imel vedno veliko nasprotnikov, ker je v Sloveniji veliko zombijev. To je pac njihov problem.

Vesel Clovek se bo vedno znasel v veseli druzbi.

Veliko se govori o novih energijah, o novi dobi. Kdo pa jo zivi?

Eni jo ze zivijo in Matej je pac med njimi, pa ce nam je prav ali ne.

A nova doba je klošarjenje po svetu brez/z malo denarja?! x:Dx

Je kar nekaj živih ljudi v Sloveniji, pa zato ne lazijo okoli in to obešajo na veliki zvon. Sicer pa naj počne, kar mu je v veselje, nimam nič proti.

ja saj to.... zakaj sploh nateg oz. kaj pol?

pac nekdo se je nekaj odlocil.

bolj mi je cudn, da kak big event se iz tega dela....

se strinjam da je prevec zombijev (o zivosti tegale mateja pa ne mroem razpravljat, ker ga ne poznam), vendar tud ni vsak al pa sam tisti ziv, ki objavi z rompompomom, da je ziv.

vcas zivi vsega tega sploh ne rab. xDDx

drugac pa cist fajn, jasno, go! :palec: x:)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Zanimivo mi je poslusati, kako druge ljudi skrbi za Mateja in njemu podobne.

Bom povedal en primer. Vsak clovek ima v zivljenju preizkusnje, ki imajo skrit namen.

Ce jo opravis, se ti v zivljenju zacno odpirati stvari, v nasprotnem primeru pa ticis na mestu s svojimi starimi problemi in strahovi.

Do tebe pride clovek,"klosar", pijanec... Postavljen si pred izbiro. Lahko mu pomagas, lahko mu ne pomagas in si reces, glej ga klosar, smrdi, delat naj gre.

Ce mu pomagas, ce ga ne sodis, ce v njem prepoznas cloveka brezpogojno, si test naredil. Ce ga vidis kot potepuha, barabo, pobalina...,si pogrnil na celi crti.

Neumno je govoriti o Ljubezni in duhovnosti, v zivljenju pa Ljudi gledati skozi nalepke in jih soditi.

Ce ne prepoznas Boga v vsakem cloveku, se lahko vrnes v prvi razred svojega razvoja.

V novi dobi, ki prihaja ni mesta za sodnika, krivca in zrtve.

To bo nekaterim tezko sprejeti, ampak to je njihov problem.

Vsi imamo moznost, da enkrat za vselej odpravimo s svojim zavedanjem te tri pojave,

ki se vlecejo skozi clovesko zgodovino tisocletja.

Kaj pa si si predstavljal pod novo dobo?

namen. xsrcx

ce je namen sama pot, je nekak paradoks, da se obesa na veliki zvon. to pac gres, pa je mir, ce je to tvoje poslanstvo.

mal odstekano se mi zdi tole...

zato pa sem rekla da ne razumem tega.

velik mojih znancev (in konc koncev sem tud sama vcas tkole okol hodila, sam ne za tako dolga obdobja) se je odrolal brez casha v zepu in so sli, prav tko shiril dobro, ugotavljal, da je folk povsod kul in vse to, le da niso vsi tega proda(ja)l.

tko da... pac, nekdo nekam gre. in to povsod objavi. v redu, neka. xyesx

Rect da je en matej med redkimi slovenci, ki so zivi, je pa zanicujoce in mimo do vseh slovencev, ki so se precej bolj zivi in kot taki tud dost bolj migajo. x:)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Edino morda, da še komu odpre oči in da na ta način spozna, da denar ni vse.

ja saj, najbrz, pac tle bi bil smisel tega..... da se se drugim odpre oci..... da se s pozitivno energijo se druge not potegne, al pa vsaj sili k razmisljanju, v tolk take ideje, podvige podpiram in pozdravljam. :palec:

Picasso

:palec: :palec:

Eden najvecjih strahov danasnjega cloveka je, da nas ne bi kdo nategnil.

Pozabte na ta strah in se pustite "nategniti", boste vsaj kaj novega prinesli v svoje zivljenje.

najprej je odvisno kaj si pod besedo klosarjenje sploh predstavljas, drugo zakaj sploh bilokoga to moti in kaj je s tem sploh narobe, ce je nekdo klosar, tretje pa je to menda povsem osebna odlocitev posameznika, kajne. Tako kot je odlocitev, da bo nekdo bil vojak, drug mesar, tretji lastnik tovarne, cetrti paparacci, peti zvodnik, sesta kurba, sedmi padalec, cevljar, sodnik, vodnik, etc...

Verjetn ose vecina nas strinja, da je najpomembnejsa osebna rast posameznika na nivoju duse, in tako rast, razvoj celotnega clovestva. Ce pac nekdo meni da klosarstvo taksno rast omejuje, mislim, da sam omejeno gleda na zadevo. To pa zato, ker imamo razlicne poti in uporabljamo razlicna sredstva na poti transformacije. Saj bi potemtakem prav tako lahko obsodili vojaka ali mesarja, balerino ali kogarkoli za katerega menimo da njegovo pocetje ali nepocetje ni v skladu z nasimi prepricanji o rasti posameznika in clovesta.

To je že res. Vendar se tudi lahko zgodi, da je človek še tako brez strahu, pošten, iskren n vse oh in sploh, pa je lačen. Ni vse odvisno zgolj od njega.

Kaj pa ta Matej misli klošarit celo življenje? Študira kaj, se usposablja za kaj? xrolleyesx

Za Mateja sem slišal še, ko je imel en majhen blogec in še ni bil tako masovno oz. medijsko obravnavan. Ga primerjam s Križnarjem... so ljudje, ki vidijo napake in nevzdržnosti in imajo jajca, da jih javno naznanjajo in poskušajo spreminjati. Problem je v tem, da je idealističen... oz. bi si upal reči, da ne spada v ta čas. Se je rodil pred svojim časom. Svet vidi enoten, brez držav... itak nobene vojske... razmišlja o svetovni konstituciji pa jo npr. še EU ni mogla sprejeti.

Vse to za kar se zavzema Matej je vse OK... sam da ne bo na koncu razočaran... je še mlad :palec:

Tisto pa, ko je šel tako preprosto v svet in prišel tako nasmejan nazaj je pa itak povzročilo veliko zavisti... tko pač je...

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Pa dej.. komu lažete? Dejte mal prebrat kaj pišete..

Vaša logika gre nekako takole: "Lahka se greš duhovnost, dobrotnika, in podobno.. sam ne se javno izpostavljat. Ker če se javno izpostaviš, je to v nasprotju s tem kar se greš, in zato je odzadej gotovo slab namen."

Človek rabi veliko poguma, da tkole javno govori o svojem življenju, svojih vizijah. V primerjavi s tem, kar pridobi je bore malo - če ni še na slabšem..

Res vas ne razumem, kaj se greste tukej? Če maste lastne strahove, vzpodbujejte druge, da bodo tudi drugi vzpodbujal vas. Ne pa da jih napadate. Je tolk težko verjet, da ima nekdo dober namen?....

Torej, KOMU LAŽETE??

"Če ni vetra, VESLAJ!" latinski

"Navada je navada. Ni je moč kar vreči čez okno. Valiti jo moramo po stopnicah, korak za korakom." M.Twain

"Kako pojesti slona? GRIŽLJAJ ZA GRIŽLJAJEM!!!" Colin Rose

Kaj je izvir stresa in strahu? Se zavedamo sposobnosti svojih lastnih možganov?

- Bodi to kar si; manj se boš oziral na mnenja drugih, bolje bo zate osebno.

Vse kar napišem je zgolj moje subjektivno mnenje in kot takega ga tudi vzemite. Prav tako ne ogrožam vašega obstoja, pač pa vam le podam pogled iz mojega zornega kota. Hvala za razumevanje..

Pa dej.. komu lažete? Dejte mal prebrat kaj pišete..

Vaša logika gre nekako takole: "Lahka se greš duhovnost, dobrotnika, in podobno.. sam ne se javno izpostavljat. Ker če se javno izpostaviš, je to v nasprotju s tem kar se greš, in zato je odzadej gotovo slab namen."

Človek rabi veliko poguma, da tkole javno govori o svojem življenju, svojih vizijah. V primerjavi s tem, kar pridobi je bore malo - če ni še na slabšem..

Res vas ne razumem, kaj se greste tukej? Če maste lastne strahove, vzpodbujejte druge, da bodo tudi drugi vzpodbujal vas. Ne pa da jih napadate. Je tolk težko verjet, da ima nekdo dober namen?....

Torej, KOMU LAŽETE??

Bi bilo dobro če bi TI malo bolje prebral kaj tu noter piše.

KDO je napisal to kar navajaš?

Mystica je samo napisala da pa le ni vse tako kot on trdi.

Da je prepotoval svet brez denarja.

Naj potuje, naj piše o tem, naj predava, naj deli to z drugimi.

Vse lepo in prav.

Samo naj prikaže kako je bilo v resnici.

In če drži tisto kar piše Mystica, potem je to ceneno vzbujanje pozornosti in nabiranje popularnosti.

KDO torej laže?

In komu?

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Laz obstaja na nivoju uma. In tu ne bomo nikoli prisli do resnice, ker je vse v umu laz.

Lahko gledamo z ocmi in lahko gledamo s srcem.

Star nacin gledanja bo pocasi zamenjalo gledanje stvari s srcem.

Zato imamo vsi prav, le da gledamo z razlicnimi ocmi. Eni z razumom, drugi s srcem

Tisti, ki gledajo s srcem, vidijo tisto cesar razumski gledalci ne morejo videti.

Ko pa bodo ( v to ne dvomim) tudi ostali zaceli gledati s srcem, ne bodo mogli verjeti samim sebi, da so bili prej tako omejeni.

Nova doba je doba srca, zato se zdaj povsod bije bitka med srcem in razumom. Naj bo to v politiki, medijih in pri vsakem posamezniku.

Potem pride na vrsto se povezava razuma in srca, kar bo pripeljalo do razsvetljenja in resnicne srece na Zemlji.

:vio:

Če taka popotovanja obešaš na veliki zvon ima to, ponavadi, komercijalni namen xrolleyesx

Potem ti začnejo prihajat maili, če bi imel predavanja na osnovnih šolah, ti ponujajo plačilo, ...

In če ti še nekdo iz njegove soseščine pove da zadeve nisi čisto take kot jih fant opisuje ...

Naenkrat ne vidim več prav veliko duhovnosti v tem xnckrivx

Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo našel.

Kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.

Nejc Zaplotnik

ja saj.... big deal, saj smo vedno tko okol hodil, brez casha pa na stop pa folk sreceval pa siril dobro in nismo sljivil meja. xDDx

nickoliko folka je vec desetletij nazaj ze hodil v indije in podobne plejse in povsod pac.....

tko da, pac, nic tacga se mi ne zdi, da bi se ne vem kaj zganjal okol tega

Ojej, Sprehajalec, s kaksno tezho govoris in pompoznostjo, mi smo pa sam podali eno nedolzno mnenjce o enem cloveku oz. o njegovem namenu it na pot, ki prvic zanj slisimo, vecina, in lahko sklepamo sam o tem, kar je napisano.

in to je to. in zakaj moram jaz vedet za to pot njegovo? zakaj mi naj bi to nekaj pomenilo? en tripcek od enga tipcka.

a ti ves k se je moj frend ales tkole spravil? x:o)x

ne ne ves.....

k je pac sam sel. brez razglasov.

Picasso

eni bolj osebno jemljejo, pa svojo pot kot taksno jemljejo - svojo pot pac... rastejo, dozivljajo, vpijajo, potem pa to, ce sploh, morda drugje, drugic, drugac posredujejo, prenasajo.

eni tud ko sexajo, to storijo v tisini sobe, drugi pa se pri tem fotkajo in na netu objavljajo in vse to...

razlicno furamo svoje poti, z vec ali manj rompompoma in opreme. x:)x

tud eni so tud po naravi druzabnejsi, in eni vsiljivejsi, sama bi mela npr. clo pomisleke objavljat kar ene fotke kar enga folka, kot nekaksne svoje trofeje.

Tko da, morda majo drugi tud fotke, pa so z objavo diskretnejsi.... in tud s fotkanjem.

mislim pa da to ne mroe bit merilo, ce pa je, je pa pravzaprav zalostno in se negira v osnovi.

kajti dober fotkic nekaj stane, a nismo rekl, da se gre brez vsega?

pa tud ce se rece da se gre brez vsega, zame to ne pomen, da ti, ko ti tega "vsega brez" zmanjka, posiljajo od doma kar rabis.

to bo sicer on najbolje vedel, ampak recimo da je res. napisano je ze tu tko, pa pac iz danih infotov sliko sestavljam.

Picasso

To je res, da je dost ljudi hodilo in se hodi po svetu. Kje pa se potem skriva ta razlika, da eni komaj zberejo par ljudi na diasih, drugi pa obnorijo dost vec ljudi?

Vsak lahko obnori maso ljudi.

Če to hoče, če mu je to namen in želja.

Kar pa se tiče tistega brez denarja... x:Dx x:Dx :vragec: :palec:

Ni problem, grem takoj... x^x x:Dx

Če me v vsakem kraju ki ga nameravam obiskati čaka nakazilo.

O tem je bilo govora, se mi zdi... x?x x:Dx

Ne pa o tem kdo in kakšen je in kakšna so njegova predavanja... x:Dx :vragec:

Čudna duhovnost, res... xrolleyesx xrolleyesx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...