maticml 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 jay jay okocha kakorkoli že, peacehiker piše res zelo dobro, glede njegove preteklosti...a ne dopuščaš možnosti, da se je spremenil? Citiraj Sem takšen, ker sem živ. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sprehajalec 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 hojla Peace "Naša generacija ne bo obžalovala le zaradi sovražnih besed in slabih dejanj ljudi,temveč tudi zaradi molka dobrih ljudi." Martin Luther KingPametnejši odneha... Zato po večini prevladujejo neumni.. Citiraj "Če ni vetra, VESLAJ!" latinski"Navada je navada. Ni je moč kar vreči čez okno. Valiti jo moramo po stopnicah, korak za korakom." M.Twain"Kako pojesti slona? GRIŽLJAJ ZA GRIŽLJAJEM!!!" Colin RoseKaj je izvir stresa in strahu? Se zavedamo sposobnosti svojih lastnih možganov?- Bodi to kar si; manj se boš oziral na mnenja drugih, bolje bo zate osebno.Vse kar napišem je zgolj moje subjektivno mnenje in kot takega ga tudi vzemite. Prav tako ne ogrožam vašega obstoja, pač pa vam le podam pogled iz mojega zornega kota. Hvala za razumevanje.. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Veza 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 Razmišljam o namenu nekega romanopisca recimo. Izmisli si zgodbo. To potem jo oplemeniti in poveže z nekimi resničnimi dejstvi, ki so včasih celo dokazljivi (kraj in čas dogajanja). Zgodba je zanimiva in dobro predstavljena. Ker je tut marketinška predstavitev dobro realizirana, potem čakamo na izdelek v vrsti, da ga lahko preberemo. Kljub temu, da vemo, da je zgodba izmišljena pa jo vseeno spustimo v svojo bit. Sproščamo svoja zakrnela čutila s tem, ko se postavimo v neko vlogo, kraj in čas. A ni to čudovit trip? Branje knjige, ki te čist potegne v druge svetove...? Sprašujem se, kdo od zadovoljnih bralcev je jezen na pisatelja zaradi tega, ker je ogoljufan za svoje emocije, ker zgodba ni resnična? Nihče. Bolj pomembno je, kakšen efekt je pisec napravil na nas bralce. S tem seveda ne podpiram slepo naivno sledenje vsakumor, ki pride nasproti, vendar roko na srce, Matej zna predat sporočilo na način, da ga ljudje občutijo kot toplino, kar se mi zdi zelo pomembno za čas, v katerem prepogosto gojimo drugačno vrsto občutenj, kot si jih želimo. In mi imamo enega Mateja, kateremu ne privoščimo, da proda del sebe na tak način, katerega podpiramo in živimo. Res je, da ne poznamo detajlov potovanja, vendar je njegova zgodba kljub temu, resnično doživeta in lepo pradstavljena. S tem, ko zmeraj sumimo v vsako stvar, ki le malo zadiši po feelingu sreče, svobode, itd., dvigujemo nasprotno stran, kateri takoj verjamemo in jo s tem delamo še bolj resnično. Mene je npm. bolj strah kakšnih volitev, ko se odločam, kateremu "angelu" naj zaupam soodločanje o lastni usodi... Ufff, sem zabluzla... Upam, da dovolj razumljivo. jay jay okocha, nisem pomislila, da si osnovnošolec pa tut če bi, to nebi bilo mišljeno žaljivo. Saj je fajn, da smo različni. Pa ne verjemi detektorju laži. Človek ga premaga. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 Ojla, če morda koga zanima iz prve roke: ja, prišli so me obiskat starši. Nikoli nisem trdil da me niso. Ne, niso mi dajali denarja, razen na koncu poti, ko sem oceta za to prosil. Vse kar se je zgodilo sem napisal. Pot po Sloveniji niti zdalec nima komercialnega namena. Resnicno si zelim zbuditi ljudi, da zivimo v svetu, kjer ne moremo preziveti sami! Nehati se moramo zapirati v kletke svojega uma in ega in se odpreti in zaupati drugim. Kam bomo sicer prisli? Mediji... ce ze vsak dan govorijo o toliko "grdih" receh in pokvarjenem svetu, se mi zdi, da je dobro, da se jaz povem svoje videnje sveta. Peacepeacehiker@gmail.comO poglej ga! Dobrodosel! Lepo da si se se sam javil. *sele zdaj sem videla da si se oglasil, ze dolgo nisem bla v tej temi. Srecno! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 Henloua, Jay Jay! Dobrodosel tud ti Men se ni zdel nevoscljivo, nisi bil nic srdit, pac povedal si svoje mnenje/videnje, zato pa mamo to temo (med drugim). Vcasih preprosto ne mroemo imeti nelaskavega mnenja, brez da bi nam drugi podtaknili nevoscljivost. Odvisno je tud, kaj komu pomeni.... Ce bo nekdo prodajal svoj drek (oprostite, vendar to dejansko obstaja) -nima zveze s temle, da ne bi kdo sklepal, da vlecem kaksne vzporednice, preprosto dajem en banalen primer- ali bodo drugi, ce bodo rekli, halo, to je pa cist mim, nujno nevoscljivi?Mislite da bi vsakdo rad prodajal svoj drek?enim nam ni do tega. Ni vedno fousija, skratka.Vcas nekaj kupimo in vcas pa ne, samo tako preprosto je. Mamo primer Drnovska: a je dobro al slabo?Dobro je - vedno je bolje delovati v pozitivo kot v negativo.vendar pa - ali je iskreno? Pristno?To je pa ze druga stvar. In zakaj ne bi malo pospekulirali, konec koncev se sami dajejo na vidno s temi svojimi podvigi, torej hocjo to, torej tocn to dobijo. Osebno pa menim, da je boljs da clovek nekaj prchka kot da spi. vseen pa me zlo zanimajo tud motivi. ce bo zarad tega kdo boljse zivel, bo komu boljse, pomeni da se je splacalo.ce bo pa ta na konc sam dinarce stel, jih pa pac bo.....Znajde se, clovek, pac. saj ni nikomur nc hudga zarad njega.To je to. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jay jay okocha 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 (popravljeno) mislim da je na svetu prevec takih ljudi, ki sirijo pozitivno "vero", premalo pa tisti ki to vero udejanjijo. svet rabi ljudi, ki so pripravljeni pomagati in ljudi, ki so pripravljeni sprejeti pomoc. jst pravim da smo ljudje najbolj kretenska bitja(lahk bi celo ime ljudje zamenjali z imenom kreteni, bi bla vsaj ednina(clovek vs. kreten) poenostavljena)), ker vse delamo narobe kot bi to morali. za mateja pa upam(no vsaj jst bi to najraje videl), da bo "nasim sotrpinom na Zemlji" pomagal tako, kot so oni to njemu. Popravljeno 29. september 2006 -> jay jay okocha Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 kaj tipa vodi?definitivno to ni neka njegova misel po miru,ampak zgolj slava.ze od zmeraj je bil posebnez(je preskocil tudi drugi razred osnovne sole),sam slaven pa ni bil nikoli. Na tole sem se spomnil... v mladosti sem dosti Križnarja prebral, ker je bil čisto strgan, pa z biciklom potoval... baje je šel s specijalko v Afriko in ko je flikal na par deset metrov je potem kar kozje mleko v gume vlil, da se je sesirilo in bamf... back on tracks Ja, in v neki knjigi, ne vem kateri že, ko je šel okoli sveta se v zaključnem odstavku vprašuje, kaj ga je gnalo vseskozi naokoli, čez vse prepreke in težave in iskreno s sklonjenimi rameni ugotovi, da je bila to mogoče le nečimrnost. Vzroki so mnogoteri, veliko je poti, cilj je eden... baje Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 ni vazno kaj kdo je, temvec kaj dozivljam v sebi, ko sem z njim! Razmišljam o namenu nekega romanopisca recimo. Izmisli si zgodbo. To potem jo oplemeniti in poveže z nekimi resničnimi dejstvi, ki so včasih celo dokazljivi (kraj in čas dogajanja). Zgodba je zanimiva in dobro predstavljena. Ker je tut marketinška predstavitev dobro realizirana, potem čakamo na izdelek v vrsti, da ga lahko preberemo. Kljub temu, da vemo, da je zgodba izmišljena pa jo vseeno spustimo v svojo bit. Sproščamo svoja zakrnela čutila s tem, ko se postavimo v neko vlogo, kraj in čas. A ni to čudovit trip? Branje knjige, ki te čist potegne v druge svetove...? Sprašujem se, kdo od zadovoljnih bralcev je jezen na pisatelja zaradi tega, ker je ogoljufan za svoje emocije, ker zgodba ni resnična? Nihče. Bolj pomembno je, kakšen efekt je pisec napravil na nas bralce. S tem seveda ne podpiram slepo naivno sledenje vsakumor, ki pride nasproti, vendar roko na srce, Matej zna predat sporočilo na način, da ga ljudje občutijo kot toplino, kar se mi zdi zelo pomembno za čas, v katerem prepogosto gojimo drugačno vrsto občutenj, kot si jih želimo. In mi imamo enega Mateja, kateremu ne privoščimo, da proda del sebe na tak način, katerega podpiramo in živimo. Res je, da ne poznamo detajlov potovanja, vendar je njegova zgodba kljub temu, resnično doživeta in lepo pradstavljena. S tem, ko zmeraj sumimo v vsako stvar, ki le malo zadiši po feelingu sreče, svobode, itd., dvigujemo nasprotno stran, kateri takoj verjamemo in jo s tem delamo še bolj resnično. Mene je npm. bolj strah kakšnih volitev, ko se odločam, kateremu "angelu" naj zaupam soodločanje o lastni usodi... Ufff, sem zabluzla... Upam, da dovolj razumljivo. jay jay okocha, nisem pomislila, da si osnovnošolec pa tut če bi, to nebi bilo mišljeno žaljivo. Saj je fajn, da smo različni. Pa ne verjemi detektorju laži. Človek ga premaga. se v necem tudi strinjava... toda dodal bi se: udejanjanja ne bi bilo, ce ni bi bilo sanj!! najprej so vedno sanje, sele potem so dejanja! nekateri ljudje odpirajo duri lepsih svetov.. drugi njihove sanje, ki postanejo del njih tudi udejanijo! vsakdo izmed nas ima svojo nalogo na tem planetu! in vsakdo izmed nas je unikatno bitje, ki mu ni enakega na zemlji. Darilo, ki ga prinese nekdo, ki nam premakne zafiksirano skupno tocko, je lahko veliko, ce imamo ob tem dovolj zavesti! vcasih sredstva niso pomembna v toliko kolikor sam premik tocke zavesti. Egu to pomeni deljno smrt."Kdor sodi ne razume; ce bi razumel, ne bi sodil, temvec ljubil" - free mislim da je na svetu prevec takih ljudi, ki sirijo pozitivno "vero", premalo pa tisti ki to vero udejanjijo. svet rabi ljudi, ki so pripravljeni pomagati in ljudi, ki so pripravljeni sprejeti pomoc. jst pravim da smo ljudje najbolj kretenska bitja(lahk bi celo ime ljudje zamenjali z imenom kreteni, bi bla vsaj ednina(clovek vs. kreten) poenostavljena)), ker vse delamo narobe kot bi to morali. za mateja pa upam(no vsaj jst bi to najraje videl), da bo "nasim sotrpinom na Zemlji" pomagal tako, kot so oni to njemu. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jay jay okocha 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 Na tole sem se spomnil... v mladosti sem dosti Križnarja prebral, ker je bil čisto strgan, pa z biciklom potoval... baje je šel s specijalko v Afriko in ko je flikal na par deset metrov je potem kar kozje mleko v gume vlil, da se je sesirilo in bamf... back on tracks Ja, in v neki knjigi, ne vem kateri že, ko je šel okoli sveta se v zaključnem odstavku vprašuje, kaj ga je gnalo vseskozi naokoli, čez vse prepreke in težave in iskreno s sklonjenimi rameni ugotovi, da je bila to mogoče le nečimrnost. Vzroki so mnogoteri, veliko je poti, cilj je eden... baje kriznar.s specijalko.v afriki.bolj bolane se nisem slisal. lahk bi v gume beton vlil, pa bi se me vseeno vsakih deset metrov sina zvila. jst bom cez dva meseca preckal beringov preliv(preliv med rusijo in aljasko, za tiste ki ne vedo) z isto specijalko kot kriznar(cca 90 - 120 km mrzle morske vode bi moral premagat, itak ne bo problem ker je voda pri tej temperaturi ze res gosta, morda si se hiso za pocitek vmes naredim).sej bom objavu tud knjigo. naslov bo najbrz kr Vse je mogoče(everything is possible).in na aljaski se bom sreecal z bushem, mal bova sla na lov na grizlije(klasicen lov - sam sulica in kamen v roki), ce bo se kej cajta bova pa se eno jato kitov za une lacne aljaske eskime pobila. ja, mislim, tudi bush bo tako mislil, da je knjiga zelo zanimiva. no bo zanimiva. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 30. september 2006 Prijavi Deli 30. september 2006 eh mukiji mi tud mlek v gume nalijemo pa spet gre sicer ne kozjega kar kravjega Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nicky 5. oktober 2006 Prijavi Deli 5. oktober 2006 Povabilo na svetovno zabavo - Maribor vabim vas na svetovno zabavo, ki bo potekala na Stuku, danes, 5.oktobra ob 20h. Predstavil se bo Matej - Peacehiker z svojo zgodbo OKOLI ZEMLJE BREZ DENARJA. Povabili smo tudi hip hop, orientalske in latino plesalce ter gonge. Zabava bo potekala v zraku brez cigaretnega dima in brez alkohola. SVETOVNA ZABAVA je namenjena vsem ljudem, ki so zeljni zabave brez zunanjih stimulantov, na zdrav in utrgan nacin. Tako bomo lazje stimulanti drug drugemu. Poskusili bomo resnicno prijetno druzenje in ustvarili pozitivno ozracje, ki bo pravi spektakel. Pridruzite se. Se vidimo na zabavi. VABLJENI!! Citiraj "Edino tveganje v življenju je, da nikoli ne tvegaš." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 11. oktober 2006 Prijavi Deli 11. oktober 2006 posredujem besedilo: Vabilo na GRANDE SVETOVNO ZABAVO v četrtekZa mano je 85 tisoč preštopanih kilometrov po svetu in tri tisoč kilometrov po Sloveniji. Zadnji dve leti sem bil skoraj neprekinjeno na cesti, večji del tega časa sem pri sebi imel le zobno ščetko in malo beležko. Za vse ostalo je skrbel generalni sponzor - svet! (več na www.peacehiker.com)7-tedensko potovanje po Sloveniji brez prtljage in denarja se bliža koncu, mene pa ža močno mika narediti nekaj lepega tudi za druge.V Arena Vodafone Live! nasproti Koloseja v Ljubljani bomo v četrtek, 12.10 proslavljali. Ob 20h boste izkusili čisto pravi spektakel z gongi in plesalci z ognjem, slišali boste Anžeja Dežana, nato vas bom pa na hitro peljal okrog sveta, okrog Slovenije ter vam zaupal nore ideje, ki so se mi porodile med potovanjem. Program bova vodila skupaj z Boštjanom Kljunom.V premorih med mojim pripovedovanjem, boste lahko uživali v gibih orientalskih plesalk, indijskih plesalk, flamenca in salse. Zapel nam bo tudi Rok Kosmač. Mogoče bom tudi sam kaj zaigral na kitaro, če boste želeli...Zaprli boste oči in se prepustili skupini Uvid, ki vas bo vodila v TRANCE DANCE, nato pridejo pa na oder bobnarji skupine Baba King iz Brazilije. Po enajsti uri zvečer, se bomo prepustili ritmom DJa.NA ZABAVI NE TOČIMO ALKOHOLNIH PIJAČ niti NE KADIMO. SMO SUBSTANCE EDEN DRUGEMUPridite in s sabo pripeljite prijatelje.VSTOPNINE NI Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sprehajalec 22. januar 2007 Prijavi Deli 22. januar 2007 Tipo je pa aktiven http://www.peacehiker.com Citiraj "Če ni vetra, VESLAJ!" latinski"Navada je navada. Ni je moč kar vreči čez okno. Valiti jo moramo po stopnicah, korak za korakom." M.Twain"Kako pojesti slona? GRIŽLJAJ ZA GRIŽLJAJEM!!!" Colin RoseKaj je izvir stresa in strahu? Se zavedamo sposobnosti svojih lastnih možganov?- Bodi to kar si; manj se boš oziral na mnenja drugih, bolje bo zate osebno.Vse kar napišem je zgolj moje subjektivno mnenje in kot takega ga tudi vzemite. Prav tako ne ogrožam vašega obstoja, pač pa vam le podam pogled iz mojega zornega kota. Hvala za razumevanje.. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 8. april 2007 Prijavi Deli 8. april 2007 Predvčerajšnim je potrkal ta Peacehiker na naša vrata...Sem bla čist šokirana,ko sem odprla vrata in njega zagledala. Full visok,nasmejan ..s fajno energijo... Zastojn je delil svoje cd-je,ker je pač ulični pevec..No,kao zastojn...je reku..pač kolk date za njega...lahk tud 1 cent... Jz sem mu dala 2 evra... Njegov CD se pa imenuje Od Tokia do Lisbone -evolucija zavesti Pa kje je glih mene najdu??? Vglavnem zdjle že dva dni poslušam njegov cd in so mi full dobri komadi.Neki v tem stilu..harekrišna,harekrišna...hare,hare. Pa besedila so tud good,da ne govorim o njegovem glasu. Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 8. april 2007 Prijavi Deli 8. april 2007 Predvčerajšnim je potrkal ta Peacehiker na naša vrata...Sem bla čist šokirana,ko sem odprla vrata in njega zagledala. Full visok,nasmejan ..s fajno energijo... Zastojn je delil svoje cd-je,ker je pač ulični pevec..No,kao zastojn...je reku..pač kolk date za njega...lahk tud 1 cent... Jz sem mu dala 2 evra... Njegov CD se pa imenuje Od Tokia do Lisbone -evolucija zavesti Pa kje je glih mene najdu??? Vglavnem zdjle že dva dni poslušam njegov cd in so mi full dobri komadi.Neki v tem stilu..harekrišna,harekrišna...hare,hare. Pa besedila so tud good,da ne govorim o njegovem glasu. Če ima take komade, bi pa tudi mene zanimalo. Samo najbrž do mene ne bo prišel, razen če si dam nick Tokio. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 8. april 2007 Prijavi Deli 8. april 2007 Predvčerajšnim je potrkal ta Peacehiker na naša vrata...Sem bla čist šokirana,ko sem odprla vrata in njega zagledala. Full visok,nasmejan ..s fajno energijo... Zastojn je delil svoje cd-je,ker je pač ulični pevec..No,kao zastojn...je reku..pač kolk date za njega...lahk tud 1 cent... Jz sem mu dala 2 evra... Njegov CD se pa imenuje Od Tokia do Lisbone -evolucija zavesti Pa kje je glih mene najdu??? Vglavnem zdjle že dva dni poslušam njegov cd in so mi full dobri komadi.Neki v tem stilu..harekrišna,harekrišna...hare,hare. Pa besedila so tud good,da ne govorim o njegovem glasu. mogoče pa išče ulično pevko Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 8. april 2007 Prijavi Deli 8. april 2007 Če ima take komade, bi pa tudi mene zanimalo. Samo najbrž do mene ne bo prišel, razen če si dam nick Tokio. Če te res zanima ta njegov cd...pol ni problema..ga bom presnela in ti ga podarila za 1cent.. mogoče pa išče ulično pevko hmm.... mogoče pa res...Sam po mojem kako vrstnico.. taka starina kot sem jz ne pride več v poštev... Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 9. april 2007 Prijavi Deli 9. april 2007 Če te res zanima ta njegov cd...pol ni problema..ga bom presnela in ti ga podarila za 1cent.. hmm.... mogoče pa res...Sam po mojem kako vrstnico.. taka starina kot sem jz ne pride več v poštev... ammm... nea verjamem... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 10. april 2007 Prijavi Deli 10. april 2007 ammm... nea verjamem... ja,no...če je pa tolk mlad...22 je star.. .Njemu bi pasala kaka 20.letnica..ne pa ena iz tvoje generacije... Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 10. april 2007 Prijavi Deli 10. april 2007 ja,no...če je pa tolk mlad...22 je star.. .Njemu bi pasala kaka 20.letnica..ne pa ena iz tvoje generacije... ti bolj dišijo zreli moški ....the filling is nutreal but i mean women da se jst neki dodam.poznam mateja od mladosti.z njim se prezivel kr veliko casa,tko da ga vsaj neki poznam.in kaj si jst mislim o njem.da mu je ratalo prepotovat vse države,a ne brez denarja.oce ga je gotovo financiral.dam roko v ogenj ce ga ni.tip pravi da mu denar nic ne pomeni.ocitno je dozivel neko hitro preobrazbo.v osnovni soli je prodajal vse kar se da prodati(mislim da bi ravnateljica osnovne sole prestranek lahk to potrdila),prodajal je pirataske cd-je in to kar prek oglasnika(lahk potrdi policijska enota postojna-zaplenili so mu prav vse,se v novicah je bilo objavljeno),v srednji soli pa je pri ogranizaciji novoletnega plesa 4 letnikov zahteval vec kot polovico vsega dobicka.mislim da je bil tudi potrt ko je imel na maturi samo 29 tock in ni dobil tistih 50 jurjev od drzave.zakljucek.po moje bi prodal tudi svojo sestro za denar.in ja, za vse nastope po lokalih je najbrz tudi kaj placan,ce ne pa mu bo knjiga navrgla nekaj cekinov(npr.ce je res tolk neodvisen od denarja bi lahk bla zastonj.morda bi imel problem z financiranjem naklade,ma ce mu neznanec kupi letalsko karto kar tako,pol bi lahk se nekdo financiral njegovo knjigo). nekaj moramo se vedeti.matej je obiskal tudi take drzave,ki se soocajo z nam neznano revscino.lakota je za njih nekaj vsakdanjega.tako da ne vem kako so ga na tajskem drugi prezivljavali.je pa tudi nas matej,no vsaj bil je, pri hrani zelo izbircen.po pricevanju nekaterih osnovnosolskih kuharic,se je non stop pritozeval cez hrano(kao da je slaba in pa da jo je premalo,sam nuttelo in pizzo je kao jedel).pa tudi ta clovek ni bil sposoben nobenega domacega opravila,npr.ciscenja,likanja, pranja,... je bil ponavadi kr cel dan pred pc-jem al tv-jem. kaj tipa vodi?definitivno to ni neka njegova misel po miru,ampak zgolj slava.ze od zmeraj je bil posebnez(je preskocil tudi drugi razred osnovne sole),sam slaven pa ni bil nikoli.drgac zivi cisto blizu nekdanjega postojnskega zupana Josipa Bajca in ta sam pravi da je tip mal prismuknjen.tudi drugi v matenji vasi ga kaj prida ne marajo. npr.zabave ob prihodu mu niso priredili,pa vem da so "matenjci" taksni veseljaki, da jim najmanjsi dogodek v vasi pomeni toliko, da priredijo zabavo(harmonike bi pele zagotovo).in to glede vojn in svetovnega mira(me mal ze na misice spominja).vojne se dogajajo zaradi razlicnih nacionalnosti in razlicnih ver.clovek brez identitete(pripadnosti nekemu narodu) in brez vere ne more obstajati.vojne so nekaj normalnega.nekaj kar se na planetu dogaja ze od samega poka.celo morje in kopno se vsak dan borita za delcek enega oziroma drugega.moram pa se neki dodat.tip je trmast za znort.samo njemu lahk uspe tak podvig.sigurno so neki dogodki s potovanja resnicni, ksni malce prirejeni,ksni celo izmisljeni.sam neki pa moramo vedt.denar je svetu gospodar in brez njega ne gre, tko kot ne gre brez vojn!!!! Tis res en đejđej okoča .Kva če bi se zadeve ki jo njuškaš lotil objektivno, ne da ti fovšarija piše text .Pa tut njuškat nimaš kej.Če ti kej ni všeč na njem stran poglej tko k to nardiš pr drugih motečih zadevah Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 10. april 2007 Prijavi Deli 10. april 2007 ja,no...če je pa tolk mlad...22 je star.. .Njemu bi pasala kaka 20.letnica..ne pa ena iz tvoje generacije... generacijo moja kje so cajti, k smo z zastvacam titoti mahal Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 13. april 2007 Prijavi Deli 13. april 2007 kaj zdej porkamadona... zmeri ko je bil tito na televizij, me je fotr vprašu "no, a veš kdo je to " ... pa v osnovni šoli (mislim, to je pa res parodija) smo imeli v vsaki sobi tita na sten in vedno, ko smo pisali kontrolko sem imel svoj ritual... tko, malo izpod čela sem pogledau našega tita, se prekrižal in rekel amen pol so ble pa sam petke sem imel srečno, zdravo in veselo socialistično mladost ... ma ja... staro... čedali mlaj smo starost's got nothing to do with it P.S. Ko sem pa diplomiral sem dal pa zaprisego... danes, ko postajam ekonomist, dajem častno lopovsko besedo, da bom vestno izkoriščal ljudi, da bom živel od dela rok drugih, da bo prej betonska ograja vzdrhtela od človeškega trpljenja, predno se bo sočutje sveta dotaknilo mojega srca itd. bla bla bla in da bom s tem, kot produktiven član naše kapitalistične družbe vestno služil svoji domovini. No, pol sm pa stuhtu, da ne morem iz svoje kože... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 13. april 2007 Prijavi Deli 13. april 2007 kuuuul nekdo ki šteka Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 13. april 2007 Prijavi Deli 13. april 2007 tud jest sm imel še pionirsko kapico in rdečo rutko z zaprisego. A to pomen, da spadam že v staro gardo al kaj pih, pa taka mladost Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lenka: 13. april 2007 Prijavi Deli 13. april 2007 kar obnemel končno enkrat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.