Skoči na vsebino

Moje najljubše barve

alena

Recommended Posts

• Komentarji 157
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

modra....nebo modra, turkizna , ciklamna, , lila....rožnata, hm tud kakšni odtenki rdeče so lepi ...srebrna .ampak te ne nosim xDDx

v beli se preveč sterilno počutim...črna pa mi včasih paše x:)x

ne marem sive ....ker se počutim obupno v njej brez energije pasivno...kot siva miška x:)x

Imam tud rada zeleno....pa ne vsako ....rumena mi daje apetit xDDx

menda pa se v rdeči hujša xDDx

če zdele pomislim se sploh ne morem odločit za barvo.... :inocent:

Deli na socialnih omrežjih

:o|o: :vragec: xrolleyesx

dober no.....boš mal po igrišču tu enem mal vozla, da vidm, če prisedem x:px :vragec: x:Dx Zaj pa nehaj ircat, pa se mal o barvah razpričaj...... xcivx x;)x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

dober no.....boš mal po igrišču tu enem mal vozla, da vidm, če prisedem x:px :vragec: x:Dx Zaj pa nehaj ircat, pa se mal o barvah razpričaj...... xcivx x;)x
:o|o:

barve..moja je definitivno rdeča x:px pa modra.....avto mam pa črn...res črni avti so fuuuuuuuuuuuul hudi....sam kaj ko se vsaka kapljica gor pozna :o|o:

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

No, te pa še zate.....Rdeča (Bonbon): Čustveno najbolj intenzivna barva, stimulira srčni utrip in dihanje. Je pa tudi barva ljubezni. Tiste, ki jo nosijo, mnogi dojemajo kot močnejšo, vitalno osebnost, pomagala pa bi naj premagovati črne misli (to ne misli na črn avto xcivx ). Povezana je tudi z jezo; ljudje, ki so oblečeni rdeče, so včasih precej razdražljivi, nepotrpežljivi. Ker je precej intenzivna, naj ne bi pomagala pri konfliktih in pogajanjih. Zanimivo je, da rdeči avti privabljajo tatove, notranji opremljevalci pa pravijo, da je rdeče pohištvo dokaz perfekcije, ki zbudi pozornost. x;)x

K. Čapek

No, te pa še zate.....Rdeča (Bonbon): Čustveno najbolj intenzivna barva, stimulira srčni utrip in dihanje. Je pa tudi barva ljubezni. Tiste, ki jo nosijo, mnogi dojemajo kot močnejšo, vitalno osebnost, pomagala pa bi naj premagovati črne misli (to ne misli na črn avto xcivx ). Povezana je tudi z jezo; ljudje, ki so oblečeni rdeče, so včasih precej razdražljivi, nepotrpežljivi. Ker je precej intenzivna, naj ne bi pomagala pri konfliktih in pogajanjih. Zanimivo je, da rdeči avti privabljajo tatove, notranji opremljevalci pa pravijo, da je rdeče pohištvo dokaz perfekcije, ki zbudi pozornost. x;)x
skor skoz nosim same rdeče cote x:o)x

celo neki tuhtam, da ko bom mela svoje stanovanje..da bo v dnevni definitivno ena stena rdeča...ostale pa bež...spalnica pa modra..... x:px sanjamoooo x^x x:o)x

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

:inocent: ....kul, mam spalnco zeleno. x:)x

Se bom natipkal :o|o: ...... k sta 2 modro omenla, no......Modra: Barva neba, noči in morja je med najpopularnejšimi. Izraža mirnost, sprošča telo, spodbuja kreativnost, intuitivnost, hkrati pa lahko preveč temno modre barve sproži depresivne momente. Svetlo modra naj bi varovala pred vsakodnevnim hitenjem (hm) in nespečnostjo. Mnogi modni oblikovalci svetujejo, naj ljudje na razgovore za službo oblečejo modro barvo, saj simbolizira vdanost, ljudje, ki delajo v modrih sobah, naj bi bili bolj produktivni. Neka raziskava je celo pokazala, da lahko dvigovalci uteži v modri telovadnici dvignejo večjo težo.

K. Čapek

Men v vsakem letnem času paše druga barva...

Recimo poleti najbolj nosim bela oblačila,roza,svetlo modra,turkizna,bež..Pač te poletne barve...

Pozimi pa črno,kaki,rjavo,ajd modro tud,pa zeleno..sam ne preveč svetle...

Drugač je pa moja barva zelena..ki jo obožujem.. xsrcx

Ne prenesem pa rdeče barve in rumene barve...Zadnjič sem si po dolgem času kupla eno oranžno majčko-za kombinacijo...ker ta barva mi je tud čist mim... :xx!:

Vbistvu mam rada nežne in neopazne barve..Nisem rada v središču pozornosti.. x:Ix x^x

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

vedno in pri meni sta bela in črna

ko sem bila mlajša, sem mela polovico cot roza in turkizno modrih

ampak za vedno pa pali črna x:Dx

Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.

Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje.

JEAN ANOULIH

Črna valda (spod in zgor)

pol mi je polet blazno všeč tut bela (zgor), pa sinje modra (turkizna), rdeča (krvavo in temno), oranžna (kakijevo), olivno zelena, lansko leto tut sladkorno roza x:o)x

mam obdobja "papige" in pol navlečem nase tut po 4,5 barv (oranžna, rdeča, zelena, črna, sinja)-pride ful happy najs :2src:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Barve:

Rdeča , vpliva na cirkulacijo, poživlja, greje, jača srce, pomaga pri astmi in bronhitisu. Ne priporoča se, pri visokem pritisku, povišani temperaturi in če smo razdražljivi- razdraženost.

Rumena, čisti strupe (jetra, koža, ..)pomaga pri diabetesu, pri problemih z ledvicami, jetri,

Ne je uporabljati pri zvišani telesni temperaturi .

Oranžna, vpliva na žlezo ščitnico, vpliva na prebavo,pomaga pri astmi, bronhitisu, revmatizmu celo pri prekomerni telesni teži.

Zelena, pomirja zdravi duha in telo (to je barva zdravljenja) krepi mišice, znižuje telesno temperaturo, pomaga pri čiru na želodcu, če smo razdražljivi, zdravi srce in živčni sistem.

Modra, zdravi vnetja,niža telesno temperaturo, pomirja , pomaga pri boleznih želodca, pri menstrualnih težavah, zobobolu in vnetju grla.

vijolična: vpliva na spomin

rumena: izboljša razpoloženje

zelena: premaguje stres

oranžna pomaga erosu x:)x

modra; pomirja in odpušča

rdeča. v njej izgubljaš odvečno težo

itd...

Tudi barve ki jih ne maramo nam povejo marsikaj o nas samih. Odkrivajo kje smo ranljivi. Odpor ki jih čutimo do določenih barv nam povejo tudi o energetskih zavorah v telesu. Ponavadi nas na koga asocirajo, kraj, človeka, ki nam ni ostal v lepem spominu. Da se otresemo teh neprijetnih spominov in da bi energije tiste barve zopet vnesli v svoje življenje , moramo sami ugotoviti kakšno povezavo budijo v nas posamezne barve:

Pravijo da so tudi barve sestavljene iz pozitivnih in negativnih lastnosti. Na splošno pa velja da čiste barve žive svetle odsevajo pozitivne lastnosti , temne zastrte pa negativno stran barv.

Nekaj najbolj spošnih asociacij zakaj nekaterih barv ne maramo:

Rdeča : zavrnitev ,poraz ali telesna bolezen

Rožnata: nerazčiščeni odnosi z materjo ali očetom

Oranžna: duševna ali telesna izčrpanost

Zlata: zavarovanje duševnega ali materialnega bogastva

Rumena: razočaranja ali izguba osebne moči

Zelena: osamljenost, obup, zavrnitev ali duševni pretres

Modra: strah pred neuspehom ali izgubo bogastva, družbenega položaja ali položaja v službi

Turkizna: zatajevanje čustev, strah pred spremembo, čustvena enoličnost

Temno modra: izkušnje prevare in nezvestoba ali razočaranje, izguba zaupanja

Črna: želja po nadzoru in nepripravljenost odreči se osebni moči

Bela: potreba po odločitvi in ostrem pretrganju s preteklostjo

Rjava: prizadevanje za samostojnost, sprememba odnosa

Siva: potreba po sodelovanju in podpori s strani prijateljev in družine

čist tako za zanimivost.. x:)x

Moja najljubša med najljubšimi barvami je modra- v vseh odtenkih, rada mam pa tut črno- sicer čist iz praktičnega razloga, ker k črnim oblačilom vse paše.

Tako da sem pozimi največkrat v črnih hlačah ali pa kavbojkah, zgori pa mam rada kakšno bolj živo barvo naprimer pink, ali rumeno, pa letos sem si nabavla tut neki zelenih kosov, rada pa mam tut nepogrešljivo belo.

Poleti pa sem najbolj navdušena v kakšnih svetlih lanenih hlačah, zgori pa kakšno pastelno majčko- svetlo roza, modro, vijolično.

Ko grem pa na kakšen izpit, pa poskušam na sebi met največ kar se da oblačil rdeče barve, ker mam občutek, da sem v rdečem bolj samozavestna, da mi gre boljše...mogoče malo vraževerno pa vseeno...pri meni deluje. x:)x

Never let the fear of striking out keep you from playing the game!!!

Rdeča pa najbolj opazna .....takrat se bolj slabo plonka xDDx :inocent: kaj...

ponavadi kar gre...če pa mam občutek da ne bo šlo, čez rdečo majčko oblečem še črn pulover, tako da ni panike...vsaj zaenkrat je ni blo :palec:

To kar tako, ker se rdeča zelo daleč opazi....je bolj vidna oči nase vleča. Jaz tudi danes v rdečem pulovarju x:)x

je imel enkrat en profesor rdečo majico na sebi, ko smo imeli izpit....bil kot semafor xDDx, že kar oddaleč si ga opazil kje se nahaja x:)x

xsrcx

naš pa ponavadi pride v modrem ali pa v zelenem puloverju in v rjavih hlačah, ker reče da bomo tako bolj mirni med izpitom...ampak ponavadi s tem doseže nasproten učinek, ker smo vsi nemirni, ker se tako oblečen "dobro zlije z okolico" :8):

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...