Skoči na vsebino

Ustvarjalnost, ustvarjanje

kukica

Recommended Posts

Hojal Ustvarjalci in Ustvarjalke!

Pregledujem forum in vidim, da je poln ustvarjalnih ljudi in tem. Veliko nas ustvarja kaj z rokami, piše, ima ideje, obvlada računalnike ...

Če ste za, lahko na tem mestu nizamo svoja znanja in ideje ali pa le predstavimo svoje izdelke.

Ali pa omenjamo spletne strani, kjer najdemo dobro idejo ... ali ...

...skratka, možnosti je neskončno, če se le prepustimo lastni ustvarjalni mavrici xrainbowx .

Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.

Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Deli na socialnih omrežjih

super ideja...kotiček za ustvarjalne :palec: x:Dx

...jest full rada rišem na steklo, razne vazice pa teke zadeve, pol pa rada to komu podarim, za kakšen poseben dogodek ali pa kar tako x:)x

Never let the fear of striking out keep you from playing the game!!!

...jest full rada rišem na steklo, razne vazice pa teke zadeve, pol pa rada to komu podarim, za kakšen poseben dogodek ali pa kar tako x:)x

Super Teyka! :palec:

Tako lepo je nekaj početi samo zase in se pri tem izraziti. Imaš mogoče kakšno fotko svojih izdelkov, da jo objaviš.

Pozdravček xsrcx

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Meni je všeč tehnika vozlanja raznih trakcev imenovana MAKRAME (Macrame). Tukaj najdeš navodila kako splesti osnovne vozle.

Sama sem se lotila pletenja zapestnic. Uporabljen je kvadratni vozel.

Spletla pe sam tudi že en pas. To pa sem spletla z vozlom "Double Half Hitch"

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Imaš mogoče kakšno fotko svojih izdelkov, da jo objaviš.

nisem še poslikala vazic, jih pa bom, da bom lahk dala gor svoja "dela" x:)x , ker to ni ravno delo, je bolj užitek, sprostitev...pa ko nekomu to potem podariš, pa je vesel...lep občutek

aja, pa da pohvalji tvojo izdelavo zapestnic, še najbolj pa mi je všeč pas, res je dober :palec: xDDx ...bom mogoče tut sama se poskusla pozabavat s takšno umetnostjo če bo šlo...

nisem še poslikala vazic, jih pa bom, da bom lahk dala gor svoja "dela" x:)x , ker to ni ravno delo, je bolj užitek, sprostitev...pa ko nekomu to potem podariš, pa je vesel...lep občutek

aja, pa da pohvalji tvojo izdelavo zapestnic, še najbolj pa mi je všeč pas, res je dober :palec: xDDx ...bom mogoče tut sama se poskusla pozabavat s takšno umetnostjo če bo šlo...

Le poslikaj. Sigurno so lepe...

Pas je pa kar lahko naresti, ko poštekaš vozle... je pametno najprej s kratko špago narediti ene dve vrsti vozlov za vajo, potem pa se lotiti pasu. Pa jaz imam vedno veliko več štrika, kot je potrebno...je lažje odrezat, kot dodat. Vzame pa takle pas kar par ur dela. Ampak saj v trgovini bi bila pa cena nekaj tisoč...tko da je isto.

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

sej v trgovini sem jih vidla, pa je blo tut tako, da ali se mi je zdela cena malo pretirana ali pa mi ni odgovarjala barva, ali pa spet kaj tretjega. če pa si narediš sam, je pa ziher ti zadeva všeč in jo nosiš, ker si se sam za njo potrudu.

se si kake 3,4 leta nazaj skvačkala en šal, ki sem ga sicer malce preširoko začela, ampak se mi je zdel ok, dokler ga nisem končala...pa ga mam zdej najraje, ker sem ga nardila sama. če bi ga kupla in bi bil preširok/preozek, bi ga najbrž kar komu podarila, tako pa ne.

tako da sklep...bom kr sama probala nardit pas. zdej bo itak konec izpitov čez 2 tedna in bo časa na pretek za takšne zadeve x8Dx

• 2 weeks later...

USTVARJALNO PISANJE

Že od otroštva rada pišem. Mislim, da se edino med pisanjem lahko zares toliko sprostim, da ven pridem prava jaz. Večkrat mi je nerodno, ko berem kar sem napisala. Vendar potem, ko napisano ozvestim in predelam ugotovim, da sem dobro napisala. Prek zgodb in pravljic se nekako pogovarjam sama s sabo. Včasih pa si privoščim 'besedno nevihto'. Kar pišem besede, ki mi padejo v glavo. Pišem in pišem in pišem ... in na začetku pisanje nima nobenega smisla, kmalu pa začnejo nastajati smiselni stavki in začenjajo se mi odkrivati deli mene, ki sem jih že zdavnaj skrila pred sabo. Zelo dobra terapija zame.

Sem naletela tudi na eno spletno stran, ki omenja pisanje kot tehniko pri osebnostni rasti. Če koga zanima je tehnika opisana tukaj... xrainbowx xrainbowx xrainbowx

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Izredno rada rišem obleke, se mi zdi, da niti niso tako slabe :8): Največ idej za skice se mi porodi ravno v sanjah x:px saj bi nalimala kako fotko, ampak se bojim, da mi kdo ukrade idejo x8Dx (npr. kšen Hranitelj, če mogoče lih visi na lnf x:o)x ) Drugače za svojo dušo pa igram klaviature. Ampak sem ful sebična, ker nerada komu zaigram, razen potem, ko me že ene 1000x preprosi... to se mi zdi intimno početje :inocent: tam sva samo jaz in glasba. trije so že gužva x:Ix

In al' veš, da ti ga vnemaš,

ti mu pevski ogenj daš,

al' se smel bo razodeti

vsaj pozneje, sam ne ve.

(F. Prešeren)

• 1 month later...
Izredno rada rišem obleke, se mi zdi, da niti niso tako slabe :8): Največ idej za skice se mi porodi ravno v sanjah x:px saj bi nalimala kako fotko, ampak se bojim, da mi kdo ukrade idejo x8Dx (npr. kšen Hranitelj, če mogoče lih visi na lnf x:o)x ) Drugače za svojo dušo pa igram klaviature. Ampak sem ful sebična, ker nerada komu zaigram, razen potem, ko me že ene 1000x preprosi... to se mi zdi intimno početje :inocent: tam sva samo jaz in glasba. trije so že gužva x:Ix

Škoda, da ne moreš zaščitit svojih kreacij. Bi jih bilo prav fino videti. x;)x

Ful dobro, da daš duška svoji ustvarjalnosti.

Jaz sem zadnje čase čisto polna idej.

Samo še čas si moram vzeti ...

Hej Teyka!

Boš kako slikico svojih kreacij predstavila? :flowers:

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

• 4 years later...
  • 9 months later...

ojla, tale tema je bila pa fina, pa je kar zamrla.(

jaz vseeno pošiljam svoje stvaritve, ker sem se toliko časa mučla z njimi, da jih moram pokazat: http://ustvarjanka.weebly.com/

Sem popolnoma nova na tem forumu in tudi meni je žal, da je ta tema zamrla. Jaz pa bi z vami rada delila prečudovit kvačkan nakit, ki ga izdeluje moja sestra. Koliko truda vloži v vsak detalj je res vredno ogleda.Upam da so všeč tudi vam.

Guest Jeti

:palec: no, pa zavozlaj kaj lepega ... mene ni ravno pritegnilo xcivx

sem pa že v oš in kasneje v srednji ogromno pletla in kvačkala ... jope, puloverje, krila, kape, rokavice, nogavice ... še danes se lotim kakšne malenkosti x;)x ... tudi šivala sem ogromno ... levu se še danes kolca po unikatnih srajcah x:px

tudi sama sem nekaj podobnega počela, nč več :(

blazno všeč so mi gobelini, na 3 nitke (tisti z volno ne toliko, pregrobo)

Ne moremo narediti Velikih stvari - le drobne stvari z veliko ljubezni.

Mati TEREZIJA

• 1 month later...
  • 2 months later...

Pozdravljene ustvarjalke :)

Veseli me, da je toliko ustvarjalnih rok tukaj. Imam nekaj za vas, čisto novega. Da ne dolgovezim, vam takoj povem: namreč v nastajanju je spletni community (skupnost), kjer se boste lahko predstavile širni Sloveniji. Kaj pravite na to? Torej ni važno, ali ste že profesionalci ali šele začetniki. Vsi ste prisrčno vabljeni :) Za enkrat nas najdete na Facebook strani http://www.facebook.com/pages/Moj-Mozaik/354055271293126 ... V kratkem, ko bo pa skupnost postavljena pa ste vabljeni na Moj Mozaik :)

P.s.: trudili se bomo da vas bo čimveč ljudi prepoznalo ;)

Lep pozdrav!

Ojla,jaz pa rada šivam,vse živo. Sm popolni samouk,najbrž dobri geni po babici,pa se kar lotim in sproti izmišljujem in kar uspeva. Zadnja leta ustvarjam iz starih,ponošenih kavbojk. Oblekla sm sedežno,kuhinjske stole,sešila ornk kovtr,posteljno pregrinjalo,borše,oblekce za cigaretne škatlice in mobije... Da se še pa še,hvaležen material,unikaten končni izdelek,sam stare kavbojke morš okol nafehtat pa maš dela čez glavo. Vsem ustvarjalcem lep dan in veliko novih,norih idej!
strong desire needs strong will

Sicer je pust že mimo.... pa vseeno dodajam še mal "pusta", da dokončno preženemo to zimo http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

***********************************************************************************************

Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing, there is a field.

I'll meet you there.

When the soul lies down in that grass, the world is too full to talk about.

Ideas, language -even the phrase "each other"- doesn't make any sense.

(mevlana jelaluddin rumi - 13th century )

• 7 months later...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...