Skoči na vsebino

Beljakovine - obroki z beljakovinami, priporočajte


Recommended Posts

  • 3 weeks later...

Sej... če si na dieti skoraj ne moreš izumit kaj neenoličnega... Meso, skuta, ribe z zelenjavo na vse možne načine... Sploh pa ko si moraš vsak dan tolk zelenjave pripravljat in rezat, no ne vem, al se sam men ne da, pol se jaz zadovoljim sam s piščančjimi prsmi na žaru, plus kaka taka zelenjava zraven, npr. paradižnik, ko ga samo narežeš...

 

BTW a si to ti na sliki x:Dx :2src:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

100g živila beljakovine OH maščobe kcal

jajčni beljak-11 0,8 0,2 49

tune v vodi/ povp/-21 0 2 110

oslič 17,4 0 0,4 72

postrv 19 0 2 99

bela riba/

orada ,zobatec/-22 0 3 110

lignji-kalamari 18 0 1,3 82

piščančje prsi 21 0 2,4 110

puranove podobno

vampi goveji 19 0 2 98

konjsko meso -povp.20 4 4 125

jetra svinjska 20 2,6 3,7 128

goveja podobno

mleko 0,5 maščobe 3,5 5 0,5 36

pusta skuta 13 3,5 0,6 77

soja 34 33 17 400

suhi fižol 23 61 1,5 334

leča 24 62 1 342

 

težko je tle pisat kao tabelo. Prej tega tvojega vprašanja nisem videl. Glede stročnic- res imajo precej ogljikovih hidratov, vendar so to rastlinski polisaharidi , ki imajo zelo nizek glikemični index, se pravi, da so v redu, ker se njihova energija sprošča zelo počasi.

Zdaj , ne vem čemu ti to potrebuješ- ali v športne namene- kvihtanje in poddobno. Če boš odgovoril, ti bom lahko dal kakšne smernice glede prehrane, samo bodi bolj konkreten.

xegox :palec:

 

Sej... če si na dieti skoraj ne moreš izumit kaj neenoličnega... Meso, skuta, ribe z zelenjavo na vse možne načine... Sploh pa ko si moraš vsak dan tolk zelenjave pripravljat in rezat, no ne vem, al se sam men ne da, pol se jaz zadovoljim sam s piščančjimi prsmi na žaru, plus kaka taka zelenjava zraven, npr. paradižnik, ko ga samo narežeš...

 

BTW a si to ti na sliki x:Dx :2src:

 

Nisem dobro razumel , čemu naj bi glede beljakovinskih obrokov imel veliko rezanja zelenjave ??????

xegox

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

 

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kolicina beljakovin v nekem zivilu se ne pomeni merila, da jih bo organizem tudi izkoristil!

 

---

podajam del clanka:

Zaužite beljakovine so sestavljene iz prebavljivega in neprebavljivega dela. Neprebavljivega dela beljakovin je od 2 - 8 %. Za telo so neuporabne in se izločijo s fekalijami. Prebavljivi del beljakovin pa telo po razgradnji na aminokisline vsrka skozi stene tankega črevesa. A žal absorbiranost beljakovin še ne pomeni, da bodo v nadaljnji presnovi izkoriščene. Dr. Luca-Moretti pravi, da do nedavnega ni bilo dovolj znano, v kolikšni meri jih koristno uporabimo. Do sedaj so koristnost beljakovin vrednotili le po njihovi teži. Na etiketah živil je napisana količina beljakovin v gramih. Toda dr. Luca-Moretti ugotavlja, da ni pomembna le teža beljakovin v hrani, pač pa tudi njihova kakovost.

 

Aminokisline, ki jih telo vsrka iz tankega črevesa, namreč lahko nadaljujejo svoje potovanje po eni od dveh presnovnih poti: po anabolični (izgrajevalni) ali katabolični (razkrojevalni) poti. To je zelo pomembno; do sedaj pa je bilo v prehrambeni znanosti premalo poznano. vec na: Predstavitev ProShape >>>

 

http://cokolada.net/images/mainpages/map_pics/map-predstavitev1.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kolicina beljakovin v nekem zivilu se ne pomeni merila, da jih bo organizem tudi izkoristil!

 

---

podajam del clanka:

Zaužite beljakovine so sestavljene iz prebavljivega in neprebavljivega dela. Neprebavljivega dela beljakovin je od 2 - 8 %. Za telo so neuporabne in se izločijo s fekalijami. Prebavljivi del beljakovin pa telo po razgradnji na aminokisline vsrka skozi stene tankega črevesa. A žal absorbiranost beljakovin še ne pomeni, da bodo v nadaljnji presnovi izkoriščene. Dr. Luca-Moretti pravi, da do nedavnega ni bilo dovolj znano, v kolikšni meri jih koristno uporabimo. Do sedaj so koristnost beljakovin vrednotili le po njihovi teži. Na etiketah živil je napisana količina beljakovin v gramih. Toda dr. Luca-Moretti ugotavlja, da ni pomembna le teža beljakovin v hrani, pač pa tudi njihova kakovost.

 

Aminokisline, ki jih telo vsrka iz tankega črevesa, namreč lahko nadaljujejo svoje potovanje po eni od dveh presnovnih poti: po anabolični (izgrajevalni) ali katabolični (razkrojevalni) poti. To je zelo pomembno; do sedaj pa je bilo v prehrambeni znanosti premalo poznano. vec na: Predstavitev ProShape >>>

 

http://cokolada.net/images/mainpages/map_pics/map-predstavitev1.gif

 

 

Vse to drži- samo zakaj ne napišeš še kakšne druge firme - npr.- bms,, cytodyne,gen, gnc,muscletech,prolab,next nutrtion twinlab,eas, garnell , wilder ...itd in se držiš tega moretija k klop. Tole so vse firme z dolgoletno tradicijo, wilder celo 70 let, -najbrž zato, ker o njih nič ne veš. Njihovi izdelki so delani namensko za profesionalne športnike in verjemi, tam se vrsti toliko denarja, da noben od teh izdelkov/ beljakovinski koncentrati / ni glih amaterski. Tole so študije 100 x potrjene glede absorbcije, kakovosti, čistosti izdelkov... tamle gor sem pa govoril o naravnih beljakovinah, uporabljenih iz naravne hrane... Ti si pa za primerjavo moretijeve formule vzemi kaj od teh firm ki sem jih naštel, pol pa reklamiraj dalje. Ker pa stvari ne poznaš dobro, ne tvezi eno in isto.Kot bi povedal kaj revolucionarnega, te stvari poznam že 25 let, pa vsak malo bolj zagnan kvihtar prav tako..tako , da zihr ne boš odkril tople vode na antarktiki.

lep pozdrav xegox

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

 

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

100g živila beljakovine OH maščobe kcal

jajčni beljak-11 0,8 0,2 49

tune v vodi/ povp/-21 0 2 110

oslič 17,4 0 0,4 72

postrv 19 0 2 99

bela riba/

orada ,zobatec/-22 0 3 110

lignji-kalamari 18 0 1,3 82

piščančje prsi 21 0 2,4 110

puranove podobno

vampi goveji 19 0 2 98

konjsko meso -povp.20 4 4 125

jetra svinjska 20 2,6 3,7 128

goveja podobno

mleko 0,5 maščobe 3,5 5 0,5 36

pusta skuta 13 3,5 0,6 77

soja 34 33 17 400

suhi fižol 23 61 1,5 334

leča 24 62 1 342

 

težko je tle pisat kao tabelo. Prej tega tvojega vprašanja nisem videl. Glede stročnic- res imajo precej ogljikovih hidratov, vendar so to rastlinski polisaharidi , ki imajo zelo nizek glikemični index, se pravi, da so v redu, ker se njihova energija sprošča zelo počasi.

Zdaj , ne vem čemu ti to potrebuješ- ali v športne namene- kvihtanje in poddobno. Če boš odgovoril, ti bom lahko dal kakšne smernice glede prehrane, samo bodi bolj konkreten.

xegox :palec:

Nisem dobro razumel , čemu naj bi glede beljakovinskih obrokov imel veliko rezanja zelenjave ??????

xegox

Ja menda pa ja ne bo samega mesa jedal a ne??? x:Dx In zelenjava je obvezen dodatek zarad vlaknin in nima velik OH.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Zanima me ali mi lahko prosim pomagate in mi svetuejte obroke, ki imajo veliko vsebnost beljakovin, malo maščob in sladkorja, namreč moje ideje so že vse obrabljene in enolično prehranjevanje je več kot preveč :)

 

Stemle njegovim vprašanjem ,mislim, da sem ti odgovoril.- hotel je beljakovine , verjetno mu je o krompirju in solati pa ostali zelenjavi in makaronih pa kruhu vse jasno. Bil je samo odgovor na njegovo vprašanje.

xegox

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

 

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Zanima me ali mi lahko prosim pomagate in mi svetuejte obroke, ki imajo veliko vsebnost beljakovin, malo maščob in sladkorja, namreč moje ideje so že vse obrabljene in enolično prehranjevanje je več kot preveč :)

 

OSNOVNI BELJAKOVINSKI KRUH

 

3 jajca z ločenimi rumenjaki

2 žlici kisle smetane

2 žlici stopljenega masla

1/2 skodelice sojine moke

1 žlica pecilnega praška

 

Ogrej pečico na 175 stopinj

Rumenjake zmešaj z vsemi drugimi sestavinami, beljake posebej stepi v sneg in ga zmešaj v maso. V z maslom namazanem pekaču peci mešanico 50 minut oziroma toliko časa, da dobi zlato rjavo barvo. Hrani v hladilniku

 

skupaj OH: 18g

 

 

LOSOSOVA HITRA SOLATA

 

200 gramov (konzerviranega) lososa

2 nasekljani šalotki

1/2 stebla narezane zelene

3 žlice preliva roquefort

 

Odstrani kosti in kožo z lososa. V skledi ga zdobi na koščke. Primešaj šalotko in zeleno. Stresi v skledo za solato in prelij s prelivom.

 

skupaj OH: 2,6g

 

SOJINE PALAČINKE

 

1/2 skodelice sojine moke

3 jajca

1/2 skodelice vode

1/4 čajne žličke soli

olje za kuhanje

 

Prve štiri sestavine zmešaj v mešalniku in nato pečeš kot navadne palačinke. So zelo okusne! Jaz jih jem z vsem mogočim: z omako bolognese, z omako iz gob, z raznimi siri oziroma daš noter kar ti paše. Zelo praktično

 

Drugače, jst se tudi prehranjujem s hrano bogato z beljakovinami in malo OH. :palec: Imam veliko receptov, tako da če te še kaj zanima, povej...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mislim , da je tole zlo cool, samo mali hribček maščobe se sveti iz vsake jedi.Mislim , da je možakar napisal tudi- malo maščob. xegox-samo v prvi jedi je tam nekje kot dnevna potreba maščob nekoga na dieti. !

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

 

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja no, mislim da nihče ne bi pojedel celga hlebčka v enem dnevu... In, tudi če si na dieti, recimo Atkinsovi, lahko ješ veliko maščob. Sploh se ne redimo zaradi maščob ampak zaradi OH, pa naj se sliši še tako za lase privlečeno...
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja no, mislim da nihče ne bi pojedel celga hlebčka v enem dnevu... In, tudi če si na dieti, recimo Atkinsovi, lahko ješ veliko maščob. Sploh se ne redimo zaradi maščob ampak zaradi OH, pa naj se sliši še tako za lase privlečeno...

 

Jaz ne teoretiziram o dietah,govorim, da je možak napisal malo OH in malo maščob.Redimo se pa od vsake hranilne sestavine , če je vnešena v preveliki meri. Tudi od beljakovin- vsekakor. Nisi ničesar rekla za lase privlečeno, je že v redu, samo ni glih tako. Maščobe so energetsko najbogatejše-cca 9,1 kcal/g in če večji količini le teh vzporedno pride do neaktivnosti , imajo preosto pot v skladiščenje. Pri OH imamo vsaj možnost izbire, glede na hitrost pretvorbe sladkorjev v energijo, -glikemični index, medtem , ko je maščoba maščoba... Pri pretvorbi v salo ne igra vloge ali je nasičena, enkratnasičena, nenasičena....bla,bla bla...Saj ni problem dobit beljakovine, večji problem je dobit beljakovine pa malo OH in skoraj nič maščob. Tule je caka in se vsaka domišljija hitro konča. Če smo že na tem, lahko ti poješ na dan 2 kosa kruha -recimo -450kca, 100g oh , par g maščobe, problem je našopat tam do 200 g beljakovin, ne da bi zraven zaužil OH in maščobe, pa da ne ješ vsak dan eno in isto... Če pa ti greš tako - veliko beljakovin in veliko maščob, potem problema ni- velik šnicl govedne, pa tudi svinjine, pa tko naprej.

Lukablu pa je govoril o malo maščobe in malo OH, tko da ne vidim point najine debate o različnih dietah.

Mislim , da sploh ni omenil nikakršne diete...

xegox

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

 

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

No, no... sej prvi si ti omenil besedo dieta. Ampak nič zato... Kar se tiče raznovrstnosti, pa je tako: Domišljijo je treba uporabit, pa se da. Že recimo samo ribe lahko pripraviš na 1000 in en način. Samo cajt si je treba vzet.

lp

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

1. Na forumu lahko pisem kar pac zelim v okvirjih, ki jih postavlja urednistvo.

2. Ce te karkoli moti je to pac tvoja stvar! Nekateri pac ne poznajo MAP in se mi zdi prav da spoznajo, sploh pa je beljakovinam namenjena tudi ta tema! Dr. Prof. Luca Moretti je se vedno oseba, ki je odkrila najcistejse aminokisline na svetu v krstalni obliki, taki, ki jo potrebuje clovesko telo! Zatorej ga je vredno omenjati.

Kakor se omenja tudi odkritelja vitamina C, in druge pomembne odkritelje. Ce imas ti pac drugacno mnenje in se zaradi tega cutis kakorkoli ogrozenega (ponovno), je to pac tvoja osebna stvar in ne moja. Itak pa nisem pisal tebi, temvec navajal dejstva kot dodatek tvojemu tekstu, ki je v nekem pogledu zavajajoc zaradi morebitnega pomanjkanja znanja bralcev. Torej je bil le dopolnilo tvojega teksta in NE kritika na tvoj tekst, kakor si pac ti razumel! Zal in spet ponovno!

Tvoja predvidevanja in namigovanja o meni in neko predalckanje pa rasji spregledam, ni vredno... what you give is what you get!

 

 

Vse to drži- samo zakaj ne napišeš še kakšne druge firme - npr.- bms,, cytodyne,gen, gnc,muscletech,prolab,next nutrtion twinlab,eas, garnell , wilder ...itd in se držiš tega moretija k klop. Tole so vse firme z dolgoletno tradicijo, wilder celo 70 let, -najbrž zato, ker o njih nič ne veš. Njihovi izdelki so delani namensko za profesionalne športnike in verjemi, tam se vrsti toliko denarja, da noben od teh izdelkov/ beljakovinski koncentrati / ni glih amaterski. Tole so študije 100 x potrjene glede absorbcije, kakovosti, čistosti izdelkov... tamle gor sem pa govoril o naravnih beljakovinah, uporabljenih iz naravne hrane... Ti si pa za primerjavo moretijeve formule vzemi kaj od teh firm ki sem jih naštel, pol pa reklamiraj dalje. Ker pa stvari ne poznaš dobro, ne tvezi eno in isto.Kot bi povedal kaj revolucionarnega, te stvari poznam že 25 let, pa vsak malo bolj zagnan kvihtar prav tako..tako , da zihr ne boš odkril tople vode na antarktiki.

lep pozdrav xegox

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

OSNOVNI BELJAKOVINSKI KRUH

 

3 jajca z ločenimi rumenjaki

2 žlici kisle smetane

2 žlici stopljenega masla

1/2 skodelice sojine moke

1 žlica pecilnega praška

 

Ogrej pečico na 175 stopinj

Rumenjake zmešaj z vsemi drugimi sestavinami, beljake posebej stepi v sneg in ga zmešaj v maso. V z maslom namazanem pekaču peci mešanico 50 minut oziroma toliko časa, da dobi zlato rjavo barvo. Hrani v hladilniku

 

skupaj OH: 18g

LOSOSOVA HITRA SOLATA

 

200 gramov (konzerviranega) lososa

2 nasekljani šalotki

1/2 stebla narezane zelene

3 žlice preliva roquefort

 

Odstrani kosti in kožo z lososa. V skledi ga zdobi na koščke. Primešaj šalotko in zeleno. Stresi v skledo za solato in prelij s prelivom.

 

skupaj OH: 2,6g

 

SOJINE PALAČINKE

 

1/2 skodelice sojine moke

3 jajca

1/2 skodelice vode

1/4 čajne žličke soli

olje za kuhanje

 

Prve štiri sestavine zmešaj v mešalniku in nato pečeš kot navadne palačinke. So zelo okusne! Jaz jih jem z vsem mogočim: z omako bolognese, z omako iz gob, z raznimi siri oziroma daš noter kar ti paše. Zelo praktično

 

Drugače, jst se tudi prehranjujem s hrano bogato z beljakovinami in malo OH. :palec: Imam veliko receptov, tako da če te še kaj zanima, povej...

 

 

Zanimivi recepti. Še lahko kaj napišeš ali pa poveš kje se da še kaj več takšnih receptov dobit (brezmesnih) x?x

Popravljeno -> Manas
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Evo še par odličnih receptov...

 

GUACAMOLE

 

1 zrel avokado, narezan na koščke

2 paradižnika srednje velikosti, narezana na kocke

1 čebula srednje velikosti, nasekljana

2-3 žlice nasekljanega koriandra

1 čajna žlička soli

1 čajna žlička svežega limonovega soka

 

Vse sestavine sesekljaj in zmešaj. Ohladiš in postrezeš

 

 

OCVRTI FILETI BRANCINA S POROM IN PARADIŽNIKOM S PRELIVOM IZ OLIVNEGA OLJA (4 obroki)

 

4 veliki fileti brancina

2 stebli na drobno narezanega pora srednje velikosti

2 velika čvrsta paradižnika, olupljena, očiščena, nasekljana 1 žlica narezane bazilike

1 žlica balamičnega kisa

4 žlice olivnega olja

 

 

Ocvri brancinovo meso na obeh straneh v žlici olivnega olja do zlato rjave barve. Vzemi iz ponve in postavi na toplo, da se ne ohladi.

V isti posodi dušiš por do mehkega (dodaj še olivnega olja po potrebi). Dodaj balzamični kis, kozico stresaj. Počasi dodaj 3 žlice olivnega olja, da nastane omaka. Odmakni z ognja in dodaj nasekljan pradižnik, baziliko in črni poper.

Skupaj OH: 26g

Na obrok: 6,5g

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...


  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...