lukablue 9. september 2006 Prijavi Deli 9. september 2006 Zanima me ali mi lahko prosim pomagate in mi svetuejte obroke, ki imajo veliko vsebnost beljakovin, malo maščob in sladkorja, namreč moje ideje so že vse obrabljene in enolično prehranjevanje je več kot preveč Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 10. september 2006 Prijavi Deli 10. september 2006 MAP - Master Amino Acid Pattern 100% naravne aminokisline povsem rastlinske sestave z najboljsim izkoristkom. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mačky 26. september 2006 Prijavi Deli 26. september 2006 Sej... če si na dieti skoraj ne moreš izumit kaj neenoličnega... Meso, skuta, ribe z zelenjavo na vse možne načine... Sploh pa ko si moraš vsak dan tolk zelenjave pripravljat in rezat, no ne vem, al se sam men ne da, pol se jaz zadovoljim sam s piščančjimi prsmi na žaru, plus kaka taka zelenjava zraven, npr. paradižnik, ko ga samo narežeš... BTW a si to ti na sliki Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 26. september 2006 Prijavi Deli 26. september 2006 100g živila beljakovine OH maščobe kcaljajčni beljak-11 0,8 0,2 49tune v vodi/ povp/-21 0 2 110oslič 17,4 0 0,4 72postrv 19 0 2 99bela riba/ orada ,zobatec/-22 0 3 110lignji-kalamari 18 0 1,3 82piščančje prsi 21 0 2,4 110 puranove podobnovampi goveji 19 0 2 98konjsko meso -povp.20 4 4 125jetra svinjska 20 2,6 3,7 128goveja podobnomleko 0,5 maščobe 3,5 5 0,5 36pusta skuta 13 3,5 0,6 77soja 34 33 17 400suhi fižol 23 61 1,5 334leča 24 62 1 342 težko je tle pisat kao tabelo. Prej tega tvojega vprašanja nisem videl. Glede stročnic- res imajo precej ogljikovih hidratov, vendar so to rastlinski polisaharidi , ki imajo zelo nizek glikemični index, se pravi, da so v redu, ker se njihova energija sprošča zelo počasi. Zdaj , ne vem čemu ti to potrebuješ- ali v športne namene- kvihtanje in poddobno. Če boš odgovoril, ti bom lahko dal kakšne smernice glede prehrane, samo bodi bolj konkreten. Sej... če si na dieti skoraj ne moreš izumit kaj neenoličnega... Meso, skuta, ribe z zelenjavo na vse možne načine... Sploh pa ko si moraš vsak dan tolk zelenjave pripravljat in rezat, no ne vem, al se sam men ne da, pol se jaz zadovoljim sam s piščančjimi prsmi na žaru, plus kaka taka zelenjava zraven, npr. paradižnik, ko ga samo narežeš... BTW a si to ti na sliki Nisem dobro razumel , čemu naj bi glede beljakovinskih obrokov imel veliko rezanja zelenjave ?????? Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 Kolicina beljakovin v nekem zivilu se ne pomeni merila, da jih bo organizem tudi izkoristil! ---podajam del clanka:Zaužite beljakovine so sestavljene iz prebavljivega in neprebavljivega dela. Neprebavljivega dela beljakovin je od 2 - 8 %. Za telo so neuporabne in se izločijo s fekalijami. Prebavljivi del beljakovin pa telo po razgradnji na aminokisline vsrka skozi stene tankega črevesa. A žal absorbiranost beljakovin še ne pomeni, da bodo v nadaljnji presnovi izkoriščene. Dr. Luca-Moretti pravi, da do nedavnega ni bilo dovolj znano, v kolikšni meri jih koristno uporabimo. Do sedaj so koristnost beljakovin vrednotili le po njihovi teži. Na etiketah živil je napisana količina beljakovin v gramih. Toda dr. Luca-Moretti ugotavlja, da ni pomembna le teža beljakovin v hrani, pač pa tudi njihova kakovost. Aminokisline, ki jih telo vsrka iz tankega črevesa, namreč lahko nadaljujejo svoje potovanje po eni od dveh presnovnih poti: po anabolični (izgrajevalni) ali katabolični (razkrojevalni) poti. To je zelo pomembno; do sedaj pa je bilo v prehrambeni znanosti premalo poznano. vec na: Predstavitev ProShape >>> http://cokolada.net/images/mainpages/map_pics/map-predstavitev1.gif Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 Kolicina beljakovin v nekem zivilu se ne pomeni merila, da jih bo organizem tudi izkoristil! ---podajam del clanka:Zaužite beljakovine so sestavljene iz prebavljivega in neprebavljivega dela. Neprebavljivega dela beljakovin je od 2 - 8 %. Za telo so neuporabne in se izločijo s fekalijami. Prebavljivi del beljakovin pa telo po razgradnji na aminokisline vsrka skozi stene tankega črevesa. A žal absorbiranost beljakovin še ne pomeni, da bodo v nadaljnji presnovi izkoriščene. Dr. Luca-Moretti pravi, da do nedavnega ni bilo dovolj znano, v kolikšni meri jih koristno uporabimo. Do sedaj so koristnost beljakovin vrednotili le po njihovi teži. Na etiketah živil je napisana količina beljakovin v gramih. Toda dr. Luca-Moretti ugotavlja, da ni pomembna le teža beljakovin v hrani, pač pa tudi njihova kakovost. Aminokisline, ki jih telo vsrka iz tankega črevesa, namreč lahko nadaljujejo svoje potovanje po eni od dveh presnovnih poti: po anabolični (izgrajevalni) ali katabolični (razkrojevalni) poti. To je zelo pomembno; do sedaj pa je bilo v prehrambeni znanosti premalo poznano. vec na: Predstavitev ProShape >>> http://cokolada.net/images/mainpages/map_pics/map-predstavitev1.gif Vse to drži- samo zakaj ne napišeš še kakšne druge firme - npr.- bms,, cytodyne,gen, gnc,muscletech,prolab,next nutrtion twinlab,eas, garnell , wilder ...itd in se držiš tega moretija k klop. Tole so vse firme z dolgoletno tradicijo, wilder celo 70 let, -najbrž zato, ker o njih nič ne veš. Njihovi izdelki so delani namensko za profesionalne športnike in verjemi, tam se vrsti toliko denarja, da noben od teh izdelkov/ beljakovinski koncentrati / ni glih amaterski. Tole so študije 100 x potrjene glede absorbcije, kakovosti, čistosti izdelkov... tamle gor sem pa govoril o naravnih beljakovinah, uporabljenih iz naravne hrane... Ti si pa za primerjavo moretijeve formule vzemi kaj od teh firm ki sem jih naštel, pol pa reklamiraj dalje. Ker pa stvari ne poznaš dobro, ne tvezi eno in isto.Kot bi povedal kaj revolucionarnega, te stvari poznam že 25 let, pa vsak malo bolj zagnan kvihtar prav tako..tako , da zihr ne boš odkril tople vode na antarktiki. lep pozdrav Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mačky 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 100g živila beljakovine OH maščobe kcaljajčni beljak-11 0,8 0,2 49tune v vodi/ povp/-21 0 2 110oslič 17,4 0 0,4 72postrv 19 0 2 99bela riba/ orada ,zobatec/-22 0 3 110lignji-kalamari 18 0 1,3 82piščančje prsi 21 0 2,4 110 puranove podobnovampi goveji 19 0 2 98konjsko meso -povp.20 4 4 125jetra svinjska 20 2,6 3,7 128goveja podobnomleko 0,5 maščobe 3,5 5 0,5 36pusta skuta 13 3,5 0,6 77soja 34 33 17 400suhi fižol 23 61 1,5 334leča 24 62 1 342 težko je tle pisat kao tabelo. Prej tega tvojega vprašanja nisem videl. Glede stročnic- res imajo precej ogljikovih hidratov, vendar so to rastlinski polisaharidi , ki imajo zelo nizek glikemični index, se pravi, da so v redu, ker se njihova energija sprošča zelo počasi. Zdaj , ne vem čemu ti to potrebuješ- ali v športne namene- kvihtanje in poddobno. Če boš odgovoril, ti bom lahko dal kakšne smernice glede prehrane, samo bodi bolj konkreten. Nisem dobro razumel , čemu naj bi glede beljakovinskih obrokov imel veliko rezanja zelenjave ??????Ja menda pa ja ne bo samega mesa jedal a ne??? In zelenjava je obvezen dodatek zarad vlaknin in nima velik OH. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 Zanima me ali mi lahko prosim pomagate in mi svetuejte obroke, ki imajo veliko vsebnost beljakovin, malo maščob in sladkorja, namreč moje ideje so že vse obrabljene in enolično prehranjevanje je več kot preveč Stemle njegovim vprašanjem ,mislim, da sem ti odgovoril.- hotel je beljakovine , verjetno mu je o krompirju in solati pa ostali zelenjavi in makaronih pa kruhu vse jasno. Bil je samo odgovor na njegovo vprašanje. Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
manara 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 Zanima me ali mi lahko prosim pomagate in mi svetuejte obroke, ki imajo veliko vsebnost beljakovin, malo maščob in sladkorja, namreč moje ideje so že vse obrabljene in enolično prehranjevanje je več kot preveč OSNOVNI BELJAKOVINSKI KRUH 3 jajca z ločenimi rumenjaki2 žlici kisle smetane2 žlici stopljenega masla1/2 skodelice sojine moke1 žlica pecilnega praška Ogrej pečico na 175 stopinjRumenjake zmešaj z vsemi drugimi sestavinami, beljake posebej stepi v sneg in ga zmešaj v maso. V z maslom namazanem pekaču peci mešanico 50 minut oziroma toliko časa, da dobi zlato rjavo barvo. Hrani v hladilniku skupaj OH: 18g LOSOSOVA HITRA SOLATA 200 gramov (konzerviranega) lososa2 nasekljani šalotki1/2 stebla narezane zelene3 žlice preliva roquefort Odstrani kosti in kožo z lososa. V skledi ga zdobi na koščke. Primešaj šalotko in zeleno. Stresi v skledo za solato in prelij s prelivom. skupaj OH: 2,6g SOJINE PALAČINKE 1/2 skodelice sojine moke3 jajca1/2 skodelice vode1/4 čajne žličke soliolje za kuhanje Prve štiri sestavine zmešaj v mešalniku in nato pečeš kot navadne palačinke. So zelo okusne! Jaz jih jem z vsem mogočim: z omako bolognese, z omako iz gob, z raznimi siri oziroma daš noter kar ti paše. Zelo praktično Drugače, jst se tudi prehranjujem s hrano bogato z beljakovinami in malo OH. Imam veliko receptov, tako da če te še kaj zanima, povej... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 Mislim , da je tole zlo cool, samo mali hribček maščobe se sveti iz vsake jedi.Mislim , da je možakar napisal tudi- malo maščob. -samo v prvi jedi je tam nekje kot dnevna potreba maščob nekoga na dieti. ! Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
manara 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 Ja no, mislim da nihče ne bi pojedel celga hlebčka v enem dnevu... In, tudi če si na dieti, recimo Atkinsovi, lahko ješ veliko maščob. Sploh se ne redimo zaradi maščob ampak zaradi OH, pa naj se sliši še tako za lase privlečeno... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 Ja no, mislim da nihče ne bi pojedel celga hlebčka v enem dnevu... In, tudi če si na dieti, recimo Atkinsovi, lahko ješ veliko maščob. Sploh se ne redimo zaradi maščob ampak zaradi OH, pa naj se sliši še tako za lase privlečeno... Jaz ne teoretiziram o dietah,govorim, da je možak napisal malo OH in malo maščob.Redimo se pa od vsake hranilne sestavine , če je vnešena v preveliki meri. Tudi od beljakovin- vsekakor. Nisi ničesar rekla za lase privlečeno, je že v redu, samo ni glih tako. Maščobe so energetsko najbogatejše-cca 9,1 kcal/g in če večji količini le teh vzporedno pride do neaktivnosti , imajo preosto pot v skladiščenje. Pri OH imamo vsaj možnost izbire, glede na hitrost pretvorbe sladkorjev v energijo, -glikemični index, medtem , ko je maščoba maščoba... Pri pretvorbi v salo ne igra vloge ali je nasičena, enkratnasičena, nenasičena....bla,bla bla...Saj ni problem dobit beljakovine, večji problem je dobit beljakovine pa malo OH in skoraj nič maščob. Tule je caka in se vsaka domišljija hitro konča. Če smo že na tem, lahko ti poješ na dan 2 kosa kruha -recimo -450kca, 100g oh , par g maščobe, problem je našopat tam do 200 g beljakovin, ne da bi zraven zaužil OH in maščobe, pa da ne ješ vsak dan eno in isto... Če pa ti greš tako - veliko beljakovin in veliko maščob, potem problema ni- velik šnicl govedne, pa tudi svinjine, pa tko naprej. Lukablu pa je govoril o malo maščobe in malo OH, tko da ne vidim point najine debate o različnih dietah. Mislim , da sploh ni omenil nikakršne diete... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
manara 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 No, no... sej prvi si ti omenil besedo dieta. Ampak nič zato... Kar se tiče raznovrstnosti, pa je tako: Domišljijo je treba uporabit, pa se da. Že recimo samo ribe lahko pripraviš na 1000 in en način. Samo cajt si je treba vzet.lp Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 1. Na forumu lahko pisem kar pac zelim v okvirjih, ki jih postavlja urednistvo.2. Ce te karkoli moti je to pac tvoja stvar! Nekateri pac ne poznajo MAP in se mi zdi prav da spoznajo, sploh pa je beljakovinam namenjena tudi ta tema! Dr. Prof. Luca Moretti je se vedno oseba, ki je odkrila najcistejse aminokisline na svetu v krstalni obliki, taki, ki jo potrebuje clovesko telo! Zatorej ga je vredno omenjati.Kakor se omenja tudi odkritelja vitamina C, in druge pomembne odkritelje. Ce imas ti pac drugacno mnenje in se zaradi tega cutis kakorkoli ogrozenega (ponovno), je to pac tvoja osebna stvar in ne moja. Itak pa nisem pisal tebi, temvec navajal dejstva kot dodatek tvojemu tekstu, ki je v nekem pogledu zavajajoc zaradi morebitnega pomanjkanja znanja bralcev. Torej je bil le dopolnilo tvojega teksta in NE kritika na tvoj tekst, kakor si pac ti razumel! Zal in spet ponovno!Tvoja predvidevanja in namigovanja o meni in neko predalckanje pa rasji spregledam, ni vredno... what you give is what you get! Vse to drži- samo zakaj ne napišeš še kakšne druge firme - npr.- bms,, cytodyne,gen, gnc,muscletech,prolab,next nutrtion twinlab,eas, garnell , wilder ...itd in se držiš tega moretija k klop. Tole so vse firme z dolgoletno tradicijo, wilder celo 70 let, -najbrž zato, ker o njih nič ne veš. Njihovi izdelki so delani namensko za profesionalne športnike in verjemi, tam se vrsti toliko denarja, da noben od teh izdelkov/ beljakovinski koncentrati / ni glih amaterski. Tole so študije 100 x potrjene glede absorbcije, kakovosti, čistosti izdelkov... tamle gor sem pa govoril o naravnih beljakovinah, uporabljenih iz naravne hrane... Ti si pa za primerjavo moretijeve formule vzemi kaj od teh firm ki sem jih naštel, pol pa reklamiraj dalje. Ker pa stvari ne poznaš dobro, ne tvezi eno in isto.Kot bi povedal kaj revolucionarnega, te stvari poznam že 25 let, pa vsak malo bolj zagnan kvihtar prav tako..tako , da zihr ne boš odkril tople vode na antarktiki. lep pozdrav Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lukablue 28. september 2006 Avtor Prijavi Deli 28. september 2006 Ni debate o dietah, je pa dejstvo, da se izogibam maščobam... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 Fajn bi bilo, če bi bolj konkretno napisal, preden se tlele skoljemo do furnamenta . Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Manas 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 (popravljeno) OSNOVNI BELJAKOVINSKI KRUH 3 jajca z ločenimi rumenjaki2 žlici kisle smetane2 žlici stopljenega masla1/2 skodelice sojine moke1 žlica pecilnega praška Ogrej pečico na 175 stopinjRumenjake zmešaj z vsemi drugimi sestavinami, beljake posebej stepi v sneg in ga zmešaj v maso. V z maslom namazanem pekaču peci mešanico 50 minut oziroma toliko časa, da dobi zlato rjavo barvo. Hrani v hladilniku skupaj OH: 18gLOSOSOVA HITRA SOLATA 200 gramov (konzerviranega) lososa2 nasekljani šalotki1/2 stebla narezane zelene3 žlice preliva roquefort Odstrani kosti in kožo z lososa. V skledi ga zdobi na koščke. Primešaj šalotko in zeleno. Stresi v skledo za solato in prelij s prelivom. skupaj OH: 2,6g SOJINE PALAČINKE 1/2 skodelice sojine moke3 jajca1/2 skodelice vode1/4 čajne žličke soliolje za kuhanje Prve štiri sestavine zmešaj v mešalniku in nato pečeš kot navadne palačinke. So zelo okusne! Jaz jih jem z vsem mogočim: z omako bolognese, z omako iz gob, z raznimi siri oziroma daš noter kar ti paše. Zelo praktično Drugače, jst se tudi prehranjujem s hrano bogato z beljakovinami in malo OH. Imam veliko receptov, tako da če te še kaj zanima, povej... Zanimivi recepti. Še lahko kaj napišeš ali pa poveš kje se da še kaj več takšnih receptov dobit (brezmesnih) Popravljeno 29. september 2006 -> Manas Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
manara 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 Evo še par odličnih receptov... GUACAMOLE 1 zrel avokado, narezan na koščke2 paradižnika srednje velikosti, narezana na kocke1 čebula srednje velikosti, nasekljana2-3 žlice nasekljanega koriandra1 čajna žlička soli1 čajna žlička svežega limonovega soka Vse sestavine sesekljaj in zmešaj. Ohladiš in postrezeš OCVRTI FILETI BRANCINA S POROM IN PARADIŽNIKOM S PRELIVOM IZ OLIVNEGA OLJA (4 obroki) 4 veliki fileti brancina2 stebli na drobno narezanega pora srednje velikosti2 velika čvrsta paradižnika, olupljena, očiščena, nasekljana 1 žlica narezane bazilike1 žlica balamičnega kisa4 žlice olivnega olja Ocvri brancinovo meso na obeh straneh v žlici olivnega olja do zlato rjave barve. Vzemi iz ponve in postavi na toplo, da se ne ohladi.V isti posodi dušiš por do mehkega (dodaj še olivnega olja po potrebi). Dodaj balzamični kis, kozico stresaj. Počasi dodaj 3 žlice olivnega olja, da nastane omaka. Odmakni z ognja in dodaj nasekljan pradižnik, baziliko in črni poper. Skupaj OH: 26gNa obrok: 6,5g Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lukablue 29. september 2006 Avtor Prijavi Deli 29. september 2006 Efekt, oziroma želja je bila zadoščena Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.