Skoči na vsebino

Duhovni poklic

anarhist

Recommended Posts

Z Mujotam pa Suadam sem premetal 9 kubikov betona x:Dx x:Dx x:Dx

Po srcu filozof, po duši fizikalac x:px x^x

KLIK KLIK

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 57
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Dodatek, da bo bolj razumljivo:

- duhovno je, če se ob lupljenju krompirja osredotočiš na to, da ga boš čimboljše olupil

- duhovno ni, če ob lupljenju krompirja razmišljaš o Bogu

lalala

se strinjam...ko lupiš krompir lahko Bog za tabo stoji in ti gleda pod prste, ampak če lupiš krompir, lupi krompir x:Dx :palec:

cosmic dancer

Po sistematizaciji DM tajnica, drgač pa "svetovalka".

Alan, zej pa vem, zakaj sva na "valovni": sm dost po knjižnicah x:)x No, Kuvrtat je tut ql x:Ix

Jst zdej tut iščem drugo službo, najrajš v marketingu, komerciali...

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

KAj je zaj, a so vsi nezaposleni al kaj, da noben nič ne napiše. Al jih je sram? Pravjo, da je vsako delo častno :o|o:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

KAj je zaj, a so vsi nezaposleni al kaj, da noben nič ne napiše. Al jih je sram? Pravjo, da je vsako delo častno :o|o:

Ja, čisto prav imaš. Nisem zaposlen, ni kaj napisati x:)x

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Ja, čisto prav imaš. Nisem zaposlen, ni kaj napisati x:)x

Pol pa reč, da s na Sončni upravi, aneda x;)x

ok, naslednji :8):

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Če ta ni, pa kateri je?! To je tudi umetniški poklic, ne samo duhovni! :palec:

:palec: :palec: :palec: Sploh so pa face tisti, ki znajo narest kuharsko umetnijo iz zelo skromnega izbora stvari, primernih za v pisker. Sm bil večkrat u lajfu v tovrstnih situacijah (Libija, Belorusija, služenje vojske v mornarici), pa sm nabasal na dva tipa, k sta bla res umetnika - iz nič maksimum.

lalala

Če je misel na Boga iskrena, je tudi to duhovno in delo lepše in kvalitetnejše poteka. x:)x

Običajno delo najlepše in najkvalitetnejše poteka takrat, ko si nanj osredotočen. x^x

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

:palec: :palec: :palec: Sploh so pa face tisti, ki znajo narest kuharsko umetnijo iz zelo skromnega izbora stvari, primernih za v pisker. Sm bil večkrat u lajfu v tovrstnih situacijah (Libija, Belorusija, služenje vojske v mornarici), pa sm nabasal na dva tipa, k sta bla res umetnika - iz nič maksimum.

lalala

mah to pač ni nobena umetnost...sam mal domišlije pa si na konju xDDx

al pa sme že predolgo v tem fohu, da bi to mela za umetnost x:o)x

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

mah to pač ni nobena umetnost...sam mal domišlije pa si na konju xDDx

al pa sme že predolgo v tem fohu, da bi to mela za umetnost x:o)x

Nak, ne bo držalo. V omenjenih okoliščinah se je pri nas zamenjalo kar veliko kuharjev (v tujini sem bil npr skoraj šest let), pa v glavnem ni šlo za kuharske umetnike - ob tem pa so imeli za kakšne zajebancije prav bujno domišljijo.

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Da vidim kakšne šihte opravljate veliki duhovneži, če je kdo pri volji da izda

Tisti, ki ne nameravamo farbati ljudi s prodajanjem megle in širjenja iluzije, kako znamo pomagati, pač služimo tlako na različne načine. Ko cesar vzame, kar misli, da je njegovo, pač z ostankom režemo svoj kruh vsakdanji.

Udobno je, če ti kruha ne odmerja duhov(it)nost, ker imaš velik privilegij. Lahko si dovoliš, da vsakomur poveš resnico, kakršno pač v danem trenutku vidiš. S tem sicer mnogim stopaš na rep, a vsaj uživaš v lastni etičnosti, neomadeževani z lažjo.

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

kabalist, s čim se pa preživljaš in ukvarjaš (poleg kabale?) pa nisi povedal...

S Kabalo gotovo ne. lepo moram vsak dan iopraviti 8 ur v proizvodnji dejavnosti, da lahko vsakega 15. v mesecu zaužijem slast minulega dela. x:Dx

Zategadelj moja duhovnost ni povezana z mojo eksistenco in si lahko dovolim resnico.

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

S Kabalo gotovo ne. lepo moram vsak dan iopraviti 8 ur v proizvodnji dejavnosti, da lahko vsakega 15. v mesecu zaužijem slast minulega dela. x:Dx

Zategadelj moja duhovnost ni povezana z mojo eksistenco in si lahko dovolim resnico.

To sem pa tudi js že okusil - in moram reč da se nisem navadil v enem letu...delat za druge...ampak kaj k je tako malo drugih poti :inocent: :8):

cosmic dancer

Če si kruha ne režeš z duhovnostjo imaš morebiti več svobode. Če si režeš rezine milega kruha z duhovnostjo, moraš pri tem delu najprej misliti na preživetje in svoje delo temu prilagodiš. Če ne zavestno, pa gotovo podzavestno. Prisiljen si "pomagati", čeprav se mogoče ne počutiš dobro, nisi razpoložen ipd. ter nisi 100% koncentriran na delo s strankami. Profesionalec ne sme stranki reči: "Vi ste razvajeno cmeralo."

• 2 weeks later...
To sem pa tudi js že okusil - in moram reč da se nisem navadil v enem letu...delat za druge...ampak kaj k je tako malo drugih poti :inocent: :8):

xrolleyesx

ojoj! Nikoli ne delamo za druge.Vedno in povsod prvo za svoj ljubi kruhek, brez obzira kakšno delo in pri kateri firmi smo zaposleni. Takšna miselnost povzroča nenapredek kjer koli.Naj bi se trudili,da bo za vse dobro,da bomo vsi napredovali ne pa da jamramo,ker delamo za druge.

Opravljala sem delo 12 ur na dan v trgovini-zase-sedaj se ukvarjam z trgovino,tudi po 16 ur na dan,tudi zase in za svoje drage.

MISLI SO ČAROBNI DEL NAS SAMIH IN VODIJO NAS NA KRAJE,KJER NI LOČNIC NITI OMEJITEV

• 4 weeks later...
Pred časom sem naletel na to stran, mogoče bo koga zanimalo, kako živijo, kaj delajo, kako se preživljajo in celo kaj jejo kartuzijanci, ki živijo predvsem v samoti in tišini.

http://www.kartuzija-pleterje.si/index_slo.htm

Zanimivo- kar nekaj pogojev mora izpolnjevati kandidat.....

xegox

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Zanimivo- kar nekaj pogojev mora izpolnjevati kandidat.....

xegox

Njihov pravilnik je res obširen.

Kar je napisano glede tišine in samote, je vse res. Ima zelo dobrodejen vpliv na notranje stanje človeka in je nujna za vzdrževanje notranjega miru. Občudujem tiste, ki so posvetili življenje temu...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...