Skoči na vsebino

Česa RES ne maram

alena

Recommended Posts

še zmer ne maram. trenutno mi gre najbolj na jetra aurea kozmetika. berem temo, pa mam kar naenkrat pred sabo ta jajca :vragec: ma prav zmer se mi odpre to, kadarkoli sm na lnf. bohvasnimarad.

enako!

za :sick:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Deli na socialnih omrežjih

Ja ne maram vročine , sploh ne ...pa preznojenih ljudi ...ki ne vejo da se dobi tudi milo, pa voda.... :o|o: pa se jo tud uporabi ...zard mene tud deževnico ... x^x

hvala enako...

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Ne maram "pametnih" sosedov, ki vse vedo in vse vidijo. Mater a res si nimajo kaj drugega začet kot pa gledat skozi okno kdaj bo kdo prišel in s kom, kako je bil oblečen...ma boli me pa, če je nag prišel domov. Ko bi vsaj to bila kaka stara mama, ki nima kaj počet...ne pa folk, ki ima puno dela le vidi ga očitno ne...potem pa jamra kako si je bogi in,da je navajen vsega hudega...mrš
Zaupam, da je življenje na moji strani. Svobodno in radostno se izražam.

Sitnarjenja mojih otrok, še težje pa prenašam nerganje, da so "bogi revčki" lačni zraven polnih piskrov in hladilnika. Od tega dobim pritiska približno 500+ in vidim samo rdeče :vragec:

Se mi zdi, da bom morala zaklent kuhinjo za ene 14 dni, pa da jih pol vidim....

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...

Pol bodo res ubogi revčki. Drugače pa, verjetno si jih tako navadila, da sitnarjo ob polnih piskerih.

Ne jokaj za soncem, ki je zašlo; zaradi solza ne boš videl zvezd.

PARRA

• 1 month later...
Sitnarjenja mojih otrok, še težje pa prenašam nerganje, da so "bogi revčki" lačni zraven polnih piskrov in hladilnika. Od tega dobim pritiska približno 500+ in vidim samo rdeče :vragec:

Prisrčen se mi je zdel komentar nekega profesorja, kateri je nekaj dni pred penzjonom.

Otroke bi peljal na eno daljšo ekskurzijo.

S seboj potrebujejo dva kompleta cunj za preobleči.

In kam bi se podali za 6 tednov?

V Darfur.

Tam bi se naučili spoštovati hrano, vodo, bližnjega........... in trud staršev za vzgojo in nudenje vsaj osnovnih materjalnih dobrin.

(res da je krut predlog, bil bi pa 100% učinkovit)

Ne vem, če ti že imaš otroke. Sama jih še nimam in vem, da je za druge vedno fajn bit pameten samo moji bodo šli magari lačni spat. Zdaj pišem, ker sem se ravno pred kratkim pogovarjala s kolegico kako njena 5 letna hči vsak teden ne je več nekaj novega. Moji bodo jedli kar bo na mizi ali pa šli lačni spat. Slej, ko prej bodo že ugotovili kaj jim res ugaja in kaj je samo ''muha dneva''. Se pa zavedam še ene druge stvari. Danes so trgovine polne ma vsega in svašta, dosti več je vsega kot je bilo takrat, ko sem sama gor rastla. Verjetno je tudi zato danes staršem nekoliko težje.

Zalaya ti boš sama najbolje vedela kako in kaj x;)x

Vedno sem govorila, da bo moj otrok jedel kar bo na mizi. VEDNO

Kaj je nastalo (ne bom po čigavi krivdi, ker nas je kar nekaj vsak dan za mizo)?

Nastal je najbolj zbirčen pamž v naši familiji.

Sedaj ko se trudim vstrajati pri svoji teoriji, je malo bolje.

Res da je kdaj pa kdaj lačen, ampak se stanje izbolšuje.

Celo goveja juha je že dobra.

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!

Tocno to. Otroke se fila s "shit" hrano. dostikrat prevec kuhane, kar lahko veckrat prej skoduje kakor ne. Ne bi bil rad neki kle pamet solil (je ze stanne za to), sam... potem ko otrok drugega nima, pac vzame tisto kar je scasoma. je pa tesko sodit kograkoli ker ne vidim vsem v pisker x:Dx pa tudi zanima me ne pretirano. boblj statisticno, tolk da vem kako pomagat, se usmerit ipd.

druga plat medalje pa je, da ko otroc enkrat zacenjo uzivat sladkarije in razlicne druge pretirane okuse dolocenih zivil, ne bi drugega vec jedli. Zakaj: ker se burboncice v ustih navadijo na te mocne ukuse in je neka dobra, navadna jed zanje lahko povsem brezveznega okusa. pa se sladkorja nima v sebi ki bi energije njihovemu konstantnemu zanosu po gibanju in zivljenju.

tko da, sorry k pisem ker dejansko ne vem kako je pri vas (ki berete) doma, ampak ce sklepam po tem kaj sem ze videl in dozivel, bi rekel naj starsi pred svojim pragom najprej pometejo, potem pa naj otroku govorijo kaj je dobro uzivati in kaj naj uzivajo! Jasno pa je da oni zanje skrbijo in so odgovorni.

Mirne volje lahko recem, da se mnogim starsem le malce bolj sanja o tem kaj je "zdrava" hrana kot pa da bi to tudi prakticirali. Verjetno je tudi to eden izmed razlogov zakaj so hipermarketi ob sobotah tako zelo polni in pol slovenije v njih kupuje taksne stvari, da me je skoraj strah kaj bo z otroci ko odrastejo ob njihovi tako zelo "kalitetno kuhani" hrani x:Dx

Kakor morda eden izmed razlogom zakaj imamo v slo. zgolj 2000 eko kmetov.

Ce temu dodam se prehrano solah in vrtcih (ne vseh seveda), pa otrok itak nima izbire kot naposled slediti starsem - ti se filajo s pozivili, otrok pa s sladkorjem, pa je x:Dx xcivx

Ni pa to zgolj krivda starsev, a pomoje najbolj vsekakor. (lahk men govort, ki nisem stars x:Dx itaq)

Najbolj zanimivo pa je, da sem ravno vcerja razmisljal o tem kako bi bilo zanimivo, ce bi ustanovili drustvo za zdravo prehranjevanje otrok x:Dx ki bi se zavzemalo zato, da otroci uzivajo cimbolj zdravo hrano. Takih drustve niti ni malo v kaksni "bolj" razviti druzbi. Ponekod pa jih tudi ni potrebno imeti, saj so starsi dovolj osvesceni in voljni ustvarit taksne okolisicne, ki njihovim otrokom vsaj v javnih institucijah kot so sole nudijo primerno kvalitetne obroke.

x:)x

In ker smo ravno pri temi kaj ne maramo, lahko recem da ne maram gledat kako starsi silijo otroka jesti nekaj kar mu ne pase. x:Dx :8): :sori:

lol Bravo Mantis! x:)x :palec:

Tista o Darfurju je tud dobra! x:)x :palec:

Ja, js tud 'dobim ošpice' če starši kupujejo otrokom plastenke polne umetnih barvil, arom itd in sladkarije, pol pa se čudijo, če so otroci 'hiperaktivni' al pa bolani al pa pozabljivi al pa celo varianta 'Aspergerjev sindrom'/avtistični simptomi itd-?! (baje tud lahk od umetnih dodatkov itd, vsaj pri nekaterih) :vragec: Pa še mož 'zboli od mehurčkov' ampak 'če so pa tako dobri' - UGH!!

Tud goveja juha je lahk problematična - recimo pri revmi itd - moj ata je nehal jest zarad revme, no, pol smo v glavnem vsi nehali jest in zdaj jemo zelenjavno..

Drgač je pa pr nas vedno bla politika, da se vse je.. če so bli pa obiski (recimo sestrična, sestrič) pa 'vsaj probaj'.. da boš vsaj lahko mel informirano mnenje, ne pa neko a priori zavračanje..

se pa strinjam, da lahk od 'vse pojej' tud hude prehranske motnje nastanejo itd (!)

tak da, najboljš verjetn spet neka srednja varianta..

js svojih otrok tud ne bi neki silila, pač če niso lačni, bojo pa pol jedli.. problem je v bistvu, če dobijo prej/vmes/od koga drugega preveč sladkarij, pa razni sokeci, pol pa res niso lačni.. tak da najboljš, če sladkarij sploh ni v hiši, če se le da..

(čeprav priznam, da se tud meni včasih čokolade 'zlušta' x:)x)

**

Sicer pa... ne maram če se kdo pametnega dela, pa nima pojma, al pa mi pamet soli - pol sm pa JS čudna!! ugh!!

(Ja, sej sm js tud tega kriva včasih - sam ponavadi mam PRAV! ugh! al pa vsaj poskušam najti najboljšo varianto)

res je pa to včasih ŠE HUJŠE!!!

Ne maram se počutit utesnjena, ali obvezana, da kaj naredim (pa čeprav tistega morda sploh NOČEM narediti! ugh - ali pa ne vem, kako naj..)

Ne maram hiperaktivnih staršev.. in če ata nima kaj za delat, pol pa druge živcira.. uhhh....

Ne maram kreganja.. ampak RES ne maram...

Ne maram bit sitna & tečna, ampak včasih si ne morem pomagat...?? uff..

Tocno to. Otroke se fila s "shit" hrano. dostikrat prevec kuhane, kar lahko veckrat prej skoduje kakor ne. Ne bi bil rad neki kle pamet solil (je ze stanne za to), sam... potem ko otrok drugega nima, pac vzame tisto kar je scasoma. je pa tesko sodit kograkoli ker ne vidim vsem v pisker x:Dx pa tudi zanima me ne pretirano. boblj statisticno, tolk da vem kako pomagat, se usmerit ipd.

Včasih se skuha tudi shit hrana, ker enostavno zmanjka časa.

Najhitreje je potem kakšno cvrtje na brzino, kar pa je kot je znano polno maščob.

Nisem neki pristaš kupljene hrane (zamrznjen pomfri (če že govorim o hitrem cvrtju)), če se že lotim kuhat maščobno bombo, je to krompir ki ga pred tem sama olupim, narežem............

Druga stvar kjer dobim ošpice, so koncentrati, kocke, vegetke.............

Tega se ne daje v hrano, je sam strup

(kje je potem zdrava hrana).

Da pa ne izpadem kot angelček, tudi jaz kuham klobase, si vcrem jajčka........... kar se pa lahko opraviči z naslednjim kuhanjem, ki je zelenjavno ali kaki domači štruklji.......... svalki in čežana............

Ampak, ker je otrok od sošolca slišal da je zelenjava dobra za zajce, noče postati zajec in ne je zelenjave :vragec:

Tu pa potem nastane tisti znani rek- Vsaj poizkusi, potem govori da ni dobro.

Nikoli pa ne silim naj se vse poje, saj to tudi ne paše v zdravo prehrano.

Sem za šolo zdrave prehrane :palec: :palec: :palec:

Guest Jeti
Ma, ne to, na živce mi gre, če sem suh x:Dx

jaaa ... pol pa v vodo skoč x:Dx

xokx saj te razumem ... men tudi ne paše takšna suhost x;)x

Vtikanja ljudi v moje življenje. Kdaj bodo otroci? Morda nikoli. jebite se

Sami naj jih rodijo xrolleyesx

Te čist razumem :xx!: ker so zelo naješne take izjave in tisti ki jih izjavijo :xx!:

Ne samo jebite se ampak jebi se in jebi se in spel se

:o|o:

hvala enako!!! :devil:

Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.

Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje.

JEAN ANOULIH

Ne se ti ne zdi ne. :O: mogoče stoji :vragec: :vragec:

Smo jo obdelal, pa zmer paše še mal siknit, ko nam paše x:px

Ni maš se kej sekirat zaradi tega. Kaj vse okolica pričakuje od nas pa tega ne naredimo verjetno zato, ker še ni naš čas ali pa nas to enostavno ne osreči. Jaz se takim vprašanjem samo smejim al pa kakšno provokativno nazaj rečem. Kot, da moramo vsi živet kokr te ljudje, ki postavljajo takšna vprašanja. Ravno zadnjič mi je babica od mojega rekla, da moraš imet otroke takrat, ko si še mlad. Pa sem ji sam odgovorila "hm pa tudi če s partnerjem nisi zadovoljen?" In je bila samo tiho. Dej no kaj je najbolj pomembno na tem planetu. To da si zadovoljen sam s sabo in da sebe sprejemaš. Kaj boš pa v nasprotnem primeru lahko nudil otroku? Verjetno ga boš kupoval, ker drugačnega zadovoljstva itak ne poznaš.

Evo česa res ne maram materializma kot potešitve svoji čustev. To ni mogoče.

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...