katja21 18. julij 2002 Prijavi Deli 18. julij 2002 Tudi mene velikokrat prime, da bi kaj napisala za lunin.net in nekomu polepšala dan, kot ga vi velikokrat meni. Kako lahko to storim? Hvala!katja21 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. julij 2002 Prijavi Deli 18. julij 2002 Si ga že polepšala - dan in Lunin net s svojo prisotnostjo.. Hvala tudi tebi!Piši, kar čutiš, govori, kar misliš, pa bo ravno prav.Aja - in imej se čimbolj fino ob vsem skupaj! Marsa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~"Jaz iščem le eno - da bi izrazil tisto, kar hočem... In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem". Picasso Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
teja 18. julij 2002 Prijavi Deli 18. julij 2002 ja, katja, vsakega smo veseli. Dost je da si tukaj. Več, ko enkrat začneš, se odpreš in kar gre. Poglej mene. Sem tudi en mesec samo opazovala. Ne grizemo. Citiraj Lep nasmejan dan ti želimhttp://www.lunin.net/forum/blog/mavlica Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 18. julij 2002 Prijavi Deli 18. julij 2002 Ja, ko enkrat začneš, kar gre.Tudi jaz sem nekaj časa samo brala, opazovala, se ob nekaterih objavah zabavala, ob drugih zamislila, tu pa tam me je kaj razjezilo... ampak to je ok.Ker doma nimam računalnika, moram ukrasti minute za LN v službi; kar nekajkrat sem namesto, da bi šla na malico, obtičala pred ekranom, pa hajd na Forum.HVALA vsem za sodelovanje, čudoviti ste (smo)! Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
teja 18. julij 2002 Prijavi Deli 18. julij 2002 tudi ti si čudovita coccinelle Citiraj Lep nasmejan dan ti želimhttp://www.lunin.net/forum/blog/mavlica Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. julij 2002 Prijavi Deli 18. julij 2002 icon_smile.gif ...jaz pa nisem samo opazovala... pa kar prec udarno! ;>)) Marsa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~"Jaz iščem le eno - da bi izrazil tisto, kar hočem... In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem". Picasso Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 18. julij 2002 Prijavi Deli 18. julij 2002 hja, eni pač rabimo malo več časa, pa kakšno "brco v rit" icon_smile_evil.gif Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. julij 2002 Prijavi Deli 18. julij 2002 ... takole bomo rekli: Še dobro, da ste se okorajžili vsi skupaj! icon_smile_cool.gif icon_smile_evil.gif icon_smile_cool.gif Marsa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~"Jaz iščem le eno - da bi izrazil tisto, kar hočem... In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem". Picasso Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka 18. julij 2002 Prijavi Deli 18. julij 2002 Meni pa forum pomeni tudi poglabljanje vase, razmišljanje o sebi, o svojih željah, vrednotah... Pa čeprav gre le za to, da razmišljam, kaj pa meni pomeni sreča ali denar, ali barva obleke, pa kateri film mi je všeč ipd. Sama 'luštna' vprašanja na katera iščem odgovore, se spoznavam... Citiraj strelka Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
andrej 18. julij 2002 Prijavi Deli 18. julij 2002 Tudi jaz sem zaradi in s pomočjo foruma marsikatero stvar na novo premislil, ali pa vsaj izoblikoval nekatere misli ali mnenja. andrej Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. julij 2002 Prijavi Deli 18. julij 2002 Ja - saj predvsem to je (bil) njegov namen..Še celo jaz pa si nisem mislila, da bo vse skupaj postalo tako kvalitetno.Tega ne govorim tjavdan - ogledala sem si malo tudi okoli in zato imam lahko takšno mnenje.Mislim, da je to, kar resnično dela in žene naprej, iskrenost. In TO je point tega Foruma.Po mojem se to čuti, pa se tako lažje in raje in prej pridruži še kdo.icon_smile_wink.gif Pa seveda tudi toleranca do drugače mislečih in sploh do vseh drugačnih - pri tem sem ravno najbolj "ponosna" na vse..Da seveda ne govorim o znanju in izkušnjah oz. vsemu pretoku slednjega in naše pripravljenosti to deliti. Na tak način pa se dajo premikati gore..Če ne drugače, vsaj tiste v naši miselnosti... Marsa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~"Jaz iščem le eno - da bi izrazil tisto, kar hočem... In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem". Picasso Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
andrej 18. julij 2002 Prijavi Deli 18. julij 2002 Bravo Marša in ostali, tudi jaz sem dobil polet na forumu pa sem pokukal še malo drugam, noben vam ne seže niti do kolen. Zgleda da zlata ribica deluje. Še enkrat vse čestitke Marši in timu za dobro delo in dobro voljo, se mi zdi da je eden ključnih dejavnikov prav tvoji komentarji Marša, ki vso stvar poženejo v smer v kateri plujemo. andrej Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. julij 2002 Prijavi Deli 18. julij 2002 Andrej - hvala ti!... ne da pa se oblikovati sramežljivega smajlčka - ne vem zakaj Moji komentarji... prepričana sem, da gredo komu tudi pošteno na živce, še posebej, ker včasih izpade, da hočem imeti vedno in povsod zadnjo besedo. Vendar razlog je pravzaprav ravno nasproten - zelo velikokrat sem odgovarjala tako ažurno samo zato, da sploh teče vse skupaj in da je bolj dinamično, poleg tega se mi je zdelo škoda, da bi katera vprašanja izzvenela v prazno. Torej tudi iz nekakšne "odgovornosti".Tudi jaz se učim in priznam tukajle, da sem celo tudi nase malo ponosna; kot pravim, nekako ne premorem prav veliko takta in diplomacije, pa se tega še učim. Tudi tule. In te lastnosti so mi nekateri celo pripisali - to si štejem res v čast. )Včasih pa je težko biti marsa - tudi meni paše včasih samo čvekati (no, saj to je jasno) - pa apriori lahko zbudim nekakšen "predsodek", takoj se me lahko jemlje malo drugače.No - hvala vam, da ni tako oz. da jaz tega ne občutim. ... Tole res nabija energije v eter 100/h! Ma kaj 100! 350!! Marsa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~"Jaz iščem le eno - da bi izrazil tisto, kar hočem... In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem". Picasso Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitja 18. julij 2002 Prijavi Deli 18. julij 2002 Draga Katja (in vsi ostali) LN forum je odprt za vsa besedila, ki si jih le lahko zmislis. Tako lahko po mili volji odgovarjas v obstojecih temah, odpres novo temo ali pa postavis novo vprasanje (na zeljo obiskovalcev sva odprla tudi nov forum). Ce pa pises tudi konkretne clanke/besedila, jih poslji in morda postavimo novo stran na luninem netu. Prav tako lahko na forumu sodelujes kot moderator - urednik posamezne teme ali foruma. To je seveda bolj odgovorno, saj zahteva stalno in aktivno sodelovanje ter oblikovanje vsebine foruma. Ce te to zanima (ali kogarkoli drugega), nama pisi. Administrator Citiraj Mitja Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
teja 19. julij 2002 Prijavi Deli 19. julij 2002 Strelka, tudi jaz tukaj razmišljam o teh stvareh, ki mi mogoče sploh ne bi prišle na misel in jim ne bi nikoli posvetila toliko časa. Tale ponudba, Admin je pa vabljiva, ampak nimam doma interneta, tako da so omejitve pri času. Ker je to odgovorno delo, je samo dopoldan premalo. Citiraj Lep nasmejan dan ti želimhttp://www.lunin.net/forum/blog/mavlica Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
andrej 19. julij 2002 Prijavi Deli 19. julij 2002 Admin, prosim, če tole sodelovanje malo bolj opišeš, kako si to predstavljate!?! andrej Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
teja 19. julij 2002 Prijavi Deli 19. julij 2002 ja,mene tudi zanima. Citiraj Lep nasmejan dan ti želimhttp://www.lunin.net/forum/blog/mavlica Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alena 19. julij 2002 Prijavi Deli 19. julij 2002 Jst bi tud se rada tule z vami mal objela, čestitala, pohvalila in zahvalila. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 19. julij 2002 Prijavi Deli 19. julij 2002 oh´´ jest sm se kr sprožil, kr teklo je in še teče:O) pokowc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. julij 2002 Prijavi Deli 19. julij 2002 Načelno bi bil point moderiranja v tem, da bi mi malo olajšali delo, kajti prav kmalu ne bom mogla več slediti vsem objavam na Forumu.Seveda to pomeni tudi, da bi delovanje Forumov še bolj gladko teklo. Takšne vrste sodelovanje je možno na več načinov: lahko moderirate znotraj teme, ki si jo izberete ali jo odprete nanovo, lahko pa si tudi izberete katerega od Forumov, ki ga želite moderirati.Če imate predlog za nov Forum, katerega moderator želite biti, pa lahko odpremo nov forum po vašem predlogu. Moderator ima kompetenco (in tudi dolžnost) skrbeti za poste, ki prihajajo v njegov Forum, to pomeni, da tudi popravi ali celo izbriše poste, če tako presodi, prav tako mora skrbeti za nivo komunikacije, da opozarja in miri in podobno. Prav tako mora biti pozoren pri avtorstvu in avtorskih pravicah.Skratka - skrbeti mora, da vse poteka čimbolj gladko in na nivoju. Tudi ne more biti vsakdo moderator - nekako naj bi bilo, da bi lahko bil moderator vsaj dejavni član, ki aktivno deluje v temah, ki so s področja, katerega bi hotel "prevzeti" - tako je npr. zelo primerno in na mestu, ko bi naziv moderatorja dali Teji in Andreju (ki imata velijko objav, kvalitetne in zdravo in razumno razmišljata) - pa tudi njima se da.Alena, nisem čisto dobro razumela, kaj si mislila, vendar seveda - si vsekakor tudi ti dobrodošla. Edino administrator pa lahko po presoji ureja, popravlja in tako tudi izbriše vse poste. Bo pa še Administrator dodal še kakšen odgovor, ki se tiče bolj tehnične plati. Marsa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~"Jaz iščem le eno - da bi izrazil tisto, kar hočem... In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem". Picasso Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitja 19. julij 2002 Prijavi Deli 19. julij 2002 Se oproscam za pocasen odziv... Torej, moderiranje si predstavljava takole: 1. Forumi, ki so trenutno postavljeni, nimajo moderatorja. V moderiranih forumih je edina razlika ta, da ima moderator pravico/dolznost pregledati vsako objavo in jo potrditi, preden postane vidna obiskovalcem foruma. To pomeni, da je moderator v tem primeru nekaksen urednik foruma, ki skrbi, da se forum razvija tako, kot si sam predstavlja. 2. Moderatorji na LN forumih bodo zgolj redki izbranci icon_smile_sad.gif. Sicer imam obcutek, da je ze sedaj velika konkurenca za ta mesta, vsekakor pa bo tak `polozaj` lahko dosegel le nekdo, ki se je z objavami izkazal kot primernega (ponavljam, konkurenca se mi zdi ze sedaj zelo huda icon_smile_cool.gif ) 3. Kdor si zeli in se cuti pripravljenega moderirati forum, naj poslje predlog za nov forum, ki bi ga moderiral. To je lahko neka popolnoma nova tema, ali pa morda ze kaksna, ki obstoji v sedanjih forumih, pa si po vasem mnenju zasluzi vecjo pozornost. Skratka, izmislite si nov forum - izdelajte pa si tudi vizijo, kako bi moral izgledati. 4. Moderator je odgovoren za delovanje svojega foruma.Sicer je to njegova presoja, ampak mislim, da je potrebno vsaj enkrat dnevno pregledati nove objave, ki cakajo na potrditev. Moderator ima pac dostop do strani, kjer so vse objave, ki so na cakanju od njegovega zadnjega moderiranja. Ko jih pregleda, jih potrdi, ali pa (z obrazlozitvijo avtorju) zavrne in ne dovoli javne objave. 5. Moderator prav tako doloca pravila v forumu in po moznosti vodi ter aktivno sodeluje v diskusijah 6. Obstajajo trije nacini moderiranja: - Moderator potrjuje samo nove teme. - Moderator potrjuje samo odgovore na postavljene teme. - Moderator potrjuje nove teme in vse odgovore. 7. Administrator ima enake pravice kot moderator. Verjetno ne rabim govoriti, da mora biti forum moderiran v duhu LN in da si pac pridrzujeva pravico, da kadarkoli ukineva moderatorstvo (zdej sem pa kot kaksen pravnik, ampak v osnovi morava se vedno skrbeti za to, da je CELOTEN forum tak, kot si ga predstavljava/zeliva/hoceva/mora biti) Toliko zaenkrat... Administrator Citiraj Mitja Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
teja 22. julij 2002 Prijavi Deli 22. julij 2002 ja, mene tole res zanima. v sredo grem na letos zasluženi in močno potrebni dopust. Vrnem se 5.8. z idejo. Hvala vama za priložnosti, ki nam jih z delovanjem foruma ponujate. Citiraj Lep nasmejan dan ti želimhttp://www.lunin.net/forum/blog/mavlica Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
andrej 22. julij 2002 Prijavi Deli 22. julij 2002 Moram reči, da tudi mene mika, bom pa tudi jaz premislil po dopustu (od 1.8. do 15.8). Imam pa občutek, da tole z pregledovanjem pred objavo lahko škodi takemu forumu, kjer se določene teme odvijajo zelo hitro, tako lahko pogovor zastane. Ne vem, je treba premisliti. Mogoče forum v dveh delih, eden bolj "strokoven" drugi pa tak kot je. andrej Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. julij 2002 Prijavi Deli 22. julij 2002 ... zdajle sem že pisala in napisala dolg odgovor, ki mi ga je, verjeli ali ne, nekako zamrznilo in sem bila prisiljena ukiniti ta program in tako sem tudi "zgubila" napisano (če me kaj jezi,..!!!) Bo še Admin kasneje odgovoril..A nekako tako; to so splošna pravila Foruma, ki jih pač morata poznati (kot sva jih morala spoznati sama, ko sva začela uporabljati dotični forum).Obstoječi forumi nimajo moderatorjev, ker jih pač moderirava/urejava sama. Kolikor sva namreč lahko izvajala, sva si lahko tudi zastavljala. Včasih se tako morda ne opazi, da so forumi moderirani, vendar je tako prav zaradi tega, ker jih nenehno pregledujeva.Seveda ne posegava v avtorstvo ali stil - celo ne v pravopisne napake, čeprav priznam, da sem katero, če me je zelo motila, tudi odpravila, vednar je bilo tako (v parih primerih) samo in izključno v NASLOVU teme.Sicer Lunin net ne odgovarja za vsebino napisanega, če gre za drugega avtorja, vendar vseeno zadeve stojijo na straneh Lunin net in bi tako v primeru nepravilnosti (ali celo kaznivih dejanj - sama sva ničkolikorat bila žrtvi in poznava te občutke in sva tudi zato še posebej natančna v takšnih primerih) LN bil vseeno v nekem smislu soodgovoren.Prav tako je treba koga napotiti kam drugam, kakšen post izbrisati, koga na kaj opozoriti, usmeriti...In seveda mora to potekati hitro... Vendar ravno v tem pa je nekako tudi finta... Tudi sama sem nenehno na netu, če hočem, da zadeve normalno in tekoče delujejo...Ravno zato pa si ne morem privzeti še dodatnih forumov, ne da bi me hkrati tudi skrbela njihova vsebina in oblika. In če bom morala potem to itak sama početi, nekako ni zelo praktično potem vse skupaj... Sicer pa se bomo zagotovo menili veliko bolj elastično in se bomo tudi o vsem skupaj še bolj konkretno dogovorili.Ta vajina "potrditev" je torej nekakšen garant luninemu netu, da tudi delovanje Forumov, za katere ne skrbi uredništvo LN, poteka normalno in gladko.Kot pravim, pa bo odgovoril še Mitja, ki tudi pozna bolje delovanje Forumov in tudi načine in možnosti, ki jih nudi in zahteva mesto urednika Foruma. Marsa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~"Jaz iščem le eno - da bi izrazil tisto, kar hočem... In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem". Picasso Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitja 22. julij 2002 Prijavi Deli 22. julij 2002 Jah, tudi mi gremo kmalu na pocitnice. Zasluzene, prepotrebne itd.Torej se vsi vrnemo polni svezine in novih idej. Super. Andrej je izpostavil dober problem. In prav ima.Resitev: morda se zmislite nov forum, ki sploh ne potrebuje moderatorja. Ali pa forum, kjer moderator odobri samo objavo nove teme - odgovori se potem objavljajo nemoteno, vendar ima moderator moznost/pravico/dolznost urejati in brisati odgovore.Mislim, da to se vedno ponuja moznost za nemoten tek pogovora, forum pa je vseeno moderiran. Administrator Citiraj Mitja Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.