free 30. maj 2008 Avtor Prijavi Deli 30. maj 2008 da... tudi meni se zdi skrajna norost, zares BUTASTO da so mleko zlicali stran! po moje menju so enostavno NEOSVESCENI da sploh kaj takega pocenjo! mar bi dali lacnim brezplacno. Ocitno ti ljudje se niso bili lacni, da zlivajo mleko po tleh!! :xx!: Ravno mi pravi kolega, kako so pred nekaj leti pri nas pri presercu kmetje talali mleko brezplacno ker so se bunili ker so premalo denarja dobili za mleko. samo niso pa ga zlivali proc! itaq. sem pa razmisljal... ve to se dogaja zaradi LOBIJEV naftnih itn... namrec, ce bi ze pred mnogimi desteltji dopustili da se razvija eletkricni avtomobili in drugi, itn... bi dandanes lahko bile manj drage cene ki so sedaj velike tudi zaradi cene bencina, oz. nafte. in tudi tu se bo spremenilo! SE BO! folku bo dovolj in bomo ukrepali! Obenem pa se bo tudi tistim, ki imajo sedaj prevec zgodilo to, da bodo priceli delovati bolj v skladu dolgorocnega razvoja in ne samo kratkorocnih profitov! doklerpa imamo polne riti , a se rajsi ukvarjamo s tem kako sminko bomo kupili namesto s tem kaj bomo v usta dali! a stekas!!!!KO BO FOLKU RES TRDA PREDLA, se bo spremenilo! ocitno pa nam gre se dovolj dobro :xx!: jasno, tesko je videti in verjeti v svetlo prihodnost, ob vsem ostati optimist! Ampak... pomoje je to edini "pameten" nacin! delovati v smeri dobrega! tako kot milsimo da je dobro. ce pa se ob tem se zabavamo, pa lahko recemo se to, da smo imeli kaj od life velikokrat pa se ljudje SPRENEVEDAMO, nocemo slisati kar nam se ptici na vejah kricijo. vse kar nam kdo rece vzamemo kot groznjo, ogrozenost, zaradi lastne samopomembnosti, ker smo prizadeti, ker nam besede rusijo nase zidove prepricanj in umisljene varnosti, ker se moramo odreci, ker smo "bogi", ker ... a ne vidimo in nocemo videti "pomembnih stvari"! Se zbudimo in gremo v nov vsakdan kot je bilo vceraj ... pasivno spremljamo zivljenje iz dneva v dan. Se resi nismo, se smejati se ne znamo vec, samo se bojujemo se sa samim seboj. Tu ali tam nam kaksen dogodek, tragedija, claenk... malo zasveti in da misliti... a kaj kmalu smo spet v nasem ritmu prepuscanja........ zgovarjamo se da ne vemo, da nismo vedeli, da je prepozno, da so krivi drugi, da mi nic ne moremo itn.... - VSE TO SO IZGOVORI! a zelo dobro vemo, da kmalu tudi nasa zadnja ura pride! ura bije in bije n bije.... morda ze takrat ko cez cesto stopimo je zadnja.In takrat , ko gledamo kako orkan miljonim streho nad glavo odnese, deset tisocim poplavi polja in dvajset tisocim potres zrusi prebivalisce...ko zejna usta zazrta v oci sveta nimajo moci niti za molitev! a VEMO da tocno to lahko se zgodi jutri tudi nam! A se vedno upamo in mislimo, da po cudezi prav mi bomo prisparani hudega....! Kaj res? Kdo pa smo mi, da smo si zasluzili to "bozjo milost"? Pa ni milost, je na racun druge polovice sveta, kar enkrat sigurno bomo morali vrniti! In cetudi danes pride tisti dan ... tistega ki je delal dobro se smrti ne bo bal in s smehom na ustih v vecnost bo zaspal! ok, mal pesnim, pa nic zato. Ma ja Free, sej to sem že neštetokrat prebrala v vseh teh letih... saj vem kaj hočeš povedat. Samo, a veš.... to se sprašujem - kaj pomaga vse to, da nekateri to delamo, potem pa pridejo z bombniki, tanki in takšnim in drugačnim zastrupljanjem (vode, zraka, hrane), in v trenutku uničijo vse tvoje prizadevanje. Kaj takrat pomaga, da si ti in nekaj posameznikov pazil pri nakupovanju, skrbi za vodo, ogrevanju, varčevanju z energijo, prehrani, etc... Pa včeraj sem gledala po televiziji, da so evropski kmetje mleko raje stran zlivali, zato ker jim premalo plačujejo zanj, po drugi strani pa pomislim na vse tiste lačne, ki niti pitne vode nimajo, kaj šele mleko! Zame je to norost! Lahko bi ga natočili v kante, steklenice, in poslali kot darilo ljudem, ki trpijo lakoto. Na pa da ga zlivajo po tleh. Pa to je samo ena od norosti ljudi. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 30. maj 2008 Avtor Prijavi Deli 30. maj 2008 2 filma za malo vec zavesti! * Pet pred dvanajsto (2007)uradna stran in trailer: http://wip.warnerbros.com/11thhour/mainsite/site.html * Kruh naš vsakdanji (2005)"Unser täglich Brot" - ---http://www.itivi.si/films/detail/28515/http://www.itivi.si/films/detail/28614/ Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vick 31. maj 2008 Prijavi Deli 31. maj 2008 Najprej se vedno zacne pri sebi doma! pravzaprav je tam tudi najlazje! Strinjam se, da je treba začeti prisebi pa čeprav z malim - npr. ločeno zbiranje odpadkov, recikliranje ... Citiraj Kdor misli, da je pamet dar narave, naj še enkrat razmisli. Pa kako knjigo naj si prebere Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 31. maj 2008 Prijavi Deli 31. maj 2008 Pa včeraj sem gledala po televiziji, da so evropski kmetje mleko raje stran zlivali, zato ker jim premalo plačujejo zanjx!xjaz tud gledala in me je kr srce bolelo. Halo!Ja, folk pa strada.Sam tud krave - a jih bomo cist izmolzli pol pa stran zlival.razuzde'. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 31. maj 2008 Prijavi Deli 31. maj 2008 x!xjaz tud gledala in me je kr srce bolelo. Halo!Ja, folk pa strada.Sam tud krave - a jih bomo cist izmolzli pol pa stran zlival.razuzde'. Ja, a veš kako me je šokiral pogled krave, ki so jo najprej pomolzli, potem pa pred njenimi očmi to isto mleko zlili po tleh!!! :xx!: Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 31. maj 2008 Prijavi Deli 31. maj 2008 ja grozljivo! se najbolj me popari in razjezi in spravi v obup 'nase' (clovesko) ravnanje z zivalmi oz. nemocnimi, zivali se mi pa se posebej smilijo, ker pac.... nimajo kaj, kao. pac mi smo vse doloocl. Ti nam bos to delal, ti to, ti ono, tebe bomo razkosal pa pojedl, iz teebe bomo shale delal pa kape pa jope, tebe bomo mel za muhe lovit, misi, macke, golobe, whatever.vse smo lepo povedal.Nemocna zival pa ne steka, kaj se dogaja, sam gleda z ocmi ki ne morejo razumeti.ko gledam kej tacga (recimo kaka mucenja in to), me je sram, da sem clovek. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 31. maj 2008 Prijavi Deli 31. maj 2008 ja grozljivo! se najbolj me popari in razjezi in spravi v obup 'nase' (clovesko) ravnanje z zivalmi oz. nemocnimi, zivali se mi pa se posebej smilijo, ker pac.... nimajo kaj, kao. pac mi smo vse doloocl. Ti nam bos to delal, ti to, ti ono, tebe bomo razkosal pa pojedl, iz teebe bomo shale delal pa kape pa jope, tebe bomo mel za muhe lovit, misi, macke, golobe, whatever.vse smo lepo povedal.Nemocna zival pa ne steka, kaj se dogaja, sam gleda z ocmi ki ne morejo razumeti.ko gledam kej tacga (recimo kaka mucenja in to), me je sram, da sem clovek. Te lahko popolnoma razumem. Veš kolkokrat sm se že jst s tem spopadala... Samo potem si rečem, da me nima bit kaj sram, ker tega ne delam jst, naj bo sram tiste ki to delajo. Zakaj naj bo mene sram za dejanja nekoga drugega?!! Ok, sej ne zdej da sm jst popolna, daleč od tega, ampak se trudim da ne grem v take skrajnosti. Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 31. maj 2008 Prijavi Deli 31. maj 2008 Saj se spomnim , da so ga-mleko pri nas-Slovenija tudi , ker je bila odkupna cena mleka za našega kmeta prenizka. Tolko o bogih kmetih ..da se komaj preživljajo pa nikamor ne morejo ....ja, tud pr nas so ble cele vijevaje s tem... glede ekologije ..no men je šlo enkrat mal na živce, ker so vso svinjarijo pač metali ..pri nas rečejo v breg. PA sva z bratom pač mal pospravlja ..ni blo prav fajn ker je stmo pa gozd ...no kar mal adranalinsko. Potem pa napisala tablo , naj ne mečejo odapdkov..pa še nekaj ..se ne spomnim. No ja ..reakcija je bla čist druga ...še tablo so ven zruval..pa jo vrgli v breg ..no ja je bila lesena. Nič me ne bi motilo, če bi metali pač organske odpadke ....ampak lih posodice -platične od sveč, ker je blizu pokopališče ..pa ravno ne . No to je bilo pred leti ...potem naju je poklic aktivista minila....so pa v bližino tudi pripeljali kontejnar. Tako, da je te svinarije sedaj malo manj ....Mah.... Tle tud..Ko sem sla po koncu zime mal okol, sem bla cist shokirana, kok smeti pa palstik je okol lezalo! Po urejenem naselju, kjer mas pri vsakem bloku celo serijo kosev za smeti in se tamale koshe!Ogabno, sem bla tok besna.Al pa ko shetkam ob Ljubljanci, pa plastike not, pa cele haube od avtov in vsega boga, na vejah pa prepletene plastike! No zdaj je lepse, se pozna da so nekaj pucal po Ljubljanici, sam eni so res packi ocitno, me zanima ce tud doma kar na tla vrzejo, k se jim ne da 2 metra do smeti. No jaz locujem, pa vidim, kaj je vse v teh kantah! K bi se norca delal (sej mogoce pa se kateri, pa je iz objestnosti).. steklo v plastiki, plastika v organskih, povsod... No mene ze to mot, da se ne stiska plastik in ena runda smeti od nekoga porabi 10x vec placa kot pa moja runda enako velka - ker vsako stisnem, da porabjo cimmanj placa. Glih vcer me je pa picl in sem se par smeti plasticnih okol bloka pa v bloku pobrala, k sem glih smeti odnesla... pol sem pa se mal okol 'pucala'... Samo potem si rečem, da me nima bit kaj sram, ker tega ne delam jst, naj bo sram tiste ki to delajo. Zakaj naj bo mene sram za dejanja nekoga drugega?!! Ok, sej ne zdej da sm jst popolna, daleč od tega, ampak se trudim da ne grem v take skrajnosti.sej vem.... sam pes, k ga en clovek muci, se bo bal vseh ljudi in jih morda tko gledal...se prav - ne da je mene sram, ker sem jaz clovek, pac pa me je sram, ker je tud un... da lohk sodi v mojo vrsto.pac za cloveka me je sram.Nic bolj ali manj kot ce svinjarijo v vesolje izstreljujemo.. tega tud ne pocnem jaz...Ko pa vesoljci gledajo z vrha, pa vidjo clovestvo, kwa vse pocne, torej tud mene. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 31. maj 2008 Prijavi Deli 31. maj 2008 sej vem.... sam pes, k ga en clovek muci, se bo bal vseh ljudi in jih morda tko gledal...se prav - ne da je mene sram, ker sem jaz clovek, pac pa me je sram, ker je tud un... da lohk sodi v mojo vrsto.pac za cloveka me je sram.Nic bolj ali manj kot ce svinjarijo v vesolje izstreljujemo.. tega tud ne pocnem jaz...Ko pa vesoljci gledajo z vrha, pa vidjo clovestvo, kwa vse pocne, torej tud mene.V takih primerih se jst spomnim na Celestinsko prerokbo. Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 2. junij 2008 Avtor Prijavi Deli 2. junij 2008 Učinkovita raba energije: solarna peč(4:53) Solarna peč predstavlja preprosto in učinkovito uporabo sončne energije za pripravo hrane. Gre za zelo dostopno tehnologijo, ki pa se ni najbolje uveljavila v vsakdanjem življenju ljudi. Solarno peč nam je na kratko predstavil Bojko Jerman iz podjetja E-NETSI. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 3. junij 2008 Avtor Prijavi Deli 3. junij 2008 aha! tusirat, umivat se je prav, ampak odvisno kako! lahko pa se tudi energetsko cistimo, da se ravno tusiramo ne. vcasih je dovolj ze malo vode. Ravno razmišljam, o tej temi. Že skoraj cel dan. Tako razmišljujoč, sem prišel do ugotovitve, da sem sam, četudi se še tako trudim da ne bi, ravno tako velik onesnaževalec okolja. V treh mesecih sem prevozil cca 10 000 km kar znaša več kot 100 km dnevno, torej sem porabil okoli 750 litrov bencina (če računam da je povprečna poraba 7,5 litra) Kadar perem posodo ( in t samo za dve osebi) porabim neznansko količino vode, ko se tuširam enkrat dnevno, porabim tkole na prosto oko, okoli 25 litrov vode, plus še kakih 5-10 na pomivanje posode, pa kaka 2 litra za pitje, ugotovim, da sam v enem dnevu, porabim toliko vode, ki bi zadostovala, za dnevno preživetje 30-40 ljudi. Spominjam se kako je bilo to urejeno v vojski. Voda(hladna) je bila od 6:00 do 19:00 potem so pipe zaprli, tuširal si se enkrat na teden, na voljo si imel 5 minut za se namilit in izprat. Danes se pa tukaj forumski ekologi hvalijo, da se tuširajo trikrat dnevno,češ kok da je higiena važna, komot je komot, ne bom vode šparal, če mi ni treba. pa izračunajte. Na vsakem terenu (bivša JLA), na katerega smo šli, si dobil škatlo suhe hrane, ki ti je morala zadostovati za en teden, in na dan si imel na razpolago liter vode, pol litra za britje in umivanje riti, tiča, nog in pazduhe ostali del pa polovico za pitje in polovico za pranje posode od hrane, pa si preživel. Samo nam ni treba, smo pa zato vegetarijanci ja ja Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 3. junij 2008 Avtor Prijavi Deli 3. junij 2008 hm. kakor kdo. vecina pa res premalo!toda tukaj ni samo osebna ekologija, temvec gre tudi za politiko, tiste, ki imajo dejansko najvecji vpliv na smernice in odlocitve.jasno pa je, da je recimo recikliranje, kot so povedali res "higienski minimum"! vegetarijanstvo je ze nekaj. Seveda pa absolutno ne dovolj! no, e tega ne pocnejo sedaj, bodo pa potem, ko bodo v to prisiljeni! kaj ima to veze, če sem ali nisem? hočem samo povedat, da prav vsak izmed nas naredi bore malo, precej manj kot bi dejansko lahko za to, da bi ohranili naš planet tudi bodočim rodovom.kadar imaš neosveščen folk, ti je nekak jasno, da jim je za naš planet malo mar.Problematični so pa tisti kao ekologi, ki (dajem samo kot primer in ne leti na nobenega konkretno) ne jedo mesa, a imajo štiri nepremičnine, od katerih so tri celo leto prazne, v lasti. Pa avto velike kubikaže, po možnosti vsak družinski član enega, pa štiri plazme, zmrzovalnike, pralni stroj za posodo, obleke, razpršilec vode za angleško travico in podobno.Sam poznam kar velik delež takih ki ne pijejo kofeta z belim cukrom, ne jedo ni kar ima kakršenkoli E na embalaži, po drugi strani pa nakupijo za tono hrane,in proizvedejo za dve toni odpadkov na dan.Moja kolegica, je blazen ekolog, deklarirani, sam purančka pa je teba , zaradi esencialnih aminokislin in ko ima klimatsko naravo na 20 stopinj naštelano ima obvezno odprto še okno zaven za dotok, pazi, svežega zraka. se strinjam da je dovolj par litrov vode da se stuširaš, že če ko se miliš, ugasneš vodo, vprašanje pa je koliko ljudi to dela, in koliko ljudi gre takoj izpod tuša ko se izpere, da ne govorimo o brčkanju o banji. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 3. junij 2008 Avtor Prijavi Deli 3. junij 2008 ODLICNO!! (se posebej na koncu)s takim razmisljanjem bi morali na plano ze pred vec destletji! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 4. junij 2008 Avtor Prijavi Deli 4. junij 2008 No, zdaj pa bolj KONKRETNO razmisljanje! Podnebne spremembe, Dr. Lučka Kajfež Bogataj (IPCC) - 1. del(18:00) Posvet PODNEBNE SPREMEMBE, znanstvena spoznanja in oblikovanje nacionalnih politik - 1. del. Državni zbor, 15. maj 2008 - na Dan podnebnih sprememb.Omejevanje emisij - zmaj z več kot tremi glavami! Ogljična intenzivnost se v svetovnem merilu znova povečuje, človek pa se postavlja v božjo vlogo! Zakaj se v globalno/nacionalni politiki tako malo premakne? Brez etične norme, noben mednarodni podpis nima možnosti! Problemi s postavljanjem cilja zmanjševanja emisij. Znanost in vlade imajo različna merila in s tem obnašanje. Strasti so gonila za akcijo! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 4. junij 2008 Avtor Prijavi Deli 4. junij 2008 obnavljam ta post!! How to End Global Warming * Visualize our Earth from space, know that it is fragile Make your home energy efficient * Don't drive, unless you have to walk more * Walk more, cycle more, skate more * Switch to energy appliances * Turn off lights when you leave a room * Install solar panels...they work! * Build political will for local change Demand better Mass Transit * Use buses, trains, trams * Avoid drive throughs, eat less meat * Share what you have, buy less stuff * Reuse before you recycle * Dig up the concrete Plant trees, save forests * But eco-certified or re-used timber * Put your hot water on a timer Eat locally grown organic food * Don't fly, unless you have to * Support climate friendly politicians * Support neighborhood businesses Take pride in being resourceful * Put on a sweater, turn off the air conditioner * Try to buy tree-free or postconsumer paper * Use a clothesline instead of a dryer * Dream of a solar-hydrogen economy Close down coal-burning power plants, buy green energy * Slow down, find your voice Don't believe what the oil and auto companies say * Support the Kyoto Protocol * Demand strict emission control & fuel efficiency on all vehicles * Kiss your carbon years goodbye Our world will be whole and healed tomorrow us we pay attention today. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 4. junij 2008 Avtor Prijavi Deli 4. junij 2008 * So vaše naprave okolju prijazne?* Google Earth predstavlja klimatske spremembe* 6 načinov za zmanjšanje porabe goriva Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 4. junij 2008 Avtor Prijavi Deli 4. junij 2008 zanimivo! ------ Zakaj ne delujemo, čeprav veliko vemo? Saj kot posameznik nimam nobenega vpliva. Kadar mislim, da imam kot posameznik premajhen vpliv, se spomnim, kako je spati skupaj s komarjem v isti sobi.vir >> tole je nekdo napisal:Če gremo po cesti 90 km/h poraba co2 majhna, če pa gremo 140km/h se pa ta številka podvoji. Primer, če avto gre 90km/h je poraba co2 120g/1km če pa gremo 140km/h se pa poraba podvoji. To moramo upoštevati, kajti izdlava enega avtomobila, ki ga kupimo je od 12 do 24 t izpusta za pridelavo atomobila poglejte na ceste....vir>>> Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 4. junij 2008 Avtor Prijavi Deli 4. junij 2008 poteka konferenca v rimu... citiram: "Türk za investicije v kmetijstvoKonference se udeležujejo tako rekoč vsi voditelji držav članic organizacije Združenih narodov, med njimi tudi slovenski predsednik Danilo Türk, ki je posebej poudaril nujnost investiranja v kmetijsko proizvodnjo, to pa mora potekati na svetovni ravni in z dobro organizirano mednarodno pomočjo. Ob tem je opozoril, da morajo države ohraniti svojo vlogo pri določanju kmetijske politike.Slovenski predsednik se je dotaknil tudi vprašanja biogoriv in opozoril, da zdaj še ne obstaja skupna in znanstveno utemeljena predstava o njihovih ekonomskih, ekoloških in kmetijskih učinkih. V Evropi je prihodnost biogoriv v njihovi drugi generaciji, ki ne bo pretirano obremenjevala obdelovalnih površin, potrebnih za pridelavo hrane, je še dejal." kaj menis? ima prav? Citiram tebe, pa odgovarjam tudi free-ju Res sem mi zdi super iskanje alternativnih virov energije.EU je določila koliko % energije je v vsaki državi potrebno prihraniti in koliko % je potrebno "pridelati" lastne enrgije.Vse lepo in prav in vsak še tako butast kmet, bo kmalu dojel, da je mnogo lažje zasejati repico, jo požeti in dobro prodati......Kaj bomo pa jedli? Veš Free, ti si res zelo simpatičen idealist...realnosti pa ne poznaš... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 7. junij 2008 Prijavi Deli 7. junij 2008 Zadnjič sem bila na izvrstnem predavanju o podnebnem poročilu V Centru Evropa. Predavala je Vida Ogorelec Wagner. Link: http://www.umanotera.org/index.php?node=158Bilo je super, jaz sem imela ves čas kurjo polt od slabosti kaj delamo planetu. Grozen občutek, da bomo imeli v Sloveniji 3 otočke, če bo šlo tako dalje... etc.Zelo sem razočarana, saj je prišlo na predavanje tam od 20 do 30 ljudi. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 7. junij 2008 Avtor Prijavi Deli 7. junij 2008 Ja, tudi jaz. Namrec 21. 4. 2008 je bilo taisto predavanje v Okoljskem centru v Ljubljanipa je bilo samo nekaj ljudi in novinarji samo 2 medijskih his. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 9. junij 2008 Prijavi Deli 9. junij 2008 poteka konferenca v rimu... citiram: "Türk za investicije v kmetijstvoKonference se udeležujejo tako rekoč vsi voditelji držav članic organizacije Združenih narodov, med njimi tudi slovenski predsednik Danilo Türk, ki je posebej poudaril nujnost investiranja v kmetijsko proizvodnjo, to pa mora potekati na svetovni ravni in z dobro organizirano mednarodno pomočjo. Ob tem je opozoril, da morajo države ohraniti svojo vlogo pri določanju kmetijske politike.Slovenski predsednik se je dotaknil tudi vprašanja biogoriv in opozoril, da zdaj še ne obstaja skupna in znanstveno utemeljena predstava o njihovih ekonomskih, ekoloških in kmetijskih učinkih. V Evropi je prihodnost biogoriv v njihovi drugi generaciji, ki ne bo pretirano obremenjevala obdelovalnih površin, potrebnih za pridelavo hrane, je še dejal." kaj menis? ima prav?Dr.Turk ima prav..... Mislim, da je kmetijstvo panoga, ki se nikoli ne bo smela prepustiti ekonomskim zakonom..če bi se, bi stvar postala industrijska proizvodnja...kar pa nihče ne želi.....v dobro ljudi, živali in Zemlje.Veliko je govora o subvencijah in drugih državnih pomočeh kmetijski proizvodnji.....to ni podpiranje lenobe .....to je investicija vsega človeštva v preživetje in ohranjanje narave. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 9. junij 2008 Avtor Prijavi Deli 9. junij 2008 se zelo strinjam s teboj! upam, da bo tudi vecji del znanstvene srenje, kakor tisti, ki o kmetijstvu najbolj odlocajo pricel tako razmisljati! Zal pa so veckrat zavedeni s strani stroke, ki je tudi veckrat ocitno podkupljiva s strani faramacije, kemicnih lobijev itn... rezultat temu je, da se namensko zavaja javnost preko medijev, oglasov itn.. o neskodljivosti GSO itd.Kljub temu, da recio 80% prebivalcev EU NOCE GSO ,se vrh v EU ocitno se vedno ne more (NOCE) opredeliti in storiti kar je potrebno! potrebno pa je POVSEM UKINITI GSO kakor v krmu, tako tudi na prodajnih policah! No, GSO so samo eno, so se druge zadeve... pesticidi, pomanjkanje volje po izobrazevanju ljudstva, neosvescenost itn... jaz itaq ne poznam zadeve dobro, pa vem da so problemi, ki so pomembni. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 10. junij 2008 Avtor Prijavi Deli 10. junij 2008 Tole je pa skor NUJNO pogledat!!!!! Stanje podnebnih sprememb, Mag. Vida Wagner Ogorelec (Umanotera) (14:30) Posvet Podnebne spremembe - znanstvena spoznanja in oblikovanje nacionalnih politik - 2. del. - Državni zbor, 15. maj 2008. Prepad med zelenimi ambicijami in znanstvenimi dognanji. Ali je znižanje emisij za 30 procentov do leta 2020 in 80 odstotkov do leta 2050 dovolj? Koliko ton ogljikovega dioksida človek s svojo dejavnostjo proizvede glede na zmožnost absorbiranja narave? Politika premalo učinkovita v zmanjševanju CO2! Črne napovedi IPCC! Kakšno je varno območje proizvedenega CO2? EU komisija sledi drugačnim informacijam. Povratne zanke! Permafrost - skriti metan večje količine od vseh emisij 20 stoletja! ZAKAJ ne ukrepamo? Izgovori! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 12. junij 2008 Avtor Prijavi Deli 12. junij 2008 http://11thhouraction.com/files/images/poster_1.jpg Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
h3x0r 12. junij 2008 Prijavi Deli 12. junij 2008 Dobra zgodba. Citiraj Mp3 download Glasba Igre Igre igrice,.. Smeh slike Video posnetki Vici Chat Spletni imenik Lestvica Ozadja Vreme po svetu Proxy Shrani Video iskalnik Msn Zabaven blog Download datotek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.