Matjaž Bogdan 26. september 2006 Avtor Prijavi Deli 26. september 2006 Nikoli se nisem počutil učitelja, morda osebo, ki malce pomaga pri usmerjanju, pa še to samo tistim, ki so mi v življenju pomenili kar... nekaj..Pač tega ni v meni...Pa tudi glih klasičen učenec nisem, ker sem preveč selektiven in sprejemam stvari/ se učim / , ki mi ustrezajo oziroma v njih vidim nekakšen smisel - z moje pozicije čutenja in gledanja pa dojemanja.. če govorimo o duhovnosti- medtem ko glede ostalih stvari v r.l. na vseh možnih področjih sem vsekakor vsegaželjni janezek, ki ima odprta ušesa in oči. tam sem pa popoln učenec.Mislim , da vloga učitelja mora biti globoko utemeljena in upravičena- sicer sem pa to temo odpl zaradi drugačnih "učiteljev"Vsekakor si pa ti verjetno / ampak samo verjetno/ najbolj primeren učitelj svojemu otroku, če gledava samo iz čustvenega aspekta... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 26. september 2006 Prijavi Deli 26. september 2006 sej tud meni predalčkanje in poimenovanje ne ustreza, ampak na tak način se je tema začela ane? jaz se boljše počutim kadar dajem in ne pričakujem nič.... nikoli se nisem imela za Učitelja...bluzim... grem spat, se ne počutim ok Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 26. september 2006 Prijavi Deli 26. september 2006 Mislim , da vloga učitelja mora biti globoko utemeljena in upravičena- sicer sem pa to temo odpl zaradi drugačnih "učiteljev"Vsekakor si pa ti verjetno / ampak samo verjetno/ najbolj primeren učitelj svojemu otroku, če gledava samo iz čustvenega aspekta... hec ne, meni so pa otroci največji učitelji na vseh področjih.... sam prisluhnit je treba.... so me naučili več kot starši, šolski sistem in verski guruji inu ostale sorte učitelji, preprosto, enostavno in nazorno čeprav velikokrat boleče tak Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 26. september 2006 Prijavi Deli 26. september 2006 hec ne, meni so pa otroci največji učitelji na vseh področjih.... sam prisluhnit je treba.... so me naučili več kot starši, šolski sistem in verski guruji inu ostale sorte učitelji, preprosto, enostavno in nazorno čeprav velikokrat boleče tak Ja, res te otroci lahko marsikaj naučijo...na primer koliko potrpljenja imaš Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 26. september 2006 Prijavi Deli 26. september 2006 naj razume kdor želi.... Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 Vsak od nas je učenec... In vsak je lahko učitelj.Tistemu ki zna gledat, poslušat... Tistemu ki se je pripravljen učit. Življenje je pa največji učitelj, če seveda ne hodiš okrog kot furmanski konj s plašnicami. Ne rabimo nobenih "učiteljev" ki poznajo pravo resnico.Taki so samo potuha, bergla, izgovor... Živimo, ljubimo se in učimo. Leo Buscaglia (to je naslov njegove knjige) 1 Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 27. september 2006 Avtor Prijavi Deli 27. september 2006 naj razume kdor želi.... želi, pa vseeno ne razume... V zrelostni dobi seveda, v otroški pa bolj malo, osnovne smernice v življenju se otrok uči od starejših- staršev itd...tamle si povedala recimo določeno resnico- tudi živali in narava nas učijo, vendar otrok vseeno rabi določeno usmerjenost od nas. Jaz sem govoril o odnosu - ksenia- njena hči... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 Z izražanjem svojega mnenja ,mislim, še ne pomeni, da hočeš nekomu kaj uturiti, oz., ...Pa Ksenia že dolg časa hod v šolo, ki se ji reče ... pa nekaj vpliva ima tudi dolgoletni učitelj... Zdej pa čist zares. Večinoma nimam težav, ko se mi nekdo po vsej sili postavi za učitelja, ko mi tajčijo, da je njihova resnica edina pravilna. So pa tudi redki primeri, ko to vseeno ne drži. Zakaj je tako in ne drugače, skušam ugotoviti. Vse to se namreč dogaja meni in ne onemu, ki poskuša biti moj učitelj, pa ga nočem tako jemati. On ima drugo zgodbo, samo navidezno povezano, v resnici pa je neodvisna. Ker vsak zase morava nekaj drugega porihtati. Glej, po eni strani je Noskovo znanje impresivno, meče fizikalne zakone sem ter tja, da je joj.Po drugi strani pa Tomaž ne potrebuje izjemnih dokazov, enostavno so drugačni načini, da tisto sfiltriraš in ugotoviš ali sprejmeš ali ne. Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 27. september 2006 Avtor Prijavi Deli 27. september 2006 Ja mende, saj pri duhovnosti je glavni point tvoje / moje/ lastno dojemanje . Zato pa sem omenil take, ki tega ne predvidijo oz. kao ne dopustijo v svojih iterpretacijah modrosti in presvetljenja. Je pa normalno , da večina nismo slepe ovce, ki bi laufale za prvim ovnom , ki se pojavi tle nekje. Pobiraš tle pa tam, pol pa selekcioniraš, vidiš kaj je po tvoje sprejemljivo in se tako nekako sam učiš. Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 (popravljeno) Ena stvar velja v duhovnosti pa naj bo v katerikoli dobi. Poti do cilja je ogromno, a za resno in temeljito delo je treba izbrati eno samo in ji slediti, delati totalno. Pot običajno predstavlja kakšen mojster/učitelj, lahko avatar, nenazadnje so uporabne tudi organizirane religije, če obstaja predanost in trdna odločenost v praktikantu se zliti z Božanskim.Ja mende, saj pri duhovnosti je glavni point tvoje / moje/ lastno dojemanje .Kakor razumem, je glavni point zlitje z Božanskim. Dojemanje igra zelo pomembno vlogo, a sam na sebi ni "cilj", čeprav se zgodi.Pobiraš tle pa tam, pol pa selekcioniraš, vidiš kaj je po tvoje sprejemljivo in se tako nekako sam učiš.To velja samo do določene mere, recimo dokler se ne izbere poti. Potem pa tako selekcioniranje glede na všečnost mora nujno odpasti, če ne, ni napredka. Duhovnost je pravzaprav delo z lastno temo in tam notri nam marsikaj ni všeč, še posebej, ko moramo pustiti naša prepričanja in delati kaj celo v nasprotju z njimi. Všečnost je najmanj pomembna stvar v duhovnosti. Narediti je treba, kar je pač treba, in to totalno. Sicer pa ni nihče prisiljen razvijati se. P.S.: Čeprav spet ne govorim o tistih "učiteljih", zaradi katerih je zepo odprl temo. Popravljeno 27. september 2006 -> Alan_New Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
highlander 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 Mislim, da nam vsem manjka zavedanje svoje majhnosti in poniznosti.Ce se vcasih pogledam od strani, bi se moral veckrat priklonit za vse, kar prejemam. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 Mislim, da nam vsem manjka zavedanje svoje majhnosti in poniznosti.Ce se vcasih pogledam od strani, bi se moral veckrat priklonit za vse, kar prejemam.Ne ponižnosti, temveč skromnosti. Je bistvena razlika. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 Mislim, da nam vsem manjka zavedanje svoje majhnosti in poniznosti.Ce se vcasih pogledam od strani, bi se moral veckrat priklonit za vse, kar prejemam. Ne ponižnosti, temveč skromnosti. Je bistvena razlika. Ne vidim razloga da bi bil ponižen.Pred nikomur... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 Ne vidim razloga da bi bil ponižen.Pred nikomur... Jaz tudi ne. Skromen pa ja, to je nekako nujnost. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
highlander 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 ko dobis res visok obisk, ki ga tvoja dusa prepozna, bos samo padel po tleh.Ceprav sedaj mislis da ne. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 ko dobis res visok obisk, ki ga tvoja dusa prepozna, bos samo padel po tleh.Ceprav sedaj mislis da ne. Ti kar padaj. Jaz ne bom.Višjega od mene ni, kot tudi nižjega ne. Če pa ti vidiš in poznaš višje od sebe je pa to tvoj problem. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 ko dobis res visok obisk, ki ga tvoja dusa prepozna, bos samo padel po tleh.Ceprav sedaj mislis da ne.Se strinjam. Vendar tu ne gre za ponižnost. Razišči, kaj v resnici pomeni ta beseda oz. stanje duha, kaj pa je skromnost. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 Piko, v katero šolo hodim in vpliv katerega učitelja se pozna... po tvojem odgovoru ti bom pa zaupala v katero šolo hodim in kdo je moj učitelj, ki ima vpliv name... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 Mislim, da nam vsem manjka zavedanje svoje majhnosti in poniznosti.Ce se vcasih pogledam od strani, bi se moral veckrat priklonit za vse, kar prejemam.To bi morali vsi počet - priklanjat se...vsaj v mislih in iskreno Glede ponižnosti se strinjam z ostalimi - je ne rabiš...skromnost je boljša Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Janardan 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 ponižnost je znak skromnosti. tisti, ki ni ponižen, še vedno deluje predvsem iz zmotnega ega. največji Učitelji so pa bolj ponižni kot sama trava, pa če ne vem kdo hodi po njej. se strinjam z zadnjim highlanderjevim prispevkom, ko pride duša v kontakt s Sadhujem, takrat avtomatično padeš pred njegova stopala in v tistem položaju se res dobro počutiš. ponižnost ni znak slabosti, ampak duhovna realizacija. ne zdaj mešat zmotne materialne in duhovne ponižnosti, ker to ni eno in isto. je pa res, da je duhoven človek na pravi način ponižen do vsega kar ga obdaja. jaz še danes nisem ponižen, pa se zavedam, da bom enkrat moral postat, če bom želel resni duhovni napredek. problem je v zmotnem egu, ki ti laže, da si največji car na svetu. da že vse veš in da ne rabiš nobene pomoči, ker si samozadosten sam sebi. zavedaš se (zmotno), da ti manjka še čisto malo in da boš doživel razsvetljenje. ampak za to se ne odločiš, ker se itak zavedaš (zmotno), da ga lahko dosežeš jutri, če ti to tako zapaše. to je problem vseh pogojenih duš, ker mislijo, da so mali padli bogovi. Vendar Bog je večno Absoluten in nekaj, kar je večno Absolutnega ne more pasti na to stopnjo, kjer se mi trenutno nahajamo. to je moje skromno mnenje.... vi imate pa seveda drugačnega. lep dan Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
highlander 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 Ti kar padaj. Jaz ne bom.Višjega od mene ni, kot tudi nižjega ne. Če pa ti vidiš in poznaš višje od sebe je pa to tvoj problem. Saj te nobeden ne sili. Imas svobodno voljo.Lahko pa ti povem, da lahko dobis roko od zgoraj. In to je spet odvisno od tvoje odlocitve, ali jo bos sprejel.Vendar obstaja zal pogoj, da se ti ponudi ta roka. Ocistiti moras svoje srce, ego se mora umakniti. Sam ves kako velik si, ko je treba ego spraviti na nizje obrate, da pa ga umaknes ni tako preprosto. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 Ponižnost je duhovna šibkost, nespoštovanje samega sebe, klečeplazenje, sužnost, kar nas uči duhovna mafija. Skromnost pa je totalno spoštovanje do samega sebe in do drugih in védenje, da smo majhni in ne vsemogočni; da obstaja še nekaj večjega kot smo mi. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 Saj te nobeden ne sili. Imas svobodno voljo.Lahko pa ti povem, da lahko dobis roko od zgoraj. In to je spet odvisno od tvoje odlocitve, ali jo bos sprejel.Vendar obstaja zal pogoj, da se ti ponudi ta roka. Ocistiti moras svoje srce, ego se mora umakniti. Sam ves kako velik si, ko je treba ego spraviti na nizje obrate, da pa ga umaknes ni tako preprosto. Roka od zgoraj ti je na voljo vedno.Kot tudi roke tistih okrog tebe.Za sprejet to roko ni drugih pogojev kot hvaležnost do ponujenega.Za to ni treba biti ponižen.Dovolj je da si skromen in zadovoljen s ponujenim.Izraz ponižnost bi pa prav lahko zamenjali z besedo spoštovanje.Bi bilo bolj ustrezno, po moje... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 Ponižnost je duhovna šibkost, nespoštovanje samega sebe, klečeplazenje, sužnost, kar nas uči duhovna mafija.ponižnost....je samo del našega ega...ki ga je potrebno sprejeti enakovredno...kot vse ostale dele svojega ega....manjši kot si....večja je druga polovica tebe Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Janardan 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 Saj te nobeden ne sili. Imas svobodno voljo.Lahko pa ti povem, da lahko dobis roko od zgoraj. In to je spet odvisno od tvoje odlocitve, ali jo bos sprejel.Vendar obstaja zal pogoj, da se ti ponudi ta roka. Ocistiti moras svoje srce, ego se mora umakniti. Sam ves kako velik si, ko je treba ego spraviti na nizje obrate, da pa ga umaknes ni tako preprosto. lepo si napisal vendar težko bo nekdo razumel tvoje besede, zato ker še ni imel te izkušnje. brez izkušenj je pa tažko nekaj ozavestit oz. je praktično nemogoče. ponižnost je vsekakor dobra stvar. vendar ne zdaj zmotno in umetno hlinit ponižnost, ampak postopno skozi duhovni proces razviti to kot nujno pomembno kvaliteto. Ponižnost je duhovna šibkost, nespoštovanje samega sebe, klečeplazenje, sužnost, kar nas uči duhovna mafija. Skromnost pa je totalno spoštovanje do samega sebe in do drugih in védenje, da smo majhni in ne vsemogočni; da obstaja še nekaj večjega kot smo mi. jaz pa mislim ravno obratno. Ponižnost je duhovna moč, ker spoštuješ sam sebe v odnosu do Boga. to zdaj ne pomeni, da klečeplaziš pred ostalimi živimi bitji, ampak da jih primerno spoštuješ, ker so tudi oni, ravno tako kot ti, od Njega. ponižnost je znak skromnosti in skromnost je znak ponižnosti. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.