janko 22. september 2006 Prijavi Deli 22. september 2006 men je pa reku, da sem bil en glavnih krivcou za propad atlantide...sem bil zgleda ena huuda kurba...??? kwa nej si mislm? pomoje mu ne vrjamem Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 22. september 2006 Avtor Prijavi Deli 22. september 2006 Dragi, life je skrivnosten in moji pogledi so zelo odprti, pojasnjujem kar, z enostavčnimi povedi pa zato, ker se mi zdi nesmiselno pisat romane o nečem, kar sem sam doživel in drugi najbrž nebi verjeli ali bi celo označili za brezvezno jodlanje. Če te zanima moj pogled na svet si lahko prebereš knjigo S prosvetljenjem do življenja (avtor Ron Smothermon) ker se mi zdi, da se izvrstno izraža in ima podobne izkušnje kot jaz.Oh, večno iskanje smisla! Od kje izvira ta ideja, iz kakšnih mističnih knjig? Ja, life je toliko skrivnosten, kolikor se ne potrudiš , da bi živel z odprtimi očmi. Nisem govoril o romanih temveč nekako tako- vržeš eno "pametno " s katero kao zabiješ / ali degradiraš mnenje/ enega druzga, potem pa tega svojega prepričanja ne pojasniš, ampak se elegantno umakneš v računalniški molk. Tudi v redu, bi pa se navezal na ..mislim da naalefa- če nimaš pametnega za povedat, ne povej nič, bolje kot pa da negiraš nekoga, ostalo naj si pa zamišlja. S tem sam sebe izpostavljaš v položaj višje osebe , ki niti nima časa se ukvarjati s takimi drobtinicami. Temu jaz rečem podcenjevanje. Pa ne govori, da je pač to moj vtis, dojemanje, ma ja- to je vsesplošen pojav tle gor. Tole pa zgleda spet tako- ..npr..- jovo, govoriš gluposti, ni tako kot si misliš , preberi knjigo od unga franclna, pa boš videl kje je resnica... beži no, a tko gre to. Nekdo je napisal svoj pogled na svet ,ki nekako je podoben tvojemu in če ga jaz želim delno spoznati, naj preberem knjigo. Večje neumnosti pa sem težko slišal. Ostalo pa - ne vem, če bi mi nekaj / vsaj delno/ argumentiral , če bi glih dejal da seješ brezvezno jodlanje. Tole o tisti k njigi pa vsekakor je. saj do sedaj nisi niti poskušal nič razložiti. Tisto iskanje smisla -se pa strinjam- vsaj jaz. Izvira pa vsekakor iz mističnih knjig pa stripov, pa ZF-versko obarvanih resnic. Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 22. september 2006 Prijavi Deli 22. september 2006 men je pa reku, da sem bil en glavnih krivcou za propad atlantide...sem bil zgleda ena huuda kurba...??? kwa nej si mislm? pomoje mu ne vrjamemV tolažbo naj ti bo, da je vsaj en dober komad ratal zaradi tebe. Atlantis od Donovana. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dyamant 22. september 2006 Prijavi Deli 22. september 2006 Ne trdim, da sem v regresiji latinsko znal. Preprosto sem bral napise iz stavb - nisem imel pojma, kaj pomenijo. In danes se tudi več ne spomnim pomena tistega, kar je regresoterapevt potem iz latinsko-slovenskega "prevedel". To je bilo leta 1991.Zgodu pa se je še en blazno zanimiv štos. V regresiji me je ponavadi začel tako svinjsko boleti ledveni del, da sva morala iz tega razloga večkrat nehati. In enkrat, ko se je to spet zgodilo, regresoterapevt blekne: "morda pa imaš na tem delu pripopano kakšno bitje, ki se boji, da ne bo odkrito". Isti trenutek, ko je to izgovoril, je v sosednjem prostoru tako zaropotalo, kot bi komu padel na tla kup krožnikov. Ko sva šla gledat, kaj je bilo, razloga ropota nisva odkrila ... lalala se vedno pa nam nisi zaupal zacetnic imena tega regresoterapevta.. radovedna dyamant Citiraj http://waltm.net/mermaid.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 22. september 2006 Prijavi Deli 22. september 2006 Ne bom šel na regresijo. Pogled želim usmeriti naprej, ne nazaj.Regresor bi mi bil težko učitelj. Vem, da sem težek učenec! To učitelji in učiteljice na tem forumu dobro vedo. Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 22. september 2006 Prijavi Deli 22. september 2006 Ne bom šel na regresijo. Pogled želim usmeriti naprej, ne nazaj.Regresor bi mi bil težko učitelj. Vem, da sem težek učenec! To učitelji in učiteljice na tem forumu dobro vedo. zgleda da si sam sebi predober učitelj in učenec...da bi se učil od učiteljev....ki ne znajo biti učenci Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
highlander 22. september 2006 Prijavi Deli 22. september 2006 Bingo. Odkrili ste mi od kje prihaja beseda "Regres".Hvala vam. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. september 2006 Prijavi Deli 22. september 2006 ??? kwa nej si mislm? pomoje mu ne vrjamem V tolažbo naj ti bo, da je vsaj en dober komad ratal zaradi tebe. Bingo. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anarhist 22. september 2006 Prijavi Deli 22. september 2006 Ja, life je toliko skrivnosten, kolikor se ne potrudiš , da bi živel z odprtimi očmi. Nisem govoril o romanih temveč nekako tako- vržeš eno "pametno " s katero kao zabiješ / ali degradiraš mnenje/ enega druzga, potem pa tega svojega prepričanja ne pojasniš, ampak se elegantno umakneš v računalniški molk. Tudi v redu, bi pa se navezal na ..mislim da naalefa- če nimaš pametnega za povedat, ne povej nič, bolje kot pa da negiraš nekoga, ostalo naj si pa zamišlja. S tem sam sebe izpostavljaš v položaj višje osebe , ki niti nima časa se ukvarjati s takimi drobtinicami. Temu jaz rečem podcenjevanje. Pa ne govori, da je pač to moj vtis, dojemanje, ma ja- to je vsesplošen pojav tle gor. Tole pa zgleda spet tako- ..npr..- jovo, govoriš gluposti, ni tako kot si misliš , preberi knjigo od unga franclna, pa boš videl kje je resnica... beži no, a tko gre to. Nekdo je napisal svoj pogled na svet ,ki nekako je podoben tvojemu in če ga jaz želim delno spoznati, naj preberem knjigo. Večje neumnosti pa sem težko slišal. Ostalo pa - ne vem, če bi mi nekaj / vsaj delno/ argumentiral , če bi glih dejal da seješ brezvezno jodlanje. Tole o tisti k njigi pa vsekakor je. saj do sedaj nisi niti poskušal nič razložiti. Tisto iskanje smisla -se pa strinjam- vsaj jaz. Izvira pa vsekakor iz mističnih knjig pa stripov, pa ZF-versko obarvanih resnic. Joj, kakšne stvari sem nevede napisal, pa hočem samo pomagat k razumevanju. Naj navedem nekaj iz knjige tistega franclna, ki se ti zdi butasto, da sem ti povedal, da govorim o pribljižno enakih stvareh kot on. "Za svoje izkustvo si odgovoren popolnoma sam in nihče drug ti ga ne mora pričarati". Torej si sam odgovoren za to, če se ti moje bluzenje ne zdi razumljivo.(ne me, prosim obtoževat za ta stavek) Knjigo sem navedel, ker je tam podrobno opisano to, kar jaz pojasnim bolj na kratko (če se s tem postavljam na višji položaj je to tvoje izkustvo za katerega nisem odgovoren) Argumentiram pa kar, (kljub temu, da je resnica očitna in ne potrebuje argumenta, kot je francl tudi napisal) ampak čudno da vedno najdeš nekaj, kjer naj bi jaz sebe povzdigoval in pisal razne druge nečednosti. Ob tem me še bolj čudi, da sam tega ne zasledim niti nimam namena tega pisat, pa tudi nekajkrat sem zasledil, da se je kdo strinjal z mano.Le kje sem zdaj zafrknil, najbrž je v temle postu tudi skrito kakšno neskladje?Tvoj prijatelj anarhist. Citiraj Če ma kdo denarja odveč vzamem. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 22. september 2006 Avtor Prijavi Deli 22. september 2006 Joj, kakšne stvari sem nevede napisal, pa hočem samo pomagat k razumevanju. Naj navedem nekaj iz knjige tistega franclna, ki se ti zdi butasto, da sem ti povedal, da govorim o pribljižno enakih stvareh kot on. "Za svoje izkustvo si odgovoren popolnoma sam in nihče drug ti ga ne mora pričarati". Torej si sam odgovoren za to, če se ti moje bluzenje ne zdi razumljivo.(ne me, prosim obtoževat za ta stavek) Knjigo sem navedel, ker je tam podrobno opisano to, kar jaz pojasnim bolj na kratko (če se s tem postavljam na višji položaj je to tvoje izkustvo za katerega nisem odgovoren) Argumentiram pa kar, (kljub temu, da je resnica očitna in ne potrebuje argumenta, kot je francl tudi napisal) ampak čudno da vedno najdeš nekaj, kjer naj bi jaz sebe povzdigoval in pisal razne druge nečednosti. Ob tem me še bolj čudi, da sam tega ne zasledim niti nimam namena tega pisat, pa tudi nekajkrat sem zasledil, da se je kdo strinjal z mano.Le kje sem zdaj zafrknil, najbrž je v temle postu tudi skrito kakšno neskladje?Tvoj prijatelj anarhist. Seveda se je kdo strinjal s tabo- tudi jaz sem se v postu danes zjutraj -en del. Pa tudi drugače včasih. Vidiš , pa si spet zabluzil- sam sem si kriv , če se mi tvoje bluzenje ne zdi razumljivo. Saj o tem ves čas govorim- če nimaš namena nikomur nič pojasniti, je brezveze, da mečeš parzložne besede v en stavek in basta. Smo že rekli , da imamo različne izkušnje in poglede, ali se bi ti zdelo resnično za malo, če bi kaj dodal... Kar se pa tiče knjige- ponovil bom- kot bi dejal emanuel- pol si pa preberi sveto pismo. On pa vsaj scitira naslednji citat... Kar se pa resnic tiče, smo že prišli do tega , da glih ni očitna-, da imamo vsak svojo in jo malce drugače vidimo, če že govoriš o resnici. Pravim- če že mečeš takele kratke nauke, se vsaj potrudi kaj dodat , ker včasih si vse prej kot razumljiv, pa ne tolaži se s tem, da sem glih kaj zaostal, morda bi te kaj presenetilo. rad pa provociram takele "učitelje" zaradi nonšalantnega odnosa, občutka večvrednosti itd... Ker se mi ne zdi prav- in tvoj odgovor bo- sklepam po ostalem- imaš probleme, če ti ni kaj všeč, to glih ni moja stvar. Saj je vredu, samo morda se tle tudi kaže vaš odnos do ljudi v življenju nasploh.Pomeni- če si ti komu problem, je to povsem njegov problem in niti na kraj pameti ti ne bi padlo/ morda bi se prehladil/ da bi se s kom pogovoril in mu pomagal rešiti problem.Zveni mi zelo egoistično, pa vasezagledano... Torej je tamle lačnemu starcu tudi lakota izključno njegov problem in ker ti tega nisi kriv, greš lepo naprej. Pa veš kako je to- male nedoslednosti in male krivice storijo lahko velike krivice pa tudi prizadetja v bolj drastičnih oblikah. Saj o tem trobim tle gor že en par mesecev- pri vsej ljubezni in dobroti , ki jo premorete in jo ves čas vlečete z pisanjem na plan, me resnično zanima kako to dajete v življenju- če vam je že v besedi težko-majhna pomoč, razen ko gre za samopovzdigovanje in samohvalo. Sicer je pa brezveze , da mi kaj odgovarjaš- v bistvu si mi že...Vsa tista resnica, vsa tista ljubezen , vsa tista razsvetljenja in Enosti .. so očitno za interno uporabo- v realnem življenju je to za vas deveta vas. Kar lepo se navžij SVOJE dobrote inSVOJE ljubezni, ker očitno tega navzen ne uporabljaš. Velike besede- mali ljudje ....sem fertik s tole debato- sem pa vseeno malce razočaran. ..jebat ga. Radi govorite pa nič ne dati od sebe- tole je to.. Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 22. september 2006 Prijavi Deli 22. september 2006 se strinjam Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 22. september 2006 Prijavi Deli 22. september 2006 se vedno pa nam nisi zaupal zacetnic imena tega regresoterapevta..radovedna dyamant Me ni zanje nihče vprašal. Pa ni skrivnost. Šlo je za dipl. psihologa Roberta Zora, za katerega pa mislim, da se z regresijo že dolgo ne ukvarja več. Sem tudi izgubil kontakt z njim - na nek način pa je on precej "kriv" tudi npr. za to, da sem začel hoditi po žerjavici, skupaj smo delovali v neki meditacijski skupini ... Me prav zanima, kaj danes počne. Stik smo izgubili, ko se je oženil ... lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 22. september 2006 Prijavi Deli 22. september 2006 Ne bom šel na regresijo. Pogled želim usmeriti naprej, ne nazaj.Regresor bi mi bil težko učitelj. Vem, da sem težek učenec! To učitelji in učiteljice na tem forumu dobro vedo. Aha. Si pa dober učitelj. Čeprav verjetno ne namerno... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 22. september 2006 Prijavi Deli 22. september 2006 Kdor ne obvlada zgodovine, jo v prihodnost ponavlja tak naj zastopi kdor hoče Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 22. september 2006 Prijavi Deli 22. september 2006 Kdor ne obvlada zgodovine, jo v prihodnost ponavlja tak naj zastopi kdor hoče Nekdo je celo rekel, da narod, ki ne pozna svoje zgodovine, sploh ne obstaja. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 23. september 2006 Prijavi Deli 23. september 2006 V tolažbo naj ti bo, da je vsaj en dober komad ratal zaradi tebe. Atlantis od Donovana.jason donovan? un k je s kyly minougue pred 20 leti pel? Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 23. september 2006 Prijavi Deli 23. september 2006 jason donovan? un k je s kyly minougue pred 20 leti pel? Gre za donovana leicha, ki je nastopal preprosto pod imenom donovan (skoraj nihče ne pozna njegovega priimka). Zanimivost - donovan je očim otroka, katerega pravi oče je umrli kitarist rolling stonesov brian jones (donovan se je poročil z bejbo, Lindo po imenu, ki je bila noseča z jonesom). lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 23. september 2006 Avtor Prijavi Deli 23. september 2006 Dost lepih komadov je zinterpretiral tale naš stari donovan. Bil sem in sem še njegov zapriseženi fan.Po eni strani je pri nas bil v primerjavi z baez , dylanom in youngom pa ostalimi folk pevci precej zapostavljen in začudo manj znan. Pa povsem neupravičeno, je zanesljivo ob boku z zgoraj naštetimi. colours, universal soldier , candy man, litle tin soldier,dona , so samo nekatere od njegovih pesmi.Pri teh generacijskih razlikah so stvari precej zanimive, kaj vse so generacije zamudile- 60,70, in tudi 80 leta so bila glede glasbe precej boklj kvalitativno, angažirano in nasploh bistveno na višjem nivoju kot tole kao muzika sedaj/ pustmo redke izjeme/ .Pol pa tale generacija vsa zavzeto prepričano gleda v sidharto in misli kva so si novga zmislili, pa ne ve, da so jethro tull pred ene30 in več leti lepo zastavli takole musko, pa na precej višjem kvalitetnem nivoju. Pa nej kdo ne misli, da mi sidharta niso všeč... no ja -vsega ne moremo imet .. peace brothers Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 23. september 2006 Prijavi Deli 23. september 2006 Ne bi dejal temu obiranje.Če ne bi bil tako trdno prepričan v "resnico" svetega pisma , dvomim , da bi ga durh na durh citiral. Tebe za primer- hm, ja -bodeš v oči s temi citati.. pa ni to to, saj nimam nič proti svetemu pismu, samo primere sem navajal- ti pa sveto pismo, kabalist- kabala, leon- nadljubezen itd... , hylender - svoje prepričanje, alan -prav tako lastna utopična filozofija, anarhist- tudi skrivnostne/ nikoli pojasnjene/ poglede na life/kratko -enostavčno pojasnevanje- pomeni- nič/.... pač navedel sem te kot primer , ker si izrazit primerek. Vsak ima trdno prepričanje v svojo misel ter poučuje ostale /poskuša seveda/ -pa normalno brez zaledja, ali pa z zelo malo zaslombe sledi mini argumentov. Saj čudeža tako ne pričakujem, toda... ti npr..argumentiraš svoje misli s citati raznih pisem, /sveto pismo/ ,kot argument pa navedeš naslednji citat iz praktično istega vira.. in to je to... pa če pogledava realno- kje sploh kaj dokazuje , da je tole sveto pismo avtentično, pisalo se je lahko skozi stoletja, preobražalo v razne modigfikacije in nastalo sedaj tako kot je...Pa citiraš mateje,pa janeze, kje pa je potrjeno, da so ti reveži sploh kdaj kaj podobnega napisali ???Pa to je samo primer ...primer za to temo... Vsekakor sveto pismo, sploh pa Evangeliji, nosijo globoko duhovno sporočilo. Nikoli pa nisem trdil, da je to EDINA resnica, kot si mi očital, ko si izpostavu samo mene - lepo, da si jih sedaj še nekaj navedu . Predvsem pa opažam, da ljudje ne sprejemajo Evangelijskega učenja, ker so preveč obremenjeni s cerkveno prakso, ki pa je na nivoju večnih resnic pač nepomembna. Rad pa vzamem kakšen citak, s katerim pokažem, da obstaja določen pogled na duhovnost že v krščanstvu, ko mi nekateri hočejo prodati kakšno idejo kot novodobno. Da pa je kakšna ideja že podana, pa je citat čist primeen dokaz za to. Vsekakor pa se ne strinjam s pavšalnimi tezami, kako je cerku predelala Sveto pismi. Vsi štirje evangeliji so dokazano nastali v 1. stoletju, in imajo dokaj visoko stopnjo avtentičnosti. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 23. september 2006 Prijavi Deli 23. september 2006 Dost lepih komadov je zinterpretiral tale naš stari donovan. Bil sem in sem še njegov zapriseženi fan.Po eni strani je pri nas bil v primerjavi z baez , dylanom in youngom pa ostalimi folk pevci precej zapostavljen in začudo manj znan. Pa povsem neupravičeno, je zanesljivo ob boku z zgoraj naštetimi. colours, universal soldier , candy man, litle tin soldier,dona , so samo nekatere od njegovih pesmi.Pri teh generacijskih razlikah so stvari precej zanimive, kaj vse so generacije zamudile- 60,70, in tudi 80 leta so bila glede glasbe precej boklj kvalitativno, angažirano in nasploh bistveno na višjem nivoju kot tole kao muzika sedaj/ pustmo redke izjeme/ .Pol pa tale generacija vsa zavzeto prepričano gleda v sidharto in misli kva so si novga zmislili, pa ne ve, da so jethro tull pred ene30 in več leti lepo zastavli takole musko, pa na precej višjem kvalitetnem nivoju. Pa nej kdo ne misli, da mi sidharta niso všeč... no ja -vsega ne moremo imet .. peace brothers Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 23. september 2006 Avtor Prijavi Deli 23. september 2006 Vsekakor sveto pismo, sploh pa Evangeliji, nosijo globoko duhovno sporočilo. Nikoli pa nisem trdil, da je to EDINA resnica, kot si mi očital, ko si izpostavu samo mene - lepo, da si jih sedaj še nekaj navedu . Predvsem pa opažam, da ljudje ne sprejemajo Evangelijskega učenja, ker so preveč obremenjeni s cerkveno prakso, ki pa je na nivoju večnih resnic pač nepomembna. Rad pa vzamem kakšen citak, s katerim pokažem, da obstaja določen pogled na duhovnost že v krščanstvu, ko mi nekateri hočejo prodati kakšno idejo kot novodobno. Da pa je kakšna ideja že podana, pa je citat čist primeen dokaz za to. Vsekakor pa se ne strinjam s pavšalnimi tezami, kako je cerku predelala Sveto pismi. Vsi štirje evangeliji so dokazano nastali v 1. stoletju, in imajo dokaj visoko stopnjo avtentičnosti. Seveda misliš , da je Edina, saj z njim / s svetim pismom/ braniš in argumentiraš svoje mnenje in misli. Pa proti temu nimam nič, saj sveto pismo nam je tlele na nekakšnem zahodu rahlo bližje kot kakšne ekstremnovvzhodnjaške religije, ki jih nekateri preveč dobesedno prenašajo v naše duše, ki pa niso glih poistovetene z ljudmi , ki živijo v čisto drugih razmerah. Saj obstajajo tudi kakšne srednje poti, vsaka religija ima resnico in možnost , ki so uporabne tudi v naših življenjih-tukajle.Mislim ,d a je brezveze se obešat na eno, ki jo poznaš iz ene treh knjig, ki so ti prišle v roke, pa niti ne štekaš ozadja, pa nisi imel istovetne/ primerne/ vzgoje, da sploh ne govorim o načinu življenja in tempu, ki se vrti tle takole, malce drugače se pa se vrti na kitajskem ,pa v indiji, pa tudi tam gor v tibetu. Kar se pa tiče tvoje cerkve- sem dejal , da si se obesil na tele evangelije in ne dopuščaš nikakršnih možnosti odstopanja- vsaj jaz tega nisem zasledil.meni so stvari iz svetega pisma tudi vredu, vsaj del njih- nekako del nauka, meni je sprejemljivo, za druge pa ne vem. Sam ti goniš eno in isto...daj raje malo predahni, pa dopusti še kakšni misli pot do tvojega uma. Po moje ti ne bo škodilo, ne zavrni vsega poprek kar se ne piše po kristusu ali kaj podobnega. To je vse, kar sem mislil, ko sem te omenjal. Z tistimi Dokazanimi evangreliiji je pa tako- avtentični so kot meč aleksandra velikega, pa razne svetinje , prti , in vse kar gre poleg.Pač- zame to ni verodostojno. Tole, da ima pa krščanstvo duhovne vrednote, se pa popolnoma strinjam s teboj, sam izbrskat jih je treba ven...s taprave strani dojemanja so prav prijetne in uporabne. Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 23. september 2006 Avtor Prijavi Deli 23. september 2006 Ja, emanuel, pa ne počuti se izpostavljenega, saj sem te le omenil- tudi jaz gonim svoje, le da nisem omejen z pripopanjem na EDINO resnico, ker pač verjamem, da je več poti in sprejemam tudi del tega kar poveš ti, pa anarhist, pa leon, pa kabalist...omenil sem pa zato, ker pri naštetih / in še nekaterih/ obstaja le ena resnica in en pravi način in to je ta ki ga sam postreduje, pa še to le delno- kratkostavčno. Morda je meni bliže mnenje in resničnejše od recimo cooki, pa klarus, pa od nososroga, ker vsi tako dopuščajo možnosti, medtem , ko jo takoimenovani učitelji ne. Mislim, da je svobodna izbira in priznavanje vsakršnega mnenja in pogleda bolj prava pot ,kot pa / pa kljub možnem nestrinjanju/ ena in edina stezica, ki si jo pobral v neki bukvi pol jo pa ostalih 99.9999999% ljudi ne šteka, pa čeprav je kao edina prava. Recimo - ne štekam, koko se lahko gre kdo enega budista tle v ljubljani , pa ne vidi ničesar kot une nauke , pa v resnici tudi on ne šteka niti ćetrt kar bi moral. Mislim, da bi najprej moral živeti življenje v krajih, kjer je ta nauk nastal , potem bi ga tudi bolje razumel, tko pa ga prenese med janeze pa micke pol so pa glupi, k ne spregledajo resnice. svašta... Saj naš life je povsem v različnih stilih speljan, vsak si najde / tudi po modi/ nekakšno moderno religijo- bolj skrivnostna je , večji jack je... pa čeprav ne ve za kaj se gre, glavno , da ON zase VE. Vidiš, men je nekako nejbolj moder in svoboden pa duhovno izpolnjen človek un kmet tam nekje v vukojebini, ki je napol bos, pa ne verjame ne v boga pa ne v satana in ne v višnu-ja... verjame pa v naravo, pa svojo kravo, da ga nafutra , pa v letne čase, pa v hudo in milo zimo, pa bolj pozna govorico vetra in vode , pa mislim, da je bliže bogu in bolj duhovno izpolnjen takole , ker nima nikakršnih predsodkov, pa ni obremenjen z splošnimi mnenji, pa ne gleda tv- ja , verjame pa v tisto, kar tudi resnično je in to popolnoma dokazano- moč energije narave, pa ve če bo slabo delal, bo tudi sebi slabo naredu, pa morda ne bere raznih gurujev, ki bi ga kaj naučili, pa je morda stokrat boljši človek kot mi, če ne drugače je pa stokrat bolj naraven, kar pomeni, da je prekleto bližje našim bogovom kot pa mi. Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tonCheck 23. september 2006 Prijavi Deli 23. september 2006 zdravo, tema učitelj je že skoraj prežvečena, pa kljub temu.če dobro pogledamo vse svete spise oziroma religije oziroma učitelje, vidimo da govorijo enako. bistvo - resnica je enaka. troedinost boga: oče, sin, sveti duh. izgleda pa drugače, ker je v drugi obleki (beri tradiciji-kulturi-umu). otrok spozna svojega očeta, četudi je ta enkrat oblečen v črn plašč, drugič pa v rdeč. oče je oče, on ni plašč. kaj pravi o tem sant kirpal singh: "Do sedaj še nismo videli Boga in nimamo o Njem nobene predstave. Toda obstaja človek, ki ima neposredno vedenje o Bogu in je eno z Njim. Srečati Učitelja je velik blagoslov, saj nam je omogočena vrnitev nazaj k Bogu in smo osvobojeni neskončnega trpljenja in tavanja. Brez Učiteljeve pomoči se ne more nihče dvigniti iz telesa in srečati Boga. To je poudarjeno v vseh svetih spisih. Otrok se ne more sam roditi in sam sebe zrediti; mati je tukaj, da ga rodi in zredi. Tako je tudi Učitelj potreben za naše duhovno rojstvo. Ko pride Bog na zemljo, pride v fizičnem telesu. Toda kako ga lahko prepoznamo, če pa ima enako telo kot mi? Mi ga vidimo samo kot telo, toda ko se dvignemo iz telesa, ko vidimo s svojo dušo, takrat lahko občutimo in vidimo, kaj je on. Takrat bomo videli nekaj drugega kot vidimo, kadar se nahajamo v telesu in gledamo z zunanjimi očmi. Kaj je Učitelj v resnici lahko spoznamo šele, ko se dvignemo na notranjih nivojih, ko vstopimo v Božje kraljestvo. Takrat vidimo njegovo veličino." ostanite v Miru Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 23. september 2006 Prijavi Deli 23. september 2006 Ogromno ste napisali in se v bistvu vseskozi greste učitelja ali pa učenca. Kar nekaj lepih prispevkov vendar v skoraj vseh napaka, vneto ponavljate da dopuščate različne resnice posameznikom a v skoraj vseh postih je potem na koncu trditev, ki pa ni več dopuščanje druge resnice, ampak vaše. Jaz se na primer z mislijo okoli učencev in učiteljev sploh ne ukvarjam, še manj z regresijo, enostavno tega ne potrebujem. Preberem, včasih kaj vmes ujamem, včasih se mi pa kaj butasto zdi in preskočim, torej sama vloga ni pomembna, čeprav imam o nekaterih zadevah pač svoje mnenje, včasih jih napišem, včasih ne, a prav vsezkozi se zavedam, da so namenjeni samo v obliki informiranja, moje izkušnje ali mojega doživetja, nikoli ne pišem o tistem, kar sem sanjal ali v meditaciji doživljal, pišem tisto, kar se mi je v real dogodilo, če pa nekdo kaj v tem zase najde je prav, če ne pa tudi, prav tako kotr tudi sam samo berem, včasih se mi kaj prilima, včasih pa ne, vendar sem zase še vedno sam svoj ućčenec in učitelj..... Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZVEZANI 23. september 2006 Prijavi Deli 23. september 2006 :t-slo:in tudi drugim,,,nekomu pašeš in bo uporabil tvoj način, drugi bo pazil da ne bo kot ti,,,jaz in meni enaki pa,,,iščemo in upamo,,, Citiraj http://www.lotosistemi.net/Med vami sem samo zato ker sem se navelical pametnih ljudi.http://vesolje.net/preleti/prelet.phphttp://zupnije.rkc.si/lj-vic/?id=76&fmod=12http://www.biblija.net/biblija.cgi?lang=slko molimo,tikamo.lako to. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.