Skoči na vsebino

"učitelji " v forumu -Duhovnost.....

Matjaž Bogdan

Recommended Posts

Brez Učiteljeve pomoči se ne more nihče dvigniti iz telesa in srečati Boga.

Ne drži nujno. Tole je bilo zapisano v nekem drugem času. Prehajamo v astrološko dobo vodnarja, katere kvaliteta je med drugim individualnost in povezovanje - za razliko od obdobja rib, ki se pravkar zaključuje, katerega ena od značilnosti je bila tudi lahka vodljivost ljudi in posledično večkrat slepo sledenje takšnim in drugačnim leaderjem, manipulacije ...

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Deli na socialnih omrežjih

Kar nekaj lepih prispevkov vendar v skoraj vseh napaka, vneto ponavljate da dopuščate različne resnice posameznikom a v skoraj vseh postih je potem na koncu trditev, ki pa ni več dopuščanje druge resnice, ampak vaše.

Videti je, da tale trditev ne dopušča ugovora. x;)x x:o)x x:Dx :inocent:

lalala

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

(tonCheck @ 23. Sep 2006, 21:01) *

Brez Učiteljeve pomoči se ne more nihče dvigniti iz telesa in srečati Boga

Ne drži nujno. Tole je bilo zapisano v nekem drugem času. Prehajamo v astrološko dobo vodnarja, katere kvaliteta je med drugim individualnost in povezovanje - za razliko od obdobja rib, ki se pravkar zaključuje, katerega ena od značilnosti je bila tudi lahka vodljivost ljudi in posledično večkrat slepo sledenje takšnim in drugačnim leaderjem, manipulacije ...

lalala

Se še kako strinjam. Prihaja čas brez (klasičnih) učiteljev, oz je že tukaj.

Kar pomeni, da se vedno bolj učimo neposredno drug od drugega in da je "vodeno" učenje

bolj možnost, kot pa nuja.

Živeli vsi učitelji!

Itak pa v vseh časih obstaja samo en resničen in to je Življenje.

Norost je vcasih najvecja modrost…

Videti je, da tale trditev ne dopušča ugovora. x;)x x:o)x x:Dx :inocent:

lalala

kaj vem, jaz tako vidim, ni blema...je pa tko k pravjo, vsaka stvar je za nekaj dobra...

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...

podzravljeni,

če dobro opazujemo vidimo, da se nahajamo v obdobju materializma, ko nihče več ne govori o duši in o bogu. če pa že, obstaja miselnost, jaz sam ga lahko dosežem. prav tu je past, ego ki nas ovira na poti. zato je pomemben učtelj, ki pomaga da se osvobodiš svojega ega, uma, želja. iz celotne zgodovine je znano da ne obstaja duša, ki bi se vrnila nazaj v svoj pravi Dom brez učitelja. več o nauku resničnih učiteljev najdeš v knjigi "pot mojstrov" (julian johnson).

kdo je učitelj in kaj on dela je težko govoriti, če nimaš izkušnje. izkušnja je pomembnejša od verovanja.

naslednje besede so od sant thakarja singha:

"Iz indijske duhovne zgodovine je znana zgodba o študentu, ki je bil ateist. V mestu, kjer je prebival, je živel znan svetnik. Veliko ljudi je prihajalo k njemu, prepričani so bili namreč, da je velik svetnik. Tudi mladenič je s svojimi prijatelji odšel k njemu.

Ko je stal pred svetnikom, ga je kar naravnost vprašal: »Vedno govoriš: Ram, Ram, Hare, Hare, Bog, Bog. Ali si kdaj videl Boga? Zakaj varaš in goljufaš ljudi? Zakaj ne rečeš, da Bog ne obstaja?« Svetnik pogleda mladeniča in vidi v njem malo bolj očiščeno dušo, ki potrebuje pomoč. Njegovo drzno vprašanje ga ni razjezilo, temveč mu je prijazno odgovoril: »Prosim, usedi se.« Mehko in ljubeznivo mu je dejal: »Dragi moj, vidim Boga in to veliko bolj jasno kot vidim tebe. Tvoja pojava je malo zamegljena, toda Boga vidim popolnoma jasno.«

Mladenič ni še od nobenega svetnika dobil takšnega odgovora. Svetnikov odgovor ga je ganil, toda kljub temu je ostal neomajen v svojem prepričanju. Nadaljeval je: »Srečal sem veliko ljudi, ki pravijo, da so svetniki in govorijo tako kot ti: »Vidim Boga.« Toda, kako naj vem, da je tvoja trditev resnična, da ne varaš ljudi?« Svetnik mu odgovori: »Ljubljeni moj, tisti, ki sam vidi Boga, ga lahko pokaže tudi drugim.«

Jezus Kristus je govoril isto: »Prišel sem, da bi spregledali tisti, ki ne vidijo, kajti videti pomeni verovati.« Nihče ne more verjeti golim besedam, verjel bo šele takrat, ko bo sam videl. Mladeniču je bilo rečeno naj začne meditirati, tako kot je vam rečeno na iniciaciji in je lahko sam doživel vse te čudeže. Ko je vse to našel v sebi, je bil povsem zadovoljen.

Padel je Učitelju pred njegove noge, rekoč: »Dragi moj, obiskal sem toliko učiteljev, veliko t. i. učiteljev, toda vsi so govorili prazne besede, nihče mi ni mogel pokazati resničnosti in sem bil nezadovoljen. Prepričan sem bil, da so vsi ti svetniki, t. i. svetniki, prevaranti in goljufi. Nihče izmed njih ni mogel dokazati, da je to, kar govori ali trdi, resnično. Toda danes sem našel resnico. Sedaj vem da obstaja resnični Učitelj, da Bog obstaja in da ga je mogoče najti. Do danes sem bil prepričan ateist. Toda od danes naprej sem resničen vernik, kajti vse to sem doživel sam in videl z lastnimi očmi."

o tej praktični poti lahko več izveš na predavanju "hrepenenje duše - meditacija na notranjo svetlobo in notranji zvok", ki bo v torek 26.9. na vojkovi 1, LJ in v četrtek 28.9. v šambala centru na koroški 99 v MB ter v petek, 29.9. medobčinskem društvu slepih, repičeva 4, Koper. vstop je seveda brezplačen.

Popravljeno -> tonCheck

kaj vem, jaz tako vidim, ni blema...je pa tko k pravjo, vsaka stvar je za nekaj dobra...

No, vidiš, saj jest tud napišem, kako jest vidim. Glede na moje razumevanje duše se recimo pač ne morem strinjati s tem, da se duša, ki enkrat doseže človeški nivo, lahko ponovno rodi v živalskem telesu. In to tudi napišem, če se pa kdo z mano ne strinja, se mu pa ni treba. Sploh ni problema. Ampak tud jest ne bom spremenu svojga prepričanja.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

podzravljeni,

če dobro opazujemo vidimo, da se nahajamo v obdobju materializma,..................................

ne bom ti kompletno kopiral, a to je tvoj vidik in tvoje sprejemanje ....kaj ma to sedaj z učenci in učitelji, če že sam napoveš rešitev...obisk in reklama za seminar...ok...vidiš to sem preje hotel povedati...vsak sam sebi in drugim samo toliko, kolikor v resnici to rabimo....omenjaš materialno in dugovno plat...pa saj morata obe biti, samo ispostavljati se ne sme nobena, mora biti uravnovešeno...največkrat je pa tako, da zaradi neuspeha in nesposobnosti na materialni ravni potem marsikdo išče izgovor v duhovni, k je to veliko lažje, manj dokazljivo, materialno je preveč očitno in resnično, da bi tam znal izgovor dobiti......

Kar poglej, več kot pol se jih na forumih dajejo duška, ker v real sploh niso sposobni kaj zase najti, iščejo potrditve in svoj smisel biti na netu, namesto da bi se potrjevali v resničnem okolju in času........pa še lepo skriti so za IP-ji in daleč stran od centra njihovih blokad in problemov, nihče jim telesno ne more nič naškoditi, besedno pa lahko manipulirajo brez škode "saj mislijo tako"....Podobno kot na chatu, kjer si ga cel kup amerikancev pred kamero na roke šiba in to je njihov seks, ker enostavno niso sposobni realno najti partnerko-ja, tko je pa najlažje, na konc pa glih tko pride...pa da ne bomo zašli iz teme......

Ampak tud jest ne bom spremenu svojga prepričanja.

lahko ga boš spremenu, če ti nekdo argumentirano to dokaže in razloži in potem ti drugače spremljaš in doživljaš...veš kok stvari sem že jaz spremenu, drugače vidim, bolj pravilno (spet zame), saj to je učenje, vsi spreminjamo...normalno pa je, da če jaz znam popraviti televizor, da ne bom sprejel neke trditve kako naj popravljam tistega, ki zna rožce samo rožce saditi, bom pa lahko od njega kaj prilimal in vedel kaj o rožcah, on pa o televizorjih....

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...

podzravljeni,

če dobro opazujemo vidimo, da se nahajamo v obdobju materializma, ko nihče več ne govori o duši in o bogu.

Predvidevam, da poznaš I čing (Knjigo sprememb), ki je tako star filozofski sistem, da je vplival na Lao Tseja, Konfucija in njuno filozofijo. Vsak dogodek obravnava kot vzajemno delovanje pozitivne in negativne polarnosti (jang in jin), kar je skladno z gledanjem moderne fizike, ki vesolja ne obravnava več kot stroj, ampak kot morje energij, ki so neprestano v interakciji. Pri I čingu skrajno stanje preide v svoje nasprotje. Tako je tudi v realnem lajfu. Ponavadi se to zgodi skozi revolucije (ko je folk skrajno nezadovoljen, popizdi in oblast, pod vrže), skozi sodelovanje v družbenih dogodkih revolucionarnega značaja, ki bistveno vplivajo na miselnost naroda (npr. jeseni 1929 je ameriško gospodarstvo doživelo zlom in depresija je zajela ves narod; energijsko je temu sledila epidemija otroške paralize, ki je trajala do začetka vojne; v vojni so bili zmagovalci in prevzeli vlogo globalnega vodstva, v kateri je večina američanov blazno ponosna na to, da so američani) ipd. To se dogaja tudi danes. V aterializmu smo zabredli tako globoko, da je folk masovno izgubil stik sam s sabo, ne vidi smisla življenja ..., zato se že vedno bolj obračajo k duhovnosti. Pa ne le raja - poglej si Drnovška. Klele na forumu boš pa itak opazil, da o Bogu in duši zelo veliko govorimo.

če pa že, obstaja miselnost, jaz sam ga lahko dosežem.

Valjda. Vsako drugačno gledanje te postavi v omejujoče okvire in ti krade občutek, da si sam odgovoren za tisto, kar se ti v lajfu dogaja.

prav tu je past, ego ki nas ovira na poti. zato je pomemben učtelj, ki pomaga da se osvobodiš svojega ega, uma, želja.

Tole je zame tak bulshit, da mu ni para, ti pa imaš seveda vso pravico, da se z mano ne strinjaš.

- O egu sem napisal tole kot repliko highlanderju v tejle temi 21q.sept. Boim zelo vesel, če tole komentiraš: Spet napisano tako, kot da je z egom kaj narobe. Ego in individualni razvoj sta tesno povezana in s svobodno voljo nam je bila dana možnost tega razvoja. Pri posameznikovem doživljanju sveta spada med značilnosti njegovega ega(individualnosti) tako sovraštvo, kot strpnost, zavist in občudovanje ... Ego je torej lahko dobro ali slabo "vzgojen". Traparija pa je govoriti, da je sam po sebi negativen.

- Uma in želja naj bi se osvobodil. Prepričan sem, da so naša individualna življenja izkušnja tako za Boga, kot za nas. Če vse skenslam, Bogu in sebi odvzamem možnost izkustvenega učenja. Če uporabljam um in želje, sem podoben Bogu (ravno v tem smislu nas je ustvaril po svoji podobi!!!!!!!!!!!). Želje so povezane z ustvarjalnim nemirom, ki ga spremeniš v kreacijo z uporabo uma. Vedno najprej obstaja želja, da nekaj narediš, nato si to zamisliš in ustvariš. Če želje in uma ne bi bilo, bi bil svet sila siromašen, življenje pa nevredno te besede. Človek, ki nima več želja, gre običajno na vseh ravneh u kurac.

iz celotne zgodovine je znano da ne obstaja duša, ki bi se vrnila nazaj v svoj pravi Dom brez učitelja.

Klele se že mal zajebavam, sam - ne more držati. Nekomu je moralo uspeti, da si je nadel status učitleja in da "to uči naprej." Če je uspelo njemu, lahko tudi drugim.

več o nauku resničnih učiteljev najdeš v knjigi "pot mojstrov" (julian johnson).

Jo imam doma in sem jo prebral, pa nikakor ne spada med knjige, za katere lahko rečem, da so kaj prida vplivale na izgradnjo moje individualnosti (oz. ega :vragec: :vragec: :vragec: ).

lalala

Ampak tud jest ne bom spremenu svojga prepričanja.

Zelo verjetno jih boš spremenil, ko boš o stvareh vedel kaj več. Zelo malo je prepričanj, ki so stalna. Še konfucij je pri 60 letih imel za napačne stvari, ki jih je učil vse življenje - pa jih ne bo nekdo od bolj 'navadnih' ljudi, kot smo mi? x:)x

Ko ugotoviš, da se stara prepričanja ne ujemajo z novimi dejstvi, ki si jih zvedel in sam preizkusil, bi bilo vztrajanje pri njih trapasto, ne? x:Dx :8):

cosmic dancer

Bom zelo vesel, če tole komentiraš: Spet napisano tako, kot da je z egom kaj narobe. Ego in individualni razvoj sta tesno povezana in s svobodno voljo nam je bila dana možnost tega razvoja. Pri posameznikovem doživljanju sveta spada med značilnosti njegovega ega(individualnosti) tako sovraštvo, kot strpnost, zavist in občudovanje ... Ego je torej lahko dobro ali slabo "vzgojen". Traparija pa je govoriti, da je sam po sebi negativen.

- Uma in želja naj bi se osvobodil? Prepričan sem, da so naša individualna življenja izkušnja tako za Boga, kot za nas. Če vse skenslam, Bogu in sebi odvzamem možnost izkustvenega učenja. Če uporabljam um in želje, sem podoben Bogu (ravno v tem smislu nas je ustvaril po svoji podobi!!!!!!!!!!!). Želje so povezane z ustvarjalnim nemirom, ki ga spremeniš v kreacijo z uporabo uma. Vedno najprej obstaja želja, da nekaj narediš, nato si to zamisliš in ustvariš. Če želje in uma ne bi bilo, bi bil svet sila siromašen, življenje pa nevredno te besede. Človek, ki nima več želja, gre običajno na vseh ravneh u kurac.

lalala

Minister Gregor (beri tonCheck) pa nič ... x:(x

kok dobra debata! x^x

sem najprej citiral, hotu seckat, sam je brez veze, k vas velik tok dobr pise, pa ceprav morda cist z drugimi pointi, sam je vseen dbest, vsec mi je Tomazev post, strinjam se s tem, da je na nek nacin vsak clovek mucitelj, pa z onim (pozabu kdo je napisal), da v bistvu tisti, ki NOCE bit, je. in najverjetneje bo vedno. x:Dx

Tko no, fajn pisete, skratka.

Kaksen pa je moj odnos (v vlogi uceca) do ucitelnov, je pa dost jasno, itak, glede na to, da sem v lajfu v bistvu samuk. xDDx

Zagotovo ni dober ucenc tisti, ki svojega ucitelja navezhe nase prevec, da ga ucitelj vecno 'potrebuje'. to pomen da se ni nic izpopolnil (ucitelj) in da oni pac ni ucenec (da je zgolj sampoljub, v bistvu).

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

Si to temo odprl zaradi nekega svojega prepričanja, ki ne gre v kup z nekaterimi prepričanji drugih?

Pol ne bi odpiral teme.V glavnem zaradi takozvanih duhovnih "učiteljev " tle gor, ki ne dopuščajo nobenega dvoma ali debate o svojih naukih. Da ne bi govoril o vzvišenosti in aroganci... Naj bi šlo za odnos pri izpostavljanju svojih prepričanj...sicer sem pa precej razložil tamle gor...zaradi tako mikro zadeve, kot je moje prepričanje, bi lahko debatiral v konkretnih temah..tle je bolj vsesplošno..sem tudi navedel imena in tako dalje...

xegox :palec:

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Pol ne bi odpiral teme.V glavnem zaradi takozvanih duhovnih "učiteljev " tle gor, ki ne dopuščajo nobenega dvoma ali debate o svojih naukih. Da ne bi govoril o vzvišenosti in aroganci... Naj bi šlo za odnos pri izpostavljanju svojih prepričanj...sicer sem pa precej razložil tamle gor...zaradi tako mikro zadeve, kot je moje prepričanje, bi lahko debatiral v konkretnih temah..tle je bolj vsesplošno..sem tudi navedel imena in tako dalje...

xegox :palec:

da ne kompliciramo... rad maš nas, a ne? take k smo...

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Med uciteljem in ucencem ni razlike. Ucitelj to ve, ucenec pa ne se.
No, pa se me je prijel tudi ta-drugi stavek. :palec:

----

Po zadnjih straneh objavljenih postov sem se spomnil na nekaj:

Največ izvem o človeku, kadar mi govori o drugih ljudeh.

Torej o meni se da izvedeti marsikaj, kadar sam pišem o drugih, ker je iz mojega prepričanja.

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

:palec:

Z izražanjem svojega mnenja ,mislim, še ne pomeni, da hočeš nekomu kaj uturiti, oz., da pričakuješ , da te bo kdo poučil oz. nadgradil tvoje mnenje. Mislim, da je izražanje temelj za povsem enostavno debato.

Če tle za nekoga ni razlike- izražanje svojega mnenja z dopuščanjem možnosti sprejemanja drugačnega ali pa vsiljevanje svojega opremljenega z napisom- edino pravilno -tudi v redu.Ljudje različno dojemamo.

xegox

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

x:Xx

sem izrazila že pred časom tule svoje mnenje in skozi tolo debato se to samo dokazuje... ne razumem kako ne moremo biti nekomu Učitelj - nihče ne pride k tebi po nesreči in zakaj ne priznamo da smo hkrati tudi Učenci.... zakaj moramo biti eno ali drugo? In zakaj ne more biti nekdo učitelj, če si to želi... jaz upam, da sem dobra Učiteljica svoji hčeri....

švizzzmeženi

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...