Skoči na vsebino

Priporočajte knjigo

lukablue

Recommended Posts

Je kdo zadnje čase prebral kakšno dobro knjigo? Priporočajte mi kakšno, lahko tudi bolj zahtvna (Freud; psihoanalitične metode) .... predvsem iz področja osebne rasti, manađmenta, govoric telesa... skratka kakšno tako, ki zna človeka zadovoljiti, ga poglobiti, po možnost izobraziti.

Je kdo strasten bralec tukaj?

Popravljeno -> lukablue
Deli na socialnih omrežjih

o tem se je že veliko govorilo....nekaj bo našel tukaj http://www.lunin.net/forum/index.php?act=S...1&hl=knjige ali pa tukaj http://www.lunin.net/forum/index.php?showtopic=1576 ali pa tukaj http://www.lunin.net/forum/index.php?showt...amp;hl=knjige... uspešno prebiranje ti želim

Morigenos

“Sometimes we are lucky enough to know that our lives have been changed, to discard the old, embrace the new, and run headlong down an immutable course. It happened to me ... on that summer's day, when my eyes were opened to the sea... “ J. Y. Cousteau

Je kdo zadnje čase prebral kakšno dobro knjigo? Priporočajte mi kakšno, lahko tudi bolj zahtvna (Freud; psihoanalitične metode) .... predvsem iz področja osebne rasti, manađmenta, govoric telesa... skratka kakšno tako, ki zna človeka zadovoljiti, ga poglobiti, po možnost izobraziti.

preberi vse v vseh jezikih-RUDOLF STEINER

Carolyne Miss: Anatomija duha (jo mam že dol doma, a sem jo danes spet vzel v roke in opazil, da pravzaprav zelo podrobno pojasnjuje stvari, o katerih govori v Učbeniku življenja Martin Kojc.

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

managementa :8):

a bereš tudi angleško, pa kako močno si zainteresiran za duhovnost. Samo zanima ali bi to tudi živel?

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Antoninus: Da berem včasih tudi angleško. Umetnost vojne je verjel ali ne na nek način uporabna tudi v organizaciji (manađment), ponekod tudi obvezno branje pri študiju manađmenta (berite Japonska).

Berem, ko imam čas, se pravi prosti čas in, da seveda berem z razlogom, bodisi osebne rasti. Osebno nebi uporabljal besede duhovnost, pa ne, da bi imel kaj proti... ali bi živel duhovno življenje? Mislim, da ne.

Mačona: če je slika res tvoja, kar dvomim (me nisi prav veliko prepričevala), si vešča v Photoshopu, a vseeno je na njej le postava, kar ne pomeni dosti, ali pač? :)

Aja BTW 23, kmalu 24...

:2src: Všeč odgovor, ne starost, ampak ostalo. :palec:

Jaz ljubim knjige. Berem pa tako veliko različnih zvrsti, da se ti meša. Povej malo, kaj ti je všeč, ker potem lahko lažje predlagamo. Ne morem ti Harryja Potterja priporočit, ker ne vem, če si otrok po srcu, medtem ko jaz sem, in ga obožujem, pa sem starejša od tebe. xnckrivx x:)x

Men je bla blazno všeč trilogija od Pullmana: Njegova temna tvar :palec: , prebrala na dušek, pri meni je še zmeraj No.1, no pol je pa tu še Coelho (nekatere so bolj, druge manj "močne"), od "razmišljujočih" (ne "zgodbic") mi je pa NAJ Slavinski...sam pomoje ti ta ne bo všeč x:o)x je dost vaj, ti pa pravš, da ne bi delal, ampak sam tko neki bral ..

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Je kdo bral Umetnost vojne, pravkar sem jo zaključil in moram reči, da mi je dala točno to kar sem iskal, odlična knjiga!

A ni to ful bukva x?x

Trenutno berem Konfucijeve Pogovore... ampak razočaran... ni ne tč ne mš... je vse in nič... Kitajčki me še niso privlačli xnckrivx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Je kdo bral Umetnost vojne, pravkar sem jo zaključil in moram reči, da mi je dala točno to kar sem iskal, odlična knjiga!

:palec: ta knjiga je biblija zame....jo je treba kar doma imet x^x pa če se le da kaj uporabit

:palec: tud dobra izbira

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

:palec: ta knjiga je biblija zame....jo je treba kar doma imet x^x pa če se le da kaj uporabit

aja x?x Pa je pacifistična x?x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Tudi zame bo postala nekakšna biblija, nauči te vsega, pisana je pa v nekakšnih verzih, pravilih, beri citatih. Če ji dovoliš, te poglobi na raven razumevanja, ki ti tako v družbi ter tudi drugje daje prednost. Knjiga nima veliko strani, mislim ni bukva. Če kdo obvalda angleščino naj jo le prebere v ang. jeziku.

Lia: Ne prepriča toliko kot pa ti dokaže, vsaj meni je.

Pika Pikica: Tudi jazt berem toliko različnih, da je težko definirati zvrst. Recimo, da se poleg že dobrih predlogov gibljem bolj na knjigah, ki so malo bolj zahtevne (skoraj študijska literatura) z področja psihoanaliz ali narovoslovja. Seveda paše tudi kakšen roman, za kar pa je poskrbel Stokes.... hary potter, ne morme reči da je slab, zelo buri domišlijo, vendar to knjigo poznamo vsi. Iščem neodkrite, tiste zaklade, ki jih le redki najdejo in, ko jih preberejo rečejo samo, waw the best, to mi je pa naj naj knjiga, le kako mi jo je uspelo najti, če je tako neznana...

Aja še ena neumesna : starost - z rojstvom, mi j ebila določena, je ne morme spreminjati :) hihi

Priporočam Ron Smothermon - Z prosvetljenjem v življenje in izvirni Klub golih pesti - Chuck P.

:2src: Všeč odgovor, ne starost, ampak ostalo. :palec:

Jaz ljubim knjige. Berem pa tako veliko različnih zvrsti, da se ti meša. Povej malo, kaj ti je všeč, ker potem lahko lažje predlagamo. Ne morem ti Harryja Potterja priporočit, ker ne vem, če si otrok po srcu, medtem ko jaz sem, in ga obožujem, pa sem starejša od tebe. xnckrivx x:)x

Saj pogumni Harry je očaral vse, pa čeprav je napisan po rambovem receptu junaka ki ga nič ne ustavi. Vsi hočejo bitko dobrega proti zlu in svojo stran. Zato je ocean's eleven prav v redu.

In nasploh so mulci v knjigah zelo priljubljeni, če bi davinčijevo šifro reševala Ančka iz Logatca bi bila še večja uspešnica.

Če ma kdo denarja odveč vzamem.

Sem dobil San Cu-ja na Gutenberg Projectu... ko bo čas preberem x;)x

z področja psihoanaliz ali narovoslovja

Potem si moral brat kdaj Lacana... samo še skok do Žižka... a je že kdo bral njegovo Paralakso x?x

KLIK KLIK xrainbowx

Fernando Pessoa

Men je bla blazno všeč trilogija od Pullmana: Njegova temna tvar :palec: , prebrala na dušek, pri meni je še zmeraj No.1, no pol je pa tu še Coelho (nekatere so bolj, druge manj "močne"), od "razmišljujočih" (ne "zgodbic") mi je pa NAJ Slavinski...sam pomoje ti ta ne bo všeč x:o)x je dost vaj, ti pa pravš, da ne bi delal, ampak sam tko neki bral ..

:2src: Jaaaaaa! His dark materials je noro dobra triologija .... ne vem kako jo otroci dojamejo :inocent: mene je čist zmedla x:Dx

...Še vedno čakam film x:px

Support bacteria, they're the only culture some people have!

(lukablue @ 24. Sep 2006, 19:25)

ta knjiga je biblija zame....jo je treba kar doma imet pa če se le da kaj uporabit

(ZVEZANI @ 23. Sep 2006, 23:27)

tud dobra izbira

LIA------

KOLIKO PA JIH JE TEH KNJIG?

x^x kolikor je meni znano jih ima Steiner enih 28 pa še čez 6000 njegovih stenografiranih predavanj.....a misliš da imam vse to pri sebi, saj nisem knjižnica :vio: pa tud težko ga je razumet, glede na to , da je bil Rudolf jasnoviden od svojega otroštva dalje :vio:

ja umetnost vojne je prazaprav umetnost bojevanja na vseh področjih, ne samo kot učbenik vojaških strategov.....kako se boriti za svoj prostor pod soncem

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Antoninus: Da berem včasih tudi angleško. Umetnost vojne je verjel ali ne na nek način uporabna tudi v organizaciji (manađment), ponekod tudi obvezno branje pri študiju manađmenta (berite Japonska).

kolkor vem je ta knjiga eden od temeljev, na katerih je moderni menegement sploh nastal..... :palec:

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Kolikor sem jaz imel in razumel menedžment, je le-ta imel ljudi predvsem za sredstvo in ne kot cilj sam na sebi. Kaj hoče menedžer z organiziranjem oz. menedžiranjem ljudi x?x Kaj je končni cilj x?x oz. kdo komu malho polni x:Dx

Fernando Pessoa

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...