Behemoth 24. september 2006 Prijavi Deli 24. september 2006 No, ker se pojavljajo take teme, sem pa odprl še latinščino, kdor se želi naučiti mrtvega jezika, naj kar nekaj napiše.Trenutno se v šoli učimo latinščino, in so mi že dokaj znana slovnična pravila, spoli, sklanjatve. Tako da jaz vas naučim nekaj, vi pa mene Manus manum lavat Roka roko umije Citiraj Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT! If you have great passion, then you can do high fashion! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Behemoth 24. september 2006 Avtor Prijavi Deli 24. september 2006 sej maš tm v temi misli pomoje ene pregovore latinske...jz bi rada znala, sam to dobimo šele naslednje leto Aja, kaj slučajno hodiš na zdravstveno? Kot jaz Haha, moral bi met zdravstveno terminologijo mamo pa kar splošno latiščino - kje za vraga pa bom moral znaz, kako se sklanja zvezda v latinščini Ja no, sej ni tak simpl, meni full gredo jeziki pa to, zato se hitro učim tega Pa morš znat vse sklone, imenovalnik, rodilnik, dajalnik... pa spole, femoninum, masculineum, neutrum, pol kako se zapiše v množini, kako ugotovimo katerega spola je beseda, potem kako naglasimo besedo, ali je večlozna, ali enozložna in potem morm ugotovit kje je naglas. Sej ženska je ful hecna, je uni.dipl.filolog pa še arheolog zraven Bravo stara Citiraj Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT! If you have great passion, then you can do high fashion! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 25. september 2006 Prijavi Deli 25. september 2006 In vino veritas. (V vinu je resnica) Dum spiro, spero. (Dokler diham, upam) Festina lente. (Hiti počasi) Mens sana in corpore sano. (Zdrav duh v zdravem telesu) Naturai in minima maxima. (Narava je najlepša v majhnih stvareh) Nemo enim est tam senex qui se annum non putet posse vivere. (Nihče ni tako star, da bi se mu zdelo nemogoče živeti še eno leto) Nemo enim fere saltat sobrius, nisi forte insanit. (Nihče ne pleše trezen, razen če je popolnoma nor) Nomen est omen. (V imenu je pomen) Non omne quod nitet aurum est. (Ni vse zlato kar se sveti) Omnium rerum principia parva sunt. (Vsak začetek je težak) Si vis pacem, para bellum. (Če hočeš mir, se pripravi na vojno.) Veni, vidi, vici. (Prišel, videl, zmagal) Cogito, ergo sum. (Mislim, torej sem) Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 25. september 2006 Prijavi Deli 25. september 2006 To, da je pentagram najbolj pozitiven simbol v zgodovini človeštva.. Fiat (kao avto...) = naj se zgodi... Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 25. september 2006 Prijavi Deli 25. september 2006 Veni, vidi, vadi via (Prišel, videl, odšel?) by Zmelkoow Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 25. september 2006 Prijavi Deli 25. september 2006 http://sl.wikipedia.org/wiki/Latinski_izreki Tu jih imas, pa se uči Latinščina...znam jo točno toliko, kot sem jo morala znati na faksu in nič več ( kvečjemu manj, ker sem veliko uporabila, razen izrazev, ki jih še zdaj uporabljajo med predavanji ). Je pa kul Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tanci 25. september 2006 Prijavi Deli 25. september 2006 Pa morš znat vse sklone, imenovalnik, rodilnik, dajalnik... pa spole, femoninum, masculineum, neutrum, pol kako se zapiše v množini, kako ugotovimo katerega spola je beseda, potem kako naglasimo besedo, ali je večlozna, ali enozložna in potem morm ugotovit kje je naglas. he he, pozabil si omeniti še izjeme in izjeme izjem Citiraj ... nočem obljub, le iskren obraz, le iskren obraz ... http://freeweb.siol.net/fotomax1/mediac/450_0/media/DIR_249/DSCF0008.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 25. september 2006 Prijavi Deli 25. september 2006 he he, pozabil si omeniti še izjeme in izjeme izjem joj groza, ne me spominjat na tisto 3. deklinacijo pa je bilo svašta notri...od mare-maris, classis-classis, kaj še vse...sem že pozabil...izjem pa kolikor češ, če si vse naštel, si zihr kakšno pozabil Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lolita Lempicka 26. september 2006 Prijavi Deli 26. september 2006 Zanimiva tema Ja veš kaj Behemoth, js bi pa res neki prašala A mi lahko napišeš kako se sklanja 'fractura radii'? Vem samo, da je to rodilnik ( zlom koga ali česa?). Aja, a lahko še sklanjatve za manus pa cranius? Upam, da ne bo pretežko sicer boš pa zraven še ponavljal snov Citiraj In al' veš, da ti ga vnemaš,ti mu pevski ogenj daš,al' se smel bo razodetivsaj pozneje, sam ne ve. (F. Prešeren) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janif 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 uuu, ste pridni , se bom še jst kaj naučil Citiraj Izvukao je na kraju svog izlaganja. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 Zanimiva tema Ja veš kaj Behemoth, js bi pa res neki prašala A mi lahko napišeš kako se sklanja 'fractura radii'? Vem samo, da je to rodilnik ( zlom koga ali česa?). Aja, a lahko še sklanjatve za manus pa cranius? Upam, da ne bo pretežko sicer boš pa zraven še ponavljal snov radii ostane vedno v rodilnikufractura radiifracturae radiifracturae radiifracturam radiifractura radiifractura radii fracturae radiifracturarum radiifracturis radiifracturas radiifracturae radiifracturis radii upam, da imam ednino pravilno množina zihr je... manus gre po 5. deklinaciji...kot fructus... manus manusmanuimanum manus manu manusmanuummanibusmanus manusmanibus za cranius...če gre po 2. deklinaciji, kot hortus, potem gre tako... craniuscraniicraniocraniumcraniecranio craniicraniorumcraniiscranioscraniicraniis upam, da imam prav vseeno preveri, če je to ok...ker je že 3 leta, kar sem nazadnje slišal za latinščino Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 CANIS ANIMAL DOMESTICUM EST, CANIS CAUDAM HABET. celo na srednji kozmetični smo meli latinščino. NON EST MEDICINA SINE LINGUA LATINA. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 CANIS ANIMAL DOMESTICUM EST, CANIS CAUDAM HABET. celo na srednji kozmetični smo meli latinščino. NON EST MEDICINA SINE LINGUA LATINA. kaj je caudam? ovratnica, veriga, gospodar? ali kaj drugega Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 en organ ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 hmm, ali imajo ta organ samo psi, ali (skoraj) vse živali moškega spola? Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 živali moškega spola imajo povečini en drug organ v zgoraj omenjenem organu. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 sem preveč blond danes za takele uganke Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 30. september 2006 Prijavi Deli 30. september 2006 sem preveč blond danes za takele uganke samo danes? joooj, pa ne da .... c c,pacek! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Behemoth 30. september 2006 Avtor Prijavi Deli 30. september 2006 behemoth!!! kjee sii?!! miss ya kdo me bo latinsk uču? ..heheaja, fractura radii, ja zlom koželjnice (al pa podlahtnice) - ne vem, ne spomnim se več kosti tako dobro Ja imenovalnik ednine je:imenovalnik: fracutarodilnik: fractureimenovalnik množine: fracturaerodilnik množine: fracturum Citiraj Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT! If you have great passion, then you can do high fashion! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Behemoth 30. september 2006 Avtor Prijavi Deli 30. september 2006 kaj?!? hehe...jao ka si pa delou? ja tako je, vsaj tako smo se mi učil, no ja sej mislim, fracute ne morš verjetno sklanjat, ker je to glagol Radius bi verjetno šlo. Citiraj Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT! If you have great passion, then you can do high fashion! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
petlca 16. januar 2009 Prijavi Deli 16. januar 2009 hej!!jz bi pa rabla nekoga k se mau spozna na latinščino pa na latinske izraze. če gdo zna prevest ŽIVI SVOJE SANJE v latinščino bi mi zlo pumagu. že u naprej hvala ** Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.