sin 8. maj 2012 Prijavi Deli 8. maj 2012 Seveda, če ti, ker ti sicer dobro deluje tisti del organizma, ki je povezan z absorbcijo določenih snovi, verjetno. Zato pa pravim da ni vse za vsakega in vedno. Pomembno je ali je organizem prečiščen, ali dlačice lahko absorbirajo hranilne snovi v črevesju, kako deluje 12tnik, koliko je želodčne kisline, kako delujejo jetra, kakšna je kri, koliko strupov, parazitov v organih, kakšno je naša obnova celic, koliko smo naspani, itn. Mnogo tega je povezano z določenimi potrebami človeka, zato je posploševanje pogosto zmotno. ja, očitno dobim to (cukr) z OH že dost. mi tud za sladke okuse praviloma ni (razen za čokolado, če že sladko), ne sam da mi ga telo ne potrebuje oz. je to itak povezano. men grenko paše recimo.mam fulare sladek lajf, rabim mal grenkote. 1 1 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 8. maj 2012 Prijavi Deli 8. maj 2012 Ja. To sem slišal že večkrat kako možgani potrebujejo glukozo za delovanje, zato sem sklepal da je pri meni enako, med drugim. Ima pa tudi to vzroke. "The brain's neurons must have this supply of energy from the bloodstream since they aren't capable of storing energy, like fat, for later use. In fact, your brain needs at least 125 to 150 grams of glucose per day to function." - http://www.brainhealthandpuzzles.com/sugar_and_brain_function.html Bolj kot dela um, manj ko smo sproščeni, manj kot smo v meditaciji, bolj kot smo v stresu, bolj se veča poraba različnih koristnih snovi v organizmu. Zato se potrebe med ljudmi lahko zelo različne. Nekdo ki je veliko v satvi, precej meditira, je čustveno stabilen, skoncentriran, nima stresov, se veliko smeji, je radosten, ima redno zdravo prehrano z veliko encimi in energije, redno odvaja, bo lahko imel tudi 20x ali več, manjšo porabo določenih snovi, kot nekdo, ki je zelo veliko v stresu in je čustveno zelo napet. Telo v različnih negativnih stanjih lahko strupe odlaga na določene dele organizma. Brain Energy Demand Strinjam. Potreba po cukru je lahko posledica nezadovoljivega delovanja drugih organov (kot sem pisal zgoraj, preslabe absorbicje hranilnih snovi ali preveč trošnje mineralov in hranilnih snovi zaradi razstrupljanja, itn). In ravno o tem sem pisal danes, prej... kako zelo mi sede sveža presna hrana! Namreč ko se človek očisti, lažje sprejema hranila iz hrane. Tako ne potrebuje več toliko dodatne junk food hrane, (če uravnoteženo živi), saj dovolj hranil, tudi sladkorja dobiva iz surove hrane in naravnega sladkorja, po moje. Recimo meni sedejo banane, fige, rozine, datelji, kar je vse bolj sladko.Mnogim ljudem je to premedla hrana, in "potrebujejo" ali želijo večje doze sladkorja. Jst še malo niham v tem smislu. Sem pa orenk zmanjšal uživanje čokolade od kar sem vegan in je počutje boljše. a to si zdej dodal... mal sem se pohecala...ker pač si rekel, da tebi možgani zato tolk dobr laufajo, k pač ješ cukr, sem jaz 'logično sklepala', da glede na to, da ga jaz ne, mi morda včas zato počas delajo.ja, včas mi res počas delajo, sploh ko naletim na hitrejše in zmogljivejše ume.samo glede na to, da to pa spet ni zaskrbljujoče (pre)pogosto, mislim da ne more bit sam cukr fact. 1 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 8. maj 2012 Prijavi Deli 8. maj 2012 Strinjam. Potreba po cukru je lahko posledica nezadovoljivega delovanja drugih organov...po mojem sploh ni nujno, da eni organi 'nezadovoljujoče' delujejo, če ti pač kaj paše bolj kot kaj drugega. gre tud čist za sam okus. npr. sej sadje pa zelenjava imata druge vsebnosti in energijo dost podobno, razen cukra (pač fruktoze v tem primeru) - in jaz recimo maram zelenjavo velik bolj kot sadje; slednje lohk pogrešim, prve nikakor. en poje za malco 1 banano, jaz pa recimo 1 paradajz (teoretično), oboje ima recimo velik kalija in če malo ješ, je sploh K vitalen predsvem za srce, pa pol pač tud za vse notranje organe, da lepo laufa vse. no sej v bistvu je pa paradajz itak sadje. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Beli lotos 8. maj 2012 Prijavi Deli 8. maj 2012 Jst vse bolj opažam kako neizmerno surova hrana bolj gode mojemu organizmu Tudi jaz Jaz večinoma sestavljam jedi tako, da je vsaj pol obroka surove hrane in da v celem dnevu pojem več presnega sadja in zelenjave kot kuhane hrane. Velikokrat pa jem ves dan samo presno. Meni je zelo pomembna presna zelenjava v prehrani, po sadju sem hitro lačna po zelenjavi pa dolgo sita, kak zeleni smoothie, pa me včasih toliko nasiti, da za cel dan pozabim na hrano. Za sladkanje imam pa presne kroglice ali čokoladni smoothie. . Citiraj Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 8. maj 2012 Prijavi Deli 8. maj 2012 Ja, seveda da ni nujno. Da.Da. Sadje ima ponavadi več sladkorjev, več OH, kot zelenjava, koliko vem? Sicer pa je mim ja, nekak ta določba kaj je sadje in kaj zelenjava. Saša Tasevski piše o tem, kako ni pomembno katere hranilne snovi ima, temveč koliko energije ima kos hrane... Ja, no jsej jst tudi. Recimo korenje, tudi paradižnik kdaj itn. Včeraj in predvčerajšnjim sem prvič probal surov brokoli s soljo in moram račt da je prou fajn aja še to: meni full pašejo tut solate z avokadom, korenjem, zeljem, olji... kolj je carska ta sveža surova hrana ane po mojem sploh ni nujno, da eni organi 'nezadovoljujoče' delujejo, če ti pač kaj paše bolj kot kaj drugega. gre tud čist za sam okus. npr. sej sadje pa zelenjava imata druge vsebnosti in energijo dost podobno, razen cukra (pač fruktoze v tem primeru) - in jaz recimo maram zelenjavo velik bolj kot sadje; slednje lohk pogrešim, prve nikakor. en poje za malco 1 banano, jaz pa recimo 1 paradajz (teoretično), oboje ima recimo velik kalija in če malo ješ, je sploh K vitalen predsvem za srce, pa pol pač tud za vse notranje organe, da lepo laufa vse. no sej v bistvu je pa paradajz itak sadje. Fajno Jst zdej bolj kot ne to šele spoznavam v praksi. sm zelenc Tudi jaz Jaz večinoma sestavljam jedi tako, da je vsaj pol obroka surove hrane in da v celem dnevu pojem več presnega sadja in zelenjave kot kuhane hrane. Velikokrat pa jem ves dan samo presno. Meni je zelo pomembna presna zelenjava v prehrani, po sadju sem hitro lačna po zelenjavi pa dolgo sita, kak zeleni smoothie, pa me včasih toliko nasiti, da za cel dan pozabim na hrano. Za sladkanje imam pa presne kroglice ali čokoladni smoothie. . 2 2 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 8. maj 2012 Prijavi Deli 8. maj 2012 Sadje ima ponavadi več sladkorjev, več OH, kot zelenjava, koliko vem?ja sej sem menda napisala? jaz jem brokolijeve štorčke surove, pikc pa ne. razen če bi jih zmiksala, nimam tolk dobrega mikserja. korenja pa jaz velik pojem... čeprav se vedno najdejo poučnjakoviči okol raznih glikemičnih indeksov in tega in jaz rečem, ja, ja, pol pa grem dam pa pojem kilo korenja. ne sej ne. ampak ga jem, še posebej surovega maram, zraven kikirikijevega masla pa je pri meni obvezno.(imam neke fore, da mi je vse presuho in pol glede na hrano si izberem 'solato' zraven, ki pa je lohk tud jabuk. recimo prej sem jedla trd sir, orehe in jabuk). meni je solata (nekaj svežega) point obroka, ostalega tudi če ni.ko je bil regrad, mi je bilo kosilo ena blazotna skleda regrada. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 8. maj 2012 Prijavi Deli 8. maj 2012 a kdo ve, če res ni dobro uživati surove špinače?jaz sem jo že večkrat (ampak kar tko malo samo, usput, ne da bi jo prav v solato naseckala al pa sok naredila), pa mi ni blo nič, zadnjič mi je pa ena rekla, da to ni okej, da se lohk špinača sam kuhana uživa? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Beli lotos 8. maj 2012 Prijavi Deli 8. maj 2012 a kdo ve, če res ni dobro uživati surove špinače?jaz sem jo že večkrat (ampak kar tko malo samo, usput, ne da bi jo prav v solato naseckala al pa sok naredila), pa mi ni blo nič, zadnjič mi je pa ena rekla, da to ni okej, da se lohk špinača sam kuhana uživa? Jaz jo jem že več let surovo v smootijih ali v solati, nič ne vem o tem, da se ne bi smela. Še bolj hranilna je surova, kuhana velik vitaminov in mineralov zgubi. 1 Citiraj Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 8. maj 2012 Prijavi Deli 8. maj 2012 tenx, ja sej, mene je tud presenetilo, pa tud ko sem tko kej zasledila, da jo dajete not (recimo ko ste o smoothijih pisali kateri - že prej in kje drugje, še predno je bila potem odprta tudi tema). pa sej pravim, tud jaz sem jo večkrat že jedla, pa je blo vse kul, samo res pa ne v kakšnih silnih količinah. aja, sem pa mlado blitvo pa večkrat jedla tudi v solati, je pa dost podobna špinači. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Beli lotos 8. maj 2012 Prijavi Deli 8. maj 2012 sem pa mlado blitvo pa večkrat jedla tudi v solati, je pa dost podobna špinači. Blitva je tud super sploh mlada večjo se pa tud lahko sam mal prelije z vročo vodo da zgubi grenkobo in je tudi surovo, brokoli in cvetačo se tud brez problema je surovo pri presnih jedeh, če jih nadrobiš in preliješ s kako omako izgleda kot kaka rižota. Korenje je tud izredno zdravilno, to zanimivo kombinacijo s kikirikijevim maslom moram pa še probat. Citiraj Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 8. maj 2012 Prijavi Deli 8. maj 2012 ja ja, cvetačne štorčke tud. ja, probaj, meni ful paše korenje zraven (me zanima če bo tudi tebi všeč). morda k je tako mal sladkasto kikirikijevo, pa se lepo zlijeta okusa, pa še kul je glih, ker korenje da od sebe največ v povezavi z maščobo, ki je kikirikijevo maslo bogato z njo, pa še od korenja pol več dobiš. 1 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 13. maj 2012 Prijavi Deli 13. maj 2012 aja tukaj je to! ... sem komaj našla... namreč o tehle kombinacijah... sem zdajle ful iskala pa ne našla, sem ziher da je bila odprta tema o kombinacijah (ampak ne a la montignaci ipd. al pa tko po razpredelnicah, pač pa naše kombinacije, kaj komu kaj skupaj paše, morda je bila tema odprta by Pokowc... morda je imela tudi kake znakce v naslovu pa sem jo clo jaz prenaslovila, pa se zdaj ne spomnim...) V glavnem, k tahiniju (namazanemu na črn oz. ržen kruh al pa platke) mi tudi paše kroenček, če ni kalčkov. Če so pa kalčki (alfa~alfa), pol pa to.No to mi je tud zakon kombinacija. Dodam še pikico sojine omake (ki pa jo sicer zelo zelo malo uporabljam, pa še to sam *boljše* ) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 13. maj 2012 Prijavi Deli 13. maj 2012 Marsa, probaj še svežo peso, samo olupljeno in na palčke narezano zraven tahinija http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif 1 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 13. maj 2012 Prijavi Deli 13. maj 2012 ok, bom, jo glih imam in še nisem je skuhala danes (k sem jo hotla), tenx za namig. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Beli lotos 13. maj 2012 Prijavi Deli 13. maj 2012 V glavnem, k tahiniju (namazanemu na črn oz. ržen kruh al pa platke) mi tudi paše kroenček, če ni kalčkov. Če so pa kalčki (alfa~alfa), pol pa to.No to mi je tud zakon kombinacija. Dodam še pikico sojine omake (ki pa jo sicer zelo zelo malo uporabljam, pa še to sam *boljše* ) Jaz pa sem ravno danes jedla eno kombinacijo , rezine kruhka ržen s sončničnimi semeni ( iz DM-a ) gor pa namazala čemaž ki ga imam v olivnem olju ( domač ) kalčke alfa-alfa ter rezine redkvice. Citiraj Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 25. maj 2012 Prijavi Deli 25. maj 2012 http://www.presnaumetnost.si/ POVEZAVE 1 5 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 31. maj 2012 Prijavi Deli 31. maj 2012 PRESNA POT (1. delPRESNA POT (2. del) :palec: 1 1 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 6. oktober 2012 Prijavi Deli 6. oktober 2012 1 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 7. oktober 2012 Prijavi Deli 7. oktober 2012 uf, same dobre zadeve za jesti. se mi zdi, da kar lačna postala Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sončne ideje 9. november 2012 Prijavi Deli 9. november 2012 Laneno seme je odlično za prebavo več...http://soncneideje.blogspot.com/p/svetovalnica.html 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. november 2012 Prijavi Deli 9. november 2012 Res je. In tudi kislo zelje je super za prebavo; dobiš vitamine in minerale, imaš izvrstno prebavo, pa še vitek oz. fit si.Odlična in nenadomestljiva zelenjava za zimske dni (zame). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
passiflora 21. januar 2014 Prijavi Deli 21. januar 2014 Najbrž je malo težko shajati samo s sadjem in zelenjavo, če nimaš ravno svojega vrta? Imam občutek, da v trgovinah kupljena zelenjava in sadje nista zmeraj to, kar naj bi bilo pa še da ne omenjam pesticidov. Verjetno ni najbolj enostavno biti presnojedec, če si odvisen od presne hrane iz trgovine ali tržnice... 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 22. januar 2014 Prijavi Deli 22. januar 2014 Najbrž je malo težko shajati samo s sadjem in zelenjavo, če nimaš ravno svojega vrta? Imam občutek, da v trgovinah kupljena zelenjava in sadje nista zmeraj to, kar naj bi bilo pa še da ne omenjam pesticidov. Verjetno ni najbolj enostavno biti presnojedec, če si odvisen od presne hrane iz trgovine ali tržnice... Verjetn res ne...ampak...tud vsejedec ni glih enostavno bit. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
passiflora 24. januar 2014 Prijavi Deli 24. januar 2014 Ja, tud vsejedec ni enostavno... ampak, če vse ješ, potem vsaj js tko mislim, da ti je malo bolj vseeno kaj ješ. Ker tisti ki vse je, najbrž ni tako kritičen do nezdravih primesi (strupov, pesticidov itd) v hrani. Če si pa presnojedec, si verjetno predvsem zaradi zdravja - in tu je problem - namreč v trgovini je sadje in zelenjava isto, kar dobro obdelano z raznimi konzervansi, strupi... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.