nimbus 22. april 2011 Prijavi Deli 22. april 2011 ko sem biu še mlad in nadebuden mladenič, sem delal dve leti v času med počitnicami v naši krajevni želenini. moram priznat, da mi je bilo delo zelo všeč. najbolj všeč mi je bilo to, da so mi dali za delat najbolj umazana dela in sem lahko ponosno paradiral v povsem umazanih delovnih cunjah. nalaganje cementa, žaganje šestmetrskega cevnega in oglatega železja in sicer na roke, da ne bo komu fleksarca na misel padla, tudi filanje polic ni bilo od muh. enkrat sem celo dobil napitnino. enemu stricu sem nesu dva hobuka jupola v avto in sem dobil za pir. drugače so bile pa še obstranske dejavnosti. z malo igrivim sodelavcem sva za bajto večkrat razbijala kritino, ki jej bila za ausšus. sej ne da bi blo to big deal, ampak ko si jih razbil ene pet do deset, so pa členki že malo boleli. no, po0tem so bila pa še razna druga učenja. kako ne nasesti primitivnim čapcem, kako ne sam nalagat 50 kilske žakle cementa in kako ohranit živce pri tečnih strankah... js sem jih vedno zgubu. se pa spomnem, da je bla ena sodelavka, ki je štela takrat ene slabih 40 zlo šarf. pred mano in z menoj je debatirala da pa dijaki za svoje delo dobimo preveč plačan in je mal vihala nos. men je dol visel, kaj si ona misle. sem imeu vse preračunan. enomesečna plača je tolk in tolk pirov in basta. če je njej všeč al pa ne. delu sem pa itak tako kot oni, če ne celo več. no, vsekakor več. ker je bil delejen delovnik, smo imeli od 12h do 15h frej, oni so se zleklni na fotelj, js sem ga pa gonu na trojane in nazaj. in se spomnem še enga druzga škrica podobnih let, ki je takrat imeu dva majhna froca in gradil bajto. vsake tolk cajta smo mu poslal kombi s paketom cementa. sindikalna cena. da ne govorim o tem kombistu, ko sva skupaj lifrala razno belo tehniko. če sem že prej o čapcih. slovenci dajo vse štir od sebe, a ma sva pršla v rudarsko kolonijo, kjer so večinoma južnjaki, to je z enim žvižgom po ulčici hladilnik kar poletu na svoje mesto. u glavnem, danes grem spet v to trgovino. po maltex. lepilo za siporex. itak je vmes firma že propadla in jo je kupil in prevzel lokalni matador. in ko stopim v prazno trgovino, ki je životarila v lepi prosojno pomladni svetlobi, se mi pojavita ravno tidva škrica, ki sem ju dal pod drobnogled. skupaj smo delal pred sedemnajstimi leti, meni sta pa delovala, ko da sta od takrat... prav nič se nista spremenila. oni tip je buljil v ekran in je meu čist svoje skrbi. tko kot takrat. babnca je bla pa osorna in nevljudna... tko kot vedno. in si mislem, bemo boga, tidva sta si pa usojena. po mojem si ne morta povedat prav ničesar več novega o svojem lajfu. in me to prešine, popokam tisti maltex al kaj za vraga je že to, se vsedem u avto, nabijem "ain't it fun je you now, that you gonna die young", šipe dol, gas u poden. čakajoč na godota. razmišljam. ne smemo se prepustit, da javnost in mnenje "se"-ja pride v našo zavest in nam kroji življenje. položnice, obveznosti, inštitucije, davki in ostala vzročno relacijska kramarija. ko se pa vsak dogodek kot unikatum sam od sebe razvete v tej pojavni dimenziji in prav tako skrivnostno, kot nastane, tudi ponikne v neskončnost kozmičnega etra. in če že iščemo varnost, ki je ni, se lahko vsaj borimo zanj. mogoče za prihodnje rodove. ampak za to bo potrebno it na ceste in razbijat vse po vrsti. fizika moči, mo fizike. primer obveznega avtomobilskega zavarovanja. sklenemo ga zato, da ko imamo karambol, nimamo skrbi, saj nam stroške pokrije zavarovalnica. zato jo mamo. ampak zavarovalnica ima takšne pogoje in pravila poslovanja, da je oškodovanca bolje skeširat na mestu, kot da mu damo kupon. zakaj imamo že zavarovanje? samo zato, da podpiramo lene zavarovalniške riti? podobno je z bankirji, njihovimi poroštvi in pogoji kreditiranja. ne smemo zaspati in pustiti, da nam pozicije moči počasi črpajo in izsrkavajo življenje. na tem svetu ni nobene varnosti. je samo navidezno naključen konglomerat dogodkov. in v enem flešu tega konglomerata se vidim z molotovko in granitno kocko v roki. heissenbergovo načelo nedoločenosti mi govori, da imam precej možnosti, da policaju razbijem betico. 1 Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. april 2011 Prijavi Deli 23. april 2011 "Življenje - to niso dnevi, ki so minili, temveč dnevi, ki smo si jih zapomnili."(Pavlenko) 2 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 23. april 2011 Prijavi Deli 23. april 2011 "Izkušnje so najboljša šola. Samo šolnina je zelo draga." Jean-Paul Sartre 2 Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 25. april 2011 Prijavi Deli 25. april 2011 "Mi beremo svet narobe in pravimo, da nas vara."(Tagore) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. april 2011 Prijavi Deli 26. april 2011 "Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno."(CC) 1 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 26. april 2011 Prijavi Deli 26. april 2011 "Mi beremo svet narobe in pravimo, da nas vara."(Tagore) jp. tko kt astrologi nimajo pojma o zvezdnih stezah, pol pa pravijo, k use mem sekajo, da je astrologija egzaktna veda. 1 Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 26. april 2011 Prijavi Deli 26. april 2011 Janko sej lahko 1x, 2x tudi 3x poveš, da se s principom astrologije ne strinjaš, tole kar pa zdaj počneš je pa že dolg cajt. Eno in isto se ponavljaš http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon21.gif Dej napiš raj kako življenjsko http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif če hočeš kej življenskega, je prvo, kar moraš nardit, skenslat astrologe. Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. april 2011 Prijavi Deli 26. april 2011 jp. tko kt astrologi nimajo pojma o zvezdnih stezah, pol pa pravijo, k use mem sekajo, da je astrologija egzaktna veda.Tega nihče ne pravi (da je astrologija eksaktna veda). Ja, sej zdravniki se tud zmotjo pa vremenarji se zmotjo itd., sploh smo vsi zmotljivi. Drugač pa: tvoja stvar, kaj meniš o tem, imaš pač mnenje. Sej ga maš lohk in nisi edini. če hočeš kej življenskega, je prvo, kar moraš nardit, skenslat astrologe. ja, to je pa res vitalnega pomena in prva stvar v lajfu, ki jo je nadnujno treba narest - skenslat (ravno od vseh) astrologe. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 26. april 2011 Prijavi Deli 26. april 2011 in v enem flešu tega konglomerata se vidim z molotovko in granitno kocko v roki. heissenbergovo načelo nedoločenosti mi govori, da imam precej možnosti, da policaju razbijem betico. A tako boš praznoval 1. maj? V ideologoiji smo takrat, ko gre za nekaj očitnega, ko nekaj ne potrebuje dodatne razlage, ko imamo nekaj za naravno, zdravo in nujno, ker tako pač mora biti. Kakšna granitna kocka bi pomagala razbiti samoumevnosti, ja. Civilna nepokorščina je pravno-politični pojem, zato je ne bomo izvajali, naj bo punt, ki ne zahteva stare pravde ampak kaj novega! Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 26. april 2011 Prijavi Deli 26. april 2011 ja, to je pa res vitalnega pomena in prva stvar v lajfu, ki jo je nadnujno treba narest - skenslat (ravno od vseh) astrologe. bejbi da nis ti neki alergična name? al je samo bik u dewici, pa je zato taka štraufnšpohtl? ok. ustaw konje. u bistvu maš prou in prvo, še pred astrologi je treba komunikologe skenslat Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. april 2011 Prijavi Deli 26. april 2011 bejbi da nis ti neki alergična name? ok. ustaw konje. seveda, sej vidš, kjer se pojaviš, prec uletim in težačim. šifra: *astrologi* Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 26. april 2011 Prijavi Deli 26. april 2011 Zarota! Astrološka zarota proti Jankotu! .."Quod medicina aliis, aliis est acre venenum." Latinski Zdravilo enega človeka je drugemu strup. 1 Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
capt. spaulding 27. april 2011 Prijavi Deli 27. april 2011 Any man who can drive safely while kissing a pretty girl is simply not giving the kiss the attention it deserves. Albert Einstein 1 Citiraj «Mes chers frères, n'oubliez jamais, quand vous entendrez vanter le progrès des lumières, que la plus belle des ruses du diable est de vous persuader qu'il n'existe pas!» Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. april 2011 Prijavi Deli 27. april 2011 "Kdor je povsod, ni nikjer."(Seneka) 2 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 27. april 2011 Prijavi Deli 27. april 2011 jebeš tak praznik, da pogledaš u kastelc in vse, kar je, sta 2 položnici... al pa je dobr, da je praznik... da jih ni 4 Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. april 2011 Prijavi Deli 27. april 2011 ne govor. ( ) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 27. april 2011 Prijavi Deli 27. april 2011 ne govor. ( ) daj astrologija en kurc... swa zgleda končno sklepčna dejva še numerologijo stestirat tole je iz enga maila.********************************************************* Dragi vsi! Upanje umre zadnje... Iskreno vam želim, da se vam privali kakšna večja vsota denarja, zdravja ali česarkoli si želite. Lep pozdrav! > > > Nikoli ni prepozno!! > Dragi prijatelji, > letos bomo doživeli štiri neobičajne dneve: 1.1.11; 11.1.11; 1.11.11; > 11.11.11, kar pa še ni vse... > > > Vzemite zadnji dve številki vašega leta rojstva, dodajte vašo starost > v tem letu in rezultat bo vedno 111, za vse! > > > Kako vam je všeč? > > Po kitajskem Feng shui, je letošnje leto, leto denarja! > > Najpovoljnejši mesec je OKTOBER! > > Imel bo 5 nedelj, 5 ponedeljkov in 5 sobot. > > To se zgodi le vsakih 823 let. > > To je leto bogastva. > > Če pošljete to pismo danes na naslov najmanj 8 prijateljem, Feng Shui > obljublja, da boste v naslednjih 4 dnevih dobili denar! > > Let,s hope! Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. april 2011 Prijavi Deli 27. april 2011 dejva še numerologijo stestirat (z numerologijo si zadnje cajte pa nisva tolk na ti ) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 27. april 2011 Prijavi Deli 27. april 2011 "Za stvarmi se ženemo z večjo vnemo, kot pa jih potem uživamo." William Shakespeare 1 Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
viola30 27. april 2011 Prijavi Deli 27. april 2011 nisem to kar hočejo drugi Smo vsi v hipnotični zamaknjenosti povzročeni v zgodnji mladoletnosti (R.D Laing) 1 Citiraj ne verjamem le temu kar vidim,slišim in kar je otipljivo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
viola30 27. april 2011 Prijavi Deli 27. april 2011 KO LJUDJE GREJO-PUSTI,USODA IZKLJUČI ODVEČNE...TO NE POMENI DA SO ONI SLABI, POMENI TO,DA JE NJIHOVA VLOGA V TVOJEM ŽIVLJENJU JE ŽE ODIGRANA. 1 Citiraj ne verjamem le temu kar vidim,slišim in kar je otipljivo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
viola30 27. april 2011 Prijavi Deli 27. april 2011 (popravljeno) INSANITY-A PERFECTLY ADJUSTMENT TO AN INSANE WORLD (R.D. LAING) LJUDJE ,KI MISLIJO DA VEDO VSE,SO RES NADLEŽNI,NAM,KI PA RES VEMO VSE. EDINI NEUSPEH V ŽIVLJENJU JE, KO SE NEHAŠ BORITI. Popravljeno 27. april 2011 -> viola30 Citiraj ne verjamem le temu kar vidim,slišim in kar je otipljivo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 27. april 2011 Prijavi Deli 27. april 2011 KO LJUDJE GREJO-PUSTI kaj pa se prouzaprou loh nardi druzga? razen da se teži? 2 Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. april 2011 Prijavi Deli 27. april 2011 kaj pa se prouzaprou loh nardi druzga? razen da se teži? () Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 27. april 2011 Prijavi Deli 27. april 2011 () no ewo... spet me zajebawaš ane pe ne morem več rečt, da še nkol nis nč pametnga powedala Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.