nimbus 26. december 2006 Prijavi Deli 26. december 2006 ok... no, jaz mam u šest auf... cajta dost no, povej piki... zdej si tu na tej kugli, razmišljaš dokaj čisto, preprosto (kompliment ), jasno, veš stvari, si že nekaj dala čez ... in , kaj zdej Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 26. december 2006 Prijavi Deli 26. december 2006 Ja, sam, če bova tkole zastavla, pol boš z mano do 5h. Kaj zdej? Še 10% dela nisem opravla. Šele zavedat sm se dobr začela, kok sm zabluzila, pa kaj lohk nardim na seb, da mi bo boljše na tem sveti. Ne, res...premal sm se sama seb posvečala, na prvo mesto postavljala reči, ki niso pomembne in samo sebe pozabila nekje v ozadju. Ker sem bla pač tko naučena. Zdej se je pa treba vsega na novo naučit in potrebno je veliiiiiiiiiiiko vaje. Dost na/po-drobno? Kaj pa ti? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 26. december 2006 Prijavi Deli 26. december 2006 Ej, Piki... čist kontra k ti... do zdaj sem bil vedno jaz pri seb v prvi vrsti... zdej me pa zanima celi svet Rad bi se posvečal svetu in stvarem v njem... to bi rad počel celo profesionalno... kot npr. klošar Ja, kaj pa boš naredila na seb A to so one hokus pokus v treh dneh do samozavesti in to itd. Al hočeš bit direktorica... svetnica... gospodinja... avtomehaničarka... komedijantka... mama... a je kej tko, al samo nekaj moram naredit na seb... kao delam na seb... delo (A) = fizikalna enota, ki bla bla... to ne štekam Kaj lahko človek naredi na seb A to je tisto, ko pravijo "sem se spravil s Kristom" Veš, veliko vprašanja... ampak jaz jih res ne razumem Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 26. december 2006 Prijavi Deli 26. december 2006 Ne, samozavesti se ne da dobit v 3 dneh. Na žalost. Kaj bom počela na sebi? Meditirala, se začela met rada, se v bistvu učila tega, se met rada, si zaupat, se cenit, vedet,da si zaslužim vse in še več, mama še ne vem, če bi bla, ker mam preveč stvari še nepošlihtanih, da bi lahko spravla eno nebogljeno dete na svet, k mu ne bi blo nič jasno, kaj njegovi materi dogaja , direktorca sm lahko , komedijantka sm že, na svoj in tuj račun, gospodinja, v nujnih primerih, avtomehanik...kaj pa vem, osnove že poznam, samo, glih šraufala pa ne bi. Kaj lahko človek nardi na seb? Se sprejme totalno takega, kot je in ve, da je tko edino prav. A ti bi bil pa kr klošar al kaj? A to zato, k bi rad pobegnil pred odgovornostjo? To pol ni rešitev. Če pa zarad česa druzga, pa razlož. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 26. december 2006 Prijavi Deli 26. december 2006 Ej, Lia... nekje sva pisala o morali... no, to vprašanje o begu pred odgovornostjo.... to paše tja Kaj pa misliš, da je moja odgovornost (moja, kot državljan slo, star toliko in toliko ) (to tebi piki) zdej, delo na sebi... ok... meditacija... super... zdej, ko že podpis pove sem se odločil malo streznit glavo... ker če ležiš kje na prsih po cele dneve to ne moreš nič mislit... no, mogoče je tu odrešitev ... ampak, ne... sem trmast je pa Aristotel govoril o srednji meri, pa je ravno v tem ni... tu ni srednje mere evo, toliko, da te še malo dobim predno greš spat Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 26. december 2006 Prijavi Deli 26. december 2006 A kr dobil bi me rad? Ne bo tolk lahko. Kaj je tvoja odgovornost? Kot prvo, jo imaš do sebe. Itak je pa to tvoja stvar, kolk boš odgovoren. Npr. lahko se izogneš osnovnim, kot je preživljanje samega sebe in greš med klošarje in životariš in si več la manj prepuščen milosti drugih, če ti to paše. Odgovoren si tudi do soljudi, ki so vpleteni v tvoje življenje, ker si ti hotel, da so vpleteni, oni so se pa pustili vplesti. Konec koncev pa nisi odgovoren nikomur, ker, če tako želiš, lahko odjebeš vse, s sabo vred, in greš ... kamor hočeš. Kere teme. :xx!: P.S. Med meditacijo ne čežim na prsih. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 26. december 2006 Prijavi Deli 26. december 2006 A ti bi bil pa kr klošar al kaj? A to zato, k bi rad pobegnil pred odgovornostjo? To pol ni rešitev. Če pa zarad česa druzga, pa razlož. Ja to... enostavno sem rdoveden ko norc... in se mi zdi, da je edina prava perspektiva, da spoznam tisto kar je tako, da začnem spodaj... tam se bijejo prave bitke, manj maskiranja, bolj direkt Če si zavarovan do zob npr. in delaš tja do penzije nekje v pisarni, ja sej pri sedemdesetih nimaš pojma o življenju tko nekak Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 26. december 2006 Prijavi Deli 26. december 2006 Se ne strinjam.To je najlažje. Cel dan bluzit in ne počet ničesar. Ok, razumem ljudi, ki so čist obupali al jih je pa kaka osebna tragedija v to privedla. Tebe pa ne razumem. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 26. december 2006 Prijavi Deli 26. december 2006 A kr dobil bi me rad? Ne bo tolk lahko. ok... tega ne štekam Konec koncev pa nisi odgovoren nikomur, ker, če tako želiš, lahko odjebeš vse, s sabo vred, in greš ... kamor hočeš. to je edina prava svoboda... ampak ti ni treba odjebat nobenga... nek modrec je nekje dejal... vse kar imam, nosim s seboj Kere teme. :xx!: vem ja to ni poter scena Se ne strinjam.To je najlažje. Cel dan bluzit in ne počet ničesar. Ok, razumem ljudi, ki so čist obupali al jih je pa kaka osebna tragedija v to privedla. Men je to najtežje in nimam še poguma... Tebe pa ne razumem. ni panike tuširat se še morš Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 26. december 2006 Prijavi Deli 26. december 2006 evo, toliko, da te še malo dobim predno greš spat Od tuki tisto, da boš šteku. to je edina prava svoboda... ampak ti ni treba odjebat nobenga...Ja, seveda odjebeš. Ker smo ljudje večinoma taki, da te kot klošarja pač ne bo noben več prenašal. Na žalost. Seveda si v bistvu ti odjeban, ampak delno po svoji krivdi. nek modrec je nekje dejal... vse kar imam, nosim s seboj Ja, blagor njemu. In, kje je zdej? vem ja to ni poter scena Ja, sej res, če berem poterja, nism zadost dip za to debato, a? Men je to najtežje in nimam še poguma... Al si še tolk pr pameti? tuširat se še morš Lepo, da skrbiš za mojo osebno higieno. Mi ne uide, nč bat. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 26. december 2006 Prijavi Deli 26. december 2006 ah... potem se ne bil pisal tu... ja, lej... sem brez besed greva spat Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 26. december 2006 Prijavi Deli 26. december 2006 Med vrsticami prebrano: SPAT HOČEM, PIKA!!!! Ja, ok, voljno. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 26. december 2006 Prijavi Deli 26. december 2006 pač, nismo vsi za vse ajde Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 27. december 2006 Prijavi Deli 27. december 2006 Ej, Lia... nekje sva pisala o morali... no, to vprašanje o begu pred odgovornostjo.... to paše tja x pa da povzamem, sskj pravi Morala - pod 1. kar vrednoti, usmerja medsebojne odnose pod 2. psihična zavzetost, pripravljenost koga za izvršitev določenega dejanja(npr.bojna morala na psu...) pod 3. kar je pri vedenju, ravnanju, mišljenju dobro upoštevati (bolna morala-pomanjkanje moralne razsodnosti) Beg - umikanje iz strahu pred nevarnostjo, rešiti se iz neugodnih razmer Odgovornost: pod 1.dolžnost sprejeti sankcije 2. odnos, pri katerem mora kdo dajati pojasnilo,utemeljitev za svoje delo in ravnanje 3.sposobnost zavestno sprejemati posledice svojih odločitev, ravnanja *** Menim da si želel nekaj drugega, to sem našla pod pojmom ZRELOST: -življenjska razgledanost in čustvena uravnovešenost, glede na doraslost primeren za kajZrelo jabolko samo pade, ko zadeva pride do določene stopnje, se sama razreši Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 27. december 2006 Prijavi Deli 27. december 2006 Kdor ni trpel, ne ve ničesar.Ne pozna niti dobrega, niti zlega, ne pozna ljudi, ne pozna niti samega sebe. Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 27. december 2006 Prijavi Deli 27. december 2006 Kdor ni trpel, ne ve ničesar.Ne pozna niti dobrega, niti zlega, ne pozna ljudi, ne pozna niti samega sebe. Res. Samo trpljenje se le mora enkrat nehat, al ne? Kako gre že tist pregovor, mislim da od Sai Babe (mimogrede tiste njegove knjige so res hudo dobre): Posvetna pot je na začetku lahka. Proti koncu pa težka. Duhovna pot je na začetku težka, da bi pozneje bila vse lažja. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 27. december 2006 Prijavi Deli 27. december 2006 misliš trpiš tako dolgo, dokler ne izstopiš iz tega vica. Vsak, prav vsak si lahko naredi trenutke užitka. In te podaljšuje in potem nekega dne ugotovi, da je bilo trpljenje lastna izbira Izstopit fizično še boljš pa če izstopiš iz svojega kota gledanja, stopiš nad ali malo bolj vstran, za dan ali dva se spraviš v kožo drugega in takrat šele začutiš kaj pravzaprav imaš Pojdi v tem mrazu za par ur na mraz, verjemi ko se vrneš, ti bo lastna postelja in mehka blazina in topel prostor raj na zemlji Namesto , da se smiliš sam sebi si privošči trenutke razvajanja in ko boš začutil radost užitka, se bo to razlilo na vse okoli tebe. Potem boš užival ti in vsi, ki bodo prišli v stik s teboj. In verjemi, ne bo jih malo Lahko pa se odločiš in ostaneš v vicu trpljenja, ljudje imajo radi trpeče ljudi, saj veš , če gre nekomu slabše, se že zarad tega ostali boljš počutijo Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 27. december 2006 Prijavi Deli 27. december 2006 Kaj naj si mislimo, če nam mesar reče, da mu krvavi srce? Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 27. december 2006 Prijavi Deli 27. december 2006 ma kdo kak fajn recept za bograč? Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 27. december 2006 Prijavi Deli 27. december 2006 karkoli Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 27. december 2006 Prijavi Deli 27. december 2006 beži Jankec, beži Jankec cug ti bu pobegel.... prijetno in mehko novo leto ti želim brez ostrih robov Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 27. december 2006 Prijavi Deli 27. december 2006 beži Jankec, beži Jankec cug ti bu pobegel.... prijetno in mehko novo leto ti želim brez ostrih robov bom te fukal bom te fukal ne boš mi pobegel, ne boš mi pobegel... mehko a? bi blo dostkrat tko bolš matr... k že lih o robovih govorimo pa jebeš nou let... ceu žiulene se mejmo usi fajn pa hvala usen Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
just4you 27. december 2006 Prijavi Deli 27. december 2006 bila bi nevidna.... Citiraj ¤ ~ * Everyone dies, but not everyone lives.. * ~ ¤ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 27. december 2006 Prijavi Deli 27. december 2006 bila bi nevidna.... sej si zgleda... jes te nker ne vidm Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
just4you 27. december 2006 Prijavi Deli 27. december 2006 kaj me ne vidiš tukaj ki ti maham? Citiraj ¤ ~ * Everyone dies, but not everyone lives.. * ~ ¤ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.