Skoči na vsebino

Misel trenutka

Guest leeon

Recommended Posts

x:)x zdej sem pa čist pr enem jankotu

ma tako je lep, sem nekak presenečena, da kaj takega še možno srečat

ma ga življenje močno oteplo, pa vse pleve so z njega stran padle

drgač to ne more bit in zdaj kar je ostalo od njega so čista zlata zrna

pa naj ga blagoslovi nebo in mu natrosi nekaj radosti in srečnih trenutkov

naj ga že enkrat oblije tako, da se bo potopil v strast in veselje življenja xrainbowx xyesx xcrossfingx :detelca:

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Deli na socialnih omrežjih

x:)x zdej sem pa čist pr enem jankotu

ma tako je lep, sem nekak presenečena, da kaj takega še možno srečat

ma ga življenje močno oteplo, pa vse pleve so z njega stran padle

drgač to ne more bit in zdaj kar je ostalo od njega so čista zlata zrna

pa naj ga blagoslovi nebo in mu natrosi nekaj radosti in srečnih trenutkov

naj ga že enkrat oblije tako, da se bo potopil v strast in veselje življenja xrainbowx xyesx xcrossfingx :detelca:

ja zlo lep pogrebni govor. hvala. hvala. sam še neki bi dodau...

NAJ ŽIVI U MIRU x^x x^x x^x

AMEN x;)x

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

xcivx nak kujon

ne boš jo tako pocen odnesu

naj te razjeda nemir, zakaj bi pa teb blo boljš kuker men x:o)x

x:)x drgač sem pa zelo lepo napisala, tak da boš vedu

če misliš pa še kaj gunđat čez moje intuitivne sposobnosti, te pa lahko še mal abfockam

x:Dx matr sm korajžna, upam da nimaš meter devetdeset pa do maksimuma razvite bicepse pa kvadrikekse

ti bom jst dala pogrebšno, spat pejt, kaj boš takole neponucan v grob legu

čista potrata x^x

ja zlo lep pogrebni govor. hvala. hvala. sam še neki bi dodau...

NAJ ŽIVI U MIRU x^x x^x x^x

AMEN x;)x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

xcivx nak kujon

ne boš jo tako pocen odnesu

naj te razjeda nemir, zakaj bi pa teb blo boljš kuker men x:o)x

x:)x drgač sem pa zelo lepo napisala, tak da boš vedu

če misliš pa še kaj gunđat čez moje intuitivne sposobnosti, te pa lahko še mal abfockam

x:Dx matr sm korajžna, upam da nimaš meter devetdeset pa do maksimuma razvite bicepse pa kvadrikekse

ti bom jst dala pogrebšno, spat pejt, kaj boš takole neponucan v grob legu

čista potrata x^x

jes mam jajca tud objet x^x je marskermu težje x^x

po gobcu ne rabš bit močn. bit morš fuknen al pa jezn al pa na vem kwa x^x

o znucanosti pa ne bi... lih hodm par korakou nazaj po zalet x^x pol pa spizdim x;)x . sam če nam šu predelč po zalet pa u lužo al pa kšn kanal stopu xrolleyesx

ja. sej vidm. lepo si napisala. pa sej sm reku hvala noooo... a sploh veš kašn šok za moj ego je, da jes rečem hvala? x;)x vidš kuko sm se potrudu x:px

po gobcu ne rabš bit močn. bit morš fuknen al pa jezn al pa na vem kwa x^x

o znucanosti pa ne bi... lih hodm par korakou nazaj po zalet x^x pol pa spizdim x;)x . sam če nam šu predelč po zalet pa u lužo al pa kšn kanal stopu xrolleyesx

ja. sej vidm. lepo si napisala. pa sej sm reku hvala noooo... a sploh veš kašn šok za moj ego je, da jes rečem hvala? x;)x vidš kuko sm se potrudu x:px

itak da si car

pa kaj naj zdaj

grem na kolena

se ni treba nič zahvaljevat...tistole prej je blo pa res iz srca

oziroma od tistega kar je ostalo od njega x^x

vsak si najde svojega guruja..tam..kjer ga ne išče x:Dx

itak, če ga ni , si ga pa nardimo....a je to problem

pa saj bi blo čist preveč preprosto ne vzet kar ti življenje ponuja ne

dost boljš, da te en guru v glavo đebe, da morš rešit svet pa kozmos, pa sebe trpinčit do onemglost

ker duhovno lahko zrasteš sam če te dovolj dobr đebejo na suh v glavo

menda če ti je prijetno v življenju, čez užitek tak ne morš nikamor pridet

pol si ko Mario Špinel...pa končaš na tračnicah x:o)x

Odpiram temo kjer lahko vsakdo napiše karkoli..( v okviru pravil foruma )

Zakaj naslov: Misel trenutka ? Nimam pojma.. x:Ix

Jaz sem se odločil da dodam tole:

Sem svetloba, kamorkoli posijem je sonce, sem slika ki je ni.

Zaznal sem neko bitje, čisto in nežno. Dotaknila se me je energija, zvok, misel. In ta misel se širi, objema valove pogledov, sanja veter. Ocean norosti privida iluzije se zdi kot kamen v puščavi dišeč po soncu. Jasnost zaznav odkrije skrivnost zavite tančice.

Če je odsev lep, kako je lahko še lepši ? Tako da ga oblije nežnost tišine, dotik neba.

Včasih je "kako" težje vprašanje kot "zakaj".. Takrat zadoni glas noči, odprejo se vrata srca. Utrujen nasmeh se zave kdo sploh je, čas se ustavi.

Nekega trenutka v trenutku se je za trenutek zgodilo da sem začutil trenutek. In takrat ni bilo pomembno kdo je, ampak kaj je. Čudoviti dar boga, obris strasti. Kar naenkrat sem opazil misel, pa sem dal prestavo nižje in gas do konca. Ustavim, znova odpeljem, nič se ne zgodi. In jo pustim, misel tujko, naj pluje. Molčim, opazujem jo, vleče me k sebi. Kdo sploh je ? Vidim jo kot obraz ogledala. Upiram se, noče vstran. Kaj pa zdaj ?

Razmišljam, poslušam jo, poje mi. Njena pesem zveni kot dih zvezde. Spremenila me je, ustvarila je pečat, zapekla je svoj podpis. Razširila je svoje korenine in veje je pognala med oblake. Če je ne bo kdo ustavil, se bo spustila do dna. Potem jo bo treba izruvat, za njo bo ostala le hladna praznina. Preden odide naj plamen zgori in vse naj v saje spremeni.

Življenje..Igra, zabava, norčavi klovn s tisoč obrazi. Zaklad neurja, tornado občutkov, stopinje snega, rosa trave. Kaj je smeh ko ni več smešen ? Je žalost ali mogoče bolečina ?

Lahko je vendarle toplina, spomin na radost orlovih kril.

Svoboda..Točka zaupanja ki gori brez ovir, pogum strahu se pokaže kot utrip.

Ko skleda biserov najde školjke morja se iz meglice dvigne kjuč radosti.

Sreča..Upogib sence, čoln na vodi, ptice med drevesi. Stanje solze, ki se sprehaja po oknu travnika s premikom v neznano smer. Vonj globine obišče blesk oči, ki kakor utrinek odskočijo na platno mavrice.

Ljubezen..Skrivnost lune, korak čez goro, veselje lesketajoče se vedrine. Pogled tigra, poljub zarje neskončne moči ki začara širino modrosti vročih ustnic.

Naključij ni, torej smo vsi točno tam kjer moramo biti. Kje pa smo ? Na točki poti, ki se je prikradla sredi jase. Pesek prahu je prikazen odklenjenih potez nevidnega pisala. Črte usode izginjajo kot odmev jokajoče princeske na gradu tresočih se cvetov, pomlad odvitega listja skriva maske spominov.

Pišem, čeprav ne vem kaj, bojim se nečesa, a ne vem zakaj..

srhljivo zmeraj ko to preberem me strese kaj novega...

tudi jaz se bojim pa tudi ne vem zakaj x^x

itak da si car

pa kaj naj zdaj

grem na kolena

se ni treba nič zahvaljevat...tistole prej je blo pa res iz srca

oziroma od tistega kar je ostalo od njega x^x

itak, če ga ni , si ga pa nardimo....a je to problem

pa saj bi blo čist preveč preprosto ne vzet kar ti življenje ponuja ne

dost boljš, da te en guru v glavo đebe, da morš rešit svet pa kozmos, pa sebe trpinčit do onemglost

ker duhovno lahko zrasteš sam če te dovolj dobr đebejo na suh v glavo

menda če ti je prijetno v življenju, čez užitek tak ne morš nikamor pridet

pol si ko Mario Špinel...pa končaš na tračnicah x:o)x

joj lia... ne me plis več pecat, k me resn skrbi, da že mam svojga fantka xrolleyesx

:inocent: Kaj je smeh, ko ni več smešen?

Je žalost ali bolečina....

Najprej je žalost in potem je bolečina :C: :C: :C:

to je že šekspira fotr na to foro nategnu x^x

ne maram Shakespeara ....

maram kislo repo, ta ti dokončno skisa možgane x8Dx

ne maram sonca,lesketa svetlobe

maram noč, v kateri lahko razprostrem svojo najbolj temno in skrito stran x:o)x

mrak je zatočišče pred ostrino dneva x^x

:o|o: sej ne da bi bil mene kaj vprašal, sam ko sem glih izživela vse tista čudna hrepenenja po familiji, sexu, prijateljih....etc

pa cel dan meditirala na tole vprašanje , ki si ga sicer Pikici zastavil...

:vio: ne želim si biti ljubljena in ne razumljena, kdo me bo razumel , če se še sama ne x:Ix teh iluzij ne gojim več

še vedno mi pa ne da miru iluzija, da je pa vendarle možno v sebi zbudit toliko ognja nežne ljubezni in najti to v drugem in si to prelivat

da res ni treba , drugih preoblikovat po svojih kalupih , niti se prepustit drugim ukalupljat...da se enostavno da, da se vsak sam greje in da z drugim samo izmenjuje darilo.

Ampak še zmeraj je sam iluzija x:o)x

Tule si mi vrgla kost, pa še piše se mi in bom mogoče kej skupaj spravil. Najprej bi rad pozabil na vse te besede, kot so ogenj nežne ljubezni in njegovo razlivanje med ljudmi ker je z njihovo interpretacijo tako kot z okusi. Sto ljudi, sto čudi. Dve knjigi sta mi dali fejst za mislit zato ju tu navajam kot nekakšen vir teh misli... tam je vse podrobneje razloženo, navedeni so kazalci za nadaljni študi itd. bla bla bla... no, to je knjiga The Moral Animal od Roberta Wright-a in The Anatomy of Love od Helen Fisher. Prvo bom skušal pokazati, da smo ljudje sami po sebi poligamna bitja x:px , drugo bom skušal razložiti zakaj se vseeno vedemo (vsaj na zunaj, razen prenekaterih skokov čez plot) kot monogamna :eek: in tretjemu recimo nekakšen suma sumarum x^x , t.j. kaj nam to zdaj sploh pomeni. No pa začnimo.

OK, imamo moškega in imamo svet. Zdej, kaj je cilj, zavedni oz. nezavedni, kaj tisti notranji smoter tega bitja z onetom x?x Pustimo tu duhovnost, reinkarnacijo, dobro-slabo, nismo pri nedeljski maši – knock knock reality. Po Freudu in po nevem kom in čem še, je njegov prvinski cilj samoohranitev kar pomeni oploditi čim več godnih samic xyesx . Moškemu je vseeno, on lahko celo nemarno ravna s svojim semenom in lahko dnevno, seveda ob dobri kondiciji, oplodi veliko število samic. Njegov cilj je KVANTITETA ! Neizpodbitno dejstvo – tu mislim, da ni ugovorov. In če skrenemo zdaj malo s poti in se vprašamo kako bo zdaj to naredil. Seveda je v velikanski konkurenci... v naravi levi tekmujejo z večjo grivo, ptiči perjem, ljudje smo pa to tekmovanje zreducirali predvsem na denar (bogastvo), čast, moč, vpliv in podobno. Vse to si potencialna samica želi, saj si želi urediti svoje gnezdece itd. bla bla bla ampak do tja še pridemo. Vendar so tipčki naredil med sabo majhen pakt... npr. oni (predvsem mladi) so poštekal, da ti ni treba imet ne vem kaj pod palcem, pa da ni treba bit direktor oz. ne vem kakšna »bog i batina«, ampak da je ful bolj pomembno, da si potencialna samica misli, da on vse to ima oz. je. No, potem pa vidiš obubožane dvajsetletnike, ki s parimi jurji mesečne plače odplačujejo svoje dolgove za BMW-je. Dovolj! Gremo k ženskam x:px . Seveda tudi ona hoče samoohranitev, vendar je zadeva precej drugačna že samo zaradi narave rojstva, donositve, vzgoje itn Z eno oploditvijo ženska zgubi leto, dve, preden je spet pripravljena iti v akcijo in ne more s svojimi jajčki ravnati kot da niso njeni, temveč jih varuje in izbira samca x8Dx . Zato pravimo, da ženske izbirajo in jim je pomebna KVALITETA ! In vse to skupaj zmešamo v nekakšen nektar, dodamo še dejstva iz opazovanja naših najbližjih sorodnikov (opice itd.) in statistično dejstvo, da je največ razvez od treh do pet let po porodu otroka, kar je jasno. Ženska hoče v prvih letih zaščito moškega (bi moral o samcih pa samicah pisat, ko pišem o čisto praktičnih stvareh), ko se malček postavi na noge ji je že lažje in moškega rajši spusti iz vajeti. Prišli smo do prvega sklepa, ki iz napisanega neizhodno sledi in je potrdljiv z opazovanjem afriških in še kakšnih staroselskih kultur, t.j. da je človek po naravi poligamen.

Zdej, seveda živijo tiste staroselske kulture na drugačen (nezahodni) način... ženske v grupi vzgajajo svoje potomstvo, moški so lovci, se ne hvalijo z denarjem in avtom, temveč z ulovom itd. bla bla bla. Sledi tisto zakaj smo mi oz. se obnašamo nenaravno in smo kao monogamni xrolleyesx . Če bi bilo čisto po naravi in tako je bilo nekoč pred nastopom civilne družbe (yeah, morality rulez) bi se glavina ženske družbe skoncentrirala na nekaj posameznikov z največjo sposobnostjo (harem kao :onfire: ) pri čemer bi preostala glavnina ostala brez vsega :C: . Seveda, ženska hoče kvaliteto in se brez problema postavi v vrsto x;)x , je pripravljena počakati... moški na drugi strani hoče kvantiteto in vrsto z veseljem spejme xokkx . Rezultat je nezadovoljna množica. In sedaj pazi... pride ahaaaa. Ljudje na oblasti so stuhtali, da če je večina moških v njihovi družbi brez družice, postanejo nejevoljni in se začnejo upirati in kot množica postanejo izredno nevarni za predvzem oblasti. In je vladar stuhtal, da je bolje dati vsakemu svojo žensko, sej po drugi strani tut on ne more obdelati cele horde žensk (potem ko se skupnost veča pa spljoh ne) in lahko s tem obdrži manjše število najlepših in oblast, ostalo pa razdeli med podanike, ki se seveda s krvavim klanjem vržejo v boj za žensko meso :huk: :devil:. Od tu tudi »Razdeli, deli in vladaj« al kako že gre. No, in potem je vsak posameznik spet vesel z vrabčkom v roki, pokoren oblasti in ker ne more izvajati svoje poligamije izžene hudiča z alkoholom, gobicam, (T, Š, K, H)jem, hrano, čustvi itd. blabla bla. In zdej se lahko vprašamo zakaj je npr. ženska, ki ima veliko decev pra**ca, moški pa care? Kvaliteta vs. Kvantiteta! Morala se tako formira, da drži družbo skupaj... lahko jo določa ali zunanja nevarnost ali vladar ali podzavest ali whatever. Ni pa to nekaj kar bi lahko jemali za edino resnično merilo za Dobro in Slabo. Edino, če ste prepričani, da je ženska ki ima veliko tipov slaba x?x x!x To ni merilo... ni ne dobra, ne slaba. Ne da se mi več pisat... gremo na tretji del.

Kaj zdej lahko iz tega potegnemo za svojo lastno r*t (pa sej to nas zanima) x?x Ugotovimo lahko, da je vse skupi en sam FUK x:Dx (tko al pa tko). Pridemo do teh ognjev, ki nas grejejo in se med nami prelivajo, hočemo ljubezen... (hočem x:px , hočem x:px , hočem x:px)... po mojem je nespametno verjeti v neko vseodrešujočo doživljensko ljubezen in postati čim manj suženj samega sebe. Na koncukoncev morate vedet, ženska bo šla, če bo imela kam iti in tip pravtako. Basta...

Zdej sem še moralo zapecljal not tko da sploh ni nič ničemur podobno, ampak ne morem več. emptyyyyyyy xcivx

Uf... mi je kar vroče... x:px

ajd

xrainbowx

P.S: tuk dolgiga posta še nisem mel... če kdo pride do konca naj se pofočka x:Dx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Tule si mi vrgla kost, pa še piše se mi in bom mogoče kej skupaj spravil. Najprej bi rad pozabil na vse te besede, kot so ogenj nežne ljubezni in njegovo razlivanje med ljudmi ker je z njihovo interpretacijo tako kot z okusi. Sto ljudi, sto čudi. Dve knjigi sta mi dali fejst za mislit zato ju tu navajam kot nekakšen vir teh misli...l.

Kaj zdej lahko iz tega potegnemo za svojo lastno r*t (pa sej to nas zanima) x?x Ugotovimo lahko, da je vse skupi en sam FUK x:Dx (tko al pa tko). Pridemo do teh ognjev, ki nas grejejo in se med nami prelivajo, hočemo ljubezen... (hočem x:px , hočem x:px , hočem x:px)... po mojem je nespametno verjeti v neko vseodrešujočo doživljensko ljubezen in postati čim manj suženj samega sebe. Na koncukoncev morate vedet, ženska bo šla, če bo imela kam iti in tip pravtako. Basta...

TOLE MALO PREPOTENTNO IN NESMISELNO. TIP GRE AL PA NE GRE, TIPICA TUD. GLEDE NA TO DA JE RAVEN ZDRAVSTVENEGA STANJA POPULACIJE TAKA KAKRŠNA JE,( VEČINA STRANSKIH UČINKOV ZDRAVIL- ZA HIPERTENZIJO, ANTIDEPRESIVI, ANTIBAYBY PILULE ETC ZNIŽUJEJO LIBIDO OZ . V SKRAJNI FAZI POVZROČAJO IMPOTENTNOST IN FRIGIDNOST. NE VERJAMEM V SEKSUALNE PODVIGE PREPOTENTNEŽEV. iMAM SREČO AL PA NESREČO, DA DOKAJ JASNO IN HITRO ZAZNAM , KDO SAMO LUPA U TRI KRASNE KOLIKO JIH JE PODRL, IN KDO TO DELA Z OBČUTKOM. IN VEČINA TIPOV IN TIPIC TUD Z MENJAVAMI NE NAREDI KAJ DOST NA BOLJŠE. ČE NE SPOZNAŠ SEBE SE TUD S KOM DRUGIM, TUD PRIBLIŽNO NE MORŠ SPRAVIT NA PODOBNO VALOVNO DOLŽINO.

MENDA PA MORŠ ZA TO BIT TUD MAL GENSKO POGOJENO ROJEN, DA TI JE SEKS V UŽITEK, NEKATERIM KAKOR ANGLEŠKIM LORDOM SO TAKI GIBI SKRAJNO NEPOTREBNI IN RAJE PODIJO ŽOGICE ZA GOLF.

v SMISLU ČUSTVENEGA SPREJEMANJA, ALI TAKO ZVANE ROMANTIČNE LJUBEZNI, TI PA PRIPOROČAM , DA SI MALO RAZŠIRIŠ OBZORJA, TA NESMISEL JE ZNAN ZADNJIH TRISTO DO 400 LET, PREJ TEGA NISO POZNALI. MA SN SNELA ENO DOKTORSKO DIZERTACIJO IZ TEGA V KNJIŽNICI- mIT O ROMANTIČKI LJUBAVI MISLIM DA JE NA RAZPOLAGO V KNJIŽNICAH, ČE TE BO SLUČAJNO ZANIMALO.KJER RAZSEKA NA PRAFAKTORJE VSE KAR JE TEGA O TRNULJČICAH IN PRINCIH NA BELIH KONJIH.

PA NIČ OSEBNEGA NIMBUS , SAMO MALO SE MI PIŠE, PA TAKOLE MAL PONAVLJAM OSVOJENO TOZADEVNO TEORIJO....lol

Zdej sem še moralo zapecljal not tko da sploh ni nič ničemur podobno, ampak ne morem več. emptyyyyyyy xcivx

Uf... mi je kar vroče... x:px

ajd

xrainbowx

P.S: tuk dolgiga posta še nisem mel... če kdo pride do konca naj se pofočka x:Dx

ajd evo mene...sem se pofočkala.... x:o)x

hvala nebu nisem še prebrala vse te literature, evo sem jo zgrešila v svojih metuzalemskih letih x8Dx morda jo čist iz namena znanosti kje staknem, pa ti ob priliki povem svoje mnenje x;)x

Brala Freuda- sori res je Đeki tale Frojdov raziskovalni duh, sam mi ni sedel.Enu mičkenu se mi zdi , de je bil tip zblojen x:o)x Drugače pa se mi teorije durh no durh sesuvajo, pa spet na nov postavljajo xcivx xrolleyesx na žalost , še zmeraj :inocent:

Ono moje bluzenje o prelivajoči ljubezni ( v smislu prelivanja energij) je iz nekih drugih literarnih virov. Iz taoizma. Tantra mi glih ne potegne najbolj xrolleyesx Tile poševnooki so mi malo bolj blizu. Oni govorijo o energiji, ki jo dobimo z rojstvom od staršev in kozmosa. In jo porabimo ,tam nekje do svojega 25 leta.Potem je pa edini obnovljivi vir seksualna energija, če z njo ravnamo potratno se do Abrahama izčrpamo do te mere, da ob petdesetletnici proslavimo svoj odhod iz tega sveta, namesto da bi začeli najlepše obdobje v življenju.

Torej do 25 leta nekje se gradimo( izobraževanje, odraščanje etc...) , od 25 do 50 bi naj skrbeli za svojo kariero in za nadaljevanje vrste ( stanovanje, osnovni pogoji bivanja, vzgoja otrok) , od 50- 75 bi naj bila zlata leta, čas za življenje( ker je vse primarno opravljeno, naj bi takrat počeli to kar nas razveseljuje in kar radi počnemo, brez nekih silnih pritiskov in od 75 naprej naj bi se počasi pripravili na odhod menda ob smrti rabimo najvč energije.

Torej čist in samo zaradi kvalitete bivanja, se mi zdi modro ravnanje s seksualno energijo smiselno.

Itak, da ti nisem nič razložila xrolleyesx

To ni bil moj namen.. :sori:

x:)x uspelo ti pa je....

pa nič hudega, menda je dobro vedeti kaj nosim v sebi

hvala ti za to x:Xx

To je bolj razmišljanje z glavo kot s srcem in ne pelje v pravo smer razvoja. x;)x Samo moje mnenje, za katero verjamem, da me pelje v pravo smer.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...