Skoči na vsebino

Misel trenutka

Guest leeon

Recommended Posts

u hvala Antoninus x:)x

samo prosim te le to da bo energija pozitivnza... x:Dx

"Remember when I told you how my

Kin is different in some ways?

And how you should not fall in love

With someone like me, anyway...

Between the lines, people see signs

When they feel the sear, every day's fear...

And one night their torches

Find the girl without a name...

And the one who has her

Love is no more safe..."

Deli na socialnih omrežjih

u hvala Antoninus x:)x

samo prosim te le to da bo energija pozitivnza... x:Dx

Do junija boš že pokonci pa bomo lahko šli na maidne, kakršnakoli že bo. :inocent:

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

OH YEA! :vragec:

hvala za opomin x:Dx tale teden morm zrihtat vstopnice x:Dx

And the one who has her

Love is no more safe..."

jaz sem ritem, ne beži pred menoj,

ne skrivaj se pred mojimi bobni

noč bo strmela v sanje

s prežečimi očmi

moral me boš poslušati

kajti jaz sem ritem

jaz sem luč na nebu

temna luč na nebu

temna luč na nebu tvojega bega

zgrabil bom tvojo dušo

vrtel jo bom v vrtincu strahu

sem čarobna beseda brezizhodnosti

plesal bom po tvojih kosteh

in udarjal v boben zmagoslavja

(Dane Zajc)

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

vse mi je na dosegu roke

...

...

...

sam kaj ko je prevelka izbira

x:Dx x:Dx x:Dx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Pred spanjem ugotavljam nekakšen blag odopr do ljudi, ki morajo ves čas po svetu hoditi s fotoaparati in kamerami, pa zbirati zemljevide in razglednice, se slikati ob vsaki znamenitosti, itd. Kakšno hlastanje za vtisi iz sveta. Potem pa moramo še poslušati kaj so videli in kdaj. He who travels has always a tale to tell....Včasih je zgodba celo zanimiva. Ponavadi pa me bolj navduši en stavek, ki vsebuje nekaj domiselnega, kot cela parada datumov in krajov. Oba - nomadstvo in turizem - sta nastala iz stiske človeka. V nomadstvo je gnala potreba, v turizem pa ženeta dolgčas in monotonija.

Ponavadi pa me bolj navduši en stavek, ki vsebuje nekaj domiselnega, kot cela parada datumov in krajov.

tud men s ti u obliki enga stauka dost bl ušeč, kukr tole jokanje zdej :o|o: x;)x x:Dx

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

tud men s ti u obliki enga stauka dost bl ušeč, kukr tole jokanje zdej :o|o: x;)x x:Dx

Abridged version zate: bla bla o pa pa = :xx!:

And stay away from fine art :inocent: x:Dx

mede mi :2src: .... vse bi objela , tebe pa poljubila, verjetno je to konec zdrave pameti

bogve kdo se mi je infiltriral v mozag KGB al pa CIA x:o)x :vragec: kak neindetificiran virus stekline xcivx

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

mede mi :2src: .... vse bi objela , tebe pa poljubila, verjetno je to konec zdrave pameti

bogve kdo se mi je infiltriral v mozag KGB al pa CIA x:o)x :vragec: kak neindetificiran virus stekline xcivx

sm ze v vrsti,,, x:px

:inocent: :eek: vidim da nisem sama, še nekomu mede x:px x;)x

x:Ix najlepše misli in občutja valovijo v nebo in težko jih je skriti , vohajo pa ne vedo kaj, ker že dolgo niso poljubljali zvezd...začudene oči zrejo in ne verjamejo, kako se lahko nekdo radostno smehlja takrat, ko so vsi objokani in zaskrbljeni, preprosto nič ne bo drugače le slane solze bodo razžrle oko,telo bo kakor prazna vreča in duša bo otožna v mrtvem rokavu panonske reke...

in zdaj bom mehko vzglavje in tvoja noč bo čarobno mehka in spokojna , tako preprosto je , samo občuti x:Ix ničesar ni treba spregovoriti , ničesar ni treba narediti, samo spusti in občuti xrainbowx

o kriza, stanje se mi resno slabša xcivx

:inocent: :eek: vidim da nisem sama, še nekomu mede x:px x;)x

x:Ix najlepše misli in občutja valovijo v nebo in težko jih je skriti , vohajo pa ne vedo kaj, ker že dolgo niso poljubljali zvezd...začudene oči zrejo in ne verjamejo, kako se lahko nekdo radostno smehlja takrat, ko so vsi objokani in zaskrbljeni, preprosto nič ne bo drugače le slane solze bodo razžrle oko,telo bo kakor prazna vreča in duša bo otožna v mrtvem rokavu panonske reke...

in zdaj bom mehko vzglavje in tvoja noč bo čarobno mehka in spokojna , tako preprosto je , samo občuti x:Ix ničesar ni treba spregovoriti , ničesar ni treba narediti, samo spusti in občuti xrainbowx

o kriza, stanje se mi resno slabša xcivx

no tole kar se je tebi včeraj dogajalo se ravnokar meni... x:Dx :vragec:

And the one who has her

Love is no more safe..."

jest sm pa žalostna ker me moj fant ne mara več. Pa 5 let sva bila skupaj. Tooook mi je hudo.

ne bodi zalostna saj bo te cez par mesecev minila zalost...spoznala bos druge fante in na njega sploh ne bos vec pomislila...drzim ti pesti da bos prebolela... :palec:

Ljudje so zanimivi. Če ima nekdo kriv nos, bo šel tudi na konec sveta, da si ga bo dal popraviti. Če ima pa kdo izkrivljen karakter, ga pa ne bo motilo nič in se bo z njim celo bahal.

V bistvu, če miselno prerežem planet zemljo na pol in gledam to polovico prečno se mi zazdi, da poseljujemo še najlepši del x:Dx . Pa ne ravno zato, ker bi bili le-tega navajeni in se po pravilu železne srajce obrača tako tudi naša moda in občutek za lepo in dobro temveč zato, ker se vse ostalo dejansko zdi precej surovo, suhoparno in neživljensko. Že takoj, recimo par decimetrov pod rušo se prelepi, sijoči travniki in livade, neskončni deževni gozdovi in prostrana morja in oceani spremenijo v relativno nezanimivo kamnino, ki sicer spreminja svoje kemijske lastnosti prav do vrele sredice a ne dopušča nobenih pesniških metafor, prispodob in domišljije. Vse ostaja pri neki kemijski, paleontološki, suhoparni podaji lastnosti snovi.

V nasprotno smer smo omejeni z nebom. Še dobro, da je neskončno. Kako bi se počutili, če bi imeli namesto neba modro platneno streho in bi bilo vse znanstveno dokazano. Znanstveniki bi vsi v en rog trobili, to kar vidite, to je to... nič ni zunaj, nič ni znotraj, to je to... ali v sartrejevem stilu... "vsi smo V" x:Dx Ampak ni tako. Obdaja nas neskončnost in kljub vsej sofisticirani znanosti vemo toliko, kot Sokrates pred parimi tisočletji in to nas navdaja s skrivnostnim upanjem. Zelene livade kmalu izginejo z raznimi sub- in ne vem kakšnimi atmosferami zunaj katerih nas čaka NIČ. Dejansko NIČ... fizično-fizikalno dokazani nič - vakuum. Povprečna temperatura vesolja malo nad absolutno ničlo, množica raznovrstnih sevanj, že majcen prahec, ki se giblje z blizu svetlobno hitrostjo bi bil usoden za nas. Skratka totalno neživljenski pogoji za preživetje naše vrste.

No, in potem gledamo to nesrečno lupino x:Dx, ki polni srca raznih poetov, usmerja pisala svetovnih dramatikov in ume vesoljnih mislecev, pod katero je že v parih decimetrih sam pesek in v parih sto metrih prazen nič. In če dobro pogledate boste videli celo ta mala drobcena bitja. In kaj ta bitja počenjo na tem lepem koščku zemlje x?x

jebejo se

grebejo se

hočejo več in več

hodijo in lazijo drug čez drugega

nobena zahrbtnost jim ni odveč

morijo se

streljajo

posiljujejo

zatirajo

kradejo

lažejo

nabijajo

nategujejo

obdelujejo

razpihujejo

nakladajo

zavajajo

kontrolirajo

omejujejo

popisujejo

razplamtevajo

podpihujejo

raztegujejo

prekladajo

s svetovno matro človeštva ŠEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.... ŠEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE... ŠEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE...

P.S. x:Dx x:Dx x:Dx to nastane, če gre nimbus v misel trenutka "ohne Absicht" x:Dx x:px x;)x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

si kar ljubiš in ne kar ljubi tebe

v teh ostankih pomladnega snega, se čudovito blešči sonce, odblesk kristalnega pogleda, oči mi počivajo na enem samem cvetu,na baržunastih listih je vsa lepota sveta

kaj še potrebujem, ničesar, imam vse, kar potrebujem občutim lepoto sveta pronica v vse pore....

pišmevuhočebojutrkjzavpisker.com

:o|o: trenutkom res ni za zaupat

lačen želodec, zebe me in tema, ni izhoda , no exit, nihče nima časa, kako čimprej oditi s tega prostora in situacije

zarijem glavo v pesek kakor noj ali skočim kot krempljata zver in raztrgam ,kar je še ostalo...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...