Skoči na vsebino

Misel trenutka

Guest leeon

Recommended Posts

srkat milino iz biserov

razsvetljenih plamenov,

kjer

trenutki izgovarjajo svetlobo

takoj, ko se

stapljajo z zrcalno podobo

prepleteno v zvoku ritma

prerojenih

...vzdihljajev...

vsakega

...izdihljaja...

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

Deli na socialnih omrežjih

Come speak to me...

easy like hands on skin....

and your hair in my hands.... x:Ix

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

and your hair in my hands.... x:Ix

Are you gonna do something?

Are you gonna trust me?

Are you gonna take care of what I've been given??

Are you?? x:Ix

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

Why worry...some people can be bad...

why worry some broken harts never mind....

why worry some rose never come...

and some dreams can be here xrainbowx xrainbowx xrainbowx

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

kolegica vi govorite o definiciji norosti, delati iste stvari in pričakovati drugačne rezultate xcivx x:o)x

**

Moški so kot horoskop.Vedno ti pravijo kaj naredi in česa ne in ponavadi nimajo prav x:o)x

Sem bruhnil v smeh, ko sem na tole naletel... Nietzsche v H genealogiji morale razlaga kako se je morala, med katero spada občutek dolžnosti, razvila ne iz potrebe po prevzemanju odgovornosti hudodelca temveč iz same jeze in želje po maščevanju prizadetih, kjer se je v končni fazi sama reakcija na hudodelstvo obrnila v kupoprodajni odnos, kjer je vse odplačljivo... vsaka kraja, vsako hudodelstvo, vsak greh. Ampak na začetku je to povezano s krvjo (ne, kot pravi Kant da so kategorični imperativi dani od Boga in kot taki fundament morale)... Kdaj je lahko prizadujoča kazen odplačljiva? Takrat, ko povzroča odiranje (rezljanje jermenov z hrbta) kaznjenca užitek xrolleyesx No, hoče povedat, da smo zdej bolj občutljivi na bolečino, ko zapiše:

" Zdi se, da krivulja človekove občutljivosti res izredno in skorajda hipoma pade, kakor hitro zapustimo gornjih deset tisoč ali deset miljonov ljudi visoke kulture; in kar se mene tiče, ne dvomim, da trpljenje vseh živali skupaj, ki so bile doslej z nožem povprašane po znanstvenih odgovorih, preprosto ni upoštevanja vredno proti eni boleči noči ene same histerične ženske." x:Dx x:Dx x:Dx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Ujeta v njegov led

Ne vem kako naj zivim skozi ta pekel

Zbudim se in se vedno sem ujeta v to skoljko

Zmrznejna dusa, zmrznjena do dna

Zlomi naj led, ne morem vec

Zmrzujem

ne morem se premikati vec

Vpijem

Ne slisi mojega krika

Umiram da bi zivela

Jocem

Ujeta sem v njegov led

Kristalizirana ko izmucena lezim

Oci steklene gledajo naravnost v pekel

Odsla sem iz globokega sna

Nihce ne ve

Nihce ne slisi kaj govorim

Krik iz duse

Usoda, zbegana

Pekel za vedno

Ne spusti me ta jokajoc prijem

Kaj je to? Tepena od usode

Tesno ujeta v njegov led

Ne morem se premikat, ne morem dihati

velike sanje malega vesolcka

Bijem bitko iz katere ne bom prišla takšna,kot sem vanjo stopila... :inocent:

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

Moj bog, Lisbona, se kar podpišem pod tvoj post... :C:

Neizgovorjena beseda zastane v meni. Bojim se jo izgovoriti. Ko grem mimo tebe in se delam da te ne vidim, takrat te čutim najbolj... Korak me zaboli, ko grem mimo tebe.

Gledaš me in jaz gledam tebe. Vsak pogled je le ukraden trenutek, mikrostotinka v prostranem kozmosu. Zate je to le kaplja v morje, zame pa vse svet, celo življenje...

Ne dojemaš ali pa nočeš dojeti, da se vse moji misli, dejanja in čustva vrtijo okrog tebe. Ti pa tega ne opaziš ali se samo pretvarjaš. Ko bi le vedela, na kaj pomisliš, ko se najina pogleda dotakneta, pa čeprav le za stotinko.

Naše življenje je sestavljeno iz premnogih čudnih naključij, dvoumnih besed in pogovorov, skritih pogledov in bolečih trenutkov.

Počutim se, kot da ob tebi ne obstajam. Zate sem samo zrak, zid, prazna lupina. Pozornost mi nameniš samo takrat, ko moraš.

Dobro.. res, da si si zame vzel čas, za najin pogovor. Obenem sem ti hvaležna. Takrat sem v tvojih očeh videla resnično skrb in občutek. To cenim. Obenem si me le še bolj razklal. Delaš eno, govoriš drugo. Ne vem, kaj mi je storiti. Dvomim, da bom kdaj dočakala tvoj korak. Ustrašil si se. Ne vem, morda sem res močnejša od tebe... Ko bi le vedela o čem razmišljaš, kakšni so tvoji motivi... Žal ne vem!

Želim si pogovora, v katerem bi se ti izpovedala in bi razčistilča stvari. Ta pogovor bi mi služil kot blagoslov, kot končna odrešitev, da grem lahko naprej... Kajti jaz se vrtim v začaranem krogu. Obtičala sem. Samo ti si dovolj močan, da me lahko premakneš z mrtve točke. Resnično... samo Ti.

In al' veš, da ti ga vnemaš,

ti mu pevski ogenj daš,

al' se smel bo razodeti

vsaj pozneje, sam ne ve.

(F. Prešeren)

Sem bruhnil v smeh, ko sem na tole naletel... Nietzsche v H genealogiji morale razlaga kako se je morala, med katero spada občutek dolžnosti, razvila ne iz potrebe po prevzemanju odgovornosti hudodelca temveč iz same jeze in želje po maščevanju prizadetih, kjer se je v končni fazi sama reakcija na hudodelstvo obrnila v kupoprodajni odnos, kjer je vse odplačljivo... vsaka kraja, vsako hudodelstvo, vsak greh. Ampak na začetku je to povezano s krvjo (ne, kot pravi Kant da so kategorični imperativi dani od Boga in kot taki fundament morale)... Kdaj je lahko prizadujoča kazen odplačljiva? Takrat, ko povzroča odiranje (rezljanje jermenov z hrbta) kaznjenca užitek xrolleyesx No, hoče povedat, da smo zdej bolj občutljivi na bolečino, ko zapiše:

" Zdi se, da krivulja človekove občutljivosti res izredno in skorajda hipoma pade, kakor hitro zapustimo gornjih deset tisoč ali deset miljonov ljudi visoke kulture; in kar se mene tiče, ne dvomim, da trpljenje vseh živali skupaj, ki so bile doslej z nožem povprašane po znanstvenih odgovorih, preprosto ni upoštevanja vredno proti eni boleči noči ene same histerične ženske." x:Dx x:Dx x:Dx

:vio: jst pa ko sem prebrala ta post...

v obdobju poženščenih moških, vidim več histerije pri osebkih moškega spola...

enkrat zavij na kak stadion, pa si oglej možakarje kako izgubljajo prisebnost xcivx čist histerični :vio:

verjetno kak veliki E v pivu :wOOt:

Ignorance pulls.

Apostasy and apathy still rules.

Citirano iz komada Futurism od Muse.

It's holding me, morphing me

And forcing me to strive

To be endlessly cold within

And dreaming I'm alive

http://shrani.si/files/headsmash11r0s.gif

:vragec:

hmmmm....tale piko......5,391 · 10-44s

x:Dx x:Dx x:Dx

zlomk....tralala

chaki chaki daj na loto preklopi na izi nachin bublo.

Naj ti bodo vetrovi naklonjeni

in tokovi prizanesljivi.

Naj bodo zemljevidi pravi,

morje mirno,pristajanje varno-

in na koncu ti zelim varen pristan.

Love takes off masks that we fear we cannot live without and know we cannot live within.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...