Skoči na vsebino

Misel trenutka

Guest leeon

Recommended Posts

No, kaj se ti ne da in se ti mora? Talk :)

si sploh ne upam pomisliti, kaj šele, da bi ti tule napisal. ampak enostavno ni varijante. to ni to. ne more bit res, da sem na tem svetu zato, da zadovoljujem svoje čute, plačujem položnice, hodim na dopuste in ostali dolgčas. nonstop občutek, da to ni to. komaj najdeš človeka, ki ne bluzi o ženskah in denarju. komaj najdeš dobrega sogovornika. vse je adijo. in jaz moram vse to spremljat in poslušat ljudi, katerim se zdim čuden, ker tega ne prebavljam. ne, ni mi logično da delam po cele dneve za en usran avto, ne ni mi logično, da se mora človek zapufat za trideset let, da ima eno usrano streho nad glavo, ne ni mi logično, da mormo za ubogi kruhek hodit drug čez drugega in ne hvala, fantje, mogoče je res dobra, ampak tale svoj prosti čas bi rad posvetil nečemu drugemu. ah... mogoče je bolje, da molčim. x;)x

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Deli na socialnih omrežjih

ob jasnih večerih grem pred spanjem gledat zvezde. in ne, ne sanjam. ampak se čudim. kako je to sploh mogoče. kako je mogoče, da živimo na tej čudoviti skali v tako smrdljivem in rigidnem sistemu, ki te poštemplja od spredaj in od zadaj, namaže s tapravo barvo, stereotipizira, določi prihodnost in te pahne v kletko nujne sužnosti. samo čakam, da bojo novorojencem ob rojstvu sklesali nagrobni kamen in na čelo vgravirali črtno kodo komfortnosti. če boš imel "deluxe" program, boš imel poln penzijon. god damn folk.

če bi bil bog, če bi bil bog... :vragec: ma, vsakemu čefurju bi dau kilometrski BMW, vsakega slovenskega soseda bi obral do kosti, podaril vsakemu japončku miljon fotoaparatov, pošiljal muslimanske bojevnike po tekočem traku v nebesa... futral ljudi od spredaj in od zadaj s prvovrstno robo de la poka. pol, ko bi bli pa vsi čuti nažrti do onemoglosti, pol bi pa stopil do njih in jih vprašal:"NOW WHAT x?x " x:Dx ker to mene zanima x!x in potem bi videl kakšne odgovore bi dobil in potem bi se začeli menit. x;)x

materstumater no x:o)x

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

najprej je bil totalni lol na tole. zakon.

no, zdaj pa spet resno.

jaz takisto. od ljubezni se ne da živet samo. al se da? mislim, ker če enkrat ljubiš tako globoko, potem moraš vzljubiti tudi vse to. v čem se razilkuje? in to vse naenkrat postane motiv in gorivo. and the difference is seen. Iz česa smo v osnovi.

~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

si sploh ne upam pomisliti, kaj šele, da bi ti tule napisal. ampak enostavno ni varijante. to ni to. ne more bit res, da sem na tem svetu zato, da zadovoljujem svoje čute, plačujem položnice, hodim na dopuste in ostali dolgčas. nonstop občutek, da to ni to. komaj najdeš človeka, ki ne bluzi o ženskah in denarju. komaj najdeš dobrega sogovornika. vse je adijo. in jaz moram vse to spremljat in poslušat ljudi, katerim se zdim čuden, ker tega ne prebavljam. ne, ni mi logično da delam po cele dneve za en usran avto, ne ni mi logično, da se mora človek zapufat za trideset let, da ima eno usrano streho nad glavo, ne ni mi logično, da mormo za ubogi kruhek hodit drug čez drugega in ne hvala, fantje, mogoče je res dobra, ampak tale svoj prosti čas bi rad posvetil nečemu drugemu. ah... mogoče je bolje, da molčim. x;)x

xrainbowx

:palec:

Zrcalna slika mene , mojega razmišljanja.

Čemu vse to ,ves ta trud,zakaj smo tu?

Občutek da nikakor ne najdeš smisla v stvareh , ki so večini vsakdanje,je res moreč.

A kako najti tisto pravo pot,stvar,sogovornika? Ja,svet je res pokvarjen in preveč vsakdanji-ni to to kar mene zanima,so zanimivejše in pozitivnejše stvari,kot le vsakdanji trud za ljubi kruhek.

Verjamem vanjo, ki je kot v meglo ujeta, ki je kot globoka kalna voda - pravim ji USODA

Nimbus :palec: Tale NOW WHAT? točno zadane v črno. V bistvu tvojemu postu nimam kaj za dodati razen palca. Razen še mogoče, da Hume dobro ugotavlja, da človeka vse dobrote tega sveta ne naredijo zadovoljnega, vse težave pa zelo nezadovoljnega. Kar se pa ljudi tiče, se spomni na Diogena, ko so ga vprašali ob vrnitvi z Olimpijskih iger,če je bilo tam veliko ljudi. Odgovoril je: Velika množica, a le malo ljudi.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

no jst pa dodam še to, da tud sosedova micka ve, da vse dobrote tega sveta človeka ne naredijo zadovoljnega...

Marsikdo to "ve", pa mu to "vedenje" čisto nič ne pomaga, da si ne bi na vso moč prizadeval za čim večji delež vseh dobrot tega sveta...

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

sem šou vmes laufat in je blo zdele fajn prebrat, da kdo ve o čem človek piše. :palec:

danes očitno res ni bil moj dan... x;)x

xrainbowx

Fernando Pessoa

Pogledala sem svoj čas.In opazila nov vgriz,novo solzo,nov spomin,novo preteklost. x;)x

Pravijo da;

pademo,da preživo. x:px

V veliki bolečini ni nič zgrešenega.Nič,nič,nič x!x

Ker...

nobeno čustvo ni slabo,če veš kaj narediti z njim x!x

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

yes we can to opportunity and prosperity :palec:

xrainbowx

Fernando Pessoa

They say the greatest coward can hurt the most ferociously.....

Richard Bach

tisina na planjavi nica,

rise ujetnika lastne zmede,

ki mu je kaos edini mir,

da se lahko prebuja spanje…

samo… spatiiiiiii…

v sivini pozabe

v vakuumu pogube

spatiiiiii…

v rusevinah sveta,

v smeteh, ki so jih izpljunili padli angeli

spatiiii…

v kriceci samoti, kjer se nahaja edini sogovornik

v vrtincu zivljenja edini sopotnik…

ki je…

del mene... vendar

nikoli popolnoma jaz…

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

Danes se moraš imeti rad.Mogoče samo zato,da preživiš....

Richard Bach

men se pa zdi, da srednja pot ni taprava. pa jo vsi priporočajo. tisti, kao, starejši pravijo tako. oni že vejo, oni so se že zaletavali v zid. tako pravi sam aristotel, ki je praktično doktoriral iz srednje poti/meri. kapitalistično-potrošniška vzhičenost na enem koncu, depresija notranje praznine na drugem... loving kindness pa vmes. ampak sredina me pušča hladnega. ko hočem, hočem vse, ko nočem, nočem nič. moram začeti trenirati... samo eno tablico čokolade na dan. x:Dx ja, tako bom začel... x:px (fige-mige :vragec: )

xrainbowx

Fernando Pessoa

Ja, sam včasih se mal heca, pa kamuflira-življenje mislim x;)x

Hehehe..

:palec: se strinjam...

Sicer pa:

Kdo sploh potrebuje odgovore??

Kdo sploh še sprašuje??

Veš kaj mene zanima...čisto brezvezne zadeve,s katerimi se povprečni ljudje ne ukvarjajo...

Do kam vodi cesta in kje se konča??

Kdaj ulice molčijo?

Kdaj jutra ne govorijo???

in take x:px

:att: Sigmund Freud analize me x!x x:Dx

Richard Bach

tako je dandanes:

nam norcem žalv teh krajih bolj slaba prede,

odkar se večina modrih glav

bolj noro kot norci vede

(Shakespeare W.)

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...