nimbus 30. maj 2008 Prijavi Deli 30. maj 2008 ma lisbona, jaz sem ko dedek mraz, sam on ima ključ od vsakih vrat, jaz imam pa ključ do vsakega odgovora. 1. ljudje se ne moremo opazovati in sporazumevati po svojem bistvu, v svoji biti, zato nam je jezik in telesna gestikulacija edino orodje za spoznavanje drugih občutja. od tu psihologija, zavajanja, laži itd. 2. po čisto induktivni logiki (ko iz izkušenj večih primerov sklepaš na opazovanega) je smejoč se človek srečen. sicer pa zdaj tut vejo, da ga lahka zateguje zarad drog. 3. to je v bistvu trditev, s katero se osebno ne strinjam (sej veš... homo mensura), je pa čisto možno, da drži. ravno berem spinozovo politično razpravo. mogoče zaradi tega, ker smo ljudje drug od drugega odvisni, večinoma svoji dejanj podrejamo lastni koristnosti medtem, ko nam je človek brez cilja povsem nekoristen... razen s smislu, da kao, takšni ne smemo postat. 4. človekova naravna podstat je sestavljena iz afektov (čustva itd.) in razuma (abstrakcija, matematika itd.). vsi čutni signali so za par kategorij (vsaj po izkušnjah) močnejši, kot oni drugi, zato nam čutni dražljaji neposrednega okolja naravnost kličejo k akciji in reakciji. neverending story. ampak to sploh ni slabo, če se s temi afekti ne identificiraš... pravjo modroslovci. tko, toliko za danes v nimbusovem filozofskem kotičku. želim ti lep dan. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 31. maj 2008 Prijavi Deli 31. maj 2008 Hvala nimbus.Obvladaš ,ni kaj... Sj bi še nekaj dodala..ampak se mi ne ljubi.Ne najdem pravih besed...ali pa samo nočem komplicirati... Hmmm...pa naj bo...nekaj malega .... Smejoč človek srečen-v to ne verjamem.Nič več.Sreča se manifestira na drugačen način. vsaj tista prava.... Videz pa itak vara..s smehom ali brez njega. Ni vroč ogenj,ampak ti,ki ga kot takšnega občutiš. x!x Ps:včasih si želim,da bi me odpihnilo v neznano. Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 31. maj 2008 Prijavi Deli 31. maj 2008 Hvala nimbus.Obvladaš ,ni kaj... Sj bi še nekaj dodala..ampak se mi ne ljubi.Ne najdem pravih besed...ali pa samo nočem komplicirati... Hmmm...pa naj bo...nekaj malega .... Smejoč človek srečen-v to ne verjamem.Nič več.Sreča se manifestira na drugačen način. vsaj tista prava.... Videz pa itak vara..s smehom ali brez njega. Ni vroč ogenj,ampak ti,ki ga kot takšnega občutiš. x!x Ps:včasih si želim,da bi me odpihnilo v neznano. no, npr. iz osebne izkušnje ti lahko povem, da se mi sreča bolj tko manifestira, da mi grejo kocine pokonc tisto, ko se smejim, sem tko bolj otročji in razigran... al pa od neih petih pirov se tut smejim jeba je k ne znamo kazat svoje esence. tko pač je... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 1. junij 2008 Prijavi Deli 1. junij 2008 jeba je k ne znamo kazat svoje esence. tko pač je... Ja sj. A ne bi bilo fajn,če bi se lahko naučili kazati svoje esence?? In potem toliko čustev v meni. Včasih ne vem kaj naj naredim z njimi. Boli..peče..a je lepo.... Ne znam drugače... Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 1. junij 2008 Prijavi Deli 1. junij 2008 ne me zdele sprašvat kam s čustvi, ker sem čist pocukran (glej pesem počutja ) kaj bi zaplesau enga dunajskiga na tole, ha šumenje večernih valov in vonj nežnega poletnega vetriča Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 2. junij 2008 Prijavi Deli 2. junij 2008 . . Dež. Potrebovala bi dež. Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
NVK 3. junij 2008 Prijavi Deli 3. junij 2008 Šit, šit, šit, šit, šit, šit, šit, šit, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!! Ne znam, ne znam, nič ne znam, nič ne vem. Bog, naj si že enkrat dovolim, da pojma nimam. Vodi me po moji - tvoji poti. AMEN Citiraj Let it be a bee. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 3. junij 2008 Prijavi Deli 3. junij 2008 gledam žensko na parkirišču in se čudim. recimo, da človek pri svojih odločitvah uporablja razum in da se slednji nahaja v možganih. poleg tega si prisezimo, da bomo sklepali le na podlagi jasnih in čistih premis in da v tem trenutku pisanja sploh še ne poznamo rezultata, tj. sklepa. torej, če hoče človek parkirati avto tako, da zavzame kar najmaj prostora, tj. da ga v primerni razdalji parkira poleg že obstoječega vozila, ima vedno na voljo dve možnosti in sicer, da najprej obrne volan na levo in potem na desno in vice-versa (govorim o popravljanju položaja na parkirišču, ko ga hočemo premakniti malo bolj levo oz. desno). druge možnosti, dragi moji, ni. lahko bi sicer imeli petnajstdimenzionalno krmilo, kjer bi morali za prvo potezo algoritma parkiranja računati diferencialne enačbe, večstopenjske nedoločne integrale in podobne navlake. ne, za parkiranje človek ne potrebuje matematičnega priročnika... vendar kaj za hudiča pa potrebuje no, in opazujem dotično gospodično. kot lahko sklepate, je zavijala volan v napačno smer. ok, se naredi. ampak ko človek uvidi, da ta možnost ni pripeljala do želenega rezultata, lahko na podlagi nujnosti dualne realnosti (ali najprej levo ali najprej desno) sklepa na rešitev in pravilno parkiranje. to nam omogoča "zakon o protislovju" in "zakon o zadostnem razlogu", tako prvega kot vseh stvari skupaj. no, in tu pride do paradoksa, ki mi predstavlja najtežjo zagonetko ever. dotična oseba, navkljub samo dvem možnostim in realnem spoznanju, da jo izbrana možnost ne pripelje do cilja, še vedno vztraja pri svoji odločitvi. in to še ni vse. glej ga hudiča... oseba je celo vedno znova in znova presenečena, kako to, da ji spet in spet ne uspe. kot se ptič vsako jutro čudi in veseli sonca in ga tako s svojim petjem vedno znova in znova pozdravlja. no, in tako sem po dolgem razmotrivanju in skrbnem pretehtavanju prišel do dveh možnih ugotovitev. prva pravi, da je razum dotične osebe odsoten oz. pomankljiv oz. neaktiven. pravim odsoten (itd.) zato, ker nočem v katerokoli osebo polagati asociacij na "neumnost" in podobne negativne oznake po eni strani, a se vseeno nočem prikrajšati za užitke resnice po drugi. ta sklep sledi iz premis, da je prav razum sposoben logike, katere večji del (99%) sestavlja prav induktivna logika, ki deluje ravno na postopku "poskusi in popravi". druga, prav tako možna in nič manj verjetna, je možnost, da se dotična oseba poslužuje deduktivnih postopkov, ki sicer predstavljajo samo 1% človeške spoznavne zmožnosti, a ker je po gotovosti spoznanj neprimerno trdnejša, se je dotična gospa tako zavzeto drži in ne spreminja svojega algoritma delovanja. najsibo kakorkoli že bodi, moje deduktivno spoznanje je zelo ubogo in se zreducira na "Svet JE" medtem, ko mi induktivna mašinerija naganja možganska kolesca na dilo, katere rezultat je tudi tole ponižno pisanje in če me pogled s ceste ne vara, lahko v svoji neposredni bližini celo vidim, napačno parkiran avto. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Lotus' 3. junij 2008 Prijavi Deli 3. junij 2008 Usoda je, da se vrnemo v božansko kraljestvo,kdaj in kako je pa naša izbira božansko lep dan vsem! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 3. junij 2008 Prijavi Deli 3. junij 2008 A veš...Pridejo trenutki ,ko enostavno nima smisla govoriti.To veš.In ti...ti govoriš ravno takrat,ko bi bilo najbolje,da si tiho. Sovražim to.Kaj naj zdaj Naj mu lezem v rit. Ne.ne bom.ne znam.Meni to ni nikoli šlo.Zakaj bi bilo zdaj kaj drugače... Ma..Vedno je nekaj. Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 5. junij 2008 Prijavi Deli 5. junij 2008 Na takšen dan se ne moreš zaljubiti v nič drugega kot v dež,ki škrblja na oknu in cestah... Kako nežno se pogovarja s svojo zemljo..... Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
juju 6. junij 2008 Prijavi Deli 6. junij 2008 ONLY BIG BROWN EYES CAN SE A BEAUTIFUL DAY Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 7. junij 2008 Prijavi Deli 7. junij 2008 Obstaja.Od nekdaj obstaja.Vse ,kar išče in vse,kar te enkrat najde. Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 9. junij 2008 Prijavi Deli 9. junij 2008 Dlan mi po čokoladi diiiišššiiiiiiiiiiii.. Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 9. junij 2008 Prijavi Deli 9. junij 2008 Kakšna je razlika med otrokom in odraslo osebo? A je razlika v tem, da ti mama kupi novo stanovanje, da se lahka odseliš, ata pa zrihta lušno fajno službo, nov avto in fletno obleko, da lahka že prvi dan ves popeglan naokol strašiš Ne, dragi moji, to je predvsem predmet morale in malomeščanske etike. Razlika je samo v tem, da otrok potrebuje ljubezen medtem, ko ima odrasel človek samo to nujnost, da jo daje in se kot tak tudi kaže, kot vir energije. nimbosho Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 11. junij 2008 Prijavi Deli 11. junij 2008 Všeč mi je,ker nekdo tam nekje, noče delovati popolno. Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 12. junij 2008 Prijavi Deli 12. junij 2008 dons sm se vpisu v ta šesto knjižnico. nikjer drugje niso mel te bukle. pa je bla ful prijazna knjižničarka. najprej me je vpisala, potem vse razložila, sva šla skup na čarunalnik (sem ji pustu, da me je učila iskat gradivo ), pol me je še do dotične stelaže pelala, vzameva knjigo, jo odštmpla, nardiva še en krog... ja, če bi mi jo nakonc v celofan zavila pa eno velko mašnco gor navila se ne bi nč čudu. mislem... svaka čast... nekateri so res rojeni za svoj poklic. na ku*ac mi pa grejo tisti, ki mislijo da moraš že kar vse apriori vedit. ko da so oni zato tam, da preganjajo svoj dolgčas in ljudi iz knjižnic. skratka, v to knjižnico še pridem pogledat.. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 13. junij 2008 Prijavi Deli 13. junij 2008 Eh. Te moje predrzne misli. Ps;Bi bilo to pomembno,če bi bil danes moj zadnji dan življenja?? Ne,nikakor ne. Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 15. junij 2008 Prijavi Deli 15. junij 2008 Sonce...potrebovala bi sonce... Svoje deževne oblake moram dati sušit na sonce... Kje si?...sonce?...v veter mi povej... Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 15. junij 2008 Prijavi Deli 15. junij 2008 Pri meni se je tudi pokazalo... za trenutek..... Zdaj se pa spet skriva za oblaki. To sramežljivo bitje... Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
urok 16. junij 2008 Prijavi Deli 16. junij 2008 Spet pišem, po doooolgem času Kaj naj rečem... moj life je dans čist drugačn, kot takrat; njega sem prebolela in tudi dva naslednja Ni mi blo lahko, ampak life goes on in jaz tud! V bistvu še danes nimam neke blazne sreče, kaj šele '' boljše polovice '', je pa res, da se zaradi tega nič več ne sekiram. Življenje mi je v tem letu dostkrat prineslo kaj, kar nisem želela/pričakovala, sem pa to na koncu vedno nekak obrnila sebi v prid in to mi je ful pomagalo, da ostajam tu z nasmehom na obrazu. No, kaj še naj napišem druga, kot pa to, da človek je to kar misli, in to kar damo dobimo, zato upam, da bo '' teta karma '' poskrbela za tiste, ki za druge ne. LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 19. junij 2008 Prijavi Deli 19. junij 2008 Sedaj je resnica,edina stvar,ki šteje... Se pač nikoli nisem znala pretvarjati. Nimam obramb. Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 20. junij 2008 Prijavi Deli 20. junij 2008 Tako nenormalen sem, da so tudi moje seksualne fantazije samo seks. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 20. junij 2008 Prijavi Deli 20. junij 2008 Če si dolgo na šihtu, postaneš šihtoiden - se pravi, pišeš svašta po forumu. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vargo 20. junij 2008 Prijavi Deli 20. junij 2008 Življenje je fantazija! podvprašanje prijatelja: Kdooo te "zija"? :fool: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.