nimbus 20. junij 2008 Prijavi Deli 20. junij 2008 kakšna je razlika med lastnim lačnim otrokom in naključno izbranim lačnim otrokom (ki ni lasten) ha, a kdo ve ............no, prav takšna je razlika med nagonom in razumom. sklep: če futraš svojega otroka si barbar, če pa sosedovga si pa inthelekthualc Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 20. junij 2008 Prijavi Deli 20. junij 2008 Po tvojem sklepu sodeč sem barbar že 23,5, saj tako dolgo hranim svoje otroke, po vrhu vsega sem pa še inthelekthualc, saj občasno hranim tudi sosedovega. Za po vrh pa včas pa včas tudi vnuka... Madonca, kolk karakteristik, ha Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 21. junij 2008 Prijavi Deli 21. junij 2008 spinozisti danes obhajamo kresno noč. sedaj že počasi drsimo proti mrzli in pusti zimi red narave je red stvari. sem biu skoraj na 1000m nadmorske ravnokar. in opazoval kako se sonce potaplja za horizont. tik za njim naj bi se potapljala tudi venera, v tej fazi imenovana tudi zvezda večernica, ampak je še nevidna, saj jo od sonca loči le kakšna ločna stopinja ali dve. lepo bo vidna cel julij in avgust. in kako čudovit je ta nebesni spektakel. če ne bi bil navidezen premer lune ravno tako velik kot je navidezen premer sonca, ne bi videli nikoli popolnega sončnega mrka. bi bil ali samo delni, ki bi šel mimo nas kot mimobežnica, nekaj nepomembnega, ali pa bi prekril sonce in še njegovo navidezno okolico tako, da ne bi mogli biti začarani od njegove korone (prstan). to je eno... za dani velikosti, sta obe kugli ravno prav oddaljeni. je pa še drug keč. tirnica lune je nagnjena glede na ekliptiko kar pomeni, da je sončni mrk relativno redek pojav (cca. 1X na sto let). če bi bila lunina tirnica v ravnini ekliptike bi imeli sončni mrk vsak mesec, regularno, tisto kar je pa regularno pa ne vzbuja take čudi. zakaj to pišem. ja, če bi hotel inteligentni načrtovalec posaditi na neko kuglo, sredi praznega in mrzlega vesolja, ljubezni in topline potrebna bitja, da bi se ti čudili in čudili, bi ga najbolj "pihnil" če bi sestavil ravno takšen sistem. vse se klapa. čeprav sama utečenost narave ni zadostni razlog za inteligentnega inženirja, človek pri vsem tem spektaklu le ne ostane ravnodušen. lepo, lepo, lepo... majke mi, res je lepo. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 21. junij 2008 Prijavi Deli 21. junij 2008 Moja usta govorijo,ko molči srce....in moje srce spregovori,ko utihnejo usta.Hmmm.Ja.Nekako tako. Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
doorwoman.p 22. junij 2008 Prijavi Deli 22. junij 2008 Na svetu si, da gledaš sonce na svetu si, da greš za soncem na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš sence. (mogoče kdo pozna avtorja?) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dbk 22. junij 2008 Prijavi Deli 22. junij 2008 misli se mi v tem trenutku vrtijo okrog kofeja in spanja....mislim, da bom sel na en kofet, potem pa se za kako urco spat Citiraj Sometimes I wishmy face wouldn't use its freedom of expressionhttp://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 22. junij 2008 Prijavi Deli 22. junij 2008 Na svetu si, da gledaš sonce na svetu si, da greš za soncem na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš sence. (mogoče kdo pozna avtorja?) aaaammmmmmmmm... nimbosho x!x ma tu ni kej. vsak človek za sebe je pravo pravcato zlato. a če se jih dobi skupaj nekaj sto, delujejo usklajeno kot ena sama samcata budala. če pa zraven še fusbal bulijo... pol pa ni da ni. NI DA NI, vam pravim. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
doorwoman.p 23. junij 2008 Prijavi Deli 23. junij 2008 aaaammmmmmmmm... nimbosho x!x ma tu ni kej. vsak človek za sebe je pravo pravcato zlato. a če se jih dobi skupaj nekaj sto, delujejo usklajeno kot ena sama samcata budala. če pa zraven še fusbal bulijo... pol pa ni da ni. NI DA NI, vam pravim. vprašanje na kakšen način upoštevajo tovrstne Pavčkove verze in kako potem delujejo.. (thx strelka za informacijo) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 23. junij 2008 Prijavi Deli 23. junij 2008 Jao. Kaj bi svet brez astrologije in podobnih zadev? Kje bi potem iskala izgovore ..takšne in drugačne...?? Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 24. junij 2008 Prijavi Deli 24. junij 2008 Jao. Kaj bi svet brez astrologije in podobnih zadev? Kje bi potem iskala izgovore ..takšne in drugačne...?? sam res...tole si pa lepo napisala. astrologija lahko zadovolji le skrajno naivnega duha. astrologija ne samo da ni področje znanosti (to itak da ne, goddamn) ampak ni niti področje religije in verovanja. kristjan vsaj veruje v osebo, ki je živela tega in tega časa na planetu zemlja, se je zavzemala za takšne in drugačne moralne, etične, družbene in še kakšne nazore, verjame v njegovo božje poreklo in posmrtno vstajenje. kaj pa hororskop? ko so bili ljudje še čisto zmedeni od svojih čutnih doživljajev, so mislili, da je resnično samo tisto kar neposredno čutno zaznajo, tj., da je zemlja ploščata, se vse suče okoli nje tako, kot se kaže, so povezovali zvezde, ki v univerzumu sploh niso druga poleg druge, vendar se nam samo tako kažejo, v ozvezdja, ki so jim dali čisto človeška imena, ker v drugega kot v čute sploh niso verjeli in drugega (razum) sploh še niso uporabljali. in nekomu je moralo biti nekje zelo, zelo, zelo doooooooooooooooooooooolgčaaaaaaaaaas, da je naredil celotno ekplikacijo človeških karakterjev. je žvečil koko al pa kadil marihuano. in je zgradil hišo na pesku, katero je ta pesek že davno, davno, daaaaaaaaaaaaaaavnoooooooooooooooo tega požrl. vse kar je ostalo je bled oris načrta. in na tem vi gradite svoje bleščeče stolpnice. klanjam se vam do svojih lastnih smrdljivih stopal. krščanstvo tlači človeka k tlom, horoskop ga naravnost ponižuje. POOO-NIII-ŽUUU-JEEE Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 24. junij 2008 Prijavi Deli 24. junij 2008 in na tem vi gradite svoje bleščeče stolpnice. klanjam se vam do svojih lastnih smrdljivih stopal. krščanstvo tlači človeka k tlom, horoskop ga naravnost ponižuje. POOO-NIII-ŽUUU-JEEE Ni se treba klanjati. Ne rabim takšne pozornosti. Res ne. In ni treba poniževati.A ni dovolj,da ponižuje astrologija? Smo samo ljudje. Preveč zapleteni ,da bi nas lahko tako enostavno določil. Pač ne mislimo tvojih misli,kaj zdaj? In po čem sklepaš ,da jaz na astrologiji gradim svoje bleščeče stolpnice? Po tem ,kar sem napisala na forumu..ali po čem? Zakaj si tako prepričan v to,kar pišeš zgoraj? Pišeš v tem smislu,kot, da nam je astrologija bistvo življenja,kot ,da je astrologija vse v kar verjamemo..če verjamemo? Mogoče pa nam samo pomaga,da preguramo težak dan. Včasih. Mogoče uživamo v raziskovanju položajev planetov ? Mogoče ravno z njeno pomočjo, na šaljiv način opravičimo naš slab dan..? Mogoče se samo zabavamo ,ko z nekom izmenjujemo znanje iz tega področja?.. Mogoče… Mogoče… Ne moreš vedeti kakšne občutke gojim do te vede jaz ali kakšen astrolog ….koliko v resnici dajemo na te položaje planetov…..Ne moreš… Ne moreš vedeti kaj zadovolji mojega duha…Ne moreš.Tudi ,če ti povem…ni to-to.Besede so nič v primerjavi z občutki. Brez veze zdaj posplošuješ in predvidevaš.. Raje poskušaj vsaj enkrat občutiti bika v sebi.Ti bo lažje. .... Važno je da smo. Drugo niti ni tako zelo pomembno. Vsaj zame ne. Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 24. junij 2008 Prijavi Deli 24. junij 2008 Ni se treba klanjati. Ne rabim takšne pozornosti. Res ne. In ni treba poniževati.A ni dovolj,da ponižuje astrologija? Smo samo ljudje. Preveč zapleteni ,da bi nas lahko tako enostavno določil. Pač ne mislimo tvojih misli,kaj zdaj? In po čem sklepaš ,da jaz na astrologiji gradim svoje bleščeče stolpnice? Po tem ,kar sem napisala na forumu..ali po čem? Zakaj si tako prepričan v to,kar pišeš zgoraj? Pišeš v tem smislu,kot, da nam je astrologija bistvo življenja,kot ,da je astrologija vse v kar verjamemo..če verjamemo? Mogoče pa nam samo pomaga,da preguramo težak dan. Včasih. Mogoče uživamo v raziskovanju položajev planetov ? Mogoče ravno z njeno pomočjo, na šaljiv način opravičimo naš slab dan..? Mogoče se samo zabavamo ,ko z nekom izmenjujemo znanje iz tega področja?.. Mogoče… Mogoče… Ne moreš vedeti kakšne občutke gojim do te vede jaz ali kakšen astrolog ….koliko v resnici dajemo na te položaje planetov…..Ne moreš… Ne moreš vedeti kaj zadovolji mojega duha…Ne moreš.Tudi ,če ti povem…ni to-to.Besede so nič v primerjavi z občutki. Brez veze zdaj posplošuješ in predvidevaš.. Raje poskušaj vsaj enkrat občutiti bika v sebi.Ti bo lažje. .... Važno je da smo. Drugo niti ni tako zelo pomembno. Vsaj zame ne. ti dam en mejh hint... sicer sem tebe citiru, nisem te meu pa niti za sekundo v mislih. tko, da ni mišlen glede tebe. je pa mišlen na splošno o astrologiji... je pa to moje osebno mnenje... ja, ja... babnce... čirule-čarule P.S aaaaaauuuuuuuuuuuuuudddddddddddddeeeeeeeeeeeeeeeee sssaaaaaaaaaaaaaaapppppppppppeeeeeeeerrrrrrrrrreeeeeeeee Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 25. junij 2008 Prijavi Deli 25. junij 2008 je taka pajsa, da mamo sam še trenutke... brez misli. saj js donc. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 29. junij 2008 Prijavi Deli 29. junij 2008 dvignila sem roke nad ..................... vse je laž. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 29. junij 2008 Prijavi Deli 29. junij 2008 jaz pa mislim, da neresnice sploh ni. so samo nesmisli. stavčna slika lahko projecira stvarnost s svojo funkcijsko preslikavo a sama sebe ne more nikoli preslikati tako, kot oko ne more gledati samega sebe. zvoki, besede in črke so samo različni nosilci tistega, kar JE tako, kot so gramofonska plošča, valovanje zraka in notni zapis nosilci enega in istega bistva. o sami funkciji preslikave pa ne vemo praktično ničesar. a ker deluje po določenih zakonih je vedno resnična. tisto kar imamo sami za neresnično je samo ena možnost, ki trenutno ali pa u opče sploh ni aktualizirana. zato tudi ne vemo njenega pomena in pravimo, da je nesmiselna. poslušam zeleno glasbo na primer. ta svet je torej nesmiseln in vsi že nestrpno čakamo, da se zbudimo. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 29. junij 2008 Prijavi Deli 29. junij 2008 jem zelene zvoke. fuck words. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Rdeča Jagoda 3. julij 2008 Prijavi Deli 3. julij 2008 Da ne bom odprla nove teme... me pa zanima, če je pri kateremu od vas možno, da ljubi dve osebi nasprotnega spola hkrati v istem času. Seveda vsakega na svoj način, samo... sej ne vem, kako naj se izrazim.... Je kdo takšen morda ? Citiraj ŽIVLJENJE JE IGRA – IGRAJ JO!ŽIVLJENJE JE IZZIV – SPREJMI GA!ŽIVLJENJE JE LJUBEZEN – PODELI JO!ŽIVLJENJE SO SANJE – URESNIČI JIH!ŽIVLJENJE JE DAR – SPREJMI GA! ŽIVLJENJE JE PUSTOLOVŠČINA – UDELEŽI SE JE!ŽIVLJENJE JE SKRIVNOST – ODKRIJ JO!ŽIVLJENJE JE BOJ – BOJUJ SE!ŽIVLJENJE JE LEPOTA – POVELIČUJ JO!ŽIVLJENJE JE SESTAVLJANKA – SESTAVI JO!ŽIVLJENJE JE PRILOŽNOST – IZKORISTI JO!ŽIVLJENJE JE PESEM – ZAPOJ JO!ŽIVLJENJE JE CILJ – DOSEŽI GA!ŽIVLJENJE JE POSLANSTVO – IZPOLNI GA! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 3. julij 2008 Prijavi Deli 3. julij 2008 včeraj mačka prinesla živo miš. in se z njo igrala. ej pa to te buje. mislim, z mačkinega stališča jako zabavno, sam kaj pa miš doživlja v takih momentih? (pa ne govorim zdej o tem, a je prav al ni prav, da mačke lovijo miši in se pol z njimi igrajo )to jo mora šopat, k se ji gre res za lajf. torej, miš je plen, in ker je pametna, zbeži, ko ji grozi nevarnost medtem ko človek pa sam sebe noče tretirat kot plen (ne ne, mi smo plenilci, rawrrrrrrrrr ) in eliminira vse, kar bi mu bilo potencialno nevarno, postavlja ograje, betonira itd itd, se zavaruje pred vsem.potem se gre pa adrenalinske športe. človek pač ni nikoli zadovoljen Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 3. julij 2008 Prijavi Deli 3. julij 2008 Kako imenitno je migati s palcem na nogi..... aaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhh..in tu ni kaj razmišljati,ni kaj razumeti... Da ne bom odprla nove teme... me pa zanima, če je pri kateremu od vas možno, da ljubi dve osebi nasprotnega spola hkrati v istem času. Seveda vsakega na svoj način, samo... sej ne vem, kako naj se izrazim.... Je kdo takšen morda ? možno je...je,je... ampak... ne v mojem malem svetu.... Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 4. julij 2008 Prijavi Deli 4. julij 2008 In jaz si želim dajati dolgo. Intenzivno. Brez presledka... Kot nekoč... Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 4. julij 2008 Prijavi Deli 4. julij 2008 In jaz si želim dajati dolgo. Intenzivno. Brez presledka... Kot nekoč... uf... že kar vidim kolk bo en nastradu Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayan 4. julij 2008 Prijavi Deli 4. julij 2008 stupid fish, who thinks the sea is hers Citiraj ~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 6. julij 2008 Prijavi Deli 6. julij 2008 Del mene bi letel in letel.... zato,da bi okusil vso svobodo tega iztekajočega se časa................ in čakam..in čakam da nazaj mi zrastejo peruti... Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 6. julij 2008 Prijavi Deli 6. julij 2008 sem hotu napisat kakšen komentar o tibetancih v duhovnosti. pa preberem nekaj komentarjev na prvi strani. a vete kako sem se počutu najraj bi ornk prijeu za štok, razumeš, da ti ne more spodrset. in pol bi z glavo na polna nabiju u urate in se na ves glas dru:"folk je butast, BUTAST, BUTAST, BUTAST" Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 7. julij 2008 Prijavi Deli 7. julij 2008 v zivljenju... iz zivljenja, od zivljenja, prek zivljenja... za zivljenje... Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.