lia 11. julij 2008 Prijavi Deli 11. julij 2008 bo ostala le hladna praznina. Preden odide naj plamen zgori in vse naj v saje spremeni. Življenje..Igra, zabava, norčavi klovn s tisoč obrazi. Zaklad neurja, tornado občutkov, stopinje snega, rosa trave. Kaj je smeh ko ni več smešen ? Je žalost ali mogoče bolečina ?Lahko je vendarle toplina, spomin na radost orlovih kril. ..Upogib sence, čoln na vodi, ptice med drevesi. Stanje solze, ki se sprehaja po oknu travnika s premikom v neznano smer. Vonj globine obišče blesk oči, ki kakor utrinek odskočijo na platno mavrice. ..Skrivnost lune, korak čez goro, veselje lesketajoče se vedrine. Pogled tigra, poljub zarje neskončne moči ki začara širino modrosti vročih ustnic. Naključij ni, torej smo vsi točno tam kjer moramo biti. Kje pa smo ? Na točki poti, ki se je prikradla sredi jase. Pesek prahu je prikazen odklenjenih potez nevidnega pisala. Črte usode izginjajo kot odmev jokajoče princeske na gradu tresočih se cvetov, pomlad odvitega listja skriva maske spominov. Pišem, čeprav ne vem kaj, bojim se nečesa, a ne vem zakaj.. ...nejasna znamenja kažipotov, peščene sipine, ki polzijo v doline, spremenjene podobe krajin, samo ti gora, si še zmeraj tam, zavita v meglice... razgaljenost prebičanih teles, izžetost rok , ubiti pogledi, osamljeni jezdeci vsa ljubezenska občutja , vsa trepetanja in hrepenenja koprnečih teles, umazana igra boja za preživetje in nadaljevanje vrste tako prekleto žalostno, umiranje na obroke, danes pred mnogimi leti, ovoham smrt, boj srdit, krvave rane in veliko dni, danes se vprašam čemu... čemu, mar bi odšla sredi najlepših sanj ...vsi točno tam , kjer moramo biti, v čakalnicah svojih sanj, z malo manj sreče urgentno pod kiruruškim nožem... prekleto to je vse, kar je treba vedeti, pišem čeprav ne vem kaj, bojim se lastnih sanj, da se pa morda le motim morda pa le nisem tam, kjer bi morala biti reci ,da sida je samo napaka,reci ,da je v reduda je bolje,da ne boli ,reci da si,da bo in da je zdaj... boli in nemočno zrem, ko me raztrgajo na koščke, vem da mine, še vse je in tudi to bo,če ne danes pa čez tisoč let Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 12. julij 2008 Prijavi Deli 12. julij 2008 Redko... zelo redko.... se zgodi,da nekdo ve,kaj tiči v moji glavi... Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 12. julij 2008 Prijavi Deli 12. julij 2008 you're just like an angel, your skin makes me cry. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Rdeča Jagoda 13. julij 2008 Prijavi Deli 13. julij 2008 Življenje je komedija za tiste, ki mislijo, in tragedija za tiste, ki čutijo.Horace Walpole Citiraj ŽIVLJENJE JE IGRA – IGRAJ JO!ŽIVLJENJE JE IZZIV – SPREJMI GA!ŽIVLJENJE JE LJUBEZEN – PODELI JO!ŽIVLJENJE SO SANJE – URESNIČI JIH!ŽIVLJENJE JE DAR – SPREJMI GA! ŽIVLJENJE JE PUSTOLOVŠČINA – UDELEŽI SE JE!ŽIVLJENJE JE SKRIVNOST – ODKRIJ JO!ŽIVLJENJE JE BOJ – BOJUJ SE!ŽIVLJENJE JE LEPOTA – POVELIČUJ JO!ŽIVLJENJE JE SESTAVLJANKA – SESTAVI JO!ŽIVLJENJE JE PRILOŽNOST – IZKORISTI JO!ŽIVLJENJE JE PESEM – ZAPOJ JO!ŽIVLJENJE JE CILJ – DOSEŽI GA!ŽIVLJENJE JE POSLANSTVO – IZPOLNI GA! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 13. julij 2008 Prijavi Deli 13. julij 2008 Srce ali razum?Ljubezen ali življenski statusi??Kaj bolj nahrani?Kaj bolj pomaga?Kaj pamet razume,česar srce ne?.... Še ena Minattijeva pesem,ki mi ne gre iz glave.... ODŠLA sva spetvsak svoji samoti naproti,pa sva komaj občutila,kako je lahko topel stisk dveh rok.Odšla.Preprosto.In sva spet ,karsva bila:Komaj še človeka.Tako čudno uboga. Vse,vse je dobilo drug obraz ta hip:drevesa,hiše,oblaki,neboin ceste so,ko da nikamor več ne držijoin je vseeno kam nameriš nogo. Odšla sva vsak svoji samoti naproti. Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 13. julij 2008 Prijavi Deli 13. julij 2008 ... .... ODŠLA sva spetvsak svoji samoti naproti,pa sva komaj občutila,kako je lahko topel stisk dveh rok.Odšla.Preprosto.In sva spet ,karsva bila:Komaj še človeka.Tako čudno uboga. Vse,vse je dobilo drug obraz ta hip:drevesa,hiše,oblaki,neboin ceste so,ko da nikamor več ne držijoin je vseeno kam nameriš nogo. Odšla sva vsak svoji samoti naproti. to je to in ničesar nimam dodati....preprosto, lepo Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 14. julij 2008 Prijavi Deli 14. julij 2008 to je to in ničesar nimam dodati....preprosto, lepo ane,ane Obožujem Minattija...ne morem se nasititi njegovih pesmi. Še ena; MIDVAMidva sva tiho, pozabljeno pokopališče.V naju mrtva ljubezen spi.V tišino, kjer večnost med trhlimi križi dremlje,Le redko samoten ptič zacvrči. Zacvrči, vztrepeta, odprhne…Ko da ga je groza pred nama obšla.In spet se težek mir zlekne med davne spomineIn spet sva ko groba dva. Ah, nekdaj bila sva veji v pomladnem nemiru,Prepletajoči liste v objem drhteč,Nekdaj s strastjo sva naju v sebi iskala,Zdaj se že davno ne iščeva več. Vsak zase hodiva po tem neveselem svetuIn ne hudo ne lahko nama v srcu ni.Tako bova do konca poti hodila,Ti ne več jaz, jaz ne več ti. Taka sem.Obsedena-na obrokee.. Jutri bom še eno pesem pripopala ...Potem pa se bom počasi naveličala... Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 14. julij 2008 Prijavi Deli 14. julij 2008 Računalniški svet je idealen za današnje ljudi, ki pojmujejo svobodo kot odsotnost prevelike bližine drugih. Sam si cel svet za tipkovnico, v komunikaciji z vsemi naenkrat, potem pa samo nekaj klikneš in nezaželeni osebek je izbrisan. Maksimimizacija individualnosti. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 14. julij 2008 Prijavi Deli 14. julij 2008 Juhu, postrani dežuje. Bog mi bo umil okna. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 14. julij 2008 Prijavi Deli 14. julij 2008 Računalniški svet je idealen za današnje ljudi, ki pojmujejo svobodo kot odsotnost prevelike bližine drugih. Sam si cel svet za tipkovnico, v komunikaciji z vsemi naenkrat, potem pa samo nekaj klikneš in nezaželeni osebek je izbrisan. Maksimimizacija individualnosti. ja, sam jeba je ker s tipkovnico se pač ne moreš drgnit ljudje pa bolj kot kaj zaupamo svojim čutom... a sem res down? jaaaaa, down, down... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ratamahata 14. julij 2008 Prijavi Deli 14. julij 2008 ja, sam jeba je ker s tipkovnico se pač ne moreš drgnit ljudje pa bolj kot kaj zaupamo svojim čutom... a sem res down? jaaaaa, down, down... ...sej so tut za to poskrbeli.. sej maš Tomb riderja pa vse te popolne like, ki dosegajo (ali presegajo) domet naše domišljije.. No, če sem sploh dojela "point" te debate.. Po drugi strani pa: Kaj pa pravzaprav počnemo mi v tem trenutku Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 14. julij 2008 Prijavi Deli 14. julij 2008 ...sej so tut za to poskrbeli.. sej maš Tomb riderja pa vse te popolne like, ki dosegajo (ali presegajo) domet naše domišljije.. No, če sem sploh dojela "point" te debate.. Po drugi strani pa: Kaj pa pravzaprav počnemo mi v tem trenutku prav v tem trenutku dela plane za naslednje trenutke. in veš kaj boš počela takrat? guess what... my name is a plan... sometimes they call me life peeeeeeeeeeeeeenziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiijaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa pola pa... ojoj... tut fuzbal ni več to kr je včas biu... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ratamahata 14. julij 2008 Prijavi Deli 14. julij 2008 prav v tem trenutku dela plane za naslednje trenutke. in veš kaj boš počela takrat? guess what... my name is a plan... sometimes they call me life peeeeeeeeeeeeeenziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiijaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa pola pa... ojoj... tut fuzbal ni več to kr je včas biu... hehe, penzija, kje je še to... bolš, da si kakšen plan še do takrat omislim... Hm, fuzbal vsekakor ne, mogoče pa pikniki al pa izleti v neznano. Jupiii, gremo proti naslednjemu planu Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 14. julij 2008 Prijavi Deli 14. julij 2008 zdele sm mejl napisou. in namest, da bi ga končau z "LP, T." sem ga končau z "x_rainbow_x" jao, jao... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dbk 14. julij 2008 Prijavi Deli 14. julij 2008 http://cse.stanford.edu/class/cs201/projects-00-01/personal-lives/addict_varvel.gif Citiraj Sometimes I wishmy face wouldn't use its freedom of expressionhttp://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Lotus' 15. julij 2008 Prijavi Deli 15. julij 2008 Clovek se bo rešil vsega zla, slabega in nezaželenega šele tedaj, ko bo spoznal, da zlo sploh nikjer ne obstaja. Martin Kojc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 15. julij 2008 Prijavi Deli 15. julij 2008 Spet ta občutek nepripadnosti,kot da sem vse,kar drugi niso..... :xx!: Kot ,da sem drugačna..majhna in grda..... Ta občutek... lasti se me... in... uniči mi vse nasmehe. Vse ,kar oddajam je ne-komunikacija. Čudna jaz. ....... Še ena Minattijeva...zadnja.. malo depresivna... Ne morem ti dati smeha-preveč je joka v meni,ne svetlobe-v meni črna praznina zija.ne vere-ali naj gnezdi ptič na usahlem drevesu?ne neugnane rasti-mrtvo,steptano pogorišče sem,ne sebe-preveč sem od trav in spominov. Ničesar ti ne morem dati. Samo to težko,lačno kri,ki se pohlepna skozme vali:jemati! ...Jemati,jemati in jemati..To znam..še vedno. Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 15. julij 2008 Prijavi Deli 15. julij 2008 kaj se sekiraš. neki veliki zen mojster je dejau:" sri, žri pa spi. za ostalo se ne brigaj." in se čist strinjam. no, js osebno bi nekak ke med s*anje in žrtje še bicikel probu uštult... ja... addict. ampak to scott addict ammmm... mojamisel bolj dneva kot trenutka je pa tale... daleč od očesa pomeni daleč od srca... normalerweise šlatat, tipat, lizat, drgnit, poslušat, kričat... to so kategorije življenja če pa vete kaj je življenje... ne, niste žigolo, ampak svetnik... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 15. julij 2008 Prijavi Deli 15. julij 2008 Se ne sikiram.Sploh ne. Sploh ne veš.Misliš si.Ampak nea veš. Čist nekaj drugega je. Občutek ,ki ga nisem povabila. Pride na obisk tu in tam. In uniči vse moje nasmehe,vso moje sonce. Ampak mine. Vedno. Sikiranje pa...ne hvala...v tem času neee...pazim veliko bolj na sebe,kot sem včasih... hmmm... kategorije življenja... si mi že skomine naredil... kričala bi... nora... slečena... in razgreta... Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 15. julij 2008 Prijavi Deli 15. julij 2008 Se ne sikiram.Sploh ne. Sploh ne veš.Misliš si.Ampak nea veš. Čist nekaj drugega je. Občutek ,ki ga nisem povabila. Pride na obisk tu in tam. In uniči vse moje nasmehe,vso moje sonce. Ampak mine. Vedno. Sikiranje pa...ne hvala...v tem času neee...pazim veliko bolj na sebe,kot sem včasih... hmmm... kategorije življenja... si mi že skomine naredil... kričala bi... nora... slečena... in razgreta... I know, I know... you are not tamed... yet Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 17. julij 2008 Prijavi Deli 17. julij 2008 ... Šumenje vetra med drevesi mi je vedno lepa glasba.... in pogled na gozd me pogosto bolj potolaži ...kot pa pogled na ljudi... Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 19. julij 2008 Prijavi Deli 19. julij 2008 jaz ne vem kaj to tolko komplicirajo s temi doktorati. pa to mora ja v misel trenutka spadat. evo... naslov: metafizična ekspozicija prostora in časa vsebina: bla, bla, bla zaključek: itd. ugotovitev: svet JE ***na, a je to tak problem Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 19. julij 2008 Prijavi Deli 19. julij 2008 jaz ne vem kaj to tolko komplicirajo s temi doktorati. pa to mora ja v misel trenutka spadat. evo... naslov: metafizična ekspozicija prostora in časa vsebina: bla, bla, bla zaključek: itd. ugotovitev: svet JE ***na, a je to tak problem Ja, lahko da je... Kaj je to, kar je? In zakaj je nekaj in ne nič?In še eno vprašanje, ki ,i ga vsiljuje tale tema: Ali imajo trenutki misli? Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ratamahata 19. julij 2008 Prijavi Deli 19. julij 2008 Spet ta občutek nepripadnosti,kot da sem vse,kar drugi niso..... :xx!: Kot ,da sem drugačna..majhna in grda..... Ta občutek... lasti se me... in... uniči mi vse nasmehe. Vse ,kar oddajam je ne-komunikacija. Čudna jaz. Sej veš da rabiš take trenutke slabosti, da se lahko spet dvigneš. To je samo čas, ki ga moraš prebiti da prideš v dobro fazo. Jaz se vsaj tako tolažim. Ja, lahko da je... Kaj je to, kar je? In zakaj je nekaj in ne nič?In še eno vprašanje, ki ,i ga vsiljuje tale tema: Ali imajo trenutki misli? Uf, ogromno misli imajo trenutki. Toliko, kolikor jih misli tisti trenutek . Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 19. julij 2008 Prijavi Deli 19. julij 2008 Ja, lahko da je... Kaj je to, kar je? In zakaj je nekaj in ne nič?In še eno vprašanje, ki ,i ga vsiljuje tale tema: Ali imajo trenutki misli? antonius... that's a detail. who cares about details. *** ja, wittgenstein lepo pravi, da ni mistično to, kako svet je, temveč, da sploh je. si že bral logično-filozofski traktat edina knjiga, ki jo v popolnosti dojemam a sem hkrati to dejemanje popolnoma nesposoben posredovat naprej. z desno piše, z levo briše za seboj. tako ostane na koncu poleg kričečega molka le še bela praznina. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.