Skoči na vsebino

Misel trenutka

Guest leeon

Recommended Posts

Kaj pa če gre samo za problem in oboje nastopi hkrati, brez "možnosti"?

Po mojem kar drži, da lačni ne filozofirajo, kaj praviš? Razen če ne velja izrek, da so tudi lačni ljudje siti - življenja. :8):

A ločuješ med eksistenčnim in eksistencialnim?

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Deli na socialnih omrežjih

Ne, v bistvu ne ločujem. Je pa verjetno v glavnem ločeno. Čeprav je bolj naravno, da se v eni materialni bedi vprašaš, zakaj je do tega sploh prišlo? Kdo si in zakaj si in tako naprej. Kot pa tako, kar nekaj, v tri krasne.

Mogoče gre pa za pojmovni nesporazum?

Mogoče imaš celo prav in bo treba ponovno premisliti. eksistenčno je misliti, kaj bomo danes jedli, eksistencialno pa kaj sploh počnemu tu na svetu. In res, pogosto se take zadeve vprašamo šele ko izgubimo vse ali pa nas doleti kako hudo trpljenje. Nietzsche je pisal v revščini, spinoza se je tudi preživljal bolj tako in še kdo tudi, tako da izgleda, da imaš prav...to pride lahko skupaj. :vio:

Guest VilaSonca
eksistenčno je praktično, realno, konkretno, eksistencialno je filozofsko, teoretično. tako nekako si predstavljam glede na to, kaj so me naučili. a itak ma vsak svojo interpretacijo. najbrž vsaka drži. x:Dx dodala bi še, da pri eksistenčnem ne izbiraš, ono izbere tebe, eksistencialno si pa sam izbereš ali ne, kolikor se ti pač da, si želiš ... whatever. x:Dx

eksistenčno je praktično, realno, konkretno, eksistencialno je filozofsko, teoretično. tako nekako si predstavljam glede na to, kaj so me naučili. a itak ma vsak svojo interpretacijo. najbrž vsaka drži. x:Dx dodala bi še, da pri eksistenčnem ne izbiraš, ono izbere tebe, eksistencialno si pa sam izbereš ali ne, kolikor se ti pač da, si želiš ... whatever. x:Dx

kolk enga špeha da ji končn kapne, da takle mamo x:px x:Dx

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Joj, ti pa si zastrupljen. In to od šolarske filozofije. Saj ni treba navajat vele-imen, da bi nekaj povedal. Ampak sem se pa zdajle spomnila, a ni "Špinoca" umrl od prahu, ko je brusil steklene leče. Svašta. Saj sem vedela da se da. Mislim napisat knjigo... ne glede na... a je bil Spinoza optik?

Kva češ. pač zastrupljen :vio: Ja, Spinoza je umrl mlad od brusnega prahu v pljučih. Z optiko se je ukvarjal za preživetje, ostali čas pa tuhtal o vsem.

Kakšno knjigo pa misliš napisati? Bo imel Spinoza kakšno vlogo? :irs:

Če spremljaš prijatelja, noben ovinek ni predolg.

Lev Tolstoj

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

x:Dx :palec:

moram pristavit lonec. xDDx eksistenčno je, ko moje telo potrebuje obleko in hrano ter plac, da se skrije pred ujmo. eksistencialno pa moja bit... tj. tisto čudo, ki že zjutraj pogleda skoz te motne oči in se čudi. in, vilasonca, js osebno... ti moram priznat, čeprav se o zunanjem svetu ne bom mogel nikoli stoprocentno prepričat, se ne počutim prav nič teoretično. to je verjetno višja stopnja v duhovnem razvoju. x:Dx

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

še zdaj ne vem poante ...zakaj moramo premikat uro...

Ni treba premikat ure ... koliko lukenj pa bo v zidu. Samo minutni kazalec zavrti za en krog v smeri urnega kazalca x;)x .

še zdaj ne vem poante ...zakaj moramo premikat uro...

to so začeli med 2 svetovno vojno ker so šparal z energijo...

pomladi se začne daljši dan in zato eno uro prej lohka vstaneš in greš eno uro prej spat kar pomeni zvečer 1 ura manj luči prižgane...

pozimi je pa krajši dan kar pomeni da eno uro kasneje vstaneš in greš vsaj eno uro prej spat ker pozimi ni nič kaj takega za počet ker je depresivno itd. kar pomeni da je zopet vsaj 1 uro luč neprižgana...

xDDx

Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.

Nelson Mandela

to so začeli med 2 svetovno vojno ker so šparal z energijo...

pomladi se začne daljši dan in zato eno uro prej lohka vstaneš in greš eno uro prej spat kar pomeni zvečer 1 ura manj luči prižgane...

pozimi je pa krajši dan kar pomeni da eno uro kasneje vstaneš in greš vsaj eno uro prej spat ker pozimi ni nič kaj takega za počet ker je depresivno itd. kar pomeni da je zopet vsaj 1 uro luč neprižgana...

xDDx

torej- če uro premaknemo za še eno uro... z enostavnim ukrepom pršparamo globalno fuuul energije, gozdov, nafte, vode zraka...

edin kšeft bi mal trpeu, tko da... usen če pozabmo :o|o:

torej- če uro premaknemo za še eno uro... z enostavnim ukrepom pršparamo globalno fuuul energije, gozdov, nafte, vode zraka...

edin kšeft bi mal trpeu, tko da... usen če pozabmo :o|o:

ja... a nebi bilo to lepo xDDx ... samo posledično to pomeni manj delovnega časa kar pa ni dobro za šefe ker nočejo niti malo žrtvovati za dobro vseh... xrolleyesx

Nelson Mandela

ja... a nebi bilo to lepo xDDx ... samo posledično to pomeni manj delovnega časa kar pa ni dobro za šefe ker nočejo niti malo žrtvovati za dobro vseh... xrolleyesx

ewo, še ena genialna ideja zdej za reševanje krize. manj delovnega časa-manj porabljene energije-prihranek. čeprou mi ni jasn, kuko misliš, da bi se to poznal na delovnem času...

sploh pa...šefi so pljunek v morje proti lastnikom nafte in trgovcem z energijo.

jp ...kaj kompliciram... x;)x x:Dx

ok ...sam veš , gledam na vse skupaj mal z drugega kota ....potem se bomo kmalu spomnili, da je pomlad, zima, jesen poletje...kar je vmes bomo pa spustili...

pa tudi ..mah ne vem no ravno koliko se elektrike prišpara x:)x

mislim da se jo kar velik prišpara... če gledaš da je cirka 21 000 stanovanj v sloveniji (2.053.740 št. ljudi 2008) in je poraba 1,98 milijarde kilovatnih ur v lanskem letu... in zdaj zračunaj da če samo v teh 21 000 stanovanjih imajo 1 uro manj prižgano luč in tv, računalnik itd... da se kar pozna

Nelson Mandela

Največji porabniki energije je industrija ..ki dela noč in dan ...ne glede na uro.. x:)x Potem javna rasvetljava...ki jo boli za uro...s temo se prižge z dnem se ugasne...

šele na tretjem mestu je gospodinjstvo ..se mi zdi ...

Ok :palec: ...nekaj je res ...samo je pa po moje zelo malo.

Men osebno gre ta premik mal na jetra ...popravici se mi zdi brezveze... :8):

mislim da četudi se to malo pozna pri električni porabi se mi zdi prav da vsaj nekaj naredimo... vsaka pot se začne z enim samim majhnim korakom... to je lahko začetek... moj se je nadaljeval s tem da sem ugasnila tv in pogasnila vse luči.. trenutno je pri meni prižgan samo računalnik pa še ta ne zadolgo...

Nelson Mandela

danes je en čuden dan.... x?x

zakaj... meni je pa tak kot vsak... čaroben x:)x

včasih se mi zdi da kar preveč že cenim življenje :inocent: (glede na vse slabosti kar mi jih je pustilo/naredilo)

Nelson Mandela

zakaj... meni je pa tak kot vsak... čaroben x:)x

včasih se mi zdi da kar preveč že cenim življenje :inocent: (glede na vse slabosti kar mi jih je pustilo/naredilo)

kolkrat bom mogu še powedat, da kera mene ni sprobala, nima pojma, kwa je ta prawa travma :vragec:

danes je en čuden dan.... x?x

to mi donc vsi jamrajo. men je pa kraljevski. v bistvu, če sem čisto iskren... če bi imeu jajca in bi poslušu sam sebe in delu tisto kar res hočem počet, bi se zdele sleku do nazga in se šou u tale naliv mal sprehajat. da začutim to, čemur rečemo voda in ki daje življenje... da me spere... da začutim TU in ZDAJ.

jebat ga, tko pač je... x:Dx

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

kolkrat bom mogu še powedat, da kera mene ni sprobala, nima pojma, kwa je ta prawa travma :vragec:

:vragec: ego do Tokia, se napihuješ meglica vagasta

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...