Skoči na vsebino

Misel trenutka

Guest leeon

Recommended Posts

to mi donc vsi jamrajo. men je pa kraljevski. v bistvu, če sem čisto iskren... če bi imeu jajca in bi poslušu sam sebe in delu tisto kar res hočem počet, bi se zdele sleku do nazga in se šou u tale naliv mal sprehajat. da začutim to, čemur rečemo voda in ki daje življenje... da me spere... da začutim TU in ZDAJ.

sem te mela skoz na sumu, da si en taki mali ekshibicionist...ha

pa še montl gor pa odpirat pa zapirat, ajajaj x:o)x

še dobr da nimaš jajc x:Dx

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Deli na socialnih omrežjih

pol se pa pejt ..če bi se tukaj kjer sem trenutno ...bi ti lahko še kaj odpihnilo....jp spet kar fajn piha xDDx

Ja težek dan je bil danes ...pač zame. x:)x

recimo, da bo jutri boljše.x;)x

ne... pač nimam jajc. grem pa zato naredit en sprehod. moram naredit eno kontemplacijo na univerzum in mislim, da mi bo odmevanje dežja v ušesih lahko v pomoč. xsrcx

xrainbowx

sem te mela skoz na sumu, da si en taki mali ekshibicionist...ha

pa še montl gor pa odpirat pa zapirat, ajajaj x:o)x

še dobr da nimaš jajc x:Dx

lej jo, lej jo... perverznico x:px

ja lia, to je kastracijski kompleks. žižek bi reku:"thank you for the castrating experience". x:Dx

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

kolkrat bom mogu še powedat, da kera mene ni sprobala, nima pojma, kwa je ta prawa travma :vragec:

kaj te je pa res tok za sprobat da bi bile čist travmatizirane?? x:px

Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.

Nelson Mandela

Pravijo, da Sloneci nimajo nobene cestne kulture. To ni res, predvsem na estetski ravni, saj so na vsakem ostrejšem ovinku rože in sveče.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

...

razmišljam.

potiho.

kako neverjetno se mi zdi, da osebo, za katero misliš, da je nikoli več ne boš videl, slišal ... da je vse skupaj (misleč si - na srečo!) ostalo nekje v preteklosti ...

... srečaš na kraju, kjer je nikoli ne bi pričakoval.

Na ravno tisti trenutek, ko nikogar ne bi pričakoval.

Ampak je že tako,

da se stvari morajo postaviti na svoje mesto.

Če jih ne sam,

je nekdo Pametnejši

in Čuti,

nas obrne.

In nato je najlepši

po grenčini

nasmeh x:)x

... Say what you mean

And mean what you say ...

Na prvi pogled izgleda, da gre za borbo med dvema pozicijama: Na eni strani imamo korporativni kapital in globalne ideologije, ki nam govorijo kako in kaj. Proti temu naj bi se postavili s tem, da okrijemo svoj pravi Jaz in se osvobodimo. Pa vendar je tudi za odkrivanje pravega Jaza tu cel kup napotkov in avtoritet, ki jim je treba slediti, da do tega sploh pride, izgleda pa, da je najbolj priljubljena avtoriteta, ki ji najrajši brepogojno sledimo tista, ki pravi: uživaj in delaj, kar ti paše. Lacan: Naša želja je želja drugega.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

...vse je privid, resničnost so sanje, sanje so upanje, upanje je privid... x:Dx

to sem nekje prebrala..ne vem kje..ampak mi ne gre iz glave...

kaj pa........... če je vse res :wOOt: x?x x:Dx

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

Guest VilaSonca

hrepenenje je najslajša oblika trpljenja.

vsaka podrobnost iz narave me zadane v srce. otožnost in hrepenenje za neznanim, izgubljenim se stopnjuje, uživam.

če hočeš razumet tisto kar izkusiš, moraš tut prebrat in vice versa. vsako spoznanje je sestavljeno iz čutnega in razumskega dela. če samo izkušaš postaneš kronični pijanec, kronični zaljubljenec, kronični deloholik, kronični whatever. repeticija do groba in na koncu ultimativno vprašanje: zaaaakaaaj ravno jaaaaaz x?x po drugi strani... samo brat (razmišljat) itak ne moreš, ker smo čutna bitja. to lepo prikaže izredno zanimiv film (der himmel uber berlin), ki prikazuje dva angela, ki hočeta čutiti človeško. čuti izredno varljivi in če se že podajamo v ta širok spekter čutnih afektov smo lahko vsaj toliko previdni, da ne dajemo sodb... tudi takšnih, ki zadevajo branje. x:Dx

vsa ljubosumnost, vse zamenre, sovraštva, neprijetnosti in ne vem kaj še, izvirajo iz teh sodb. mi mislimo, da on/a misli, da neki tretji misli itd. v bistvu jim je pa figo mar.

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

no, sej je lepo, da se vam da :ermm:

men bi pa mrbit kak trendovski Cuprablau Z pomagal xrolleyesx sam kaj, ko sem trdovratne sorte :o|o:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Guest VilaSonca
kako različni pogledi na spoznanja ... jaz pa mislim, da ti jih nameni vesolje in te zadanejo kot blisk. zdaj pa, ali ma to kaj veze z razumom, branjem, whateveeer, v to se več ne spuščam.

to je res. samo povprečen človek pogleda ene parkrat u življenji u nebo in se čudi... pa ene petnajstkrat na dan u izložbo in se slini. x:Dx

od te čutne relacije s svetom izhaja njegovo spoznanje: svet je kugla, namesto nebesnega svoda imamo pa betonsko kupolo. x:o)x

xrainbowx

Fernando Pessoa

x^x en velik -velikanski- nesporazum

:sori: hebena komunikacija

:o|o: pa ne zaj ti meni tu kdo je tu normaln, al pa kaj je normalno :vragec: ker zdajle pod večer lahko sam še koga vsekam xcivx :xx!: :inocent:

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

x:Dx x:Dx x:Dx v vrsto se postavi

prej morm na gobec uniga dobrega soseda, ki mi je danes anonimko poslal,

potlej še enih par ,ki mi nočjo plačat

potlej mam še enih par, ki jih organsko ne prebavljam

tak da danes zate pussy cat sam "lupčka "na smrčka x:Xx

Da, se ena iluzija razvajenega sodobnega cloveka, s polno ritjo, ki zivi na plecih tretjega sveta in na racun naravnih virov ter klime. in naravnih danosti (rezerv) planeta xrolleyesx

...ki pravi: uživaj in delaj, kar ti paše.

:palec: dobra! ce ne bi tudi tega clovek izrabljal!

ne govori mi, kaJ VSE SI PREBRAL, GOVORI MI KAJ SI IZKUSIL xrainbowx :mex:

:palec: "kronicni whatever" mi je najbolj vsec x:Dx se posebej whatever.

po moje vse glih ne... sam se mi zdej ne da pisat pa razlagat iz cesa se izvirajo... x:o)x

če hočeš razumet tisto kar izkusiš, moraš tut prebrat in vice versa. vsako spoznanje je sestavljeno iz čutnega in razumskega dela. če samo izkušaš postaneš kronični pijanec, kronični zaljubljenec, kronični deloholik, kronični whatever. repeticija do groba in na koncu ultimativno vprašanje: zaaaakaaaj ravno jaaaaaz x?x po drugi strani... samo brat (razmišljat) itak ne moreš, ker smo čutna bitja. to lepo prikaže izredno zanimiv film (der himmel uber berlin), ki prikazuje dva angela, ki hočeta čutiti človeško. čuti izredno varljivi in če se že podajamo v ta širok spekter čutnih afektov smo lahko vsaj toliko previdni, da ne dajemo sodb... tudi takšnih, ki zadevajo branje. x:Dx

vsa ljubosumnost, vse zamenre, sovraštva, neprijetnosti in ne vem kaj še, izvirajo iz teh sodb. mi mislimo, da on/a misli, da neki tretji misli itd. v bistvu jim je pa figo mar.

xrainbowx

dobro povedano. :palec: se dobro, da nekje v sebi se vedno ne nehamo verjeti!

to je res. samo povprečen človek pogleda ene parkrat u življenji u nebo in se čudi... pa ene petnajstkrat na dan u izložbo in se slini. x:Dx

od te čutne relacije s svetom izhaja njegovo spoznanje: svet je kugla, namesto nebesnega svoda imamo pa betonsko kupolo. x:o)x

xrainbowx

uf, a za lupčka pa nimaš vrste x:Dx

x;)x x:Dx zate nikoli

drgač pa lupčeki moji pojma nimate, meni se je to pomlad čisto odpililo, tak, vse kar mi tumbate je bob ob steno....

mislim, da je prepozno za karkoli....bi se reklo živo zakopano, sred belega dneva v temi, pa ko mi nojžč v hrbet zarinejo..se pa smejem...ej včas sem pa jokala od čiste ipike, če mi je kdo kriv prst kazal...narobe svet :sori: xrolleyesx

xrainbowx

sm te hotu mal pohwalt, pa bi tut to bla ene wrste sodba x:o)x

dej... če tole widš... dej ircn še kej na tole no...

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

sm te hotu mal pohwalt, pa bi tut to bla ene wrste sodba x:o)x

dej... če tole widš... dej ircn še kej na tole no...

x:Dx :palec:

we're all sentient beings. ni problem, da bi bili samo razumni in ne čutni. najprej smo čutni in šele nato razumni... če sploh. da so pa čuti varljivi so pa dokazi preprosti. luna recimo ni v velikosti fusbalžoge (a sem biu že na luni, da to vem x:Dx ). ko daš palco v vodo izgleda kot da je zlomljenja, ker se svetloba v različnih medijih različno lomi itd. zato je samo utapljanje v čutnih afektih kot neke vrsta droga oz. pobeg. lahko sprejmemo/zavrnemo, ne moremo pa soditi. zato etika nikoli ne bo znanstvena disciplina. fizika po drugi strani pa je lahko... čeprav je ves matematični instrumentarij hkrati njena kletka in saviour. že platon kot ustanovitelj Akademije je dal na vhod le-te napis: KDOR NE OBVLADA MATEMATIKE NAJ SE OBRNE IN ČRTA. x:px :vragec:

xrainbowx

Fernando Pessoa

x:Dx :palec:

we're all sentient beings. ni problem, da bi bili samo razumni in ne čutni. najprej smo čutni in šele nato razumni... če sploh. da so pa čuti varljivi so pa dokazi preprosti. luna recimo ni v velikosti fusbalžoge (a sem biu že na luni, da to vem x:Dx ). ko daš palco v vodo izgleda kot da je zlomljenja, ker se svetloba v različnih medijih različno lomi itd. zato je samo utapljanje v čutnih afektih kot neke vrsta droga oz. pobeg. lahko sprejmemo/zavrnemo, ne moremo pa soditi. zato etika nikoli ne bo znanstvena disciplina. fizika po drugi strani pa je lahko... čeprav je ves matematični instrumentarij hkrati njena kletka in saviour. že platon kot ustanovitelj Akademije je dal na vhod le-te napis: KDOR NE OBVLADA MATEMATIKE NAJ SE OBRNE IN ČRTA. x:px :vragec:

xrainbowx

lep irc.

ampak slab sm te uprašu, al pa si se pizda mala nalašč izognu :vragec:

kr se sodbe tiče sm mislu, če si upaš tut na glas powedat, kwa jes mislm x:Dx

lej. vsaka ocena je sodba. in en zaključek. pa nej bo graja, al pa pohwala. al pa nekej dobr, al pa slabo... in če tut nekej oceniš kot dobr... istočasno dopuščaš, da nekej pa ni dobr. in kwa s pol neredu? dwa pola. neko nasprotje-spor-vooojnooo pizdaaaaaaaa

a to hoč? upam da ne. in kuko se temu izogneš... da ne jebeš in si mislš, da takle mamo x:Dx widš... še pohwalt se ne sme, k se že s tem škoda dela :o|o: swašta swet a ne?

ja nč. takle mamo

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

lep irc.

ampak slab sm te uprašu, al pa si se pizda mala nalašč izognu :vragec:

kr se sodbe tiče sm mislu, če si upaš tut na glas powedat, kwa jes mislm x:Dx

lej. vsaka ocena je sodba. in en zaključek. pa nej bo graja, al pa pohwala. al pa nekej dobr, al pa slabo... in če tut nekej oceniš kot dobr... istočasno dopuščaš, da nekej pa ni dobr. in kwa s pol neredu? dwa pola. neko nasprotje-spor-vooojnooo pizdaaaaaaaa

a to hoč? upam da ne. in kuko se temu izogneš... da ne jebeš in si mislš, da takle mamo x:Dx widš... še pohwalt se ne sme, k se že s tem škoda dela :o|o: swašta swet a ne?

ja nč. takle mamo

itak, da delamo sodbe nonstop. ampak če nardimo eno nesodbo na mesec je to zmaga. a nesodba ni to, da povzročaš dva pola. tertium non datur so si izmislili logiki, ker so si s tem zelo povečali instrumentarij. če ni to je pa ono. možnosti niso dve, ampak neskončne. samo pomisli kaj lahko nastane iz tega sveta in iz nas, če je pa že ta svet in mi nastal iz nič (big bang). x:Dx

en mora delat to in drugi mora delat kej druzga in brezveze je, da si drug drugemu vsiljujemo lasten svet. pol pride pa do fajta v smislu... ti men že nouš guvoru bemo boga. xDDx

si lajšamo pot k se z nesodbami spodbujamo. ne ljubit... pusti ljubiti. ne futraj... nauči loviti. itd. škodit v globalu pa itak ne morš, ker je vse skup ena igrca. ko jo bomo ubrnl bomo spet pri big bangu. ker... če bi lahka delu škodo bi mogu priznat, da obstaja hudič, s tem se pa ne morem strinjat (vič, sodba x:Dx ).

taka je moja trenutna psihična slika...

itak pa sam mal ircam x:px xcivx

xrainbowx

Fernando Pessoa

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...