nimbus 27. avgust 2010 Prijavi Deli 27. avgust 2010 vse kar si želim je miren prostor pod nebesnim svodom,morje prostega časain družbo samozadostnih ljudi. resnično, resnično vam povem 1 Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 27. avgust 2010 Prijavi Deli 27. avgust 2010 Danes sem ujel trenutek mladosti.Bil sem tam, kjer sem bil, ko sem bil star v misli. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 30. avgust 2010 Prijavi Deli 30. avgust 2010 Lying is the most fun a girl can have without taking her clothes off. But it's better if she does..Laže, krade, druge babe ima, je bil idol in hkrati psovka za moškega v moji mladosti.Je bila laž tvoje mladosti morda obrnjena? 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 31. avgust 2010 Prijavi Deli 31. avgust 2010 tudi jaz. tudi jaz. a ce bi to bila zares dovolj mocna zelja, potem verjetno tako kot tudi ti ne, tule ne bi pisala. vse kar si želim je miren prostor pod nebesnim svodom,morje prostega časain družbo samozadostnih ljudi. resnično, resnično vam povem Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 31. avgust 2010 Prijavi Deli 31. avgust 2010 tudi jaz. tudi jaz. a ce bi to bila zares dovolj mocna zelja, potem verjetno tako kot tudi ti ne, tule ne bi pisala. ne poznam v živo veliko folka iz tega foruma. nasploh se kvantiteti tako al tako izogibam. tiste k sem pa spoznau, moram pa čist iskren povedat, da so vsi zelo ok. 3 Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 31. avgust 2010 Prijavi Deli 31. avgust 2010 fajn Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 16. september 2010 Prijavi Deli 16. september 2010 kaj a ste sam ženskarji na tem forumu no, sej po eni stran vam zavidam iluzijo spolne razlike ni pa še en nasvet puščavnika: na ženske glejte, ko da so ljudje z zavestjo in dušo, ne pa neki, kar je skor pod nujno treba spravt v posteljo. pol obstaja majhna verjetnost, da imata konstruktiven pogovor in v njem celo uživata. sej je res, da se potem nekateri zaljubijo, imajo otroke in gradijo hiše. to povsem drži. 8 Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 16. september 2010 Prijavi Deli 16. september 2010 kaj a ste sam ženskarji na tem forumu http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_question.gif no, sej po eni stran vam zavidam iluzijo http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif spolne razlike ni pa še en nasvet puščavnika: na ženske glejte, ko da so ljudje z zavestjo in dušo, ne pa neki, kar je skor pod nujno treba spravt v posteljo. pol obstaja majhna verjetnost, da imata konstruktiven pogovor in v njem celo uživata. sej je res, da se potem nekateri zaljubijo, imajo otroke in gradijo hiše. to povsem drži. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/pevc.jpg http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/rainbow.gif mi je zmanjkalo plusov in minusov ( od danes naprej) ... škoda, ker tale izjava puščavnika http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif je pa za deset http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon27.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 17. september 2010 Prijavi Deli 17. september 2010 mi je zmanjkalo plusov in minusov ( od danes naprej) ... škoda, ker tale izjava puščavnika http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif je pa za deset http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon27.gif joj, kaj vidim v tvojem podpisu. me zanima kaj bi odgovorili lokalni politiki recimo na vprašanja tipa: kakšna je razlika med liberalnim in libertarističnim političnim sistemom to bi rečmo lahka novinarji generično spraševal, da bi spravljali kandidate v zadrego in nujno učenje. da ne bi bilo predvolilno soočenje samo v stilu "jaz bom zgradil tole cesto do tja, parkirno hišo in stadion" temveč, da bi bilo bolj v stilu "zavzemam se za egalitarni liberalizem, kjer je posameznik sicer svoboden in mu je dovoljena ekonomska in družbena neenakost, vendar le če si jo pridobi pod družbeno in ekonomsko enakopravnimi pogoji, kar bi bil zadosten pogoj, in če bi bila (tudi) v korist najmanj priviligiranim skupinam družbe, kar bi bil nujni pogoj". nakladam ok, tut prou.ampak zdej pa med njimi ni razlike, ker v bistvu sploh ne poznajo različic sistemov, ne komunitarističnih, ne liberalnih. no, upam pa, da bote zaprl cementarno. če se gre samo za politiko izvajanja volje večine. aja, mi mamo poplave. tako, da se ljudje spet družimo med sabo. 3 Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 17. september 2010 Prijavi Deli 17. september 2010 Once the game is over, the king & the pawn go back in the same box. ... in moški in ženska tudi ... In se začne tazaresno življenje Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 18. september 2010 Prijavi Deli 18. september 2010 joj, kaj vidim v tvojem podpisu. me zanima kaj bi odgovorili lokalni politiki recimo na vprašanja tipa: kakšna je razlika med liberalnim in libertarističnim političnim sistemom to bi rečmo lahka novinarji generično spraševal, da bi spravljali kandidate v zadrego in nujno učenje. da ne bi bilo predvolilno soočenje samo v stilu "jaz bom zgradil tole cesto do tja, parkirno hišo in stadion" temveč, da bi bilo bolj v stilu "zavzemam se za egalitarni liberalizem, kjer je posameznik sicer svoboden in mu je dovoljena ekonomska in družbena neenakost, vendar le če si jo pridobi pod družbeno in ekonomsko enakopravnimi pogoji, kar bi bil zadosten pogoj, in če bi bila (tudi) v korist najmanj priviligiranim skupinam družbe, kar bi bil nujni pogoj". nakladam ok, tut prou.ampak zdej pa med njimi ni razlike, ker v bistvu sploh ne poznajo različic sistemov, ne komunitarističnih, ne liberalnih. no, upam pa, da bote zaprl cementarno. če se gre samo za politiko izvajanja volje večine. aja, mi mamo poplave. tako, da se ljudje spet družimo med sabo. Hobbes + Marx + Aurobindo = nekaj, kar bi bilo meni všeč Kymlicka bi pa infarkt trofnu Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 18. september 2010 Prijavi Deli 18. september 2010 Hobbes + Marx + Aurobindo = nekaj, kar bi bilo meni všeč Kymlicka bi pa infarkt trofnu eh, eh... henry thoreau + john rawls + mohandas gandhi majo velik več možnosti, da se vsaj za isto mizo usedejo. p.s. če misliš odpret marksistične študije ti kymlicka ne uide. to je must read za vsakega, ki ga zanimajo družbene ureditve. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. september 2010 Prijavi Deli 26. september 2010 "Pametni dobi več koristi od sovražnika, kot neumni od prijatelja." 3 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 27. september 2010 Prijavi Deli 27. september 2010 zdej smo priča novemu fenomenu. stavkati so začeli ljudje, ki z manjšimi izjemami, sploh ne delajo. štemplanje dokumentov na upravni enoti je pa res hudo težko strokovno delo. to lahko delajo osnovnošolci. poleg tega, da so razni jaki strokovnjaki, ko se pa kej podre, pa noben finančno in pravno ne odgovarja s svojim podpisom. javni delavci strajkajo tudi v grčiji in franciji. delavci, tisti, ki še vsaj malo pripomorejo, da padajo cekinčki v to podalpsko deželico, delajo pa za 400e in so zlo veseli, da sploh lahko delajo. tega ne razumem več. če ne bo družbene solidarnosti, se bodo kmalu našli bombanderji... vse skupaj se bo razneslo. dobesedno in metaforično. in mi, lunatiki, bomo lahko iskali duhovna tolmačenja realnosti med šrapneli družbenega obupa. tisti malo bolj šibki po umu bodo pa jokali:"pa, kako lahko bog dopušča takšno trpljenje?" 3 1 Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 27. september 2010 Prijavi Deli 27. september 2010 mysti, pri petnajstih sem izkusu delo, ko sem delu na keramik za tekočim trakom. en mesc sem sam spau pa delu ko črnc. veš kaj sem si za ta dnar kupu? radiokasetar. in to sem delu celo sredno šolo čez počitnice.vsi občinarji, upravni delavci k štemplajo dokumente in pobirajo držnavno določeno koncesijo, cela javna uprava s policaji vred, plus razni knjižničarji, redarji itd. nimajo pojma, kaj vse mora naredit ena ženska v preventu za 400 flik. in to je realnost. to prodajo v nemčijo in pride v slo denar. najprej vzamejo prispevke za soc. varnost, potem vzamejo dohodnino in ko kupi ta delavka štruco kruha, ji vzamejo pa še DDV. in to vse za to, da plačajo te posedijeve brezbožnike. jaz bi dau vse na cesto in upam, da pahor ne popusti. ko se gre za tiste v najslabšem položaju sem za egalitarni liberalizem, ki za slednje poskrbi. ko se gre pa za free-riderje, ki mislijo kolk jim je hudo in težko, v bistvu imajo pa čisto lagodno življenje, sem pa za strogi laissez-faire neoliberalno politiko, kjer je konkurenca edino merilo => če hočeš kej več, moraš nekaj znat. štemplat zna pa vsak ljubi buh. državna služba je med mladimi že celo večnost imperativ. vsi vemo zakaj in temu je treba nardit konec. 2 1 Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 27. september 2010 Prijavi Deli 27. september 2010 mysti, bil sem na obeh straneh in me je groza, kaj se dela s proračunskim denarjem. ni pa to mišljeno osebno in če mešaš osebni položaj v diskusijo se že sama apriori diskvalificiraš. in to nima popolnoma nobene veze s kakršnokoli izobrazbo. it's common sense.knjižničarje sem pa omenu, ker so štrajkali v nuku, pa še ena podružnica v lj. eno k dela v nuku celo poznam. ful jim gre slabo. res. men je prou žou za njih. mislem, da se bom sekiru kar ceu mesc. ne gre se za podcenjevanje poklica, gre se za relativno usklajenost. če dobi delavka v preventu 400e, je normalna plača za štempljarje 100e. če pa tega ne razumeš, pa to sam pomeni, da nikol nisi delala. to pa ni moj problem. 3 Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 28. september 2010 Prijavi Deli 28. september 2010 ja, sej. sam mormo počakat, da bojo nehal...štrajkat. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 28. september 2010 Prijavi Deli 28. september 2010 Ja ok, tle maš prav.Samo vseeno se pač ne morem znebit občutka podcenjevanja, kdo dela in kdo ne. Sam za to gre. zadeve v svetu pa itak niso pravično porazporejene, to mi je čist jasno. Mimogrede, zanima me, kdo v zdravstvu štrajka - povsod piše del zdravstva. Kdo torej? ja, najmen sem mislu tebe osebno. ne vem točno, kdo vse štrajka. poznam pa kako zadeve funkcionirajo. in slovenija nima gospodarskega ogrodja, na kateremu bi lahko spremljevalne dejavnosti, ki jih financira država z davki, živele tako, kot si to želijo. in če ne popustijo sedaj, bodo morali v prihodnosti še huje. vsakemu fantolinu je jasno, da če nima za lučko, jo mora pač ukradit. in ko se gre za navadne državljane, tj. tiste ki filajo proračun, uporablja drž. prisilo in tiste strašne upravne spise in akte, ki jih človek pri zdravi pameti ne razvozla, ko gre za za njene uradničke in aparatčike, je pa kao bosa.sej razumem, da morjo bit muzeji in vse te zadeve. itak, če bi me poznala bi vedla, da se zavzemam za umetnost in kulturo (čeprav je tole bolj namenjeno onim za pultom na upravnih enotah). samo pravim, da se da to z manjšim denarjem relativno kakovostno naredit. jebat ga. tko mamo. pred kratkim so nas uvrstil med najrazvitejše države na svetu, meni bi blo pa ljubše, da si natočimo čistega vina, pa magari na dnu lestvice zadnje svetske lige. vsaj veš kje si in kako stvari stojijo. tko si pa še vseeno zatiskamo oči misleč, ah sej bo šlo. fige mige bo šlo. oz. bo šlo zugrund. če bi bil preimer bi bila moja prioritentna naloga ta, da bi poskrbel, da se delat splača. pa ne tist del, ko nucaš še dva, da ste pol trije. delo, kot delo, s katerim se ljudje preživljajo, se mora splačat in biti mora statusno, ne pa da je človeka že skor sram, če je delavec. in če mora za to plačat kapital, itak, bi ga mogu plačat. pika. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 29. september 2010 Prijavi Deli 29. september 2010 Heilende Einwirkung kann Tausenden helfen, die Erkenntnis der Welt kann Millionen Menschen retten. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 29. september 2010 Prijavi Deli 29. september 2010 šušu sviraj šuška jugoton nanana nana nanana Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 29. september 2010 Prijavi Deli 29. september 2010 ne, ne, sej maš prou. ne vjeruj drugu koji snifa,vjeruj onom koji kiha. z zamero ait Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 29. september 2010 Prijavi Deli 29. september 2010 šušu sviraj šuška jugoton Hm. Ne vjeruj drugu koji sniva. ne vjeruj drugu koji snifa,vjeruj onom koji kiha. domišljija pa dela Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. september 2010 Prijavi Deli 29. september 2010 ..... "Ljudi ne vznemirjajo stvari, ampak mnenja, ki jih imajo o stvareh."(Blaise Pascal) 1 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. oktober 2010 Prijavi Deli 3. oktober 2010 "Prisluhni svojemu srcu. Tvoje srce pozna vse stvari, kajti iz Duše sveta je prišlo in nekega dne se bo vanjo vrnilo."(Coelho) 1 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 3. oktober 2010 Prijavi Deli 3. oktober 2010 posedi je tak popeglanc, da kar res ni Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.