nimbus 3. oktober 2010 Prijavi Deli 3. oktober 2010 js tut gledam tole. grozno....nobenga ne poznam. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 4. oktober 2010 Prijavi Deli 4. oktober 2010 zihr bad karma Ko je treba delat, delam.Ko je na izposoji zatišje in brskam za novostmi po straneh založb, sem pa pač lahko tudi tukaj. To je to. sam, povej to enmu k strajka "Prisluhni svojemu srcu. Tvoje srce pozna vse stvari, kajti iz Duše sveta je prišlo in nekega dne se bo vanjo vrnilo."(Coelho) Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 5. oktober 2010 Prijavi Deli 5. oktober 2010 kul. zdej bojo štrajkal še v energetiki. po mojem bo najbolš, da se tistega malega javnega denarja porabi za potrošnjo => vsakemu polnoletnemu posamezniku kupmo en revolver pa se gremo divji zahod....al pa že enkrat nehamo mantrat neumnosti o gospodarski rasti in sprejmemo delovno teorijo vrednosti. gašper garač in njegov nauk: Kdor ne dela, naj ne je. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 9. oktober 2010 Prijavi Deli 9. oktober 2010 pull the dick from the earth and fuck the whole universe....... 2 Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 11. oktober 2010 Prijavi Deli 11. oktober 2010 seks, droge pa roknrol...tri stvari, ki mojo čud ne navdušujejo z vsevečjim občudovanjem in spoštovanjem. to je parodija na Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 11. oktober 2010 Prijavi Deli 11. oktober 2010 uhuhu, razlika kiks ezzz... me pa navdušuje tale forum in njegovi člani z vse večjim...upanjem. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 12. oktober 2010 Prijavi Deli 12. oktober 2010 ura je polnoč... in naj si dovolim spekulativno misel. vse odgajanje, ves proces, ki ga beležimo s čutili, pojasnjujemo in opisujemo za-se in za-namce v smislene kategorije razuma, je le trenutek na dolgi in krvavi poti do osvoboditve. vendar kjer je nevarnost, raste tudi rešilno. holderlinove besede nam pojasnjujejo sam antagonizem nasprotipostavljenih sil, ki same zase še ne vedo, da so dejansko na enem in istem stališču, ki ga opisujejo in razčlenjujejo samo iz drugega zornega kota (zavesti) in da se vidi vse skupaj krvavo samo iz tega omejenega položaja. bolj teče kri, bolj se osvobajamo. in šele takrat, ko se bomo že skoraj pobili, bomo stali drug pred drugim z bledim in nemim obrazom... namesto jeze in navdušenja nas bo spremljalo mirno prenašanje trenutka. bili bomo na poziciji vednosti. ko bom pa spoznal odgovor na "zakaj ves ta fizični in krvavi direndaj", ga bom pa zapisal s krvavimi rokami. saj sem vendar človek. do takrat pa velik nasmeh na usta in igrati igro kulture. pomislite... kultura je vse, česar se dotakne človeška roka. 1 Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 13. oktober 2010 Prijavi Deli 13. oktober 2010 "Nah istUnd schwer zu fassen der Gott. Wo aber Gefahr ist, wächst Das Rettende auch." Hoelderlin Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 13. oktober 2010 Prijavi Deli 13. oktober 2010 O razlika, tut če bi mi vse tole zašepetala na uho...te ne bi nič razumel. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 13. oktober 2010 Prijavi Deli 13. oktober 2010 Se razume. Humans are not simply alive, they are possesed by a strange drive to enjoy excess in life, passionately attached to a surplus which sticks out and derails the ordinary run of things. 1 Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 13. oktober 2010 Prijavi Deli 13. oktober 2010 "I am a dreamer. I know so little of real life that I just can't help re-living such moments as these in my dreams, for such moments are something I have very rarely experienced. I am going to dream about you the whole night, the whole week, the whole year. I feel I know you so well that I couldn't have known you better if we'd been friends for twenty years. You won't fail me, will you? Only two minutes, and you've made me happy forever. Yes, happy. Who knows, perhaps you've reconciled me with myself, resolved all my doubts..." Fjodor Mihajlovič Dostojevski - White Nights 2 Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 13. oktober 2010 Prijavi Deli 13. oktober 2010 ne poznam, ne brassensa ne francosko. amm, lee bruce lee sam sem bolj na pessoo lahko noč Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
energy5 14. oktober 2010 Prijavi Deli 14. oktober 2010 Ljubiti eno uro je značaj živali.Ljubiti en dan je značaj človeka.Ljubiti celo življenje je vrlina Angela.Ljubiti celo življenje eno osebo je vrlina Boga.(...) Svet je uresničena človeška domišljija.(Neville Goddard) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
energy5 14. oktober 2010 Prijavi Deli 14. oktober 2010 Nikoli ni prepozno dokler......bije...srce pod rebri, dokler sonce sije,...nikoli ni prepozno dokler dihaš, dokler hočeš, sanjaš, svet premikaš...(pesem S. Lendero) 3 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 14. oktober 2010 Prijavi Deli 14. oktober 2010 men pa ne.konec dober - vse dobro. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 14. oktober 2010 Prijavi Deli 14. oktober 2010 sem, kakršna sem http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_approve.gif še predobro se zavedam svoje fizične omejenosti http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/pevc.jpga v svojih sanjah sem lahko karkoli http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/viola-sm.jpg sončni žarek, dežna kaplja, metulj s prozornimi krili , val morja, tiha pesen pozabljenja... 3 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 14. oktober 2010 Prijavi Deli 14. oktober 2010 orwellova napoved se je uresničila. gospodarska rast, varčevanje, dodana vrednost, posameznikova avtonomija, privatna lastnina in svoboda demokracije so izrazi novoreka. kaj so mi smešni politiki, novinarji, komentatorji itd., ko se zdaj menijo in pregovarjajo o nastali situaciji. ma, tko je skor tko, ko da bi šou štromar z lopato na elektron. sej, ko pa nekdo že taprave smeri štriha, se pa takoj javijo tisti z ozkim naborom širine in svojim hermenevtično artikuliranem "pravu", ki jim sicer daje samozavest na napihnjenem oblačku kompulzivne nevednosti, in začnejo na mestu cepetati in nervozno mencljati. in po svoje imajo celo prav. lačni, brez dela in brez jela, z lačnimi usti okoli sebe, naj bi razmišljali še "zakaj in kako". tu je njihova nezavedna želja povsem vzporedna s kompulzivno samozavestjo in tu nimamo kaj. najprej froci in s tem obveznosti... če nam bo ostalo pa še kaj časa na tem modrem planetu, ga bomo posvetili pa ...resnici. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 15. oktober 2010 Prijavi Deli 15. oktober 2010 "Certain things catch your eye, but pursue only those that capture your heart." An old indian saying 1 Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 16. oktober 2010 Prijavi Deli 16. oktober 2010 Trenutno ne mislim. nimbus 1 Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 16. oktober 2010 Prijavi Deli 16. oktober 2010 ok, sem začel tuhtat. ni tako, da bi obstajala neka transcendenca tam zunaj sama zese, neodvisno od nas in našega doumevanja. ravno to je heglova poanta. ker če hegla beremo kot blodujočega in vseuravnajočega absolutnega duha, so njegova dela res pravljice za pet centov. ne, stvar je ravno obrnjena. najprej so predstave in te predstave so naše predstave. ker se pa predstave ne ujemajo vedno s stvarmi kot takimi, recimo, sonce pač ni v velikosti nogometne žoge, se znotraj teh predstav samih odpre področje ti. resnice. in ni tako, da bi najprej obstajal svet angelčkov, bogov in večnih resnic na podlagi katerih bi se neka neimenovana energija reificirala v svet naših čutov, temveč je slednji ravno posledica nekonsistentnosti predstave s samo seboj. od tu vsa teorija od teologije do moderne fizike. ni bil najprej F=ma na podlagi katerega bi jabolko padlo z drevesa na Newtonovo glavo. Ne, najprej je padlo jabolko, Newton je pa zapisal spremljevalni pojav, ki pa (v drugih primerih) zapolni ravno razpoko, ki nastane med našim intuitivnim doumevanjem stvarnosti in stvarnostjo samo, tj. v filozofskem jeziku neskladnost predstave s samo seboj. Primer je prosti pad na eni atmosferi dveh enako oblikovanih teles z različno maso. Kuharce pravjo, da težja pade prva, fiziki pa pravijo da ne. Enako je z duhovnostjo. To nasebje kot transcendenca ni nikoli samo za sebe, temveč je vedno že za nas in ima veliko več opraviti s samim način delovanja človeških možganov, kot pa z resnico kot tako. To pa vse velja samo do določene mere in nihče ne zanika višjega intuitivnega spoznavanja. Vendar je takrat lestev razuma, jezika in konvencij že davno potopljena v negiben molk. Z jezikom lahko prideš le okoli "rit v varžet"....Ok, če si dost gobčen, tudi kam drugam. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sensei. 16. oktober 2010 Prijavi Deli 16. oktober 2010 ok, sem začel tuhtat. ni tako, da bi obstajala neka transcendenca tam zunaj sama zese, neodvisno od nas in našega doumevanja. ravno to je heglova poanta. ker če hegla beremo kot blodujočega in vseuravnajočega absolutnega duha, so njegova dela res pravljice za pet centov. ne, stvar je ravno obrnjena. najprej so predstave in te predstave so naše predstave. ker se pa predstave ne ujemajo vedno s stvarmi kot takimi, recimo, sonce pač ni v velikosti nogometne žoge, se znotraj teh predstav samih odpre področje ti. resnice. in ni tako, da bi najprej obstajal svet angelčkov, bogov in večnih resnic na podlagi katerih bi se neka neimenovana energija reificirala v svet naših čutov, temveč je slednji ravno posledica nekonsistentnosti predstave s samo seboj. od tu vsa teorija od teologije do moderne fizike. ni bil najprej F=ma na podlagi katerega bi jabolko padlo z drevesa na Newtonovo glavo. Ne, najprej je padlo jabolko, Newton je pa zapisal spremljevalni pojav, ki pa (v drugih primerih) zapolni ravno razpoko, ki nastane med našim intuitivnim doumevanjem stvarnosti in stvarnostjo samo, tj. v filozofskem jeziku neskladnost predstave s samo seboj. Primer je prosti pad na eni atmosferi dveh enako oblikovanih teles z različno maso. Kuharce pravjo, da težja pade prva, fiziki pa pravijo da ne. Enako je z duhovnostjo. To nasebje kot transcendenca ni nikoli samo za sebe, temveč je vedno že za nas in ima veliko več opraviti s samim način delovanja človeških možganov, kot pa z resnico kot tako. To pa vse velja samo do določene mere in nihče ne zanika višjega intuitivnega spoznavanja. Vendar je takrat lestev razuma, jezika in konvencij že davno potopljena v negiben molk. Z jezikom lahko prideš le okoli "rit v varžet"....Ok, če si dost gobčen, tudi kam drugam. oz. če povzamem, ljudje radi popredalčkamo in opredelimo "resnico" tako, nam je bolj razumljivo, pa čeprav ni nujno resnično. al sm se zmotu? u madonca, šele zdle sm opazu, da si napisu "gobčen" in ne "gibčen". hahahaha 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 16. oktober 2010 Prijavi Deli 16. oktober 2010 oz. če povzamem, ljudje radi popredalčkamo in opredelimo "resnico" tako, nam je bolj razumljivo, pa čeprav ni nujno resnično. al sm se zmotu? u madonca, šele zdle sm opazu, da si napisu "gobčen" in ne "gibčen". hahahaha ja, v stilu => jaz verjamem, da on verjame. je njegova resnica zanj. in ta resnica se vedno vzpostavlja retroaktivno. remember: najprej pade jabolko.politiki in verski voditelji (ne vsi seveda) govorijo pa ravno obratno. obljubljajo ti neka nebesa, ki so taka že od nekdaj, v resnici so pa ta nebesa le simptom zgoraj omenjene razpoke, tj. ko predstava ni enaka sami sebi.pa še to. ta resnica se spreminja in temu lahko rečemo napredovanje zavesti. vsak ki ima vsaj dve dekade na svoje hrbtu ve, da je imel o določenih stvareh včasih drugačno mnenje. no, tudi tega, ki ga imamo sedaj, bomo nekoč spremenili. do razsvetlejnja bodo pa vse te "resnice" iluzije, ki se bodo asimptotično približevale resnici kot taki, ko nastopi ob smrti našega ega. Ni pa nujno, da to sovpade s smrtjo našega telesa. Ampak zaenkrat je čisto možno, da obstaja tudi samo ta varianta... vsaj kar se mojega izkustva tega sveta tiče. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 17. oktober 2010 Prijavi Deli 17. oktober 2010 Tistega, kar imaš in je resnično tvoje, ti ne more nihče vzeti in ne moreš izgubiti, kar pa ni (in česar nimaš), pa tudi ne, saj itak ni (bilo) tvoje. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 17. oktober 2010 Prijavi Deli 17. oktober 2010 računalnik mi bo crknu,...a da crknem i ja. 1 Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 17. oktober 2010 Prijavi Deli 17. oktober 2010 ja kaj pa češ... nimaš druzga, revež. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.