free 18. oktober 2010 Prijavi Deli 18. oktober 2010 danes so vsi drugi krivi za to, da si sami ne upamo ziveti lastne sanje in spoznanje. in da ne sprejemamo sveta taksnega kot je. od tu prihaja tudi nekonstruktivna kriticnost.se ne zavedamo, da je nasa zelja izkusiti in spoznati vedno prisotna. da je vkoreninjena v samo bistvo namena bivanja. le kako smo si dovolili zemenjati jo za neresnicne, kratkotrajne in nekonstruktivne uzitke, kot je gledanje televizije, neiskrene odnose in zivljenje, v katerem si ne dovolimo ziveti lastnega potenciala 1 1 Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 18. oktober 2010 Prijavi Deli 18. oktober 2010 ter ga pokopal in napisal na nagrobnik en majhen slonček,se je pozibaval,na pajčevini,tam pod drevesom... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. oktober 2010 Prijavi Deli 18. oktober 2010 in pustil sledi v hladilniku, to si pa vidu po putru. ... riževe počitnice. makaronove počitnice... (k sem vidla zgor na benerčku nekje 'krompirjeve počitnice'). Zadnjič sem pa umrla od smeha, k je bil bener: "50.000 samskih te čaka" al nekaj tacga. Bejžmo! x:Dx Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 18. oktober 2010 Prijavi Deli 18. oktober 2010 Marsa, pa kej ti res nimaš kej bolj pametnega za počet?? Jst ti lahko naštejem vsaj eno stvar... Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. oktober 2010 Prijavi Deli 18. oktober 2010 OK. (you asked for it! ) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 18. oktober 2010 Prijavi Deli 18. oktober 2010 No... razmisljam o tem, da je vcasih mogoce boljs se malo pocakati.. 1 Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. oktober 2010 Prijavi Deli 18. oktober 2010 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 18. oktober 2010 Prijavi Deli 18. oktober 2010 ne, ne jogurt je pojedu....navadnga. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 20. oktober 2010 Prijavi Deli 20. oktober 2010 Ab alio amentates hastas torquere. Latinski (Upravljati s kopjem, ki ga je drugi zavihtel.) 1 Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. oktober 2010 Prijavi Deli 21. oktober 2010 imamo kulskega slovenskega podobnega: Lahko je s tujo roko kače loviti. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 21. oktober 2010 Prijavi Deli 21. oktober 2010 mi pravmo, da ni težko bit pameten, ko s tujim tičem po koprivih opletaš....je pa vseen bolš, ko da greš brez kurca na poroko. tuki je treba prou to besedo rečt. za nas to ni kletvica. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. oktober 2010 Prijavi Deli 21. oktober 2010 heh, jaz sem tud na tega pomislila (prvega - tole s poroko prvič slišim), samo je elegantnejša ta misel s kačo. ... "Srce ima svoje razloge, ki jih razum ne razume. To odkrivamo v tisoč rečeh."(Blaise Pascal) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 21. oktober 2010 Prijavi Deli 21. oktober 2010 ravnokar prišel iz premiere "totalni gambit" od našega šahovskega velemojstra Albina Planinca in ne vem od kje meni takšna fascinacija nad divergentimi družbenimi praksami in marginalnimi osebnostmi. albin je biu res faca. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mkneh 22. oktober 2010 Prijavi Deli 22. oktober 2010 Dal mi je rdečo vrtnico rekel je, da bo prišel, ko bo ovenela bila je plastična. Citiraj misli - verzi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 22. oktober 2010 Prijavi Deli 22. oktober 2010 vsak je po svoje zanimiv. ampak večina je pa večino časa...nezanimiva. kako bi ljudem dopovedal, da je nepomembno kakšen avto vozjo, koliko zaslužjo in kakšen je njihov družbeni položaj in da je še najpomemnejše kako razmišljajo? to me gnete zadje cajte. zakaj bajte pa ta jajca. najboljše domovanje je neposredno pod nebesnim svodom, dnevna soba iz prostranih prerij in kopalnica izgubljenega gorskega vodnjaka. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. oktober 2010 Prijavi Deli 23. oktober 2010 Kdor išče resnico, jo mora znati prenesti.(kitajski pregovor) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. oktober 2010 Prijavi Deli 24. oktober 2010 "Najboljše ne prihaja samo. Prihaja v družbi vsega."(Tagore) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 25. oktober 2010 Prijavi Deli 25. oktober 2010 "Ne pride daleč, kdor gre kar naravnost."(Exupery) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 25. oktober 2010 Prijavi Deli 25. oktober 2010 Ni hujšega kot to, da živiš samo napol, ker si enkrat v življenju pozabil oziroma nisi bil dovolj močan narediti odločilnega koraka. ... ampak: Če je priložnost zamujena, se vedno pojavi še ena. Kar ma za bit, je, kar ma za it, gre. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 25. oktober 2010 Prijavi Deli 25. oktober 2010 saj. najboljše, kar je zate.ampak prepoznat to in znat, kdaj je treba naredit in kdaj čakat, je umetnost.pa tud ali se sploh it, (in) če se greš, kdaj nehat, kdaj odjebat, do kolk je tu česa zate itd. ... vse to živet je umetnost...Jaz tega (še?) ne znam. Se učimo. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. oktober 2010 Prijavi Deli 26. oktober 2010 Vse to razumet, s srcem in glavo in vsem ostalim, je razpršit se v vse. Da te ni. Da ni treba izbirat. Da vse je. ...Fajn stališče (ampak škoda k še nisem tolk daleč v rasti, da bi me zadovoljilo, kar vse je... ).Je pa point razumet s srcem, samo ne tako kot si večina predstavlja srce oz. "delovanje s srcem" - ker to slednje največkrat pomeni vse kej druzga kot resnično delovanje s srcem. Treba je pač gledat z ljubeznijo, z odprtim srcem, kar je pa težko, ker je vsak ranljiv in vsi vlačmo ful navlake s sabo. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 26. oktober 2010 Prijavi Deli 26. oktober 2010 claude levi strauss je bil tisti falot, ki je ugotovil, da obstaja vsa družba, kultura in vedenje le, če temelji na določenih predpostavljenih in neposredno nezaznavnih strukturah. ugotovil je, da med nekimi staroselskimi kulturami in našo t.i. moderno kulturo v sami osnovi ni razlike. vsaka kultura, če naj bo sploh kultura, temelji na teh strukturah, v praksi, ko jih obelodanimo s samo vsebino, jih pa prepoznamo pod pojmi miti, bajke itd. torej, čisto transcendentalna struktura se reificira na n - polubnih načinov. mene pa zanima, in seveda dejavno razmišljam , kako bi ugotovil te mite in bajke, ki mi jih ponuja moja moderna kultura "zdravo za gotovo". vendar tu ne mislim samo standardni kliše o demokraciji in kapitalizmu. mislim precej širše. recimo, ko v vasi neke predmoderne kulture pade banana z drevesa, se to njihovim avtohtonim prebivalcem v zavestni predstavi kaže kot => sončeva radost in opojna rodovitnost deževnega gozda sta se v neraspoznavni nasprotipostavljenosti veselja in žalosti združila v čudovit rumen sadež, ki se je zaradi konjunkcije planetov in letnega časa odločil pasti na tla. to dejstvo kot pojav bere moja zavest moderne kulture recimo takole => sila gravitacije je F=mg pri čemer je g=10m/s^2 in ko je ta večja od peclja, ki drži banano na veji, banana odpade. njeno trajektorijo pojasnim z razbitjem sil na vektorje in integralnim računom. basta. ampak kdo od tu ima prav... kje se srečuje masa s pospeškom ali morda žalost z radostjo x!x meje našega jezika (kulture) so meje našega Sveta. no, to razmišljam. ker men je brez veze, če vam tule pišem lepo se imejte in vsa ta jajca, ker ravno to spada pod te strukture. zakaj hočemo vsa ta jajca v stilu pozitivnih afirmacij in kaj nam sploh pomenijo, razen tega, da nam ožijo dostop do neskončnega. ne bi rad bil nespoštljiv, vendar oblika brez vsebine je najbolj grozna stvar na svetu. človek bi se zaklel, da ne spregovori niti besede več. 1 Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 26. oktober 2010 Prijavi Deli 26. oktober 2010 ampak kdo od tu ima prav http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/viola-sm.jpg Emmm, mislm, a je to važn? A je sploh tapravo vprašanje /al pa mrbit taprav primer/? Vidva sta tam in vsakmu pade banana pred noge. Un jo bo rajtam /če tko razmišlja kt si napisal/ sprejel z enim, kva pa vem, spoštovanjem, hvaležnostjo do tistga, kokr si opisal, in použil. Kva pa ti? Jo boš použil mrbit z odporom al pa prezirom do unga, ki zganja cel cirkus okol navadne banane? Če ja, bi blo mrbit bolš postavt vprašanje, kdo ma več od une banane, al pa, ajd, od unga trenutka. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 27. oktober 2010 Prijavi Deli 27. oktober 2010 zelo, zeelo, zeeelo, zeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelllloooooooooooooooooooooooooooooooooooo pomembno, ko se prepričuje in posiljuje ljudi, da je nekaj dobro in drugo slabo. a ker se to skos počne je to naaaaaaaaaaaaaajzeeeeeeeeeelllloooooooooooo pomembno. vprašanje je sam => can you see the light. Oooooohh, I caaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnn seeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee the light baby. z besedam ti tega ne morem razložit. strukturalizem je zakon. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 27. oktober 2010 Prijavi Deli 27. oktober 2010 http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/viola-sm.jpg Ahm Se prav da jo vidš /fajn http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif /, ker samo tko lahko odgovoriš kt si, ker če jo ne vidš, pol ne veš, če jo lahko...al ja? http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon25.gif /mal se hecam/ Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.