Skoči na vsebino

Misel trenutka

Guest leeon

Recommended Posts

Poezija je ultimativna čutnost.

Lahka se drgnete kolkor se hočete, ampak z jezikom in podobnim instrumentarijem ne boste nikoli čutili toliko kot s poezijo.

Poezija je namreč jezik duha... :8):

xrainbowx

:palec:

Glasba pa srca. x:)x

:palec:

Že zmanjkalo plusov x;)x

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

Latinski izrek

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

Deli na socialnih omrežjih

"Vsi cvetovi bodočnosti so v semenu sedanjosti."

(kitajski pregovor)

............................

Nimbus, bi pa še nekaj dodala oz. imam pripombo na tole kar si napisal (čeprav se mi je na prvi pogled zdelo kul).

Sem mal razmišljala o tem, pa se mi zdi da nekaj manjka, ker da je nekdo ustvaril poezijo, zarad česar ti ne rabiš okušat z jezikom, je on okušal z jezikom, pil grenko, jokal kislo, kri scal in podobno xDDx, hočem rečt: poezija ne bi bla to kar je, če ne bi pesniki vsega tega DOŽIVLJALI.

Morda morš doživet kak *vihar*, da boš začutil tudi jezik in ostalo? :8):

Ker biti samo v glavi tudi ni polno živeti.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

"Vsi cvetovi bodočnosti so v semenu sedanjosti."

(kitajski pregovor)

............................

Nimbus, bi pa še nekaj dodala oz. imam pripombo na tole kar si napisal (čeprav se mi je na prvi pogled zdelo kul).

Sem mal razmišljala o tem, pa se mi zdi da nekaj manjka, ker da je nekdo ustvaril poezijo, zarad česar ti ne rabiš okušat z jezikom, je on okušal z jezikom, pil grenko, jokal kislo, kri scal in podobno xDDx, hočem rečt: poezija ne bi bla to kar je, če ne bi pesniki vsega tega DOŽIVLJALI.

Morda morš doživet kak *vihar*, da boš začutil tudi jezik in ostalo? :8):

Ker biti samo v glavi tudi ni polno živeti.

no, lepo da si dodala. x;)x

vem kaj hočeš povedat. in te vprašam... a je sploh mogoče razumet poezijo brez predhodnega namakanja jezika v takšne in drugačne sokove x?x x:Dx

drugače sem imel pa drugo epistemologijo v mislih, ampak sem vam jo priredil. npr. znanstveni jezik potrebuje verifikacijo svojih formul, potrebuje pogled, dotik, poskus medtem, ko edino pesniški jezik premore silovit in enkraten udarec dojema. ostanemo brez besed in ni nobene razprave. to sem bolj mislu. romantična oz. ljubezenska poezija me ne zanima tolk. sej veš... ljubezen je iluzija pa tko naprej. je reku... js te mam tolk rd, da bi te najraj kr pužru. čez 20 let se je pa grizu zakaj je ni. x:Dx

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

vem kaj hočeš povedat. in te vprašam... a je sploh mogoče razumet poezijo brez predhodnega namakanja jezika v takšne in drugačne sokove x?x x:Dx

x:Dx x:Ix

... fajn si tud ti dodal, štekam, maš prav. :palec:

ampak (x;)x): a ni to cinizem, da si odvzameš [tkole ck ck] 20 let? :8):

Pol ne bi nihče nikol se ne šel nič, ker bo itak enkrat konc oz. bo vsaj vse drugač... xnckrivx

a ne bi blo škoda... k pol tud pesniki ne bi mel o čem pisat. x:px

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

hehe, sej mi kot posamezniki mamo drugačne načrte

.

.

.

mi resnično ljubimo. x:Dx

iluzija itak deluje sam za nazaj. tko, da... tist še pride. 20 let pa to. "pa vse sem ti dau... pa tolk sem te meu rd, ti pa z drugim." xDDx

pesniki pa najebejo. najebejo dobesedno. ampak je že tko, da občutljivot za svet, tko kot druge stvari, ni enakomerno porazdeljena. vse kar resnično je, se rojeva in umira v trenutku samem. xsrcx

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

"pa vse sem ti dau... pa tolk sem te meu rd, ti pa z drugim." xDDx

xDDx x;)x ampak ni nujno da je tko...

to obdobje si bil pač z njim, za to obdobje je bil Pravi. Potem pa (z)rastemo in včas se naše poti tud razidejo, če je bla pa resnična ljubezen, se pa tega ne da izpulit ven oz. ostaja, sam v drugačni obliki.

To (tolk sem te mel rad pa to), je pa lohk sam egoizem, posesivnost itd., kar z resnično ljubeznijo nima zveze...

ampak si fajn napisal...

Picasso

xDDx x;)x ampak ni nujno da je tko...

to obdobje si bil pač z njim, za to obdobje je bil Pravi. Potem pa (z)rastemo in včas se naše poti tud razidejo, če je bla pa resnična ljubezen, se pa tega ne da izpulit ven oz. ostaja, sam v drugačni obliki.

To (tolk sem te mel rad pa to), je pa lohk sam egoizem, posesivnost itd., kar z resnično ljubeznijo nima zveze...

ampak si fajn napisal...

ja, to sem tut nedavno tega slišu. pravi za tisto obdobje. pa večkrat pozabim te stvari. oz. ko je treba pozabit, se raje spomnem. x:Dx

maš čist prou... hvala k si me spomnila. x:)x

xrainbowx

Fernando Pessoa

z veseljem sem te. xDDx x;)x

smo mel že zdavnaj te debate tle...

Ko folk hrepeni po Pravem (enem imaginarnem, iluziji, neresničnem človeku oz. takšen ne obstaja), ampak je finta, da je vsak pravi. Dons si z njim in dons je pravi, zato je pa treba živet dons pa na polno uživat, čimbolj se da (nima smisla za nazaj objokovat in tud to kar si se danes naučil, ko si nekaj zajebal, ti lohk jutr pomaga, da ne boš spet x8Dx). ...

.... "V novem je prisotno staro v popolnejši obliki."

(Hegel)

Picasso

.... "V novem je prisotno staro v popolnejši obliki."

(Hegel)

že to, da citiraš hegla, te mam zapisano v dobrem

.

.

.

za naslednjih deset let. x:px x:Dx

xrainbowx

Fernando Pessoa

A lahk mal parafraziram? Tisto, kar si včeraj zajebal, ti lahko pomaga, da boš danes isto, ampak z manj muke, zopet zajebal. Čist tko sem se spomnila, kako se je iz nekih "neodgovornih" potez pojavila, navidezno, zelo plodna situacija, ki pa zdaj zopet poraja nek zajeb. In tako v neskončnost... do bridkega konca. Kaj mi je storiti? x8Dx Ne, sej, nevrotransmiterje je treba do konca prevzgojit. Srce na novo definirat. Resetirat cel jebeni svet. <---- to je pa misel trenutka.

Res je, včas je pa Prav da se kej zajebe. x:)x

Je pač taka pot dogodkov v tej situaciji.

Sam v neskončnost enako zajebat v enakih situacijah je pa, če drugega ne, butasto. x:o)x

Ker namreč, če hočeš nekaj spremenit (če nisi zadovoljen oz. ker si zajebal), potem je nesmiselno ravnat enako. xnckrivx

No a si pač rabil ves ta proces, ne moreš napredovat hitreje kot zmoreš.

Z resetiranjem se strinjam, sam smo spet tu - pri sebi x;)x - resetirat je treba najprej sebe.

Picasso

"You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist."

Friedrich Nietzsche

Latinski izrek

"Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. " x:Dx

Albert Einstein

... Sam v neskončnost enako zajebat v enakih situacijah je pa, če drugega ne, butasto. x:o)x

Ker namreč, če hočeš nekaj spremenit (če nisi zadovoljen oz. ker si zajebal), potem je nesmiselno ravnat enako. xnckrivx...

Picasso

Misli, ki se dotikajo tvojih, misli, ki utelesijo tebe, misli o tebi, ki prinesejo ognjemet in nasmeh, dotik kot elektrika, ki strese tvoje telo in ga osvetli.... :inocent:

Latinski izrek

no, tistemu k je pa tole namejen

.

.

.

pa lahko vzame to kot malo in dragoceno božično darilce. x:)x

xrainbowx

Fernando Pessoa

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...