Skoči na vsebino

Misel trenutka

Guest leeon

Recommended Posts

vrednote so posredovane. največkrat preko želje. določa jih družba. njihova koristoljubnost. od tu ničejanska zahteva po prevrednotenju vseh vrednot. šele takrat, ko bomo bili sposobni vrednotit iz sebe za sebe in nas pri tem ne bo ovirala družbena morala, bomo lahko govorili o avtonomnih vrednotah. to je področje noumenona. ta vrednota se imenuje kategorični mperativ.prva opcija se glasi => ne stori drugemu tisto, česar ne želiš, da on stori tebi... malo bolj sofisticirana pa => vsakega človeka posebej imej za sam svoj cilj, ne pa zgolj za sredtvo za doseganje svojih ciljev. biti samosvoj na tem področju je skoraj nemogoče... skoraj... zna bit čist do-able. xsrcx

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Deli na socialnih omrežjih

da. vrednote niso pa samo posredovane. so tudi nekateri pretekli vzorci, ki jih moramo predelati in se z njimi ze rodimo. gre za recimo temu vecje zadeve.

:palec: :palec:

v koncni fazi se to vedno odraza v sirsi druzbi. taksna kot "je" morala celotne druzbe, povprecja, tam smo. vedno se v prostor reflektira tako privzgojena kot tudi dusna morala ali bolje dusna etika ali dusne energije. preko posameznika v celoto.

vrednote so posredovane. največkrat preko želje. določa jih družba. njihova koristoljubnost. od tu ničejanska zahteva po prevrednotenju vseh vrednot.

šele takrat, ko bomo bili sposobni vrednotit iz sebe za sebe in nas pri tem ne bo ovirala družbena morala, bomo lahko govorili o avtonomnih vrednotah.

Lakomnemu manjka tako tisto, česar nima, kot tisto, kar ima.

(latinski pregovor)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Veš... šla bi še na nešteto sprehodov, se izgubljala v množici s tabo in poslušala tvoje razlage, delala iskrice z dotiki in ti pustila da me vodiš po ulicah xsrcx

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

Latinski izrek

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

Veš... šla bi še na nešteto sprehodov, se izgubljala v množici s tabo in poslušala tvoje razlage, delala iskrice z dotiki in ti pustila da me vodiš po ulicah xsrcx

Eee......:inocent:........ lej, sej ne da ne bi, sam ne morem. :sori: Mam gužvo in res ni časa. :o|o: Sploh pa še k je nešteto, jst se pa ne vidim vn. :inocent: Sorry, sam res ne morem. :o|o: Dub si koga druzga......x8Dx

Eee......:inocent:........ lej, sej ne da ne bi, sam ne morem. :sori: Mam gužvo in res ni časa. :o|o: Sploh pa še k je nešteto, jst se pa ne vidim vn. :inocent: Sorry, sam res ne morem. :o|o: Dub si koga druzga......x8Dx

:wOOt: :rolleyes: OK pa bom :P

Latinski izrek

"Trije dnevi žuriranja, potem pa je treba plačati račun. ..."

(iz filma Gilda)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

"Večna mladost je v izvirih, ne v steklenicah in sodih in kleteh."

(Longfellow)

Picasso

my head speaks a language

.

.

.

I don't understand.

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

I cannot get enough... xsrcx

xrainbowx

Fernando Pessoa

"Vsi odrasli so bili najprej otroci (toda le redki se tega spominjajo)."

(Saint Exupery)

Picasso

"...

Noči brez spanja dnevi čakanja

in zrno upanja

iskanja drugih načinov

za isto početje...

srčno imetje..."

Dan D: Čas

Latinski izrek

»I am not good to you I say.

Please save yourself before I do it.

I don`t want to hurt you,

but that is the only thing I am good at.

Do not provoke me,

I am not your friend,

I am only your bad twin soul.

Your dead end and

at same time your

wonderland…«

Latinski izrek

začelo se je v tunizij, nadaljuje se v egiptu. s čim se evropa ukvarja x?x kako bo turiste pripeljala varno domov. turiste... mislem zdolgočasene penzioniste, k majo preveč denarja in premal pameti. v bistvu nobenem ni jasno, da to čaka evropo naslenje leto, mogoče že prej. sam ne vem kdo bo takrat poskrbel

.

.

.

za egipčanske turiste. x:Dx

xrainbowx

Fernando Pessoa

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...