nimbus 11. januar 2011 Prijavi Deli 11. januar 2011 vrednote so posredovane. največkrat preko želje. določa jih družba. njihova koristoljubnost. od tu ničejanska zahteva po prevrednotenju vseh vrednot. šele takrat, ko bomo bili sposobni vrednotit iz sebe za sebe in nas pri tem ne bo ovirala družbena morala, bomo lahko govorili o avtonomnih vrednotah. to je področje noumenona. ta vrednota se imenuje kategorični mperativ.prva opcija se glasi => ne stori drugemu tisto, česar ne želiš, da on stori tebi... malo bolj sofisticirana pa => vsakega človeka posebej imej za sam svoj cilj, ne pa zgolj za sredtvo za doseganje svojih ciljev. biti samosvoj na tem področju je skoraj nemogoče... skoraj... zna bit čist do-able. 2 Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 11. januar 2011 Prijavi Deli 11. januar 2011 da. vrednote niso pa samo posredovane. so tudi nekateri pretekli vzorci, ki jih moramo predelati in se z njimi ze rodimo. gre za recimo temu vecje zadeve. v koncni fazi se to vedno odraza v sirsi druzbi. taksna kot "je" morala celotne druzbe, povprecja, tam smo. vedno se v prostor reflektira tako privzgojena kot tudi dusna morala ali bolje dusna etika ali dusne energije. preko posameznika v celoto. vrednote so posredovane. največkrat preko želje. določa jih družba. njihova koristoljubnost. od tu ničejanska zahteva po prevrednotenju vseh vrednot. šele takrat, ko bomo bili sposobni vrednotit iz sebe za sebe in nas pri tem ne bo ovirala družbena morala, bomo lahko govorili o avtonomnih vrednotah. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 11. januar 2011 Prijavi Deli 11. januar 2011 Nihče ne ve toliko, da bi lahko bil pesimist. Norman Cousins 2 1 Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tara_Love 12. januar 2011 Prijavi Deli 12. januar 2011 ''Promises are the uniquely human way of ordering the future, making it predictable and reliable to the extent that this is humanly possible.'' Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 12. januar 2011 Prijavi Deli 12. januar 2011 "Accidit in puncto, quod non speratur in anno." V trenutku se zgodi to, kar upaš celo leto. Latinski 2 Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 13. januar 2011 Prijavi Deli 13. januar 2011 Lakomnemu manjka tako tisto, česar nima, kot tisto, kar ima.(latinski pregovor) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 13. januar 2011 Prijavi Deli 13. januar 2011 Veš... šla bi še na nešteto sprehodov, se izgubljala v množici s tabo in poslušala tvoje razlage, delala iskrice z dotiki in ti pustila da me vodiš po ulicah 2 Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokotec 13. januar 2011 Prijavi Deli 13. januar 2011 Veš... šla bi še na nešteto sprehodov, se izgubljala v množici s tabo in poslušala tvoje razlage, delala iskrice z dotiki in ti pustila da me vodiš po ulicah Eee.............. lej, sej ne da ne bi, sam ne morem. Mam gužvo in res ni časa. Sploh pa še k je nešteto, jst se pa ne vidim vn. Sorry, sam res ne morem. Dub si koga druzga...... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 14. januar 2011 Prijavi Deli 14. januar 2011 Eee.............. lej, sej ne da ne bi, sam ne morem. Mam gužvo in res ni časa. Sploh pa še k je nešteto, jst se pa ne vidim vn. Sorry, sam res ne morem. Dub si koga druzga...... OK pa bom Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 14. januar 2011 Prijavi Deli 14. januar 2011 "Trije dnevi žuriranja, potem pa je treba plačati račun. ..."(iz filma Gilda) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 15. januar 2011 Prijavi Deli 15. januar 2011 Dvojnost v smislu locevanja ljudi in okoliscin na dobre in slabe, se mi zdi podobna psu, ki laja na prav na vsakega cloveka ki gre mimo hise, ki jo cuva. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 15. januar 2011 Prijavi Deli 15. januar 2011 "Upati se pravi obupavati."(Paganini) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 15. januar 2011 Prijavi Deli 15. januar 2011 Upanje je lahko povod za velike stvari, aktivnost. Ali ostanemo v upanju ali pa iz njega tudi naredimo aktivnost, pa je odvisno od nas samih.free 1 Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tara_Love 15. januar 2011 Prijavi Deli 15. januar 2011 ''Beseda, ki jo zadržiš v sebi, je tvoj suženj, beseda ki ti uide, je tvoj gospodar.'' 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 17. januar 2011 Prijavi Deli 17. januar 2011 "Marsikdo misli, da ima dobro srce, a ima v resnici samo slabe živce." 1 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. januar 2011 Prijavi Deli 18. januar 2011 Kdor želi prepevati, bo vedno našel pesem.(skandinavski pregovor) 1 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. januar 2011 Prijavi Deli 19. januar 2011 "Večna mladost je v izvirih, ne v steklenicah in sodih in kleteh."(Longfellow) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 19. januar 2011 Prijavi Deli 19. januar 2011 my head speaks a language...I don't understand. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 19. januar 2011 Prijavi Deli 19. januar 2011 I cannot get enough... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 25. januar 2011 Prijavi Deli 25. januar 2011 "Vsi odrasli so bili najprej otroci (toda le redki se tega spominjajo)."(Saint Exupery) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 25. januar 2011 Prijavi Deli 25. januar 2011 "...Noči brez spanja dnevi čakanjain zrno upanjaiskanja drugih načinovza isto početje...srčno imetje..." Dan D: Čas Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. januar 2011 Prijavi Deli 26. januar 2011 "Življenje je pot, ne cilj." Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 26. januar 2011 Prijavi Deli 26. januar 2011 "Nescio promissis credere, credo datis." Ne znam verjeti obljubam, verjamem danemu. Latinski 1 Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 26. januar 2011 Prijavi Deli 26. januar 2011 »I am not good to you I say.Please save yourself before I do it.I don`t want to hurt you, but that is the only thing I am good at.Do not provoke me,I am not your friend,I am only your bad twin soul.Your dead end and at same time yourwonderland…« Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 30. januar 2011 Prijavi Deli 30. januar 2011 začelo se je v tunizij, nadaljuje se v egiptu. s čim se evropa ukvarja kako bo turiste pripeljala varno domov. turiste... mislem zdolgočasene penzioniste, k majo preveč denarja in premal pameti. v bistvu nobenem ni jasno, da to čaka evropo naslenje leto, mogoče že prej. sam ne vem kdo bo takrat poskrbel ...za egipčanske turiste. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.