Skoči na vsebino

Misel trenutka

Guest leeon

Recommended Posts

misel na biti in ali je prav ,da tisto kar ti sprva ne gre,kar obiti xrolleyesx ,

misel ,da tolk premlevam o civilizacijah ,ki so ,so bile in bodo,ki jih ne morem razložiti...,

verjeti v to ,da le nismo tolk zabiti,da bi sledili pohlepni eliti :sniky:

in se ne sekirati ,ker smo pokopani pod krediti ?:fiju:

pol pa kakšna nonca reče:"ja nč zato,če nis'pr koriti x:Dx

in hvala bogu , meni in vesolju in nevemkomu še ,da res nisem...,da ne mislim za dnar krvi preliti,

nobenmu lizat okrog riti,še manj pa komu jebanja dovoliti... x^x

samo še ljubezni na dan dovoliti xsrcx

da vidmo kolk smo v resnici čustveno razviti x:)x :switz:

p.s. ta je skor za zarepat bla zdej x8Dx

vec svetlobe spustis vase,
svetlejsi postane svet v katerem zivis

shakti gawain

Deli na socialnih omrežjih

"Skromnost je struga, po kateri mogočne vode božanske moči in milosti tečejo v odprta srca."

(neznani avtor)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

x8Dx kdor je wanted, je pač wanted, nimaš kej. xDDx

... a veš da sem pa jaz mislila, da to pomen ('ogled profila') kolikokrat sem si JAZ ogledala profil(e). x:o)x

Kao da to kaže, kolk firbcam okol. x:px

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

"Ne moremo narediti Velikih stvari - le drobne stvari z veliko ljubezni."

(Mati Tereza)

xsrcx

Picasso

"Nihče ni tako star, da bi ne mogel živeti še eno leto, in nihče tako mlad, da bi ne mogel umreti prav danes."

(španski pregovor)

Picasso

Ko se tista čudovita raznovrstnost opojne spoznave skrči na pojmovno vednost, postanejo tudi stvari same in predvsem ljudje le sredstvo za dosego svojih delnih ciljev. Temu rečemo preživljanje in je nasprotno življenju. Življenje namreč časti življenje ne glede na prazen žep in raztrgane gate, njegova širokogrudnost se kaže v molčečem dojemanju in neskončnem motrenju. Besede tu preprosto ne zadostujejo, z njimi ničesar ne posredujemo, po njih niti ne obstajamo. Na začetku je sicer bila Beseda, vendar ta beseda je bila Logos, ki je hrbtna stran Kozmosa. Brez njiju je tudi na prvo žogo najumnejše dejanje, kot je recimo plačevanje položnic, še kako nesmiselno. Veselimo se radosti sonca in stopamo, kot Zaratustra, vsak dan lahkotnejše in ne-umnejše. Tako kot Pek zavije resnico sladkosti v pekovsko testo, jo zavije sofist v besede in drago proda na mednarodnem trgu neumnih ciljev. F NI m krat a. x:Dx

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

hmnja... jst sm bila samo malo sarkastična x:o)x

verjamem oz. se mi je zdelo. x:o)x

No jaz pa nisem bila. xDDx

Se strinjam z Mystico. :palec:

marsa največji firbec tle x:Dx aja pa happy b-day :palec: (nobenih let na osrednji strani :fiju: )

Itak. Šnofator težkega kalibra. xDDx

Thanx! :grin:

(jp, no sej se ni za bat, da se ne bi vedlo x:o)x :o|o: :8): xsingx x;)x - ampak v uč pa res ne tolčejo cifre... x:px)

Picasso

"Nihče ni srečnejši od tistega, ki ne potrebuje sreče, da bi bil srečen."

(K. Denscher)

Picasso

"Osrečuj druge; vsem ne moreš ustreči, tistim, ki ti prekrižajo pot, pa lahko daruješ prijaznost in ljubezen."

(neznani avtor)

Picasso

"Moji dokazi prepričajo nevedneža, mene pa prepričajo dokazi modreca.

Ne morem prepričati tistega, čigar sklepanje niha med modrostjo in neznanjem, tisti pa ne more prepričati mene"

Kahlil Gibran & in Jaz

lep tale tazadnhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif, I like ithttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/srcoci.jpghttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/srcoci.jpg

lep tale tazadnhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif, I like ithttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/srcoci.jpghttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/srcoci.jpg

Hvala!

En mora bit tud tak kot jaz in sem potem pač kar že jaz. x:)x

Še najboljš. xDDx

Picasso

metafizika temelji na pozabi ontološke diference. zato je tudi ontološki dokaz o bivanju božjem, neveljaven.

vsak ima pa svojega bugeca nad sabo

.

.

.

itak. x:Dx

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

fiziocentrizem

antropocentrizem

teocentrizem

teogonija

teologija

kozmogonija

paruzija

ontologija

metafizika

numinozno

teozofija

henologija

blasfemija

sveto

majestetično

nihilizem

.

.

.

pojmi ne morejo nikoli zapolniti bistva x:)x

če pa rečem WOOF-WOOF je pa jasno vsem do tokia za kaj se gre x;)x

xrainbowx

Fernando Pessoa

... sam to pa ni res... že neki cajta se sprašujem in mam kr neki asociacij v zvezi s tem "medmetom" v mislih... kera je zdej prava :inocent: x:px x:Dx

veš, veš,

.

.

.

takrat ko šprica vse naokol. x:Dx

xrainbowx

Fernando Pessoa

AAAAAAAAAUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

xrainbowx

Fernando Pessoa

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...