Skoči na vsebino

Zastonj vrtci

luke22

Recommended Posts

zastonj vrtci....hja xrolleyesx sj če si brez šihta ga maš itak zastonj x:o)x no, tole mene mal tko povedan pizdi....k gledam kle folk, babe si umislijo froce pol pa socalko vlečejo, delat se jim ne da, ker iz zavoda potegnejo skor plačo pa doma so.......vrtec ma zastonj in froce že dojenčke spravjo not....no, takim bi js kasirala pod polno :xx!: ja ja, socalizacija pa družba, res je to potrebno za otroka, sam to je dost dve leti pred šolo in če si ti cel dan doma in si jajce praskaš pa ne morš otroka svojga met in ahtat pol pa tk klinc in u bistvu maš tko pisan cajt otroka peljat med druge otroke, se ukvarjat z njim in ga socalizirat, sam to se večini ne da zgleda, sploh ko poslušaš pol izjave xrolleyesx ......edn k pa hod u službo in nima kam otroka dat, mora pa plačvat k butl, ker so vrtci polni takih k majo zastonj :xx!: no, zdle me boste požrli verjetno x:o)x eh....

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

Deli na socialnih omrežjih

Guest mačona
Ti nimaš pojma kakšen sem bil in kakšen sem

Žalim pa tako, kot ti mogoče bolj direkt, ampak to nima veze v pomenih besed, ker so tvoje iste; pa še on enih par tlele, k neki se delate poduhovljene pa 'zdravo' živeče pa naravovarstvene pa nevem kaj še vse, pa so vam vse k riti prnesl pa še vam....ne pol o Življenju tle na veliko razpravljet, k nimate pojma, kaj dejansko pomeni živet in SE PREživet....

...ja med drugim si ena večjih takih ti Mišelinka...pa ne spravljaj me da ti še kaj več napišem

xsmx

direkt x^x :palec:

Stranka mladih slovenije, bo začela zbirati podpise za zasotnj vrtce...Upam, da jim rata, ker je že zadnji čas da začnemo nekaj počet, da dvignemo to slovensko rodnost!

Koliko Slovencev več bi se v primeru brezplačnega vrtca odločilo za imet otroka (ali še enega otroka)?

Koliko Slovencev se ne odloči imet otroka iz tega razloga, ker so vrtci dragi?

Mislim, da se vsak starš ali potencialni starš zaveda, da se otroka ima vse življenje, ne samo prvih 6 let. Saj otroci niso kot demo programi, ki jih imaš 1 mesec zastonj (na preizkušnji), potem pa jih moraš plačati, če jih hočeš imeti še naprej... Otroka se vendar ne da vrniti ali stornirati ali odjaviti...! x;)x

Sicer pa v brezplačne vrtce ne verjamem. Od česa pa bi živele vzgojiteljice, kuharice, čistilke in ostali zaposleni v vrtcih? Naj raje ta Stranka mladih Slovenije pove tudi to, kje bi pobirali denar za vrtce. :o|o:

Je pa res, da so vrtci dragi. Ampak zakaj? Hja, pred leti (mogoče desetletji) je imela vzgojiteljica v vrtcu 5. stopnjo izobrazbe, pomočnica vzgojiteljice pa ni bila izšolana, ampak priučena za delo z otroki.

Danes ima vzgojiteljica vsaj 7. stopnjo, pomočnica vzgojiteljice 5. stopnjo, in temu primerno sta tudi v višjem plačilnem razredu in temu primerno tudi višje pokojninsko in invalidsko zavarovani...

To je najbrž eden od razlogov, zakaj taka cena za vrtec. Drugače si jaz tega ne znam razlagati. xnckrivx

ostali, k mormo kej delat pa se trudit za lajf,l pa nam nebi bilo tko brezveze, če bi bli tud zastonj vrci

Ameriški pregovor pravi: There is no such thing as a free lunch. (Ni take stvari, kot je zastonj kosilo).

Zastonj vrtci pomenijo prevalitev stroškov na ostale davkoplačevalce.

Tito je crknil!

Ja, se popolnoma strinjam. Ne razumem pa, zakaj otroci tistih ki ne delajo sploh hodijo u vrtec?! A niso vsaj en starš doma ki lahko čuva otroke? Al davkoplačevalci plačujemo tem staršem vrtec, zato da pol mati lahko gre mirne duše in brezskrbno s prjatelco na kafe? Svašta no... Sploh nisem za in se mi zdi da je marsikaj kar na prvi pogled zgleda fajn samo politična farsa.

Ja saj zakaj brezposelne mame pa ženske al pa moški, ja saj res absurd, kavo naj pijejo doma imajo čas da si jo skuhajo...otroke naj merkajo saj itak nimajo drugegea dela...bodo saj za nekaj koristne - koristni.

Veste kaj tisti, ki tako mislite se pejte solit......resno! mi je vseeno al je kamena al pa jodirana. x:o)x

Davkoplačevalski denar....kaj je to sedaj popularna beseda.

resnica pa je da zastonj vrtci pač ne bojo nikoli....lahko pa so olajšave ne, za starše, ki si vrtec mal težje plačujejo.

Očitno mora sedaj biti tako, če želiš otroka bodi doma ...če želiš službo, se znajdi ali pač ne imej otrok.

Pa še nekaj meni osebno je vrtec koristna stvar.....ne ko je otroček še čisto majhen ampak ko je star tri štiri leta ....zakaj ker se navadi na druge otroke, ker se lahko veliko nauči spozna veliko novega ....pa še veliko koristnega je lahko v vrtcu. Za moje pojme bolje kot kakšna starokopitna babica, ki prenaša svoje vzorce pa svoje težave na malega otroka....ja tako, al pa pa živčna mamica al pa oči, ki ima razgovor za službo pa je mogoče celo še samohranilka pa ne ve kam lahko pelje otročka...za tisto urco..no tudi to se morda lahko zgodi.

Torej zakaj brezposelni ne bi smeli imeti pravico do vrtca ....bemu potem pa pravijo da svet postaja duhoven pa ne vem kaj.. ...materialističn pa vsakega čedalje bolj skrbi samo lastna rit...nič drugega, če si sam ne more pomagati iz gnojnice naj se pač utopi v njej :xx!:, jaz ga ne bom podpiral z mojim pošteno zsluženim denarjem... xrolleyesx xrolleyesx xrolleyesx

Howk x:Dx

Ja saj vem ....sem z drugega planeta.... x:o)x x;)x

xrolleyesx jao sej ka sm pa js drujga napisala........valda za otroka fajn, sam to je dost kaki dve leti pred šolo, pa iak če si ti cel dan doma, maš cajt otroka med druge otroke pelat, se ukvarjat z njim in ga socializirat...če si cel dan doma maš cajt tud še kejga drujga otroka ahtat :vragec:

pa ne govorim zj za tistga k ma res pizdarijo pa brez službe ostane, sam tak k se mu gre si jo bo slej kt prej najdu a ne.....gre se predvsem za tiste koke k jim ni za delat....k raj doma afne guncaejo, pa iz zavoda in socialne vlečejo.....ker se pač ne splača na šiht hodit a ne xrolleyesx in ja absolutno sm za to da se tistim k nimajo glih bajno plačo in se težko preživljajo omogoči nižje plačevanje vrtca....sam pr nas je pač tak da se najbolj udari glih tistga k nima....sploh č si še poročen fajn najebeš pr teh zadevah.......in ja, žalostno je kako državo mamo......mah sej brezveze :xx!:

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

ta Mladi so se še vsakič dobro odločili, kako dobiti zadostno količino glasov. Samo pomislite, kako so prišli v parlament v prejšnji garnituri. Svaka jim čast.

tudi če zberejo podpise, jim parlament te pobude ne bo požegnal. Kot je bilo napisano, v vsakem primeru jih bomo plačali. Bolje tako, da socialno ogroženi plačajo manj, kot je sedaj.

TREBA bi bilo pa malo se usest na naše obrtnike z "minimalno plačo", ki zato plačujejo tudi minimalne prispevke. VARIANTA je, da jim omogočijo, da vrtec lahko dajo med stroške podjetja. Samo prebliks.

CB

lep pozdrav,

Boštjan

www.orgon.si

Zastonj vrtci? Najbrž le še ena predvolilna obljuba, ki pa bo kmalu pozabljena.

Če se logično vprašamo...iz kje denar?

Vse ne more biti zastonj, bi bila pa več kot dobrodošla že pocenitev oz. ne-zviševanje cen.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...