Skoči na vsebino

revmatoidni artritis

Kylie

Recommended Posts

živjo. Od danes naprej sem vaša nova članica :8): . Za to sem se odločila, ker imam vprašanje in mi morda lahko pomagate.

že kak mesec nazaj so me začela boleti zapestja in sicer tako močno, da jih niti premikati nisem več mogla. nato se je bolečina preselila še na členke na roki, pa na gležnje. zjutraj komaj ustanem, rabim kake 2 ali 3 ure, da se mal razmigam. prsti na roki so mi močno zatekli in sredinec mi je zamaknilo, spremenil je obliko. grozno zgleda, kot pri kakih starejših ljudeh npr. imam pa 24 let. utrujena sem, komaj si stisnem pomarančni sok zjutraj.

pravtako me boli koleno, le stežka se gibam po stopnicah. zjutraj pa težko vstanem, podplati me grozno bolijo in gležnji so zatečeni. strah me je, ker se mi kaj takega prvič dogaja in ne vem kje je vzrok.

sla sem k zdravnici, dala vodo in kri. zdaj pa čakam na izvide. ali je možno, da imam revmatoidni artritis ? kaki so simptomi? najlepše se vam zahvaljujem za kakršnokoli pomoč. me je strah.... ne vem... :sori:

Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.

Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje.

JEAN ANOULIH

Deli na socialnih omrežjih

Lep dan Kylie, a ne, mislm, najlepši danes.

Jaz se na revmatoidni artritis ne spoznam prav nič, imam pa eno kolegico, ki ga ima, ja, tudi trpi zaradi njega kar zelo. Se maže z nekimi viprosali za revmo, oziroma proti revmi, vendar dokaj neuspešno, ker ima členke nonstop otečene, prste dokaj skrivljene in bolečine.

Sem pa opazil nekaj drugega. Ženska je besen kritikaster, tako hud in še stopnjuje se, da sva se z ženo začela ogibati njeni družbi, ker njenega bruhanja, smiljenja sami sebi, pljuvanja po vsem in vsakem pa res ne potrebujeva. Pravzaprav sva ga, da sva ugotovila, da nama je prav prijetno lepo, če sva ravno pozabila.

Kolegica je sama, je osamljena v nulo, čaka na nekaj, ne želi dojeti, da je za svoje počutje, svojo aktivnost ali neaktivnost odgovorna sama in zato krivi vse, le sebe ne. V službi sami idioti, kolegice se jo izogibajo, moški kreteni /je imela enkrat takega moža, to je res/, skratka, v vsem vidi samo slabo. Evo, naprimer jamra, da nikamor ne gre, da mora biti ves čas doma, a ima avto, izpit, pa ne vozi, ne zaupa sebi in ona bi kao, pa kako bi in kako bo, vendar se ne premakne. Ko sem ji enkrat, ko so bili spet vsi barabe in pokvarjenci in sonce čisto črno in mrzlo, omenil, ali se ji zdi možno, da ima njen artritis kakšno zvezo z njeno črnogledostjo in samopomilovanjem, me je napizdila, da kaj pa otresam gluposti, da ona ima z artritisom že vrsto let izkušnje in da ona že ve, da naj take bedastoče o povezavi artritisa in psihe prodajam na placu, ne njej.

Kaj pa se tebi zdi, Kylie, bi znala biti kaka povezava?

In kaj ti meniš o tem, Mystica?

en bk xsrcx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Moja in fantova babica imata revmo (če je to isto). In že večkrat sem razmišljala kolk ene jeze in nemoči je v njiju. Obe bi radi živeli po nekih pravilih, pa da na ven dobr zgleda ... skratka tko kot ne gre. Se spomnim kolikokrat babi reče : 'sveta jeza me je zgrabila'.

Čutim pa tud jest večkrat kako močno bolečino v dlaneh in takrat kar začutim babico. In ja, tud v meni je velik jeze. pa še v trebuščku me je začel špikat zdej ko to pišem.

Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.

Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Jaz se na revmatoidni artritis ne spoznam prav nič, imam pa eno kolegico, ki ga ima, ja, tudi trpi zaradi njega kar zelo. Se maže z nekimi viprosali za revmo, oziroma proti revmi, vendar dokaj neuspešno, ker ima členke nonstop otečene, prste dokaj skrivljene in bolečine.

Sem pa opazil nekaj drugega. Ženska je besen kritikaster, tako hud in še stopnjuje se, da sva se z ženo začela ogibati njeni družbi, ker njenega bruhanja, smiljenja sami sebi, pljuvanja po vsem in vsakem pa res ne potrebujeva. Pravzaprav sva ga, da sva ugotovila, da nama je prav prijetno lepo, če sva ravno pozabila.

Kolegica je sama, je osamljena v nulo, čaka na nekaj, ne želi dojeti, da je za svoje počutje, svojo aktivnost ali neaktivnost odgovorna sama in zato krivi vse, le sebe ne. V službi sami idioti, kolegice se jo izogibajo, moški kreteni /je imela enkrat takega moža, to je res/, skratka, v vsem vidi samo slabo. Evo, naprimer jamra, da nikamor ne gre, da mora biti ves čas doma, a ima avto, izpit, pa ne vozi, ne zaupa sebi in ona bi kao, pa kako bi in kako bo, vendar se ne premakne. Ko sem ji enkrat, ko so bili spet vsi barabe in pokvarjenci in sonce čisto črno in mrzlo, omenil, ali se ji zdi možno, da ima njen artritis kakšno zvezo z njeno črnogledostjo in samopomilovanjem, me je napizdila, da kaj pa otresam gluposti, da ona ima z artritisom že vrsto let izkušnje in da ona že ve, da naj take bedastoče o povezavi artritisa in psihe prodajam na placu, ne njej.

en bk xsrcx

:o|o: nisi sicer mene vprašal, sam si res en bk xsrcx

otrok star pet let, je tud artritičen zaradi črnogledosti in samopomilovanja :vragec:

folk prebere par knjig, pa že misli , da vse ve x^x xcivx xrolleyesx

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

:o|o: nisi sicer mene vprašal, sam si res en bk xsrcx

otrok star pet let, je tud artritičen zaradi črnogledosti in samopomilovanja :vragec:

folk prebere par knjig, pa že misli , da vse ve x^x xcivx xrolleyesx

A Kylie in Mystica sta stari šele pet let :OO!:

Nisem vedel, res ne, mislm, pa dobro pišeta za svoja leta. Ja, če bi vedel za njuna rosna leta, zagotovo ne bi napisal tako.

Hvala za opozorilo, Lia

xsrcx

xflirtx še kdaj, se sploh ni treba zahvaljevati....

te dve nista, sam Peter, Sonja, pa etc pa so x8Dx

Jest pa verjamem, da se lahko čustvo prenese na otroka, pa bolezen tud. Sej glih tko se lahko motim, al pa mam prov, ampak po opazovanju bi kar verjela, da ima revma velik veze s psiho. Res pa mam premali vzorec, da bi kakšno statistično sklepanje podala. xDDx

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Jest pa verjamem, da se lahko čustvo prenese na otroka, pa bolezen tud. Sej glih tko se lahko motim, al pa mam prov, ampak po opazovanju bi kar verjela, da ima revma velik veze s psiho. Res pa mam premali vzorec, da bi kakšno statistično sklepanje podala. xDDx

Hojla Kukica

Jst sem samo en butl in o teh stvareh nimam pojma, vendar se ne bi upal postavljati ne na eno ne na drugo stran.

Če bi bil sam soočen s tako situacijo, recimo, da bi moj otrok imel RA ali da bi imel RA sam, bi zagotovo najprej obiskal zdravnika. Če bi zdravnik odkril vzrok in predpisal zdravila, bi jih tudi zagotovo jemal, jaz ali pa otrok. Če pa zdravnik vzroka ne bi odkril, bi se pa zagotovo povprašal, kako živim, kako in o čem razmišljam, kako delujem...tudi, kakšen je moj odnos do otroka. In bi se enako spraševal tudi, če bi zdravnik odkril vzrok. Kajti namreč verjamem, da se je vedno koristno povprašati ali v svojem življenju lahko spremenim karkoli, da izboljšam odnos do sebe, otrok, partnerja, okolja. Nekako si mislim, da ne škodi. In da ne škodi, če to tudi udejanjam.

butl

xsrcx

Hojla Kukica

Jst sem samo en butl in o teh stvareh nimam pojma, vendar se ne bi upal postavljati ne na eno ne na drugo stran.

Če bi bil sam soočen s tako situacijo, recimo, da bi moj otrok imel RA ali da bi imel RA sam, bi zagotovo najprej obiskal zdravnika. Če bi zdravnik odkril vzrok in predpisal zdravila, bi jih tudi zagotovo jemal, jaz ali pa otrok. Če pa zdravnik vzroka ne bi odkril, bi se pa zagotovo povprašal, kako živim, kako in o čem razmišljam, kako delujem...tudi, kakšen je moj odnos do otroka. In bi se enako spraševal tudi, če bi zdravnik odkril vzrok. Kajti namreč verjamem, da se je vedno koristno povprašati ali v svojem življenju lahko spremenim karkoli, da izboljšam odnos do sebe, otrok, partnerja, okolja. Nekako si mislim, da ne škodi. In da ne škodi, če to tudi udejanjam.

butl

xsrcx

:palec:

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Živjo butl

ne najdem kake povezave v tem, kar si napisal glede počutja in obnašanja. Moram reči, da sem jaz zlo vesel človek, optimističen. Vedno najdem pot iz kake krize, problema. Tako, da ne verjamem v to. Sem pa slišala, ja, da znajo biti ljudje z revmo težki, brezvoljni... Tu se ne najdem x;)x

Hey Mystica !

bi bla zelo vesela kakih nasvetov, kako stvar ublažit. Danes zjutraj sem bla kr švoh, problem sem imela že pri obuvanju nogavic. No, ponavadi ni tako hudo, me je pa presenetilo.

ti bom poslala osebno sporočilo.

lep pozdrav vsem, pa lep sončen dan x8Dx

JEAN ANOULIH

Zakaj je dolocena bolezen nastala pa nisem kompetenten govoriti! Posledice pa so tukaj kajne! Kakorkoli pogledas je dobro zdraviti vse! in vzrok in posledice. Verjamem pa, da je vcasih ravno obratno kakor pravis. - Da bolezen naredi osebo manj sprejemljivo in tolerantno etc... kajti ravno to je znacilno za osebe z manj energije. Tisti ki je ima sam malo bo tesko drugemu pomagal in ga poslusal etc. To je primerno razumeti.

Bolezen ima lahko osebne socialne posledice. Zapiranje vase, nezadovoljstvo s samim seboj, neodprtost, pomanjkanje komunikacije, samota, depresija, netolerantnost in ne sprejemljivost, zatekanej v iluzijo, nerealnost, sanjarjenje, pasivnost...

en bk xsrcx

Zakaj je dolocena bolezen nastala pa nisem kompetenten govoriti! Posledice pa so tukaj kajne! Kakorkoli pogledas je dobro zdraviti vse! in vzrok in posledice. Verjamem pa, da je vcasih ravno obratno kakor pravis. - Da bolezen naredi osebo manj sprejemljivo in tolerantno etc... kajti ravno to je znacilno za osebe z manj energije. Tisti ki je ima sam malo bo tesko drugemu pomagal in ga poslusal etc. To je primerno razumeti.

Bolezen ima lahko osebne socialne posledice. Zapiranje vase, nezadovoljstvo s samim seboj, neodprtost, pomanjkanje komunikacije, samota, depresija, netolerantnost in ne sprejemljivost, zatekanej v iluzijo, nerealnost, sanjarjenje, pasivnost...

Hojla Free

Jap, se strinjam s teboj, ja, da so posledice bolezni tudi spremembe vedenja in pravzaprav se ne strinjam ravno preveč. V resnici je moj pogled še mnogo bolj trd, kot ga predstavljam tukaj in v resnici sem še bolj gotov v prepričanju, da je čustven odziv in fizičen odziv posledica misli in delovanja in da ima vsakdo direkten vpliv na svoje misli in delovanje in skozi ta dva dejavnika posreden vpliv na čustvovanje in fizis. Je depresiranje /ne depresija, ta ne obstaja/ moja izbira ali posledica? Jaz verjamem, da je moja izbira, izbira kot odziv na zunanji dejavnik. In če že izberem , recimo, depresiranje kot vedenje, lahko izberem tudi kaj drugega.

butl xsrcx

ce zelis, si preberi kaj je napisal nosorog v temi o tem kaj lahko povzroci gensko spremenjena prehrana pri cloveku (glej prispevek iz 30.9; vir ni podan)..: gensko spremenjena prehrana

po tem ti lahko bilo morda kmalu jasno, kako zelo je veckrat pomembna za dobro psihofizicno pocutje cloveka tudi prehrana!

Da ne govorim o samem razstrupljanju organizma in delovanju prebavnega sistema... pretocnosti meridianov, bla bla bla ... potemtakem pa ti je lahk ose bolj jasno, da oseba, pa cetudi se tako dobre volje, z mnogomi zdravstevnimi tezavami enostavno tesko skace od veslja, je tezje pozitivna in bolj odprta za pritok 'negativnih' vibracij v organizem! Posledicno pricne 'slabo' misliti, pricne gojiti slaba custva, zamere, netolerantnost in nesprejemljvost, in koncno se lahko to sprovede v 'slaba' dejanja.

Moej mnenje je pac tako, da neprimerna psiha resnicno je najveckrat vzrok za mnogo zdravstvenih tezav; toda dokazana dejstva so, da je clovek podvrzen tudi ostalim zunanjim vplivom, ki lahko v vecji ali manjsi meri vplivajo nanj tudi tako, da se psihofizicna sposobnost osebe drasticno zmanjsa ali privede celo do smrti.

Hojla Free

Jap, se strinjam s teboj, ja, da so posledice bolezni tudi spremembe vedenja in pravzaprav se ne strinjam ravno preveč. V resnici je moj pogled še mnogo bolj trd, kot ga predstavljam tukaj in v resnici sem še bolj gotov v prepričanju, da je čustven odziv in fizičen odziv posledica misli in delovanja in da ima vsakdo direkten vpliv na svoje misli in delovanje in skozi ta dva dejavnika posreden vpliv na čustvovanje in fizis. Je depresiranje /ne depresija, ta ne obstaja/ moja izbira ali posledica? Jaz verjamem, da je moja izbira, izbira kot odziv na zunanji dejavnik. In če že izberem , recimo, depresiranje kot vedenje, lahko izberem tudi kaj drugega.

butl xsrcx

ce zelis, si preberi kaj je napisal nosorog v temi o tem kaj lahko povzroci gensko spremenjena prehrana pri cloveku (glej prispevek iz 30.9; vir ni podan)..: gensko spremenjena prehrana

po tem ti lahko bilo morda kmalu jasno, kako zelo je veckrat pomembna za dobro psihofizicno pocutje cloveka tudi prehrana!

Da ne govorim o samem razstrupljanju organizma in delovanju prebavnega sistema... pretocnosti meridianov, bla bla bla ... potemtakem pa ti je lahk ose bolj jasno, da oseba, pa cetudi se tako dobre volje, z mnogomi zdravstevnimi tezavami enostavno tesko skace od veslja, je tezje pozitivna in bolj odprta za pritok 'negativnih' vibracij v organizem! Posledicno pricne 'slabo' misliti, pricne gojiti slaba custva, zamere, netolerantnost in nesprejemljvost, in koncno se lahko to sprovede v 'slaba' dejanja.

Moej mnenje je pac tako, da neprimerna psiha resnicno je najveckrat vzrok za mnogo zdravstvenih tezav; toda dokazana dejstva so, da je clovek podvrzen tudi ostalim zunanjim vplivom, ki lahko v vecji ali manjsi meri vplivajo nanj tudi tako, da se psihofizicna sposobnost osebe drasticno zmanjsa ali privede celo do smrti.

Se popolnoma strinjam Free.

Precej ljudi poznam, ki so imeli raka. Eni so se vdali. Eni se pa niso.

A ne.

na netu sem zasledil, da so razlog za r.artritis določeni paraziti, ki se nabirajo okoli sklepov?? . To sem našel, ko sem brskal informacije o Zapperju, ki naj bi uničeval vse te organizme v telesu.

Mislim, da je bilo to na straneh, dr. Hulde Clark: STRAN dr. Clark

sam sem napravil en zapper, dela, je pa trenutno še v testiranju (na meni seveda)... Prvi dan uporabe je bila neke vrste reakcija, ko sem si ga obesil na levo roko za eno uro. Na mestu kovancev, ki so v bistvu elektrode, se mi je koža dobesedno zažgala. Po štirih dneh imam še vedno flek kot od opekline. In to z 9V baterijo, kar po današnji fiziki ni možno. Po moje je šlo za neke vrste reakcijo na večje količine odmrlih celic znotraj tkiv... samo teoretiziram.... Zadnje dni nimam več problemov, z nihalom sem izmeril, da mam še cca. 10% začetne količine parazitov v telesu. A verjet al ne, je druga zgodba.

Material za zaper je bil cca. 3000-5000 SIT, odv. kakšno ohišje bi radi. Edino malo se treba potrudit z lotanjem.

Bom kaj objavil na mojih straneh, ko bo testa konec (cca. 1 teden)

lep pozdrav,

Boštjan

www.orgon.si

na netu sem zasledil, da so razlog za r.artritis določeni paraziti, ki se nabirajo okoli sklepov??. :palec: :palec: :palec:

Bravo!

Točneje mikoplasme, ki eksistirajo znotraj celične membrane in pridejo izven nje samo, ko se razmnožujejo (delijo).

Če nimaš genske predispozicije, ki jo nakazuje HLAB27 te sploh ne motijo (nimaš RA, lahko pa imaš kaj drugega npr. multiplo sklerozo, srčno obolenje, skledormo..., a je vse povezano s svojstveno gensko predispozicijo). HLAB27 ima cca 6-8% Slovencev, kar je srednjeevropsko povprečje.

Če imaš te zajedalce se jih moraš znebiti. Načini so različni. Nekateri jih premagajo sami, drugi s prehranskimi dodatki, ki krepijo imunski sistem, spremenjeno prehrano, ki predrugači metabolizme v telesu, bioresonancami... ali pa s kemičnimi preparati (antibiotiki,...) , ki jih oslabijo toliko, da jih telo samo premaga. V bistvu jih mora telo vedno premagati samo!!!. Proces je ponavadi dolgotrajen!!!

Problem je le v tem, ker klasična medicinska doktrina (po večini) duši imunski sistem s supresivi, ki problem blažijo, ne odpravljajo pa vzroka.

Bi me pa zanimal rezultat (tudi, če je kaj narobe zlotano)...

LP

živjo

dobila sem izvide za kri, je vse ok, nič se ne vidi na revma testih. Edino kalija mi mal primanjkuje. Zdravnica mi je rekla, da so te bolečine in otekanje povezani morda z boreliozo, ki sem jo imela pred 6 leti. Je to možno, čeprav sem se takrat zdravila z antibiotiki Sumamed ?

Zdaj mi ni znala še nič kaj povedati, je rekla, da če ne bo nič bolje, me bo dala še na borelio test.

hm.... men pa ni še nič odleglo, kvečjemu je slabše. Skušam se držati vaših nasvetov.

kaj menite na vse to ? So kake povezave z boreliozo, čeprav je bila (o)zdravljena ?

JEAN ANOULIH

živjo

dobila sem izvide za kri, je vse ok, nič se ne vidi na revma testih. Edino kalija mi mal primanjkuje. Zdravnica mi je rekla, da so te bolečine in otekanje povezani morda z boreliozo, ki sem jo imela pred 6 leti. Je to možno, čeprav sem se takrat zdravila z antibiotiki Sumamed ?

Zdaj mi ni znala še nič kaj povedati, je rekla, da če ne bo nič bolje, me bo dala še na borelio test.

hm.... men pa ni še nič odleglo, kvečjemu je slabše. Skušam se držati vaših nasvetov.

kaj menite na vse to ? So kake povezave z boreliozo, čeprav je bila (o)zdravljena ?

DA!! POVSEM MOŽNO, ČE NI BILA POZDRAVLJENA PRAVILNO.

Revma testi, ki jih opravljajo v Sloveniji ne povedo veliko.

Elisa test za boreliozo pa je menda dokaj zanesljiv.

Če si v dobrih odnosih z zdravnico bi jo poskusila nafehtati da te testira ali si alergična na gluten.

Preobčutljivost (niti ne alergija) na gluten se v kombinaciji z nekaterimi drugimi faktorji velikokrat manifestira na način, ki ti povzroča probleme.

LP

ščitnica je ok, sem tudi za to naredila test. Bom pa res nafehtala zdravnico za gluten test.

Nekje mora biti vzrok mojim teževam...

Hambo !

kako to misliš, da borelioza ni bila pozdravljena pravilno ?

je možno, da je Sumamed zatajil ? xDDx

JEAN ANOULIH

Hambo !

kako to misliš, da borelioza ni bila pozdravljena pravilno ?

je možno, da je Sumamed zatajil ? xDDx

Na nekem forumu, ki ga spremljam se oglaša kar precej ljudi, ki imajo RA zaradi borelioze.

Ne vem kako so jih zdravili (če so jih).

Ko boš naredila test, boš vedela več. Če bo negativen, ga lahko čez nekaj mesecev še enkrat ponoviš in če bo tudi takrat negativen, potem pozabiš na boreliozo.

Če bo pa pozitiven, se bova posvetovala naprej.

---

Dosti jih piše tudi o zastrupljenosti s težkimi kovinami in o tem da jim v Ameriki in Avstraliji telo prečiščujejo z EDTA in želatinami... ampak to so pa res radikalni posegi.

Tudi sam imam kar precej železja v ustih in ga počasi menjujem...

Morske ribe še ZDALEČ, ZDALEČ niso tako zdrava hrana kot se je mislilo (in se zaenkrat še).... zna bit kak drug mes, dosti boljši.

Mstica !

Bolečine so še vedno isto močne, danes morda še malo hujše... Roke, dlani imam pa še bolj zatečene. Tuno sem včasih tudi jaz fulll jedla, vsak dan. Mesa pa nič. Zdaj pa že kako leto jem minimalno tune, pa belo meso. V življenju sem menda pojedla še zraven 3 kose govedine :sori:

Hambo !

zdj si mi pa dal za mislit tole z morskimi ribicami... Bo treba tudi mal meska pojest, ja. Se bom potrudila.

JEAN ANOULIH

Hambo !

zdj si mi pa dal za mislit tole z morskimi ribicami... Bo treba tudi mal meska pojest, ja. Se bom potrudila.

Kylie, narobe sva se razumela...

Sam imam meso ZELO!!! rad in si svojo prehrano težko predstavljam brez njega, ćeprav se zavedam, da to ni najbolj zdrav prehrambeni vir, ampa užitek je užitek - nekateri kadijo, pa vsi vemo, da kajenje ubija.

Če tebi meso ni všeč, se nikar ne trudi z njim.

Je dosti drugih načinov s katerimi zadostiš svojim potrebam po beljakovinah. Na teh straneh je mnogo obiskovalcev, ki ne jedo mesa in ti bodo z veseljem postregli z informacijami, samo vprašati jih moraš.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...