manara 28. september 2006 Prijavi Deli 28. september 2006 No, ne vem če je že bilo kaj govora o tem, ampak tema je taka, da je vedno sveža... Zanima me, kaj mislite o sexu s prijateljem/prijateljico? Kako se po vaših izkušnjah taki odnosi končajo? Trpi prijateljstvo, ali se prijateljstvo spremeni v nekaj več...? Muči me to vprašanje že neki časa, ker se neki takega dogaja z mano... in mojim prijatlom... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZVEZANI 28. september 2006 Prijavi Deli 28. september 2006 PA DAJTE V ŠTIRIH. Citiraj http://www.lotosistemi.net/Med vami sem samo zato ker sem se navelical pametnih ljudi.http://vesolje.net/preleti/prelet.phphttp://zupnije.rkc.si/lj-vic/?id=76&fmod=12http://www.biblija.net/biblija.cgi?lang=slko molimo,tikamo.lako to. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
taraja 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 Ne vem, kaj bo iz tega. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Dominikca 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 Enkrat sva s prijateljem bila "tik pred tem". Pa se k sreči ni izcimilo nič, pa sva še danes prijatelja. Med nama je neka zabavna energija, na zunaj bi temu rekli "rajcanje", ampak je veliko več kot to. Danes imava vsak svoje srečno partnersko razmerje, skušnjave pa ni več, ker sva vesela, da se je izteklo tako, kot se je. Za one night stande nisva, v razmerju pa ne bi funkcionirala, ker sva si preveč različna. Vesela sem, da sem mu takrat "ušla"! Druge možnosti pa itak ne veš, ker si že prvo sprobal... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
natrixred 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 A ce s prjatlom al pa s prijateljico seksas, a je po tem se vedno prijatelj-(ica)? Citiraj Natrix IX. "LUX PERPETUA"SI HA de ser condición de mi dicha el olvidode ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).Prefiero la existencia más árida y dolienteal innoble consuelo de olvidar a mi ausente. Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia, que me halague o sonría en esta clara inopia,ni qué luz en mis noches me quedará si pierdotambién la lamparita cordial de tu recuerdo! 2 de octubre de 1912 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 A če seksaš s sovražnikom, a je potem še vedno sovražnik ? Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
natrixred 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 A se ti ne zdi mal cudna primerjava? Ljudi vedno slisis govoriti, da so imeli kaj z osebo, ki je njihov prijatelj-(ica), nikol pa se nisem slisal, da bi kdo rekel, da je seksal s sovraznikom .Sicer pa razumem tvoje vprasanje... Dejstvo je, da nekateri ljudje malo cudno jemljejo pojem prijatelj-prijateljica in se jim zdi popolnoma v redu ce mal poglobis svoj odnos s prijatelj-(ico) vsake toliko. Jaz se s tem pac ne strinjam, ker z dejanjem se spremeni odnos, v katerem si bil do tedaj s to osebo.Vendar pa sto ljudi, sto cudi, a ne? Citiraj Natrix IX. "LUX PERPETUA"SI HA de ser condición de mi dicha el olvidode ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).Prefiero la existencia más árida y dolienteal innoble consuelo de olvidar a mi ausente. Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia, que me halague o sonría en esta clara inopia,ni qué luz en mis noches me quedará si pierdotambién la lamparita cordial de tu recuerdo! 2 de octubre de 1912 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 ne , ne zdi se mi čudna.... Si gledal film The colour purple(barva vijoličastega) -zgodba z ameriškega juga..... Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
natrixred 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 Lo siento...ne, nisem... Citiraj Natrix IX. "LUX PERPETUA"SI HA de ser condición de mi dicha el olvidode ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).Prefiero la existencia más árida y dolienteal innoble consuelo de olvidar a mi ausente. Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia, que me halague o sonría en esta clara inopia,ni qué luz en mis noches me quedará si pierdotambién la lamparita cordial de tu recuerdo! 2 de octubre de 1912 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 A ce s prjatlom al pa s prijateljico seksas, a je po tem se vedno prijatelj-(ica)? Iz svojih in izkušenj prijateljic, lahko rečem, da ponavadi s fantove strani ostaja prijateljstvo, z ženske strani pa ne. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 Sledi dizaster - za prijateljstvo, valda; je pa že Pikica vse povedala Nkol prakticirala tega, ker je pol štala Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
natrixred 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 Pikica, narobe si povedala. Fantu se samo fajn zdi, da se je zgodilo in vidi moznost imeti obcasno seks z osebo, ki ga privlaci, ne verjamem pa, da jo se vedno obravnava kot prijateljico...vsaj v dnu duse ne.Pa tudi jaz ne govorim iz osebnih izkusenj, sam se mi pac zdi, kako naj bi se razmisljal. Lahko pa da se seveda motim in je popolnoma drugace. Citiraj Natrix IX. "LUX PERPETUA"SI HA de ser condición de mi dicha el olvidode ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).Prefiero la existencia más árida y dolienteal innoble consuelo de olvidar a mi ausente. Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia, que me halague o sonría en esta clara inopia,ni qué luz en mis noches me quedará si pierdotambién la lamparita cordial de tu recuerdo! 2 de octubre de 1912 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Zaphod 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 Ni besede in ni dejanja, ki ne bi vsaj nekoliko spremenila odnos, tako da je odnos vedno neka dinamična zadeva, ki se nekako začne in na nek način tudi konča. Tudi po seksu, ki ni majhno dejanje odnos nikakor ni isti, kot je bil prej. Vendar to ne pomeni, da je obvezno slabši (ali boljši). Vse je odvsino od ljudi in kakšen pomen vsemu dajejo ... Nenazadnje, odnos se lahko skvari tudi če do seksa ne pride, ker pride do zadrege ali celo zamere. Skoraj sigurno pa bo seks uničil prijateljstvo v primeru, da eden od partnerjev pričakuje kaj več, ker je zaljubljen in bo zameril, ker tega ne bo dobil in se bo morda čuitil uželjenega, izkorščanega, ponižanega ... Te stvari še posebno moški težko prenesemo ... Sicer pa prijateljski odnos s seksom lahko zelo dobro funkcionira, še posebaj, če sta oba samska in imata stvari razčiščene tako vsak v svoji glavi kot med seboj. Sam se imel dve zelo dobri tovrstni izkušnji. Edini problem nastane, ko se eden od njiju veže na partnerja: takrat se zares pokaže iskrenost odnosa, drugi mora namreč spoštovati to ne da bi se počutil užaljenega in zapuščenega. Situacija pogosto postane polna zadreg, ker ne veš kaj drug misli in kako naprej ... Takrat je potreben res iskren pogovor, še bolje pa je, če se tovrstna situacija predvidi že v naprej ... Verjetno me boste zdaj vprašali zakaj dva samska človeka, ki sta dobra prijatelja, se očitno dovolj razumeta v postelji, da si želita rednih spolnih odnosov nista par?? Ja, dobro vprašanje. Predvsem zato, ker se nimata za par, čeprav je njun odnos lahko veliko boljši kot odnos marsikaterih zakoncev. Druga stvar je, da popolnoma odpade vprašanje zvestobe in ljubosumja, ker vsak od partnerjev v takem odnosu v resnici živi povsem svoje življenje. Tretja stvar je, da ti spolni odnosi v resnici niso redni ampak so le drobni posladki življenja, ki si jih občasno privoščita. Zelo pomembno je dejstvo, da se oba zavedata, da je prav tokrat lahko tudi zadnjič in to brez kakršnegakoli obžalovanja ... skratka ni odvisnosti. In zdaj boste rekli nekateri: pa saj to je idealno razmerje.Tudi sam sem pomislil na to. Pravzaprav bi sel lahko z obema od prijateljic s katerima sem imel tovrsten odnos tudi poročil in odločil za skupno življenje. Ne bi mi bilo hodega toda prepričan sem, da se dolgoročno ne bi obneslo ... Da bi družina delovala morata biti partnerja pripravljena krmariti skupno ladjo. Ni dovolj, da se dobro razumeta, pomembno je, da lahko v tako tesnem odnosu, kot je zakon, dovolj dobro funkcionirata. Za to pa ni dovolj le spoštovanje ampak je nujna določena kompatibilnost značajev. Govoril sem ... ... preveč Citiraj Pesem.siKdor ne pesni, bere pesmi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Trudi 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 Pikica, narobe si povedala. Fantu se samo fajn zdi, da se je zgodilo in vidi moznost imeti obcasno seks z osebo, ki ga privlaci, ne verjamem pa, da jo se vedno obravnava kot prijateljico...vsaj v dnu duse ne.Pa tudi jaz ne govorim iz osebnih izkusenj, sam se mi pac zdi, kako naj bi se razmisljal. Lahko pa da se seveda motim in je popolnoma drugace. Brez zemere Natrix..........Motiš Se oz. je tako, da je zelo odvisno jasno od vsagega kako ima naštimano glavo in kako sta, če sta se sploh kaj pogovarjala okoli tega; vendar če sta dobra priajtelja je kdaj beseda nanesla verjetno tudi na to in vsaj približno vesta stališča, drug srugega o tem......torej, če se ta mislenje v tej zadevi nekako 'ujemata', potem je jasno, da ni problemev, tudi če kdaj oz. če se zgodi da sexata Zakaj pa bi se potem zadeve v takem primeru spremenila.........iz mojih izkušenj NE Ni besede in ni dejanja, ki ne bi vsaj nekoliko spremenila odnos, tako da je odnos vedno neka dinamična zadeva, ki se nekako začne in na nek način tudi konča. Tudi po seksu, ki ni majhno dejanje odnos nikakor ni isti, kot je bil prej. Vendar to ne pomeni, da je obvezno slabši (ali boljši). Vse je odvsino od ljudi in kakšen pomen vsemu dajejo ... Nenazadnje, odnos se lahko skvari tudi če do seksa ne pride, ker pride do zadrege ali celo zamere. Skoraj sigurno pa bo seks uničil prijateljstvo v primeru, da eden od partnerjev pričakuje kaj več, ker je zaljubljen in bo zameril, ker tega ne bo dobil in se bo morda čuitil uželjenega, izkorščanega, ponižanega ... Te stvari še posebno moški težko prenesemo ... Sicer pa prijateljski odnos s seksom lahko zelo dobro funkcionira, še posebaj, če sta oba samska in imata stvari razčiščene tako vsak v svoji glavi kot med seboj. Sam se imel dve zelo dobri tovrstni izkušnji. Edini problem nastane, ko se eden od njiju veže na partnerja: takrat se zares pokaže iskrenost odnosa, drugi mora namreč spoštovati to ne da bi se počutil užaljenega in zapuščenega. Situacija pogosto postane polna zadreg, ker ne veš kaj drug misli in kako naprej ... Takrat je potreben res iskren pogovor, še bolje pa je, če se tovrstna situacija predvidi že v naprej ... Verjetno me boste zdaj vprašali zakaj dva samska človeka, ki sta dobra prijatelja, se očitno dovolj razumeta v postelji, da si želita rednih spolnih odnosov nista par?? Ja, dobro vprašanje. Predvsem zato, ker se nimata za par, čeprav je njun odnos lahko veliko boljši kot odnos marsikaterih zakoncev. Druga stvar je, da popolnoma odpade vprašanje zvestobe in ljubosumja, ker vsak od partnerjev v takem odnosu v resnici živi povsem svoje življenje. Tretja stvar je, da ti spolni odnosi v resnici niso redni ampak so le drobni posladki življenja, ki si jih občasno privoščita. Zelo pomembno je dejstvo, da se oba zavedata, da je prav tokrat lahko tudi zadnjič in to brez kakršnegakoli obžalovanja ... skratka ni odvisnosti. In zdaj boste rekli nekateri: pa saj to je idealno razmerje.Tudi sam sem pomislil na to. Pravzaprav bi sel lahko z obema od prijateljic s katerima sem imel tovrsten odnos tudi poročil in odločil za skupno življenje. Ne bi mi bilo hodega toda prepričan sem, da se dolgoročno ne bi obneslo ... Da bi družina delovala morata biti partnerja pripravljena krmariti skupno ladjo. Ni dovolj, da se dobro razumeta, pomembno je, da lahko v tako tesnem odnosu, kot je zakon, dovolj dobro funkcionirata. Za to pa ni dovolj le spoštovanje ampak je nujna določena kompatibilnost značajev. Govoril sem ... ... preveč Ekzekli Yessss Citiraj http://members.aol.com/dcreelma/imagesite/animated/otherstuff/madhack.gif Trudi -- Car Dvora http://smile.smilies.nl/923.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
natrixred 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 Zaphod, zanimivo razmisljas Trudi, tvoj primer je drugacen Citiraj Natrix IX. "LUX PERPETUA"SI HA de ser condición de mi dicha el olvidode ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).Prefiero la existencia más árida y dolienteal innoble consuelo de olvidar a mi ausente. Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia, que me halague o sonría en esta clara inopia,ni qué luz en mis noches me quedará si pierdotambién la lamparita cordial de tu recuerdo! 2 de octubre de 1912 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 Pikica, narobe si povedala. Fantu se samo fajn zdi, da se je zgodilo in vidi moznost imeti obcasno seks z osebo, ki ga privlaci, ne verjamem pa, da jo se vedno obravnava kot prijateljico...vsaj v dnu duse ne.Pa tudi jaz ne govorim iz osebnih izkusenj, sam se mi pac zdi, kako naj bi se razmisljal. Lahko pa da se seveda motim in je popolnoma drugace. Ne, mislim, da nisem....številne take izkušnje govorijo drugače. Zaphod, povedal resnico...ampak to je moška resnica, kot pravim, ženske smo ZELO REDKO sposobne samo prijateljsko seksat. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
natrixred 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 No, Pikica, jaz se vedno trdim, da prijateljskega seksa ni, pa ceprav skusas prikazati vse moske kot nemoralne svinje in zenske, kot ljudi z obcutkom za moralo.Z Zaphodom se strinjam le glede tega, da je vse odvisno od dogovora in od cloveka, kot takega. Citiraj Natrix IX. "LUX PERPETUA"SI HA de ser condición de mi dicha el olvidode ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).Prefiero la existencia más árida y dolienteal innoble consuelo de olvidar a mi ausente. Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia, que me halague o sonría en esta clara inopia,ni qué luz en mis noches me quedará si pierdotambién la lamparita cordial de tu recuerdo! 2 de octubre de 1912 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 a partnerja pa ne obravnavate kot prijatelja? saj v partnerski zvezi sta tud dva cloveka medsebojna prijatelja.al kaj sta? Mozno je bit se frend *po tem* (tud z zenske strani, Pikica). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 No, Pikica, jaz se vedno trdim, da prijateljskega seksa ni, pa ceprav skusas prikazati vse moske kot nemoralne svinje in zenske, kot ljudi z obcutkom za moralo.Z Zaphodom se strinjam le glede tega, da je vse odvisno od dogovora in od cloveka, kot takega. Ok, to je pa bolan komentar...a sm rekla, da ste moški nemoralne svinje??? Samo poudarla sm, da ženske drugač na to gledamo in da nismo sposobne furat prijateljstva z občasnim seksom. Dej ne posplošuj mojih postov. :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ScorpioGirl 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 No, Pikica, jaz se vedno trdim, da prijateljskega seksa ni, pa ceprav skusas prikazati vse moske kot nemoralne svinje in zenske, kot ljudi z obcutkom za moralo.Z Zaphodom se strinjam le glede tega, da je vse odvisno od dogovora in od cloveka, kot takega.Mislim, da Pikica ni hotela tle prikazat moške kot nemoralne, ženske pa kot moralne (sicer naj pa sama pove ) ... se pa tudi meni zdi, da je (večinoma) tako, da ženske nis(m)o sposobne sexa brez čustev oziroma bolj povezujemo sex in ljubezen ... moškim pa to ne dela težav so pa tudi izjeme .... vedno so Citiraj How will we ever knowif we never try ...P.M. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Trudi 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 a partnerja pa ne obravnavate kot prijatelja? saj v partnerski zvezi sta tud dva cloveka medsebojna prijatelja.al kaj sta? Mozno je bit se frend *po tem* (tud z zenske strani, Pikica). Citiraj http://members.aol.com/dcreelma/imagesite/animated/otherstuff/madhack.gif Trudi -- Car Dvora http://smile.smilies.nl/923.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 Mozno je bit se frend *po tem* (tud z zenske strani, Pikica). Seveda je, sm rekla, da V VEČINI nismo sposobne. Jst zase vem, da nism. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
natrixred 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 Sori, pikica, sam tako se razume, ce sem pa "prevec posplosil" tvoj komentar, se pa opravicujem. Vcasih ni potrebno povedat vsega direktno, pa ima vseeno smisel... Ja, Marsa, partnerja v zvezi morata biti tudi prijatelja, sicer odnos ni pristen, ampak po mojem se tole nanasa samo na prijateljske zveze. Citiraj Natrix IX. "LUX PERPETUA"SI HA de ser condición de mi dicha el olvidode ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).Prefiero la existencia más árida y dolienteal innoble consuelo de olvidar a mi ausente. Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia, que me halague o sonría en esta clara inopia,ni qué luz en mis noches me quedará si pierdotambién la lamparita cordial de tu recuerdo! 2 de octubre de 1912 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kukica 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 a partnerja pa ne obravnavate kot prijatelja? saj v partnerski zvezi sta tud dva cloveka medsebojna prijatelja.al kaj sta? Mozno je bit se frend *po tem* (tud z zenske strani, Pikica). Meni se tud zdi, da je spolnot lahko nadgradnja prijateljstva. Še intimnejši stik. Ampak je res odvisno za kakšen seks gre ... kolk je čustev zraven in tko... Po mojem se ustrašimo, ker pride do še intimnejšega stika in potem ne znamo ne nazaj ne naprej... Citiraj Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.by Tony Samara NAGAJIVA USTVARJALKARECEPTKI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 ja, dobr si rekla, lohk pride do zadrege, ker, kot pravis, 'se ustrasimo'. "Ljudi ne vznemirjajo stvari, ampak mnenja, ki jih imajo o stvareh." In s prijatelji se kao ne sexa. je pa sicer malo morje teh tem, kjer smo to podolgem in pocez ze obravnaval in kjer sem se ze bogato in srdito bodla s tkole kom (recimo z mushi). k mam zanje cudna mnenja o stvareh. Men se zdi da v lajfu total prevec kompliciramo (to pa sicer jaz tud). a ni leps pa boljs, da se dva total stekata in pol nadgradita svoje prijateljstvo recimo se s sexom? al je NUJNO tko v lajfu, da se sam na podlagi neke zaljubljenosti damo dol in cez dva dni porocimo (da nou kdo kej reku pa opravljal pa ker je tko treba, tko "mora bit") in guramo ves lajf s tujcem??? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.