Skoči na vsebino

Svetovni mirovni vrh v Ljubljani

Recommended Posts

Peti Svetovni mirovni vrh z naslovom Sporočilo Sri Swami Madhavanande in Mahatme Gandhija bo potekal v Ljubljani med 13. in 15. oktobrom 2006, v Cankarjevem domu.

To bo v tem letu eden najpomembnejših in zgodovinskih mednarodnih dogodkov, namenjenih miru v svetu, zaščiti okolja, ohranjanju zdravja in mladini. Svetovni vrh bo potekal v okviru razvojnih ciljev OZN, principov pobude "Earth Charter" in univerzalnega mirovnega sporočila dveh najvplivnejših indijskih duhovnih velikanov, Njegove Svetosti Swami Madhavanande and Mahatma Gandhija.

Živimo v prelomnem času svetovne zgodovine, ki od nas zahteva, da se odločimo o svoji prihodnosti. Cilj tega Vrha je prebuditi zavest v naši moderni dobi, da se sooči z najbolj pomembnimi vprašanji, pred katerimi se je znašel naš svet: svetovni mir, zaščita okolja, zdravje in mladi.

Predsednik Republike Slovenije, Dr. Janez Drnovšek, bo odprl ta dogodek z uvodnim nagovorom, pokroviteljstvo pa je velikodušno prevzela županja Ljubljane, gospa Danica Simšič.

Vrha se bodo udeležili dostojanstveniki iz celega sveta, med njimi bodo voditelji različnih veroizpovedi in kultur, predsedniki in tudi predstavniki nevladnih organizacij. To bo dan navdiha, učenja in praktičnih rezultatov, ki nam bodo pomagali, da bomo v svet vnesli več miru med posamezniki, med skupnostmi in med narodi.

Več na: http://www.worldpeacesummit.net/

Deli na socialnih omrežjih

• 2 weeks later...

No, to bo pa jutri :vio: :palec:

Svetovni mirovni vrh - Vrt miru

ponedeljek, 9. oktober 2006 @ 21:26 CEST

Objavil: nian

V okviru Svetovnega mirovnega vrha 2006 bodo v otroški ustvarjalnici na temo Vrt miru otroci različnih starosti in narodnosti skupaj ustvarili »vrt miru« skozi svojo domišljijo in kreativnost.

Likovna in glasbena delavnica, joga za otroke ter delavnica kreativnega pisanja bodo potekale v soboto, 14. oktobra 2006, od 8.30 do 12.00 ter od 15.00 do 18.00 v Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma. Delavnice se bodo zaključile s skupno predstavitvijo, ki bo po zaključku otroškega programa.

Radovedneže, ustvarjalce in umetnike vseh starosti vabimo, da se nam pridružijo!

vir: http://www.pozitivke.net/images/articles/Vrt_Mir_Svet_Vrh_Otrok_Ustvarjanje_1.jpg

...

:vragec:

she zadnji vzdihljaji drnovshka in danice... :xx!:

bi raj dal ta dnar za posochje

zlomk...tralala

Za posocje je bilo pa zbranega vec kot dovolj denarja, pa se delavne sobote smo imel. In denar od teh je sel "kobajagi" v posocje. Aja, pa se drzava je kar zahtevala denar. Torej v posocje je slo iz 3. virov: - dobrodelnost

- Vsak zaposleni je moral placat poloznico za posocje

- Delali smo delavno soboto za posocje

Vse to je lepo in prav in mislim, da ni bilo nikogar, ki bi se upiral ali jamral, da ni fer. Kar pa res ni fer, je pa dejstvo, da niso kaj prida naredil, denar je pa cudezno izpuhtel. Kdo pa na koncu najebe? Ubogi ljudje, ki jih je nesreca prizadela... :xx!:

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

SI HA de ser condición de mi dicha el olvido

de ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).

Prefiero la existencia más árida y doliente

al innoble consuelo de olvidar a mi ausente.

Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia,

que me halague o sonría en esta clara inopia,

ni qué luz en mis noches me quedará si pierdo

también la lamparita cordial de tu recuerdo!

2 de octubre de 1912

Jaz pa mislim, da ima AAkhut prav, pri nas ni mirovnikov, se sam delajo da so mirovniki iz nekih drugih vzgibov, o katerih pa ne bom, ker sem kao priden ratal, pa nočem pokvarit svojega novega imiđa xsrcx

Saj glede mirovnikov ima prav...le ti so pri nas samo moda. x:Dx

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

SI HA de ser condición de mi dicha el olvido

de ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).

Prefiero la existencia más árida y doliente

al innoble consuelo de olvidar a mi ausente.

Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia,

que me halague o sonría en esta clara inopia,

ni qué luz en mis noches me quedará si pierdo

también la lamparita cordial de tu recuerdo!

2 de octubre de 1912

No no to sem hotel tudi jaz poreči, le z drugačno,za spoznanje bolj robato formulacijo besed x8Dx

:vragec:

namest "moda" uporabit besedo:"jajca"? x:Dx x:Dx x:Dx

zlomk...tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

skratka, pa ste vsi tako zelo na tekocem in obvladate situacijo, da si celo vzamete pravico spredalckati celotno slovensko populacijo v nemirovnisko maso ljudi; al kako!? :o|o:

no, ja, po vasih komentarjih bi rekel, da je ze res, da vecina pojasnjuje le sebi x;)x x:o)x na podlagi tako pesimisticnega razmisljanja verjetno se tista svetla pobuda, ki se prikaze, najde pot kvecjemu v neko daljno hrepenenje. Ali se pac vas pesimizem kaze na drugacen nacin.

sodi itak tisti, ki ne razume. :sori:

taksnim in podobnim situacijam, ceprav ljudje vec ur samo sedijo in ne pocnejo nicesar; vsekakor daje pobudo! Cetudi (po vase) organizatorski del nima nekih presvetlih namenov; jih ima vecina ljudsta, ki pride tja. To pac verjamem jaz. Potemtakem sklepam, da zadeva v celoti prinasa nekaj kar je dobro za vse nas.

...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...