Guest Astral` 4. oktober 2006 Prijavi Deli 4. oktober 2006 Svetovna meteorološka organizacija (WMO) je sporočila, da je ozonska luknja nad Antarktiko največja in najnevarnejša do zdaj. Letošnja večja luknja je po mnenju vremenoslovcev posledica nadaljevanja prisotnosti snovi, ki uničujejo ozon, svoje pa je prispevala tudi mrzla zima v stratosferi. Ozonska luknja se pojavlja vsako pomlad na južni polobli, po prepričanju WMO-ja pa se bo ta pojavljala še naslednjih dvajset let, preden bo opaziti njeno zmanjšanje v obsegu in globini. Zdaj meri 29,5 milijona kvadratnih kilometrov, prejšnji rekord pa je bil iz leta 2000, ko je bila velika 29,4 milijona kvadratnih kilometrov. Veliko raziskav si glede naraščanja ali manjšanja ozonske luknje med seboj nasprotuje. WHO se zanaša na svoje meritve in tudi na meritve ameriške in evropske vesoljske agencije. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
onLy 4. oktober 2006 Prijavi Deli 4. oktober 2006 ei a bi lah kdo to prevedu u sleng ? hahehehahhe..aJa sei bo mi deluje dobr... Citiraj Paa Smo sPeT Tamm k nS ni..=* Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
natrixred 5. oktober 2006 Prijavi Deli 5. oktober 2006 Saj ne rabis meteorologov in NASA da ti to povejo. Ce zelis dozivet razliko, samo pojdi v Ameriko, pa lahko obcutis, kako te zge sonce, pa ceprav v zimskem casu in je samo 22 stopinj. Poleg tega pa je v Ameriki najvec koznega raka....le zakaj? Kar se dogaja na Antarktiki, je vsekakor posledica onesnazevanja in velik delez prispevajo ZDA, ki kolikor vem edine niso podpisale mednarodnega sporazuma o ne-onesnazevanju okolja. Pa so eden najvecjih industrijskih proizvajalcev svinjarije na svetu in tezke industrije.Sicer pa, ko bo zacelo zalivati obale, so oni prvi v vrsti... Citiraj Natrix IX. "LUX PERPETUA"SI HA de ser condición de mi dicha el olvidode ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).Prefiero la existencia más árida y dolienteal innoble consuelo de olvidar a mi ausente. Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia, que me halague o sonría en esta clara inopia,ni qué luz en mis noches me quedará si pierdotambién la lamparita cordial de tu recuerdo! 2 de octubre de 1912 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Onix 5. oktober 2006 Prijavi Deli 5. oktober 2006 Težko se bodo Američani poslovili od svojih (vsaj) 5 litrskih strojev pri njih je normalna (oz. majhna) poraba goriva 12-15 litrov na 100 km cena za galono pa je malo višja kot pri nas za liter Da o vseh starih klima napravah in sprejih ne pišem s to luknjo se tudi njihova vojska ne more boriti x!x Citiraj Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo našel.Kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.Nejc Zaplotnik Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 5. oktober 2006 Prijavi Deli 5. oktober 2006 Ciao Astral! vidla vcer to temo, pa se mi ni dal it not pogledat.k sam slabe ratam pa nc ne morm nardit pa ce se razpocmo tlele, nou nc pomagal, k je svetovna zavest v k*. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
onLy 5. oktober 2006 Prijavi Deli 5. oktober 2006 ma ja krneki...šupKi so eni nawadni eii*** sei tega itak nebomo doćakal ne se sekirat hhe Citiraj Paa Smo sPeT Tamm k nS ni..=* Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
muc dobrega srca 6. oktober 2006 Prijavi Deli 6. oktober 2006 (popravljeno) ko že govorimo o ozonski luknji naj povem še tole novičko.Po nekaterih trditvah strokovnjakov, se je ozonska luknja začela obnavljati in je manjša kot je bila nekaj let nazaj.zasluga grepredvsem zmanjšanju ozonu škodljivih plinov v atmosferi. Če bi šlo tako naprej, naj bi se celoten plašč obnovil v nekaj deset letih. Popravljeno 6. oktober 2006 -> muc dobrega srca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
natrixred 8. oktober 2006 Prijavi Deli 8. oktober 2006 ko že govorimo o ozonski luknji naj povem še tole novičko.Po nekaterih trditvah strokovnjakov, se je ozonska luknja začela obnavljati in je manjša kot je bila nekaj let nazaj.zasluga grepredvsem zmanjšanju ozonu škodljivih plinov v atmosferi. Če bi šlo tako naprej, naj bi se celoten plašč obnovil v nekaj deset letih. Te informacije so tocne, zal pa to drzi samo za podrocje Evrope in sicer zaradi dolgoletnih prizadevanj za zmanjsanje skodljivih substanc, zaradi mednarodnih sporazumov o filtrih in cistilnih napravah, prepovedi uporabe freonov itn.Kar se pa tice stanja nad Ameriko, Antarktiko in Avstarlijo, pa je iz leta v leto slabse. Avstralska luknja je ze tako velika, da tvegas na soncu resne opekline brez zascite. Amerika pa ji ponosno sledi... Citiraj Natrix IX. "LUX PERPETUA"SI HA de ser condición de mi dicha el olvidode ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).Prefiero la existencia más árida y dolienteal innoble consuelo de olvidar a mi ausente. Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia, que me halague o sonría en esta clara inopia,ni qué luz en mis noches me quedará si pierdotambién la lamparita cordial de tu recuerdo! 2 de octubre de 1912 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 11. oktober 2006 Prijavi Deli 11. oktober 2006 Fajn tema Imamo pa tudi temo EKOLOGIJA, Pogovori, dejstva, raziskave, etc... o ekologiji v sloveniji in svetu.. kamor bi lahko nizali taka in podobne informacije. v temi pise tudi to: Ženeva, 17.9.2006.Ozonski plašč manjši za 13%Ozonski plašč nad Arktiko se je pozimi zmanjšal za 13 odstotkov, kar ni slab rezultat glede na minulo desetletje, je sporočila Svetovna meteorološka organizacija (OMM). Luknja v ozonskem plašču je nad severnim tečajem zelo gibljiva, zaradi česar jo je težje raziskovati kot na ozonsko luknjo na južnem polu, navaja OMM.Popolne obnove ozonskega plašča, ki ščiti Zemljo pred škodljivimi sončnimi ultravijoličnimi žarki in ki ga je onesnaževanje v 20. stoletju resno načelo, ne bo pred letom 2065, je sporočila organizacija, ki je doslej predvidevala, da se bo ozonski plašč obnovil do leta 2049. Uporaba večine kemičnih snovi, škodljivih za ozonski plašč, je prepovedana ali s protokolom iz Montreala iz leta 1989.vec >> --- Morda bi bilo res najbolje, ce bi bil kar ceu forum EKOLOGIJA, razdeljen na teme in podteme... imamo ze veliko tem na temo EKOLOGIJA; verjetno pa je veliko dela, da se vse preneslo v novi forum Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Astral` 16. oktober 2006 Prijavi Deli 16. oktober 2006 Ciao Astral! vidla vcer to temo, pa se mi ni dal it not pogledat.k sam slabe ratam pa nc ne morm nardit pa ce se razpocmo tlele, nou nc pomagal, k je svetovna zavest v k*. Pozdrav Lahko dost nrdimo,če spreminjamo sebe,spreminjamo svet. Lep dan Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
natrixred 26. oktober 2006 Prijavi Deli 26. oktober 2006 Ja, lepa misel, Astral . Sam se vsem mora v glavo priti Citiraj Natrix IX. "LUX PERPETUA"SI HA de ser condición de mi dicha el olvidode ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).Prefiero la existencia más árida y dolienteal innoble consuelo de olvidar a mi ausente. Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia, que me halague o sonría en esta clara inopia,ni qué luz en mis noches me quedará si pierdotambién la lamparita cordial de tu recuerdo! 2 de octubre de 1912 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 26. oktober 2006 Prijavi Deli 26. oktober 2006 DL-dite si An Inconvenient Truth na Muli... lepa predstavitev Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
natrixred 27. oktober 2006 Prijavi Deli 27. oktober 2006 Sej bi lahko kak link dal, za tiste, ki se nam ne da al pa nimamo casa iskat Citiraj Natrix IX. "LUX PERPETUA"SI HA de ser condición de mi dicha el olvidode ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).Prefiero la existencia más árida y dolienteal innoble consuelo de olvidar a mi ausente. Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia, que me halague o sonría en esta clara inopia,ni qué luz en mis noches me quedará si pierdotambién la lamparita cordial de tu recuerdo! 2 de octubre de 1912 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 31. oktober 2006 Prijavi Deli 31. oktober 2006 http://www.spiegel.de/wissenschaft/mensch/...,445528,00.html Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
natrixred 31. oktober 2006 Prijavi Deli 31. oktober 2006 http://www.spiegel.de/wissenschaft/mensch/...,445528,00.html Hvala! Saj mi ne bi bilo nic zal ce ne bi prebral.. Citiraj Natrix IX. "LUX PERPETUA"SI HA de ser condición de mi dicha el olvidode ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).Prefiero la existencia más árida y dolienteal innoble consuelo de olvidar a mi ausente. Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia, que me halague o sonría en esta clara inopia,ni qué luz en mis noches me quedará si pierdotambién la lamparita cordial de tu recuerdo! 2 de octubre de 1912 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 1. november 2006 Prijavi Deli 1. november 2006 Vem ja... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 1. november 2006 Prijavi Deli 1. november 2006 Hvala! Saj mi ne bi bilo nic zal ce ne bi prebral.. gospod primarij, dragi prijatelj...oprostite ker vas motim, a stvar je resna. problem lahko takoj začnemo reševati z obujanjem teme 17 oktober. v upanju na vašo podporo , dr. janko Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
natrixred 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 gospod primarij, dragi prijatelj...oprostite ker vas motim, a stvar je resna. problem lahko takoj začnemo reševati z obujanjem teme 17 oktober. v upanju na vašo podporo , dr. janko Aaaa, jaz sem pa mislil, da bos rekel, da problem lahko resimo z obujanjem 11. septembra Citiraj Natrix IX. "LUX PERPETUA"SI HA de ser condición de mi dicha el olvidode ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).Prefiero la existencia más árida y dolienteal innoble consuelo de olvidar a mi ausente. Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia, que me halague o sonría en esta clara inopia,ni qué luz en mis noches me quedará si pierdotambién la lamparita cordial de tu recuerdo! 2 de octubre de 1912 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.