Skoči na vsebino

sluzavost

cashy

Recommended Posts

se mi zdi, da je tole precej aktualno, pa bi rad slišal mnenje, kakšen človek je vam sluzast... (da ne bo nekoč tole v SSKJ celo sinonim za cashy :vio: )

kaj si vi pod to predstavljate?

sam bi dejal, da je sluzasta oseba tista, ki hlini narejeno prijaznost iz preračunljivosti, s katero se namerava od neke osebe okoristiti. Drugače je ta oseba značajsko čist drugačna, ponavadi pohlepna, izbirčna, ohola...prijazna pa le, kadar ji to koristi.

Prosim za dopolnitve...

Če se v osnovi strinjate z mano, kako potem prepoznate res sluzasto osebo?

je to vsaka oseba, ki se odziva na določene njo zadevajoče zadeve bolj prijazno in tolerantno, kot bi se odzvali vi, in vam je tak odziv nepojmljiv .....seveda se takoj vklopi vprašanje, zakaj se je tako odzval? In ponavadi najdemo najbolj črno varianto....tip je sluzast ( po možnosti ga nihče, kdor ga tako etiketira, niti v živo ne pozna) :vragec: varianta, da je resnično takega značaja, ali da se trudi tak značaj izgradit, definitivno odpade xcivx :vio:

Si mislijo, se boš pa ja postavil zase, če imaš kaj jajc :inocent:

kaj če "sluzavec" preprosto ne dovoli napadom, da mu pridejo do živega, se jih otrese kot prahu iz obleke. Si reče, ne bodo mi drugi narekovali moj odziv na njihove napade, ne bom reagiral, kot želijo in pričakujejo oni...Sam sem gospodar samega sebe in moj odziv bo tak, kot bom želel jaz... Če me drugi napadajo zaradi provokacije ali lastnih težav, to nima ničesar opraviti z mano...pred čim naj se torej branim?

Če je napad upravičen in tehtno osnovan, potem se nimam pred čim braniti, temveč bom tisto slabost popravil....če je pa resnično le provokacija, skupek neumnih in nesmiselnih besed...kaj bi takim traparijam sploh namenjal pozornost.

Če si sam želim, da izražam samo spodbudo, zahvalo, prijaznost, podporo - ne glede na to, če je to za koga sluzavost in osladnost (ker sam tega ne zmore) - bom to počel. Točno vem, kaj sem jaz in kakšen je moj značaj

Nedvomno je večini ljudi mnogo bolj prijetno, da prejmejo kak kompliment, ali pa kritiko kake slabosti z elementom spodbude in konstruktivnosti, kot pa surovo in grobo iskrenost. Z grobim načinom se rušijo mostovi do prijateljstva in sreče.

Res je, da je pravilno biti iskren, predvsem do sebe in do drugih. Vendar kaj ti pomaga, če ostaneš s svojo iskrenostjo osamljen, ljudje pa se te ogibajo, ker se ob tvoji bližini počutijo ogrožene xnckrivx

Nekateri pač ne dojamejo, da so tudi zgoraj naštete pozitivne lastnosti lahko prevladujoč del značaja in so iskrene...in ne dojamejo, ker jim (mogoče) ni bilo dano v življenju spoznati kako tako osebo in mislijo, da je to preprosto nemogoče...in da ta oseba MORA hliniti te lastnosti... :8):

to je moje mnenje...

ne pravim, da sem tak, kot sem zgoraj napisal - si pa želim postati tak in vlagam precejšen napor v to...

če komu to ni všeč, njegov problem xnckrivx x:o)x

no, zaenkrat toliko...

se veselim vaših komentarjev x:)x

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...
Deli na socialnih omrežjih

CAshy, vem da si fejst sluzast, ko si prehlajen. Drugače pa niti ne, morda včasih nekoliko osladen. x;)x

Če daješ komplimente nevsiljivo, iskreno, z dobrim namenom, ne da bi se hotel okoriščati kot si sam rekel ali da bi si na skrivaj želel v očeh neke osebe izpasti boljši, potem imaš tudi čisto vest in se ni treba obremenjevati z negativnimi mnenji ljudi, ki te ne razumejo ker imajo sami s sabo bogve kakšne probleme. Tako pač je. Gotovo si fejst poba, ki nobenemu noče nič slabega. Takim se vse dobro samo od sebe začne vračati. x;)x

ii :inocent:

pa sem res preveč direkten....odkar sem faks pustu so šli možgani na pašo, domišljija jim pa družbo dela :vragec:

"tvoj žvot je ravn kokr ena smreka" :inocent:

mal preveč ste se direktno name obesil :vragec: x:o)x

...point te teme sem namenil nasplošno o sluzavosti, kje jo vi prepoznavate, kje so v obnašanju meje normale, kjer preide v sluzavost...njeni prepoznavni znaki itd...

splošna tema o tej zadevi, ne o avtorju teme x:o)x

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

hm.......

tkole....men osebno se cashy ne zdi sluzat x:Dx pa čprov je res da všah zavijem mal z očmi k kej njegovga preberem, ne vem....mogoč res zato ker mi je nedojemljivo da nekdo lohk tko razmišlja....ker ga včasih težk zastopim....ampak ok, nema veze.....vseen pa me ne moti.....in ne gre mi na živce....pač...js recimo nism osladna in prijazna ful....ne znam in niti nočm tolažit folka, ga vzpodbujat nevemkolk in same komplimente talat......sam čist komot pa živim z dejstvom da kdo pa je recimo tak.....in ga toleriram, sprejemam.....pustim ga pač naj bo......sej konckoncu, kak bi pa bil svet če bi vsi bli kot jaz x;)x

sam tolk o cashyju....ups, tema je sluzavosti x:)x sluzavost je zame neki :sick: bljak, ogabnega....neki kar se vleče, je spolzko in smrdi....neki ko začneš drgat in šlatat to, se ti zavleče povsod in nalepi....in na začetku mogoč sploh ne zgleda tko....ampak čist lepo in gladko in fino clo....pol pa k dregneš not te pa ubije lohk smrad in ogabnost.......to je zame sluzavost pr folku.....in cashy definitivno ni tak.......je pa kle gor enih par jih k bi jim tole bolj pasalo x;)x

sluzavo je neki kar je pokvarjeno.gnilo. bolno.

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

Cashy ni ne sluzast ne osladen.

Prej bi rekel nesproščen, premal samozavesten, ujet pri pisanju in izražanju v neka pravila lepega obnašanja.

Posledica vzgoje, načina življenja, šolanja... xrolleyesx x:Dx :palec:

Sluzavost ni vljudnost, to dvoje je treba ločevat.

Sluzavost je ko te nekdo obmetava s komplimenti... xrolleyesx :xx!:

Ko pretirava z izrazi spoštovanja :eek: x?x pa si velecenjeni in spoštovani gospod (ali gospa) kadarkoli te nagovori. x:o)x :vragec:

Sluzavost je zame pretirana prijaznost in ponižnost.

Je bilo nekaj primerov tu gor, v Duhovnosti... xrolleyesx :xx!: :vragec:

Pa tud drugod...

Ne znam bolje opisat. x:Dx

Osebno imam raje nekoga ki me če je potrebno pošlje v p*** m***, kot pa da se slini okol mene. :xx!:

Raje imam človeka ki direktno vpraša ali prosi če kaj rabi brez da to zavije v miljon komplimentov.

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Zanimiv naslov teme x:Dx . In se bolj zanimivo, da vsi pisete o avtorju teme in ne na temo, kakor da se vam zdi, da mu morate dat podporo, sicer se bo revez ubil x;)x . Jaz sem bil tud ze velik stvari, med drugim izdajalec (ker sem v tujini) in sem bil primerjan s folkom, ki je po 2 svetovni vojni ubezal, zardi slabe vesti. x:Dx Pa kaj potem? Zakaj bi nam bilo pa pomembno, ce nas opredalcka nekdo, ki nas niti ne pozna? Je tako, kot je komentiral XY clan foruma, ki je dejal, da ni njegov problem, ce je kdo uzaljen. Take it as you want.

Kar se pa same besede tice, sem pa jaz slisal za drugacne razlage te besede x:)x . 100 ljudi, 100 cudi x:)x

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

SI HA de ser condición de mi dicha el olvido

de ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).

Prefiero la existencia más árida y doliente

al innoble consuelo de olvidar a mi ausente.

Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia,

que me halague o sonría en esta clara inopia,

ni qué luz en mis noches me quedará si pierdo

también la lamparita cordial de tu recuerdo!

2 de octubre de 1912

Sluz ima samo en namen, tako v naravi kot v odnosih. Ta mastnost ima namen, da se nekaj nekam lazje zavlece, uturi, vstavi, utera, urine.

Brez sluzi bi slo tezje. Z njo pa sploh ne gre.

Ce si sam svoj in nimas nobenih namenov, nimas potrebe po infiltraciji v mnenja drugih, v odnos, v politicne organizacije, ne potrebujes zunanje potrditve.

Ce imas pa kakrsenkoli namen s cim ali s kom, potem pa lahko opazis kako zacne sluziti in mastiti v zeljene pore in luknje, kamor bi se radi zavlekli ali uturili.

Govoriti kdo je zluzast? Tudi ce recem ta pa ta je tak, je to samo v moji glavi. Resnica je vedno drugacna.

Sluz ima samo en namen, tako v naravi kot v odnosih. Ta mastnost ima namen, da se nekaj nekam lazje zavlece, uturi, vstavi, utera, urine.

Brez sluzi bi slo tezje. Z njo pa sploh ne gre.

Ce si sam svoj in nimas nobenih namenov, nimas potrebe po infiltraciji v mnenja drugih, v odnos, v politicne organizacije, ne potrebujes zunanje potrditve.

Ce imas pa kakrsenkoli namen s cim ali s kom, potem pa lahko opazis kako zacne sluziti in mastiti v zeljene pore in luknje, kamor bi se radi zavlekli ali uturili.

Govoriti kdo je zluzast? Tudi ce recem ta pa ta je tak, je to samo v moji glavi. Resnica je vedno drugacna.

:palec: the perfect answer

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

V moji glavi so sluzasti samo tisti,

ki na račun drugih naredijo vse, da prilezejo kamorkoli,

počasi in vztrajno, s preveliko in narejeno mero vljudnosti, pretiravanja,

slinjenja, laganja...........preko trupel, če je treba.

Priznam, da jih ne poznam veliko, skoraj nobenega.

Hvala nebu ali vesolju ali bogu, da sluz obstaja xsrcx

Je precej večji užitek :inocent:

Ja saj... :vragec:

Prijaznost, z namenom nekam zlesti, da ne omenim kam... :xx!: :vragec: x:Dx

Za tam je treba bit sluzast, na suho ne gre... x:Dx :vragec:

Eno je prijaznost kot jo omenja Mantis.

To se da začutit, ali je iskrena ali ne, ali je to odločitev nekoga da bo tako živel, se tako vedel do soljudi.

Sluzavci... :xx!: :vragec:

Ja, poznam jih nekaj... xrolleyesx :vragec:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,

Zdi se mi, da je tudi "odkrita" prijaznost vse prevečkrat igrana.

Čeprav sama nimam slabih izkušenj z iskrenimi ljudmi.

In sem prepričana, da so to kar so.

Ja, so me pa nekateri tudi presenetili in šokirali v nasprotno x:Ix

Je razlika med "odkrito" in odkrito prijaznostjo.

Znam ločit, znam začutit kakšna je.

Ker prava prijaznost ne more biti igrana... xsrcx

Veš kadar sami postavljamo merila kaj je iskreno in kaj ni in sami presojamo kaj je odkrita in kaj zaigrana prijaznost, potem pogosto zapademo v zmote..

Vem. Zato sem se že "opekla", in ti to zelo dobro veš.

Bi morala poslušati "oceno" drugih, a jaz sem verjela v iskrenost.

Ravno v tej smeri govorim, ti mal preveč poslušaš mnenja in izjave drugih, iskrenost pa ni bila preizkušena z moje strani, pač pa od drugih ljudi, ki kao govore v mojem imenu, brez avtorizacije seveda x:)x Sicer pa mi je ravno izkušnja ki se je porodila v našem "konfliktu" odprla oči, s kom sem imel tedaj posla, pa ne mislim nate v tem primeru x;)x

nisem jih poslušala, mnenja teh deklet..........ker jih sploh ne poznam.....in nimam niti najmanjšega veselja jih spoznat.......je priletelo kar na OS. Marsikaj.

Ne samo tisto, kar sem ti povedala/poslala naprej. Tako da, je bilo tukaj v tem primeru veliko veliko razočaranje. Ja sem bila naivna, žal. Je pa dobra šola.

Vse dobro xsrcx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...