mako106 22. januar 2010 Prijavi Deli 22. januar 2010 Brezo, Janko in Mako kaj, ko bi se vi to kar za enim šankom zmenili? Tako lepo vam gre samo malo viskija, da še podžgete vse skupaj ne vem kaj bi prej dol padlo....šank...al mi Mislim da previše pričam, a sad je vrijeme da i malo zašutim. Jaz sem vedno v gibanju, če ne moj telo, potem pa duhec. ne čakaj na pomlad Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 22. januar 2010 Prijavi Deli 22. januar 2010 kere mate drgač pa en aspirin in ruporut predn se gre spat..preverjeno pomaga al pa tak kot je brezo napisal velik vode, pa drug dan kako dobeo govejo župco Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 23. januar 2010 Prijavi Deli 23. januar 2010 * 2 pomaranči, pol limone, napolniš kozarec še vodo do vrha in dodaš ščep soli ** Revita + ščep soli *** rmanov čaj, brez sladkorja ali kakšnih drugih dodatkov Z vodo se ne smeš preveč nalivat, ker je želodec razdražen in boš vse izbruhal (kar mogoče po drugi strani niti ni tako slabo, ker s tem izpereš strupe iz želodca). - kisle kumarice, pršut, majoneza in kruh- goveja juha, ne premastna- sarma Ne se preveč najest, ampak ješ večkrat po malo čez cel dan. Pomaga tudi masaža glave; pa strasten sex in vroč tuš, da izhlapi alkohol skozi pore. Najbolje pa kar vse zgoraj našteto. Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 23. januar 2010 Prijavi Deli 23. januar 2010 Z vodo se ne smeš preveč nalivat, ker je želodec razdražen in boš vse izbruhal (kar mogoče po drugi strani niti ni tako slabo, ker s tem izpereš strupe iz želodca). Če popiješ 0,5-1 litra vode v eni urci ali dveh to ni nalivanje. Želodec je pa itak razdražen, voda je pa nevtralna in v bistvu kislino celo razredči. Večja je verjetnost da boš bruhal če na prazen želčodec poješ samo citrus kot je pomaranča. Sicer pa vsak ki je bil kdaj v redu nasekan, pozna tisti občutek suhih ustnic, ko se zbudi in takrat gre liter tekočine hitro po grlu. Samo nagneš bocu, narediš par žlugov in že je prazna. Ne priporoča se pa več piti mleka na tešče tako kot smo mi delal v naših časih. Kajti mleko ti samo trenutno ublaži stanje, čez čas zna biti pa celo slabše. Mleko in kislina, kaj se zgodi, mleko se nekak sesiri, nastane neko vrenje in čez čas so možni kakšni čudni občutki po trebuhu...... Sicer je pa vse odvisno od osebe koliko prenese alko, koliko hitro mu organizem predeluje strupe in ostali detajli. Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 23. januar 2010 Prijavi Deli 23. januar 2010 A to vi vse iz izkušenj ...pa taka mladina ..kva še bo... jaz pa nimam pojma kaj bi blo fajn...ponavad so rekli da paradajz sok...no jaz bom pa rekla da je fajn če jeste banano...da se vam mal ravnotežje popravi. Noh ja kar sem vidla ..iz moje mladosti ...so mati kuhali mojmu fotru kamilce ....al pa kakšen metin čajček ..da se je mal pomirilo...pol pa juho govejo tud kurja ni slaba... Pa enkrat to so pa moje izkušnje ....sam ni za mačka(al pa tud) ..jaz sem to že prej pila ker mi je blo slabo ...so mi dali močno skuhano pravo kavo pa žličko soli ....se fajn zbruhaš ...rezultat pa je da te sploh potem ne boli želodec ...o kakšnem mačku ni sledu ....no takrat je fajn da greš na svež zrak ..da se možgani zbristijo. Tolko od mene... Jap jaz to iz izkušenj na sebi in od kolegov-ic, največ iz izkušenj v srednji šoli. Jaz sem jo skoraj vedno odnesel najbolje. Pameten se uči na napakah drugih. Kamilice pomirijo želodec, kavica ga pa razdraži. Če pa bruhaš gre pa kislina po požiralniku gor in ga malo poškoduje, zato zna biti potem malo čuden občutek po grlu in požiralniku, kot da bi še zmeraj malo peklo al pa kaj takega. Je pa res da grejo strupi ven in se potem hitro skuliraš. Drugače pa velja da je drug dan večina strupa že predelana in se ne izplača izzvati bruhanja. Bruhanje je pa včasih dobro izzvat recimo zvečer al pa v jutranjih urah takoj po prenehanju pitja, če človeček ne more več stat, al pa je plav v obraz. Odpreš mu usta, porineš prst noter in mu vzdražiš jeziček...in človeček bo kmal začel bruhat, čez dve ure se bo pa že zavedal okolice. Vau to pa že spada med prvo pomoč. Ma nema veze take stvari se hitro naučiš v okolici Poljanskega nasipa, trgovske šole,administrativne in seveda zdravstvene, pa še ostalih ki so glih tam okol. Samo kakšni osnovnošolarčki al pa kakšna mamca te lahko mal čudno gledajo in si mislijo svoje. Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 23. januar 2010 Prijavi Deli 23. januar 2010 še dobro da ste sploh še živi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 23. januar 2010 Prijavi Deli 23. januar 2010 še dobro da ste sploh še živi Mladi, neumni, zadeti,...Tipična zahodna mladina. Nismo pa nikol jemal rave tabletk in trde droge, smo pa bili včasih mal na mehkih. In kako naj človek razume junkija in mu pomaga, če sam ni bil nikoli junki in ne ve kaj on prestaja in se mu poraja v glavi. Zato pa razni psihologi in psihiatri niso dost vredni če niso dal to čez. Pričajo teorijo o praksi se jim pa ne sanja. Zato pa so razne skupine za samopomoč tako dobre (anonimni alkoholiki,....). Ker ti iz izkušenj govorijo ljudje ki so to dal čez in ti stojijo ob strani. In iz perspektive dušice je to samo en zelo zanimiv predmet v zemeljski šoli. No ja zraven pijačke pridejo še ostale stvari oz. predmetki---varanje partnerja, fighti, lasanje in klofutanje žensk med sabo, vse mogoče kletvice, smejanje problemov, občutki kot jih dosegajo jogini,....Veseli in žalostni dogodki. Kar te ne sesuje, te pa ojača. Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Minnie 23. januar 2010 Prijavi Deli 23. januar 2010 bla bla Brezo ....to je samo izgovor .... alkohol človeštvu ni še nič dobrega naredil... glede ostalih substanc ...kot so naravne drogo so jih pa ljudje uporabljali v drugačne namene obredi, zdravila ....zdaj pa jih večina samo še za zadevanje.... JP SE PA STRINJAM MLADOST JE NOROST ...IN NAJBOLJ ZANIMIVO JE TISO KAR NAJ BI BILO PREPOVEDANO Vzela si mi besedo iz usta. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 23. januar 2010 Prijavi Deli 23. januar 2010 bla bla Brezo ....to je samo izgovor .... alkohol človeštvu ni še nič dobrega naredil... glede ostalih substanc ...kot so naravne drogo so jih pa ljudje uporabljali v drugačne namene obredi, zdravila ....zdaj pa jih večina samo še za zadevanje.... JP SE PA STRINJAM MLADOST JE NOROST ...IN NAJBOLJ ZANIMIVO JE TISO KAR NAJ BI BILO PREPOVEDANO Kakšen izgovor Predpostavljam da misliš pod "alkohol" pijačo. Ker alkohol kot je špirit in ostale alkoholne zadevce se dost rabijo v zdravstvu in tudi v drugih panogah za razkuževanje predmetov, stvari,......A ti niso angelčki povedal kozarček alkohola ali eno pivo na dan je dobro za dvig razpoloženja. Kar je pa že več pa zna biti malo škodljivo. Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 23. januar 2010 Prijavi Deli 23. januar 2010 Ne BreZo jaz mam drugačne pogovore z njimi Hjm ...tebe pa zdeel mal hudički nosjo ...ker manipuliraš zdele .. tko ..ne se trudit mene ne boš prepričal.. da je alko dober za karkoli ....razen za arniko namočit... Jp kakšne besede so za nekatere nerazumljive ...če jih nočjo razumet Tega o kozarčku alkota res niso rekli angelčki, ampak eden od mojstrov. Mojster je pa itak učitelj od angelčkov tako da.....Ne mislim pa nobenega prepričevat. Samo povem informacije kakor so bile posredovane enim človečkom. Samo poglej naše duhovnike med mašo, ko dvignejo kelih in popijejo malo vina. In oni so božji služabniki. Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 23. januar 2010 Prijavi Deli 23. januar 2010 Kozarec kvalitetnega vina, piva = ok, kdaj pa kdaj. Pijmo zmerno, pijmo kvaliteto/ pijmo dobro. -) Kdor nima mere, naj se vzdrži. -) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 23. januar 2010 Prijavi Deli 23. januar 2010 Kozarec kvalitetnega vina, piva = ok, kdaj pa kdaj. Pijmo zmerno, pijmo kvaliteto/ pijmo dobro. -) Kdor nima mere, naj se vzdrži. -) Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 23. januar 2010 Prijavi Deli 23. januar 2010 No pa mal smo zašli ...raj povejte še kakšen recept tem ubogim dušicam...ki majo problemčke z mačkom Vsak, ki je malo bral časopise, revije,....pred Božičkom in Novim letom je lahko videl številne recepte in nasvete. Zakaj ponavljat eno in isto. Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Minnie 23. januar 2010 Prijavi Deli 23. januar 2010 Vsak, ki je malo bral časopise, revije,....pred Božičkom in Novim letom je lahko videl številne recepte in nasvete. Zakaj ponavljat eno in isto. Brezo, nije to ponavljanje jednog te istog. Gledaj to kao na razmjenu iskustava. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 23. januar 2010 Prijavi Deli 23. januar 2010 Ma ajde za tiste ki niso čital al pa ne vejo- osnove prve pomoči pri zastrupitvah z alkoholom. Kako pomagati vinjenemu človeku? - 24ur.com 7. NENADNE (AKUTNE) ZASTRUPITVE Zastrupitev je obolenje, povzročeno s strupi, to je s snovmi, ki so glede na kvaliteto, količino ali koncentracijo telesu tuje in na kakršen koli način vnesene v telo povzročijo motnje v delovanju tkiv in organov. Akutna je zastrupitev, kadar nastane kot neposredna reakcija telesa na vneseni strup. Vzročna zveza med vnosom strupa in obolenjem je očitna. Usoda takšnega zastrupljenca pa je dostikrat odvisna od pravočasne in pravilne tako prve kot tudi nujne medicinske pomoči, ki ju dobi na kraju zastrupitve. Strupi oziroma škodljive snovi lahko preidejo v telo prek dihal (z vdihavanjem, na primer CO, CO2, bencinski hlapi), prek prebavil (z zaužitjem, na primer alkohol, jedkovine, barbiturati in druga zdravila, pokvarjena hrana, strupene gobe) ali prek kože (z resorpcijo, na primer živo srebro, ali z vbrizgavanjem z injekcijo). V okviru prve pomoči so osnovni ukrepi za odstranjevanje strupenih snovi iz telesa zastrupljenca: • če je prišlo do zastrupitve zaradi vdihavanja strupenih snovi, je potrebna odstranitev iz strupenega ozračja; • pri zastrupitvah z zaužitjem strupenih snovi je, kadar je zastrupljenec pri zavesti, potrebno izzivanje bruhanja (s prstom ali slano tekočino) in dajanje odvajala (grenke soli) ter nevtralizacija strupenih snovi z dajanjem živalskega oglja, nezavestnemu nikoli ne smemo izzivati bruhanja; • pri zastrupitvah skozi kožo pa je potrebno zastrupljenca sleči in ga umiti z mlačno vodo. 7.1 ZASTRUPITEV Z ETILNIM ALKOHOLOM Nastane zaradi prehitrega pitja prevelikih količin komercialnih alkoholnih pijač, še posebno, če oseba ni vajena alkohola in če pije na prazen želodec. V hudi pijanosti so poleg zastrupitve pogoste tudi razne poškodbe in podhladitve ter zadušitve. Znaki zastrupitve: vsi znaki pijanosti, ki nato postopoma preidejo v izgubo zavesti, spremljano z intenzivno rdečico, ugaslostjo refleksov, razširjenostjo zenic, pospešenostjo pulza, znižanjem krvnega tlaka ter paralizo dihalnega centra. Prva pomoč: preprečevanje zadušitve; če je pijani še pri zavesti, mu izzovemo bruhanje in mu damo živalsko oglje; zaščitimo ga pred ohlajevanjem; če je potrebno, začnemo oživljati; moramo ga rehidrirati. 7.2 ZASTRUPITEV Z METANOLOM (METILNIM ALKOHOLOM) Metilni alkohol se uporablja v industriji in obrti. V gorilnem špiritu ga je 20 %. Ima podoben duh kot etilni alkohol. Do zastrupitve pride, če kdo pije metilni alkohol ali gorilni špirit. Znaki zastrupitve: precej podobnosti s pijanostjo, le da se znaki pokažejo kasneje, po nekajurnem presledku. Metanol je zelo strupen, saj je smrtno nevarna že količina okoli 50 gramov čistega metanola. Strupenost temelji na oksidaciji metilnega alkohola preko formaldehida v mravljinčno kislino, kar vodi do hudih motenj v presnavljanju kislin v telesu (acidoze). Zastrupljeni ima vrtoglavico, glavobol, prebavne motnje, je nemiren in ga stresajo krči. Pojavijo se motnje vida, ki vodijo do oslepitve. Krvni tlak pada in nastopi globoka nezavest (koma). Smrt nastopi zaradi paralize dihalnega centra. Prva pomoč: če je opiti še pri zavesti, mu povzročimo bruhanje in damo živalsko oglje. Nato naj popije 30 do 40 ml etilnega alkohola, kar ustreza enemu kozarcu oziroma 100 ml žgane pijače – konjaka ali viskija. Etilni alkohol zavira oksidacijo metanola v krvi in s tem razvoj acidoze. Če je potrebno, preprečujemo zadušitev in oživljamo. 7.3 ZASTRUPITEV Z BARBITURATI Barbiturati so snovi, ki se v medicini uporabljajo kot pomirjevala in uspavala. Če jih kdo vzame obenem s pitjem alkoholnih pijač, se njihov učinek še poveča. Znaki zastrupitve: pri lažji obliki zastrupitve je stanje zastrupljenca podobno globlji narkozi, v hujših primerih pa pride do globoke nezavesti (kome), zenici ne reagirata na svetlobo, dihanje je plitko, refleksi ugasli, krvni tlak nizek, vidne sluznice so pomodrele, nastopi paraliza dihalnega centra in smrt. Prva pomoč: preprečevanje zadušitve, oživljanje, dokler ne pride reševalna ekipa. Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 23. januar 2010 Prijavi Deli 23. januar 2010 Vsak, ki je malo bral časopise, revije,....pred Božičkom in Novim letom je lahko videl številne recepte in nasvete. Zakaj ponavljat eno in isto. najbol zihr je, da preden greš pit...da ješ ful mastno hrano al pa spiješ par žlic olja...se nardi obloga na želodcu in gre vs alko ven lahk spiješ par flaš, pa boš sam fajhtn Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 23. januar 2010 Prijavi Deli 23. januar 2010 ma....kolk ste že od posledic prestrašeni...pol res boljše da se alkohola niti ne pipate recipročno velja tudi za vse druge stvari...od katerih ste prestrašeni ne pipaj...dokler je strah v tebi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 23. januar 2010 Prijavi Deli 23. januar 2010 najbol zihr je, da preden greš pit...da ješ ful mastno hrano al pa spiješ par žlic olja...se nardi obloga na želodcu in gre vs alko ven lahk spiješ par flaš, pa boš sam fajhtn Alko ne gre ven, samo več časa rabi da se absorbira. S tem da tukaj ni obremenjen samo želodec,ampak tudi organi ki presnavljajo maščobo. Tako da bo učinek vinjenosti opazen mogoče šele čez kakšno uro, dve,...kasneje. Drugače je pa zelo dobro, da se ne pije na prazen želodec. Se gre pa ponavadi po končanem pijančevanju na kakšen burek, pizzo al pa horsea. Med vikendi je pa že obično da opaziš v nočnih ali jutranjih urah mnogo ljudi kod raznih fast fooda. Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 23. januar 2010 Prijavi Deli 23. januar 2010 Alko ne gre ven, samo več časa rabi da se absorbira. S tem da tukaj ni obremenjen samo želodec,ampak tudi organi ki presnavljajo maščobo. Tako da bo učinek vinjenosti opazen mogoče šele čez kakšno uro, dve,...kasneje. Drugače je pa zelo dobro, da se ne pije na prazen želodec. Se gre pa ponavadi po končanem pijančevanju na kakšen burek, pizzo al pa horsea. Med vikendi je pa že obično da opaziš v nočnih ali jutranjih urah mnogo ljudi kod raznih fast fooda.ma za to mi je povedal stric, ko so ga c srbiji hotl napojit...pa mu je en stari ata rekel nej se masti naje pol pa so ostali prej dol popadal, kot pa 'slovenček' če se pije po pameti...ne bo nč narobe Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Minnie 23. januar 2010 Prijavi Deli 23. januar 2010 Ja ti junak ..si pri drugih stvareh tud tak junak..npr... Mako zna: strah zmagaš samo če se soočiš s njim. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest razlika 23. januar 2010 Prijavi Deli 23. januar 2010 Eh ne ..jaz to že iz navade ..da vzbudim moralnega mačka ....mam tako alergijo ...tega se pol mal dalj časa zdravi ... Saj pravim jaz mam takih izkušenj bolj mal ...blazno ne prenašam nobenih takih in drugačnih substanc. ..že po aspirinu se mi rola ....(mal pretiravam ..sam spim pa res ) je pa prav ja ..da veš kaj je treba v takih momentih ...če ne gre drugače ..pa k dohtarju na spiranje želodca ti sploh ne veš kaj človeški organizem vse prenese .... res je prav ljubeč do nas ... Res. Lahko ga zalagaš z nevem kakšnimi strupi al pa ga matraš z nevemkakšnimi zdravimi dietami... ampak telo je kot en mladiček, kar verjame, vsakič ko si premisliš, je on za... gremo še to probat... pa še to in še to... ker je tako nedolžno, ga moraš imet rad in ga včasih tudi resno vzet. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 23. januar 2010 Prijavi Deli 23. januar 2010 Tam kjer imajo vinograde te prav čudno gledajo, če ne spiješ vsaj en kozarček pravega domačega vinčka. Mater sem se moral potrudit, da sem prišel do pira nazadnje ko sem bil na dolenjskem. Samo vino povsod. No ja, po par kozarčkih tistega njihovega vinčka, sem pa končno prišel do laškega. Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Minnie 23. januar 2010 Prijavi Deli 23. januar 2010 Jp ..jst priznam nisem najpogumnejše bitje ..pa strah me je tud marsikaj..ampak pri nekaterih stvareh ....sem pa pogumnješa od marsikoga... tud če se ne zadevam in ne pijem Tko da marsikdo pa rabi nekaj ...da ga naredi pogumnjšega ... jp mogoč tud brezskrbnega... jp Mako ...saj nisem čist nič slabga mislila ...pač čisti refleks... drugač pa ja ...ljudje se bojimo neznanega...samo alko v teh časih res ni neznaka al je...? Nihče ni popolnoma pogumen. Jaz prva. Tudi vem da nisi nič slabega mislila. Jaz ne pijem iz praktičnih razlaga. Enkrat mi je bilo dovolj, in več od tega. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 23. januar 2010 Prijavi Deli 23. januar 2010 Kazu, da pri povecanom konzumiranju alkoholnih pica dolazi do gubitka seksualnih poriva, a ja pijem i jebe mi se. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 23. januar 2010 Prijavi Deli 23. januar 2010 Ja ti junak ..si pri drugih stvareh tud tak junak..npr... kdo pa pravi da sem junak jaz sem itak samo en bošček....ki se pač stvari katerih ga je strah ne pipa v bistvu je bilo tisto čisto iz mene...za sebe povedano prej jp Mako ...saj nisem čist nič slabga mislila ...pač čisti refleks... če nisi nič slabega mislila...pol pa ne razumem potrebe po opravičevanju...za svoje reflekse Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.