Guest sstane 22. oktober 2006 Prijavi Deli 22. oktober 2006 ja sem večkrat v sečovljah, pa moram bežatTi to res nič ne pove Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mura 25. oktober 2006 Prijavi Deli 25. oktober 2006 Osnovna teorija življenja velja za vsa živa bitja, dinamično ravnotežje med Soncem in Zemljo v fizičnem telesu. Rastline in živali se ravnajo izključno po instinktu, človek pa tudi na osnovi logičnega sklepanja na osnovi lastnih izkušen in na osnovi razumevanja izkušenj drugih.V čem je torej problem?Jaz pa mislim, da stvar vendarle ni tako enostavna.Res je, da imajo živali instinkt, ki mu slediju pri hranjenju. In ta instinkt je v normalnih razmerah tak, da vodi določeno žival skoraj nezmotljivo. Pravzaprav obstaja neka inteligenca vrste, ki vodi kot skoraj nezmotljiv instinkt te vrste tudi vsako posamezno žival. V kolikor je človek živali še dopustil, da živi v svoji vrsti primernemu okolju, ta žival ne bo sama od sebe izbrala hrane, ki ji lahko škoduje.Pravim- praviloma je tako!Človek je pa tukaj svoboden. Lahko se odloči, da bo pojedol to ali drugo. Tukaj je vsak odgovoren sam za to kar počne. In tudi posledice nocs končno vsak sam. Takega vodstva kot pri živali toraj ni.Je pa možnost svobodnega odločanja.Ponavadi uporabljamo pri odločanju dejansko (tudi) razum...Je pa pri človeku tako, da praviloma ni gotovosti, da ga bodo njegove odločitve, koraki za katere se je odločil, pripeljali do željenega cilja. Nekje stoji vsak posameznik na svojih nogah. Kljub temu, da se vsakomur od nas, noge kdaj pa kdaj majejo. In praviloma ne vemo ali je to kar pojemo za nas, za vsakogar od nas, čisto individualno, tukaj in zdaj, zares tisto tapravo, točno to kar bi rabili. Piko na i dajejo vse mogoče teorije in tudi reklame.Ko tako stojim tukaj in gledam na desno in levo ne vem, ne morem vedeti s 100% gotovostjo ali naj stopim sem ali tja ali pa zgolj ostanem kjer sem.In točno to je to.Komarju, ki se vsede na Mystico ni treba prebrati niti ene knjige o prehrani. Ne rabi tudi nikakršnih zdravil ali dodatkov. Preprosto piči, se napije in potešen odleti (če ima srečo seveda...)Kako je pa z Mystico?Ali pa s komerkoli?Vsak od nas lahko uporabi vso svoje znanje, ki ga ima in vendar------------Komar se praviloma kljub temu, da tega znanja nima, hrani bolj zdravo kot jaz. In sploh živi svoji vrsti bolj primerno življenje kot jaz.In v kolikor tudi žival zboli, je to skoraj zmeraj zaradi nepravilnih posegov človeka v življensko okolje te živali. Če gledamo zgolj na rezultate,bi lahko izgledalo tako, da je ravno naš razum tisti, ki nas vodi k napačnim odločitvam. Omeniti želim zgolj dejstvo, da tistega vodstva, ki ga imajo živali, ljudje (več) nimamo.In samo razum opremljen z vsem možnim znanjem nas očitno ni zmožen voditi tako, da bi vsak posameznik dejansko mogel živeti zdravo. (Oziroma ozdraveti v kolikor je njegova bolezen posledica zla, ki so mu ga prizadeli drugi).Razum in znanje, bi bilo treba nadgraditi z intuicijo.In na tem lahko dela vsak.Posameznik, ki je do neke mere razvil sposobnost intuicije bo posledično postal samemu sebi zdravnik.In dlje bo na tej poti, manj odvisen bo od "uradnega" zdravnika, zdravilca ali kakorkoli že se le ta imenuje.In pot, ki jo tukaj omenjam je zelo enostavna, samo delat je treba na tem. Dejansko. Ja...Zakaj mi zdravila ne pomagajo?Zakaj mi zelišča ne pomagajo?Zakaj mi sol ne pomaga?Zakaj mi Alveo ne pomaga?Zakaj mi kdo ali kaj ne pomaga????Kaj pa jaz?Sem slišal trkanje na moja lastna notranja vrata?Se upam stopiti pogledat kdo stoji pred njimi?Se upam odpreti?Ja!Zakaj mi ne pomaga? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
MIRYAM 25. oktober 2006 Prijavi Deli 25. oktober 2006 Povsod. sorry, pri nas v Trbovljah je to malo težko... že uradno priznajo da je tudi divjad tako zastrupljena, da se ne sme jesti, s helikopterji zastrupljajo gozd (kao lisice proti steklini....) kako naj tu živim v sožitju z naravo, če pa sem se odločila ŽIVETI ZDRAVO!!!!! Nekje sem prebrala željo možakarja, naj ga pokopljejo pod slivo, da bo bolje rasla - če bom še dolgo tu, bi se z "mojim gnojilom" kvečjemu posušila!!!! SAMO NASMEH JE BOLJ GRENAK...... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mura 25. oktober 2006 Prijavi Deli 25. oktober 2006 sorry, pri nas v Trbovljah je to malo težko... že uradno priznajo da je tudi divjad tako zastrupljena, da se ne sme jesti, s helikopterji zastrupljajo gozd (kao lisice proti steklini....) kako naj tu živim v sožitju z naravo, če pa sem se odločila ŽIVETI ZDRAVO!!!!! Nekje sem prebrala željo možakarja, naj ga pokopljejo pod slivo, da bo bolje rasla - če bom še dolgo tu, bi se z "mojim gnojilom" kvečjemu posušila!!!! SAMO NASMEH JE BOLJ GRENAK......Ja,Myriam...Ko sem bral tvoje vprašanje o tem kje je sploh močno živeti zdravo, v sožitju z naravo, se je kot prva pojavila misel: "Nikjer".Potem sem prebral kar je k temu napisal Stane: "Vsepovsod". In zdaj mislim, da sta obe izjavi pravilni. Odvisno iz katerega zornega kota na stvari gledamo.Na enem nivou lahko rečemo, da je življensko okolje že zelo uničeno. Da pač živimo v okolju, ki nas dela bolne. To je gotovo res. Z gensko tehnologijo bo še slabše, pa vse preveč ljudi še spi in se ne zavede kaj se dogaja. Po drugi strani pa je res tudi, da lahko kljub temu živi vsak od nas v sožitju z naravo in zdrav. Oziroma vsak se lahko napoti na pot, ki pelje k zdravju. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 2. april 2007 Prijavi Deli 2. april 2007 http://dne.enaa.com/upload/tamiflu_3003.jpg Tamiflu lahko povzroči nenormalno obnašanje Potrebna so nova opozorila za bolnike Zdravstvene oblasti pravijo, da bi moralo zdravilo proti gripi Tamiflu v svojih navedbah stranskih učinkov vključevati tudi dodatne stranske učinke vključno z možnostjo samomora. Opozorila so prišla iz Japonske , kjer je Ministrstvo za zdravje od leta 2004 prejelo poročilo o 22 primerih nenormalnega obnašanja med bolniki, ki so prejeli Tamiflu, od teh 22 so bili celo 4 smrtni primeri. Dva od umrlih sta bila najstnika, ki sta kazala znake nenormalnega obnašanja tik pred smrtjo. Prvi je končal pod kolesi tovornjaka, ko je nenadoma stekel iz hiše in skočil pod tovornjak. Drugi pa je skočil iz svojega stanovanja v 9 nadstropju. Evropska komisija za zdravila za ljudi je podrobno pregledala vsa poročila o stranskih učinkih Tamifluja od leta 2005 dalje, ko je prišlo na evropsko tržišče. Na svojem zadnjem sestanku so razpravljali tudi o poročilu o primerih nevro psihičnih stranskih učinkih pri bolnikih na Japonskem Zato so priporočili, da bi informacija bolnikom o Tamifluju morala vključevati tudi stranske učinke oziroma opozorilo: zmanjšana stopnja zavedanja, nenormalno obnašanje, halucinacije in delirij, so bili opaženi med jemanjem Tamifluja. Ta stanja so v redkih slučajih povzročili nesrečo s poškodbo. Izdali so tudi priporočilo, da je treba pozorno spremljati otroke in adolescente in v primeru neobičajnega obnašanja ob jemanju tamifluja , takoj obvestiti zdravnika. La Roche je izjavil, da nova opozorila na zdravilu ne bodo zmanjšala njegove vloge v pripravljenosti na možno pandemijo gripe in ne bodo vplivale na njegovo uporabo pri obvladovanju sezonske gripe. vec o tem >>> vir Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 2. april 2007 Prijavi Deli 2. april 2007 Zdravstvene oblasti pravijo, da bi moralo zdravilo proti gripi Tamiflu v svojih navedbah stranskih učinkov vključevati tudi dodatne stranske učinke brrr...me kr zmrazi... sam res, tolk je enga balasta/zdravil na trziscu... v obtoku... tolk ene kemije skupi namesane, ki sploh ni "naravna" za clovesko telo..., stransk ucinki se pa poznani ne! zalostno...se sploh ne cudm, da so pri navadnem tamifluju, kaj takega odkrili... :xx!: tud inhibitorji encimov MAO... po clovesko antidepresivi... se bolj po kmecko : zdravila proti depresiji, imajo kr nekaj "dokazanih" negativnih stranskih ucinkov, med drugim tud: nihanje krvnega tlaka, zaspanost podnevi, izsusene ustnce, pridobivanje na tezi, spolna nezmoznost... ... in bi blo fajn, da bi se clovk vprasu kolk se se kj - ucinkov zadaj skriva? sam tolk za info tistim k jemljejo antidepresive... da je tezje ampk boljse sam sebe "v roke prijet" kt pa lazje ceprav slabse tableto pogoltnt! Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.