alef 15. oktober 2006 Prijavi Deli 15. oktober 2006 Tema o slovenski zabavni glasbi je že bila.Sem jo iskal pa je nisem našel.Če je še, naj se pa združi s tem kar bom napisal. Malo prej sem poslušal na radiu ono od Saške Lendero Ne bom več senca njenaKo sem pa poslušal malo bolj pozorno sem pa ugotovil da NE poje Saška.In da pevka poje v GRŠČINI. Spomnil sem se oene oddaje na radiu Univox(naš lokalni radio... ) kakšen teden po EMI.Malo žleht oddaja, ki je primerjala tekmovalne skladbe z že objavljenimi domačimi, predvsem pa tujimi skladbami. Kaj menite o "originalnosti" in plagiatorstvu v naši zabavni glasbi? Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 15. oktober 2006 Prijavi Deli 15. oktober 2006 Kaj menite o "originalnosti" in plagiatorstvu v naši zabavni glasbi? Odvisno od pristopa. Veliko ljudi napiše knjigo tako, da zbere poodatke iz petih obstoječih - tako nastane šesta. Pogosto je tako pri glasbi. Ni pa nujno. Lahko si kod otrok poslušal neke skladbe, ki se jih zavestno ne spomniš več, pol pa delaš komad, pa to pride na plano. Je pa treba ločiti med plagiatorstvom in vpivi. Nek gasbenik lahko nate tako vpliva, da delaš komade v njegovem stilu. Zadnjič smo npr. igrali tarok in zraven poslušali CD litijske skupine Syberia. Je že blo nekaj komadov mimio, ko me eden od soigralcev vpraša:"A poslušamo nov album od Satrianija?" Poll maš seveda še trendovsko musko - kle so si pr enih zvrsteh komadi tok podobni, da ni čist za nikamor.Definitivno je bila naša zabavna glasba pred leti veliko kvalitetnejša in izvirnejša. Pogosteje je prihajalo do primerov, ko so uglasbili pesem - danes pa v glavnem najdejo en rif ali dva in besede dodajo potem. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 15. oktober 2006 Avtor Prijavi Deli 15. oktober 2006 Drži to kar si napisal.Ampak melodija te skladbe je bila IDENTIČNA kot v tisti od Saške Lendero.Pa tudi po EMI se je kar precej govorilo o kraji(plagiatorstvu)Eno je vpliv nečesa, posledica pa PODOBNOST.Drugo je pa kopiranje, kraja, plagiatorstvo... Saj ni rečeno da gre v omemnjenem primero za plagiatorstvo, lahko je tudi čisto legalno nekdo zapel in posnel to skladbo v grščini.Je bilo pa precej govora o drugih primerih, zato sem postavil to vprašanje. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tina 15. oktober 2006 Prijavi Deli 15. oktober 2006 Tema o slovenski zabavni glasbi je že bila.Sem jo iskal pa je nisem našel.Če je še, naj se pa združi s tem kar bom napisal.Tole? ... slovenska glasba Citiraj http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 16. oktober 2006 Prijavi Deli 16. oktober 2006 Tema o slovenski zabavni glasbi je že bila.Sem jo iskal pa je nisem našel.Kaj si mi ti hecko! Tema o slovenski glasbi je že bila. Ker se vedel, da je, sem jo maral samo najti. Takoj je nisem našel. Ampak ker sem VEDEL (no, nikoli ne moreš "vedeti", hahaha) sem jo tudi našel. Veš kako? Sem poskušal na vse možne načine, iskati z različnimi besedami, pa je bilo preveč zadetkov. Na koncu mi je kapnilo: iskal bom PATETICO in uspeh bo zagotovljen. A ni hec, glih včeraj me je popadlo, da najdem to temo in v njej omenim Brino Vogelnik! Zanimivo je pa tudi to, da tvoje nove teme pa nisem našel, hehehe! Sedaj, ko je nisem iskal, se mi prikaže na TOP... Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 16. oktober 2006 Avtor Prijavi Deli 16. oktober 2006 Kaj si mi ti hecko! Tema o slovenski glasbi je že bila. Ker se vedel, da je, sem jo maral samo najti. Takoj je nisem našel. Ampak ker sem VEDEL (no, nikoli ne moreš "vedeti", hahaha) sem jo tudi našel. Veš kako? Sem poskušal na vse možne načine, iskati z različnimi besedami, pa je bilo preveč zadetkov. Na koncu mi je kapnilo: iskal bom PATETICO in uspeh bo zagotovljen. A ni hec, glih včeraj me je popadlo, da najdem to temo in v njej omenim Brino Vogelnik! Zanimivo je pa tudi to, da tvoje nove teme pa nisem našel, hehehe! Sedaj, ko je nisem iskal, se mi prikaže na TOP... Hec ja... Zakompliciral kot običajno, Piko... Jaz je nisem našel pa sem objavil novo.Sem vedel da se bo slej ko prej javila Tina z linkom do stare teme.In mi jo NI BILO TREBA iskati... Prinesli so mi jo na pladnju... Hvala, Tina... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 16. oktober 2006 Prijavi Deli 16. oktober 2006 Jaz je nisem našel pa sem objavil novo.Sem vedel da se bo slej ko prej javila Tina z linkom do stare teme.In mi jo NI BILO TREBA iskati... Prinesli so mi jo na pladnju... Hvala, Tina... Alef slej ko prej moraš najti svojo smrt! Ne daj, da ti jo najde kdo drug! Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 16. oktober 2006 Avtor Prijavi Deli 16. oktober 2006 Alef slej ko prej moraš najti svojo smrt! Ne daj, da ti jo najde kdo drug! Bom prosil tebe da jo mi najdeš... Kakor znaš zakomplicirat... ...jo ne boš našel nikoli... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.